Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2011

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2011. március 31. - Kisasszonyok
A lakossági fórumon nem tudtam végig maradni, mert 19.00 órakor megszólalt a csengő a színházban: jöttek a Káprázatos kisasszonyok! Fergeteges darabot láthatott a nagyérdemű ismét! Két csóró színész a nagy örökség reményében magára ölti a női ruhákat és eljátszák a régen látott családtagokat. Indul a bonyodalom, mikor szerelmesek lesznek a "rokonokba". Áskálódik a lelkész, a doki a "hülye" fiát akarja örökössé tenni, Shakespeare összerántja a családot és még lehetne sorolni. A közönség fetrengett a röhögéstől, a színészeken látni lehetett, hogy mennyire élvezik a játékot!

2011. március 31. - Steiner Kecskeméten
Délelőtt a fővárosban intéztem el a céggel kapcsolatos dolgokat. De igyekeztem vissza, mert a párt irodájában vártuk Dr. Steiner Pál ogy. képviselőt. Az MSZP országos Hallasd a hangod kampányának keretében gyűjtöttük az aláírásokat, tartottunk sajtótájékoztatót, délután pedig az irodában lakossági fórumon vehettek részt az érdeklődők.
Nem ismertem korábban Steinert, akiben kellemesen csalódtam. Laza, humoros fickó, akivel komoly dolgokról is jól el tudtunk beszélgetni. Például az ebéd közben a megújult Hotel Három Gúnárban.

2011. március 30. - Részországgyűlés
Az MSZP a soron következő részországgyűlését Szegeden tartotta. Kecskemétet a mi erős, fiatal csapatunk képviselte.
A legfontosabb téma az önkormányzatok és helyzetük volt. Hogyan tudnak a fideszes polgármesterek majd a lakosság szemébe nézni és elmagyarázni, miért jó, hogy kevesebb pénzből gazdálkodhatnak majd. Elveszik az iparűzési adót, ami Kecskeméten nagyságrendileg 5 milliárd forint, melyhez hozzá jön a Mercedes kapcsán további 4 milliárd... Nem irigylem őket, de maguknak köszönhetik. Szó esett még természetesen az "alkotmányozásról" is. Jól éreztük magunkat, megérte elmenni.

2011. március 29. - Beszélgessünk...
Ezúttal Sirkó László színművésszel beszélgetett Komáromi Attila a nagyérdemű előtt. Mesélt a kezdetekről, Kecskeméthez fűződő viszonyáról, a színház általunk nem ismert csodáiról. Játszott most is, nekünk. Mert egy színésznek ez a lételeme.
Elhangzott a szájából két, a színházzal, színművészettel kapcsolatos mondat. "Az a jó rendező aki utat mutat, ugyanakkor enged játszani." "Ne kérj szerepet, mert a végén megkapod." És mennyire igaz mindkettő a mindennapi életünkben is. Örömmel hallgattuk végig a beszélgetést. Észre sem vettük, hogy elrepült az a bő egy óra...

2011. március 28. - Riczu vs. (?) Kósa
Délután találkoztam a Petőfiváros jelenlegi önkormányzati képviselőjével, a Fideszes Kósa Józseffel. Egy kávé mellett beszélgettünk a városrészről, az emberekről, Kecskemétről, a jövőről. Nem ellenségem, hanem ellenfelem, versenytársam. Az is csak kampányban. A jó cél érdekében össze kell fogni, együtt kell működni. Szerintem ez menni fog a későbbiekben.
Nagyon jól esett, hogy a támogatásáról biztosított. Szurkol nekem azért, hogy a sok munka meghozza a várt eredményt. Örülne, ha a városi MSZP-ben akár alelnök lennék a tisztújításkor, így nagyobb eséllyel juthatok be a közgyűlésbe, többet tudok tenni a közösségért. Látja, hogy egyre többet mozgolódom, ott vagyok Király József mellett. Nem adom fel...

2011. március 27. - Összefogás
Kicsit nehéz volt felkelni a szombati buli és óra átállítása után reggel. De menni kellett a széchenyivárosi piacra, hogy még több emberrel beszélhessünk az ország és a saját helyzetéről. Két véleményt érdemes kiemelni. Egy roma srác elmondta, hogy 3 szakmája van, dolgozik keményen és úgy ahogy, de megélnek. Nem panaszkodott a diszkrimináció miatt, mert tudja, hogy mit akar és tesz is érte. A másik srác elmondta a véleményét a politikai "elitről": nem acsarkodni kell, hanem összefogni. Ne azt keressük, hogy a másikban mi a hiba, hol lehet elgáncsolni. Együtt kell működni, mert ha nekem jó, a másiknak is az lesz. Win-win: ez a legjobb stratégia mind a magán-, mind az üzleti életben - szerintem.

2011. március 26. - Szórakozás
A délelőtti közöségi életet követte két nagyobb lélegzetvételű beszélgetés, majd mentem Anettért a suliba (KF-GAMF, cél: 3. diploma megszerzése). Innen egyenesen mentük Anyáékhoz, mert megjöttek a "távoli" rokonok: Anya unokatestvére Dominik, Andi és a kis Pipi. Nagyon fain kiscsaj, felszabadultan mutatta meg, mire képes, ha jól érzi magát.
Este a barátainkkal buliztunk egy jót: beszélgettünk, volt Activity 18+, és egy majdnem búcsúztató. Szerencsére marad Vanda... Hazaérkezésünkkor még segítettem egy leányzónak, aki a párját nem tudta egyedül felvinni a lakásba, mert túl jó volt számára a céges buli.

2011. március 26. - Vásárlás helyett
Vásárlás helyett inkább gyűjtöttük tovább az aláírásokat délelőtt a piac előtt. Egész gyorsan eltelt az a két óra, amit ott töltöttünk együtt. Ez gondolom annak is köszönhető, hogy a jó idő kicsalogatta az embereket az otthonukból. Szerencsére odajöttek hozzánk, elmondták a véleményüket az országban zajló eseményekről. A demagógok valahogy elkerültek bennünket, nem volt kiabálás sem.

2011. március 25. - Építkezés
Ez a hét az éptkezéssel telt. Nem a házunkat építettem/építettük, hanem a hozzá vezető utat. Tisztában vagyok azzal, hogy ha az ember valami jót akar létrehozni, ahhoz bizony stabil alapokra van szükség. A héten történt megbeszéléseknek ez lett az eredménye.
Életem mindhárom területén ezen dolgoztam: a magánéletemben, a munkámban és a közösségben is. Bízom abban, hogy meg lesz az eredménye...

2011. március 20. - A piacon
Az esős idő ellenére ma is kimentünk a piachoz, hogy meghallgassuk az emberek véleményét a mai helyzetről, illetve bármiről, ami az eszükbe jutott. Eddig ez volt a legjobb! Kaptunk aláírásokat, egy bácsival jótt beszélgettem (és sok mindenben igazat adtam neki a múlttal, a mezőgazdasággal kapcsolatban). Viszont ma "támadtak" minket a legjobban: "Menjenek inkább dolgozni!" ; "Mindent elloptak az elmúlt 8 évben!" és még lehetne sorolni. Konkrétumot persze nem tudtak mondani, csak a demagóg bekiabálások voltak. De legalább láttak bennünket, szóhoz tudtak jutni: együtt voltunk. Abban maradtunk, hogy a legközelebbi piaci kitelepülés alkalmával sült hallal és palacsintával zárunk.

2011. március 19. - Lázár szegényei
"Akinek nincs semmije, az annyit is ér". Gratulálunk a Fidesz frakcióvezetőjének, az új Kóka Jánosnak a nagyszerű kijelentésért! No persze elmondta, hogy ez egy szövegkörnyezetből kiragadott mondat, nem a szegényekre vonatkozik, hanem a megélhetési politikusokra. De ezt kár magyarázni. Nem szégyelli, hogy keményen dolgozik. Én is dolgozok keményen nap, mint nap. De nem várom el a munkaadóimtól - Lázár esetében ők lehetnek a választók - hogy S8-as Audit béreljenek számomra. Ellenzékben nagy volt a pofája (elnézést, hogy így írom) mindegyiknek. Most pedig kiskirályoknak képzelik magukat. Gondolom ezért kellenek majd a vármegyék is. A trón tetején pedig egy elszánt politikus, aki magának akar minden hatalmat. Jobbján pedig a legfőbb "hejesíró"...

2011. március 19. - Picikém napja
26 év. Milyen jó érzés, amikor még kettessel kezdődik az ember életkora... Bár ezt még én is élvezhetem pár hónapig. Picikémet megköszöntöttem reggel, de az ajándékkal várnia kellett délutánig. Este pedig átjöttek Anyáék a nagy nap alkalmából. Később pedig a "házi barátaink". Ittunk Anettem - és mindenki - egészségére, beszélgettünk egy jót.
Boldog születésnapot Egyetlenem!

2011. március 17. - A Művészben
Nyerges Edit varr, hímez és alkot gyerekkora óta. A kedvese lefotózta a számára oly fontos darabokat és délután a Művész Kávézóban bemutatták alkotásainak egy kis szeletét eme képek segítségével.
Nem értek a művészethez, nem tanultam, de azt tudom: ami szép, annak látványától nem szabad megfosztani az embereket. Most is ez történt. Ajánlom mindenkinek, hogy tekintse meg a kiállítást.

2011. március 17. - Vannak fotók!
Hurrá! Józsitól megkaptam reggel a Szegfű Bálon és a március 15-i megemlékezésen készült képeket. A Bálon - mint kiderült - baj volt a kamerával, mert rengeteg kép odalelett. Nincs rólunk, az érkezőkről, táncokról, stb. De ez a pár is segít majd nekünk felidézni, hogy mennyire jól éreztük magunkat!
Báli fotók: 1, 2, 3, 4
Ahogy jeleztem, a "2011. március 04. - Szegfű Bál" bejegyzésnél módosítottam a kezdőképet.

2011. március 15. - Szabadságharc
"Talpra magyar, hí a haza!" Ma is érvényes ez a gondolat. Sőt... Amilyen a mai politikai vezetés, lassan el kell gondolkoznunk a forradalmon? No persze nem a fülke változaton. 1848. március 15. sokat jelent a magyar emberek számára kortól, nemtől, vallási hovatartozástól, politikai beállítottságtól függetlenül. Nekünk fontos az egyenlőség, szabadság, testvériség.
Délelőtt Kecskeméten vettünk részt a városi ünnepségen és helyeztük el a koszorút Király Józseffel és Lossó Aidával. Ezt követően Budapesten a Pilvax közben voltunk az MSZP ünnepségén. Végül visszatértünk Kecskemétre, és a Széchenyi szobornál emlékeztünk meg az 1848-as eseményekről. Király József felolvasta a mi 12 pontunkat.

2011. március 14. - BAZ megye
Este értünk haza a hétvégi BAZ megyei körútról. Pénteken még volt munka, pártélet, este Apa születésnapjának ünneplése.
Szombaton mentünk Anettel Miskolcra, hogy Nagyival legyünk egy kicsit. Kölcsönösen feltöltődtünk, sokat beszélgettünk. Még mindig rohan, tesz-vesz, alig van megállás az életében. Vasárnap ebéd után elmentünk Pácinba. Sajnos a Honvéd utca 16. már üres, Mamikával és Papácskával nem találkozhattunk ott. Mint ahogy Papóval sem - Miskolcon. Nem gondoltam volna, hogy egyszer én is felnövök, és elveszítem azokat az embereket, akik oly közel álltak/állnak hozzám. De végig éreztem, hogy velem vannak. És ez így is marad örökre.

2011. március 11. - Apa napja
Apa betöltötte az 57-et! Szerintem nem látszik annyinak, bár ezt biztos, hogy a sok Coca-Cola-nak köszönheti.
Megbeszéltük, hogy Anettel felmegyünk, megköszöntjük és indulunk a Fekete Gólyába vacsorázni. Ezt kapta kettőnktől a jeles nap alkalmából. Persze egy kis apróság kíséretében (mini focilabda). Zsófitól egy óriási adag spéci halválogatást kapott: lazac, tonhal, stb. Anyát egy ideje a távcsővel nyaggatta. Így Tőle azt kapott. Lesz mit összeszerelni az elkövetkezendő hosszú hétvégén!
Boldog születésnapot Apa!

2011. március 10. - Kitelepülés
Fő a változatosság! Eddig a piachoz mentünk ki aláírást gyűjteni - szombatonként. Most azonban a belvárosban, az Aranyhomok oldalában léptünk fel a kormány intézkedései ellen - csütörtökön. Akár Societas elnökségi ülést is tarthattunk volna, hiszen Andris kivételével mindannyian ott voltunk: Aida, Zsolt, Szabolcs és én.
Ha már egy ember megáll és szóba elegyedik velünk, az is jó dolog. Megismerhetjük a véleményét, tapasztalatait és a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Szerencsére (?) nem egy, sokkal több elégedetlen ember írta alá az ívet. Bár jobban örülnénk, ha nem ilyenek miatt kellene kint állni és beszélgetni...

2011. március 09. - Akciós narancs
Este kint jártunk Anettel az Auchanban. Bóklásztunk a gondolák között, míg el nem értünk a zöldség-gyümülcs részleghez. Egy zseni az akciós narancsnál az eredeti árnál a 111111-et állította be. Nekem tetszett, le is fotóztam gyorsan.
Ha viszont a politikát akarja belekavarni az ember, akkor mondhatnánk, hogy már a külföldi is szabadulna a magyar narancstól. Van okunk ezt feltételezni?

2011. március 08. - A Nők napja
A naptárban ez a nap van megjelölve a Nők számára. Valójában minden nap az Övék. Nélkülük nem tartanánk ott, ahol.
Ezúton is szeretném köszönteni minden kedves Hölgy ismerősömet ezen a szép napon Juhász Attila versével:
"Álmainkban felragyogtok újra és újra,
Ti vagytok a fény, az elmúló sötét útja.
Szívünk, szívetekhez az utat tudja,
Eljátssza himnuszát, elfelejtjük az élet búját, baját."

2011. március 07. - A kérdőív
Reggel vettem ki a postaládából a kérdőívet tartalmazó borítékot. Igen, azt a bizonyos kérdőívet, melyben az új alkotmánnyal kapcsolatban tettek fel kérdéseket. Normálisak???
Első észrevétel. Magyarország Kormánya megbízásából küldték ki több száz millió Forint értékben. Nem a Magyar Köztársaság Kormánya? Vagy esetleg nem lesz cél a köztársaság? A boríték tartalmáról ne is beszéljünk. Erről fog szólni az alkotmányunk? Kell egyáltalán a mai helyzetben új alkotmánnyal foglalkozni? Jobb dolga nincs a kormánynak? Nem elég, hogy pofátlanul lopnak, csalnak, még kell a parasztvakítás is? Nem lesz ennek jó vége...

2011. március 05. - X. gyerekkor
Este elmentünk bevásárolni a szomszédékkal. Be akartak menni a Decathlonba, ahol úgy is régen voltam már. Legutóbb is velük kb. 1,5 éve, amikor nekiálltunk kosárlabdázni és egy szerencsétlen eséssel sikerült hazavágni a térdemet két napra.
Most, amíg vásároltak, nézelődtek én az x. gyerekkoromat éltem: rolleroztam, fociztam, ping pongoztam. Rollerverseny is volt - óvodás korú gyerekekkel. Végül meg akartam tapasztalni, hogy mit jelent Borat-nak lenni, és felvettem egy bringás nadrágot. Jót derültünk, az egyszer biztos!

2011. március 05. - Csak az ember!
Az éjszakába nyúló bulizás után nem állt meg az élet. Délelőtt kimentünk ismét a piacra, hogy aláírást gyűjtsünk a kormány "zemberi" intézkedései ellen. Szabolcs és én kezdtünk, de később csatlakozott hozzánk Hürkecz Zoli és Balogh Laci is. Sokan aláírták az íveket: fiatalok, idősek egyaránt.
De fontosabb volt az számunkra, hogy megismerhettük az emberek véleményét. Volt olyan, akinek minden második szava szaftosra sikerült. Így mondta a monológját kb. 2-3 percig, majd folyamatosan visszavett és értelmes dolgok is elhangzottak. Majd odajött hozzánk egy értelmiségi roma a remek gondolataival. Egy kijelentése nagyon tetszett: "Nincs jobb- és baloldal, csak az ember!"

2011. március 04. - Szegfű Bál
Este megtartottuk a hagyományos Hírös Szegfű Bált a Hotel Három Gúnárban. Remek este volt sok jó ember társaságában. Én töltöttem be a házigazda szerepét, társam Vörös Szilvi volt. No persze nem a bálban csak ebben a szerepben! Finomakat ettünk, ittunk; táncoltunk; beszélgettünk; szórakoztunk. A zene mellett volt műsor is Sas Józseffel és Beregi Péterrel. A tombolán nyertünk Anettel egy szép képet. Éjfélkor átadtuk a Szegfű Díjat annak a személynek, aki oly sokat tette a közösségért. Idén Probojáczné Túri Éva kapta - mellesleg Ő nyerte meg a tombola főnyereményt egy 2 főre szóló bulgár utat.
A képeket sajnos még nem kaptam meg. Amint megérkezik, cserélem a hír mellettit és linkelem is a többit.

2011. március 03. - III. Richárd
Egy ember, aki görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, a királyi címhez. Ő III. Richárd, az angol trón ura. Ahhoz, hogy eljusson idáig nem tesz mást, mint átgázol mindenkin hol gyilkossággal és fenyegetéssel, hol pedig csalfa szerelmes szavakkal. A gyors emelkedést követte a zuhanás: ellenségeket könnyen tud gyűjteni az ember, ha előtte ő is annyi ember ellensége volt.
Kőszegi Ákos remekül játszotta ezt a beteg embert. Mint ahogy segítség nélkül nem lehet ilyen magasra jutni, megformálni sem lehet egyedül. Kellett hozzá a remek színészgárda.

2011. február 27. - Megfújták!
A Kecskeméti Ifjúsági Fúvszenekar immáron 25 éve varázsolja el dallamaival a zenekedvelő közönséget. Délután bemutatták tudományukat a Piarista Gimnáziumban. Új CD-t jelentettek meg, jubiláltak, mellette még minősítették is magukat a szakmai zsűri előtt. Az eredmény: kiváló! Ezúton is gratulálni szeretnék a Zenekarnak, hogy megint elkápráztattak bennünket!
De volt valami, ami nem nyerte el a tetszésemet (és még rajtam kívül jó pár embernek): Mák Kornél, Kecskemét kulturáért (is) felelős alpolgármestere tartott köszöntőt... Nem voltak összeszedettek a gondolatai, kabátját le sem vette és úgy beszélt. De a "legszebb" az volt, hogy előadás közben, kb. 10 perccel a kezdés után le is lépett. Érdekli egyáltalán a kultúra???

2011. február 25. - Fórumok és megemlékezés
Délelőtt a "Kecskemét turizmusáért fórum"-on vettem részt: érdekünk hogy hírneve legyen a Hírös Városnak a nagyvilágban.
Délután a Petőfivárosi RÖNK tartott ülést a költségvetéséről. Voltak tételek, melyek jogosak. De prioritásokra van szükség: néhányunk szerint nagyobb jelentősége van az utak rendbetételének, a közvilágításnak, mint az iskola támogatásnak... Este koszorút helyeztünk el a helyi MSZP nevében a kommunizmus áldozatainak emlékművénél. A megemlékezést gyertyagyújtással zártuk.

2011. február 24. - Molnár Csaba látogatása
Mi a véleményünk az ország jelenlegi helyzetéről? Szűkebb környezetünkről, Kecskemétről? Milyen lehetőségeink vannak a jövőre tekintve? Leginkább ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk a mai vitafórumon, ahol dr. Molnár Csaba volt a meghívott vendégünk.
Sokan nem elégedettek a regnáló kormány intézkedéseivel: kevesebb pénzt visznek haza, nő a lakáshitelük törlesztőrészlete, féltik a munkahelyüket a különböző politikai döntések miatt, stb. Meg akarjuk mutatni, hogy az emberekért igenis lehet tenni úgy, hogy mindenki jól járjon. Rengeteg munka áll előttünk, de én is és az újonnan (2010-ben) létrejött új csapat is ezen fog dolgozni.

2011. február 23. - A Művész Kávézóban
Komáromi Attila most Lóránd Klárával, a Bozsó Gyűjtemény kurátorával beszélgetett a művészetért rajongó közönség előtt. Nekem kifejezetten tetszenek ezek a beszélgetős esték. Ilyenkor alkalmam nyílik megismerni olyan embereket, életútjaikat, anekdotáikat, melyekre egyébként nem biztos, hogy lenne lehetőségem. Lóránd Klára beszélt arról, hogy milyen is volt Bozsó János. Számomra kiderült, hogy egy rendkívül tehetséges alkotó, akinek munkásságára büszkék lehetünk.

2011. február 19. - Harcosok napja
Harcban volt részem délelőtt és délután is... A Societas nevében Szabolccsal kimentünk a piachoz, hogy aláírást gyűjtsünk mindazoktól, akik nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel. Kaptunk hideget és meleget egyaránt. Sokan jöttek oda hozzánk és elmondták őszintén a véleményüket. Megtudtuk például, hogy mi ketten is loptunk az elmúlt 8 évben. De mit??? Köszönjük mindenkinek! Délután rendezték meg a 11. Harcművész Bemutatót. A nanbudo, aikido, ju-jitsu, capoeira, judo és kung-fu elhivatott amatőrjei és profijai kápráztatták el a közönséget.

2011. február 18. - Fejlesztések
- Szükségessé vált a weboldal fejlesztgetése:
- Megvariáltam a Hírek részt, az archívumba egyre több anyagot kellett áttölteni.
- A Facebook LIKE gombja is egy kicsit másknt működik immáron.
- A mai hírtől kezdve a képre kattintva nagyban is meg lehet azt tekinteni.

2011. február 17. - Anconai szerelmesek
Sok mindent megtudtunk az este folyamán az olasz tengerparti városról Anconáról és annak lakóiról. Don Tomao (Sirkó László) össze akar jönni a magyar Viktóriával; lánya, Lucia Luigi szívét akarja. De ott vannak még a többiek is: Giovanni, Lucrezio, Dorina, Agnese, Drusilla, a japán turista csoport, a macska, a pizza, az olasz kávé, a robogó... És rengeteg zene, tánc, nevetés, bonyodalom, kibékülés, szerelem. A darab végén a közönség soraiból is hallottam, ahogyan a művészekkel együtt kiáltják: Felicita!
Nagyszerű előadást láttunk ismét a Katona József Színházban! Ajánlom mindenkinek!

2011. február 16. - Sajtótájékoztató
Az országos és kecskeméti politikai élet eseményeit értékeltük. Szó esett Audi S8-as gépjárművekről, kommandókról, a kecskeméti költségvetésről. Nem három ember (Király József, Lossó Aida, Riczu Péter) véleményéről van szó csupán. Ezt tapasztaljuk nap, mint nap az aláírásgyűjtéseken, a beindított jogsegélyszolgálaton és az emberekkel folytatott beszélgetések során. Másnál is kicsapja a biztosítékot Lázár János luxusautója, Rogán Antal bérkommandó javaslata. Helyi szinten pedig az, hogy az ellenzéki képviselők csak 3-4 nappal az ülés előtt kapják meg a város 2011-es költségvetésére vonatkozó beterjesztést...

2011. február 14. - Elnökségi ülés
A kecskeméti Societas elnök-helyetteseként megtörtént az első hivatalos találkozóm: MSZP Kecskemét elnökségi ülés.
Kiemelt témák voltak:
- aláírásgyűjtés: Időben szólunk
- Szegfű Bál: 2011. március 04-én 19.30-tól a Hotel Három Gúnárban. Bővebb info: +36 (76) 322790
- március 15-i megemlékezések
- és még pár fontos, Kecskemétet és a jövőnket érintő dolog.

2011. február 10. - Kapitány 3x
Itt járt nálunk Szanyi "Kapitány" Tibor, az MSZP megmondó embere. Sajnos betegség miatt nem tudtam menni a programokra, de biztosan lesz még rá lehetőségem.
Először találkozott a Societas Kecskeméti Szervezetének tagjaival, majd a Malom előtt aláírásgyűjtésbe fogtak. Végül egy közel 3 órás maratoni taggyűlésen vett részt, ahol a tagok elmondták problémáikat, észrevételeiket hazánkkal és a közösségünkkel kapcsolatban. A Societas is prezentálta mit tett az elmúlt egy esztendőben és milyen célokat fog megvalósítani a jövőben.

2011. február 05. - Societas taggyűlés
Kb. két héttel ezelőtt levelet írtam a Societas Kecskeméti Szervezetének tagjainak. Problémák voltak, ezért javasoltam a tisztújítást (ez az ötlet már másokban is felmerült). Ma délután megalakult az új elnökség. Elnök: Lossó Aida; elnök-helyettes: Riczu Péter; elnökségi tagok: Komáromy András, Gáspár Zsolt, Király Szabolcs. Ezúton is köszönöm a bizalmat, remélem meg fogom tudni szolgálni. Szükséges volt a változás, hogy sikeresebbek lehessünk a későbbiekben. Sok sikert szeretnék kívánni az egész tagságnak. Rengeteg munka áll előttünk, de meg fogjuk oldani őket - mert csapatjátékosok vagyunk.

2011. február 02. - A változás szele
Az ember életében vannak olyan pillanatok, amikor azt mondja: Ez így, ebben a formában nem mehet tovább! Azon agyalsz, hogyan tudod még tovább csinálni, mert szereted, nincs szíved ott hagyni az egészet. De közben azt látod, hogy a másik fél nem törődik vele, hagyja, hogy sodródjon a hajó a nagy tengeren.
Mit lehet ilyenkor tenni? Előveszed a tudásod és elkezded építeni a másik hajót. Olyan kapitány lesz ott, aki a Te elképzeléseiddel tud azonosulni. Látod, hogy célba fogsz érni vele. Főleg ha olyan valaki támogat ebben, mint az én Párom...

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz