Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2011

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2011. május 27. - 30 éves lettem
Eljött a rettegett nap, beléptem a 3. X-be. Változott valami? Semmi. Az élet megy tovább a maga útján a Családdal, a Barátokkal, a Munkatársakkal, a Közösség Tagjaival. Így együtt kerek a világ, mint az évforduló is. Szűk családi körben ünnepeltünk a Fekete Gólya Étteremben. Kaptam Anettől 30-as túlélő csomagot (fogkefe, olvasószemüveg, stb.), Zsófitól videót, Anyáéktól utalványt (melyet el is herdáltam cipőre).
Köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat, melyeket kaptam személyesen, telefonon, SMS-ben, e-mail-ben, FB-on, stb. Jó érzéssel töltött el, hogy ilyen sokan gondoltak/gondoltatok rám.

2011. május 25. - A nagy átalakítás
Hazaértünk. Hétfőtől szerdáig dolgoztunk ezerrel, hogy Nagyi jobban érezze magát otthon. Festettük a falakat, mennyezetet, új padlószőnyeget tettünk le, stb. Az irodai, szellemi munka után kifejezetten jól esett ez a "kis" mozgás. Estére mindig kellemesen elfáradtam én is, Anyáék is. De az eredmény magáért beszél: a lakás szép lett, Nagyi pedig nagyon boldog. És ez a lényeg...

2011. május 22. - Ellenzéki Edzőtábor (E2)
Lehet velem vitázni, de azt mondom, hogy a mostani MSZP egyre jobb csapat. Ahhoz, hogy még egységesebbé, még ügyesebbé váljunk, a Dél-Alföldi Régió néhány kiemelt aktivistájának, tagjának, képviselőjének tartottak egy továbbképzést. Kommunikációs szakértő, politológus, politikai szakértő, valamint Mesterházy Attila segített bennünket ezen a szép napon Szegeden. Érdekes és tartalmas volt a program. Számomra a két legfontosabb rész a kommunikációs tréning, valamint az operatív/stratégiai feladatkezelés volt. Ilyen vagy ehhez hasonló felkészítések akár havonta is lehetnének...

2011. május 21. - TeSzedd!
A jó szervezésnek és a kellemes időnek köszönhetően rengetegen jöttek összeszedni a szétdobált szemetet az egész városban a TeSzedd akció keretében. Bár nem tudom, hogy a többi helyszínen hány szorgos kéz dolgozott, de a mi csapatunk az Arborétum környékén ténykedett ezerrel. Az ember nem is gondolná, hogy a szép fű, a fák és bokrok mennyi-mennyi hulladékot takarnak. Ez a nap kicsit felrázta az embereket... "A világ különleges és bonyolult, akárcsak a pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk." - Gerald Durrell

2011. május 21. - Mamika emlékére
Másfél esztendő... Tovább nem akart távol lenni Mamika Papácskától és 2010. május 21-én követte az Ő Párját. Most már Mindketten boldogok, hogy ismét Együtt lehetnek. Fentről figyelnek ránk, vigyázzák minden lépésünket. Átölelik Egymást ugyanúgy, ahogy tették azt 60 esztendőn át. Megmutatják az angyaloknak, hogy mi is az igaz szeretet... Mamika zenéje: Israel Kamakawiwo 'ole: Somewhere over the rainbow. Hiányzol Mamika, de mindig velünk vagy!

2011. május 20. - Bűvös 30
Ha minden jól megy, akkor május 27-től a 30-as korosztályt képviselem én is. Ennek apropójából akár 30% kedvezménnyel vásárolhatsz telefonkészülékeket! Ehhez nem kell más, mint hogy hírlevél olvasónk légy, valamint lájkolod a FB oldalamat.
Az akcióhoz készült hírlevél és rádió spot. Ne feledd: 2011. május 20. és június 03. között vásárolhatsz kedvező áron és még nyerhetsz is! A négy vezérszó: olvass, lájkolj, vásárolj, nyerj!

2011. május 19. - Manóka
Délután végre én is mehettem Anettel a nőgyógyászhoz, hogy élőben lássam szerelmünk gyümölcsét! Eszméletlen jó érzés volt látni Manókát (még nem vagyunk biztosak a nemében) ahogyan mocorog, ficánkol. Igen komoly, nyolc cm (+ a lábak) méretekkel rendelkezik és a doki szerint is minden rendben van.
Még pár hét és hallani fogom a pici szíve dobogását is...

2011. május 17. - Csapatszellem
Ebédosztáson vehettem részt a Wojtyla Háznál az 5. legjobb magyar kosárlabdacsapattal, a T.O.M. Controll KKSE tagjaival. Én sem vagyok annyira alacsony, de most úgy éreztem, mintha felhőkarcolók között járnék.
Mind Farkas P. József (a Wojtyla Ház alapítója), mind Forray Gábor (KKSE edző) a csapatszellemről beszélt, mely igen tetszett nekem és a jelenlévőknek is. Mindenki egy csapatban játszik, ahol az összefogás előre viszi a közösséget. Igen. Lassan egyre több csapatban játszhatom én is. Bízom abban, hogy hozzá tudok tenni a "játékhoz" és erős csapataink lesznek.

2011. május 14. - Kerti party
Régóta vártuk, hogy találjunk egy mindenki számára megfelelő napot, amikor kimozdulunk és megtartjuk az idei első kerti partyt Béláéknál. Nem is lehetett volna jobb, mint a ma délután. Az eredeti csapathoz csatlakoztak még öten, így 14-en élveztük egymás társaságát. Ettünk, ittunk, beszélgettünk, sportoltunk (tollas, ping-pong) és mindannyian körbeugráltuk a kis Zoét.

2011. május 14. - Honvédők gyakorlata
Milyenek a honvédők, a szabadságharc hősei? Egy rövid bemutatóval (gyakorlattal) kápráztatott el bennünket és a főtér látogatóit a Kiskun Huszár- és Honvéd Hagyományőrző Egyesület. Korábban a március 15-i rendezvényen találkozhatott velük a nagyérdemű.
És ha már bent jártunk, megnéztük, hogy hol élünk. Bóklásztunk, mint két turista és készítettünk néhány fotót is.

2011. május 12. - Lili vagy Botond lesz a trónörökös neve?
Örömmel jelentem be, hogy útban van a trónörökös!
Egyelőre nem tudjuk, hogy fiú vagy lány, de hamarosan az is kiderül. A névválasztást hosszadalmas és komoly beszélgetések előzték meg. Végül úgy döntöttünk, hogy a Lili és a Botond nevek a befutók. A mai napon vagyunk 12 hetesek és 6 naposak. A múlt héten már 51 mm nagy volt Manóka. Már nagyon várom, hogy végre a kezembe vehessem - természetesen Anettem is. Reményeink szerint novemberben jön, így be tudom majd ültetni a karácsonyfa alá. (A kép április 14-én készült.)

2011. május 10. - Sajtótájékoztató
Délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara előtt (de nem az intézmény területén) Király Józseffel. A kecskeméti szocialisták - és szerintem az egész város, a régió - nevében mondtuk, hogy ne bántsák az iskolát. Rengeteget fejlődött 2000. január 1. óta, most a Mercedes kapcsán újabb szakirányok indulnak, stb.
Ide jártam, itt szereztem meg az első diplomámat. Nagyon sokat kaptam az oktatóktól, a kollégáktól, melyet azóta is tudok használni az életben. Nem vagyok egyedül. Rajtam kívül még több száz, több ezer ember a Kecskeméti Főiskolán végzett. Reméljük nem veszik el tőlünk.

2011. május 08. - Parádsasvár
Ellátogattunk Parádsasvárra, vittük magunkkal Röfit is. Az esős idő rosszul jött, de így is láthattunk gyönyörű tájakat, felhők közül előbújó hegyeket. Élveztük a csendet, a madarak hangját. Röfi jól érezte magát új barátnőjével, Fürgével, bár féltünk a nagy találkozástól. Fürge állítólag nyugodt, barátságos kutya, a minékről pedig tudtuk, hogy nem mindig viseli el a többi szukát. Meglepődtünk, hogy Röfi nyugis volt, Fürge pedig folyamatosan ugatta és vicsorgott rá. Betudtuk annak, hogy a portát féltette. Örömmel nyugtáztuk a nap végén, hogy Röfi győzött: hülyeségeit ráhagyta Fürge és a szomszéd két kutya is.

2011. május 07. - Rio, mozi, gyerekek
Délután pihenésképpen megnéztük a moziban a Rio-t. Nem az a kifejezetten fetrengjünk a röhögéstől film volt, inkább az aranyos kategóriába sorolnám. Ettől függetlenül tetszett Anettnek és nekem is. Illetve a sok-sok gyerkőcnek, kiket a szüleik hoztak el. Már a bemutatók alatt is folyamatosan kommentálták az eseményeket: "Jaj, mindjárt megfogom a betűt!" ; "Apa, kérek inni!" ; "Miért van a cicán csizma?" és még lehetne sorolni. Sokszor azon nevettünk, ahogy a kicsik kacarásztak. Zengett az egész terem.
Jó érzés volt hallani a kis porontyokat. El is gondolkoztam a témán: majd ha mi is a gyerek(ek)kel jövünk kikapcsolódni...

2011. május 06. - Forradalom?
Sorba tüntetnek a különböző szervezetek a kormány és a névleges 2/3 által meghozott döntések ellen. Ezen nincs mit csodálkozni. A fülke-forradalmárok fűt-fát ígértek a választások során a Magyar Köztársaság állampolgárainak. Aztán nyertek és új napra virradtunk. Valóban. Olyan nap kelt fel, mely rengeteg árnyat hozott magával. Az emberek többsége nem erre számított. Bízott abban, hogy a megválasztott vezetők a többség támogatását élvezve elő tudja segíteni hazánk fejlődését. Fejlődünk, csak nem egyenlő mértékben. Attól függően, hogy ki a haver és ki nem.
Ma a belügyi dolgozók is megmutatták, hogy nem félnek. És ezzel sokan vagyunk így...

2011. május 06. - Ne féljetek!
Szerdán lehetőségem volt elmenni a Wojtyla Házba, ahol étel osztás és parkosítás volt a közösség feladata. Sajnos a park ünnepélyes átadásán nem lehettem ott, de az ebédosztásnál igen.
Ne féljetek! - mondta II. János Pál pápa. Ez jutott eszembe elnézve a Wojtyla Ház vendégeit. Amíg ilyen közösség dolgozik értük, szebb lesz az életük. Nagyon becsülöm őket, hiszen a folyamatos támogatásukkal, jelenlétükkel és munkájukkal segítik a rászorulókat. Reményeim szerint a későbbiekben én is részese lehetek ennek.

2011. május 05. - Megokosodtam
Reggel gyors rohangálás Kecskeméten, majd irány Budapest és a Young Partner Nap. Az egyik legnagyobb beszállítónk ismét bebizonyította, hogy milyen profik! Bár az elhangzott információk nagy részével már találkoztam (akár Náluk, akár az Interneten), újdonságokban és érdekességekben így sem volt hiány. Találkoztunk aktív és passzív IT eszközökkel, a Panasonic új IP alközpont és DECT családjával és még lehetne sorolni. Sem a strand túlélő csomagot, sem a tévét nem nyertem meg, viszont megkaptam a Facebook játékuk egyik nyereményét, egy piros slim patch kábelt!

2011. május 05. - Megújulás
Mint a főnix madár, mely hamvaiból feléled és egy új lesz belőle. Így van ez valahogy a honlappal kapcsolatban is. Meguntam az eddigi képet a bannerban. A többi adta magát. Igazából ráncfelvarrás történt...
A Hírek menüpontból kikerült az oldal "lájkolása" funkció. De hogy ne érezzétek a Facebook hiányát, elindítottam a rajongói oldalamat is. Reményeim szerint lassan tartalommal is meg fogom tudni tölteni. A Galériában régebbi anyagok közül is szemezgettem. Mostantól persze a frissek is felkerülnek - már ami publikus. A megújulással kapcsolatos véleményeket szívesen fogadom e-mailben.

2011. május 04. - Papó emlékére
2009. május 4-én az angyalok kérték, hogy immáron őket tanítsa Papó az egek iskolájában arra a sok szépre és jóra, amit eddig Velünk osztott meg. Papó zenéje: Enya - If I could be where You are. Hiányzol Papó, de mindig velünk vagy!
"Elbúcsúzom, de ott leszek, Ahol a szél zúg, a nap nevet. Elbúcsúzom, de itt marad, Belőlem néhány pillanat."

2011. május 02. - Egy pohár víz
Tavaly októberben papírra vetettem a párttal kapcsolatos gondolataimat, mely "Az első" címet viselte. Eltelt pár hónap, egyre jobban belekerültem a politika sűrűjébe. Az út elején vagyok, de végig akarok menni rajta. Többek között ezért született meg az "Egy pohár víz" címet viselő anyagom, melyet a mai napon átadtam a helyi szervezet elnökének és egyet leadtam a párt irodáján. Egyelőre nem kerül a nyilvánosság elé, de a párttagok megtekinthetik az irodán.
"És élvezd, hogy létezel. A víz csobogása felkapja félelmeidet, És a végtelen tengerig sodorja." - J. Donald Walters

2011. május 01. - Anyák napja
Május első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük. Szeretném én is köszönteni Devecsery László pár sorával:
"Édesanyám, köszöntelek
most e meghitt ünnepen,
azt kívánom most és mindig,
mindig maradj meg nekem."

2011. május 01. - Majális
Reggel kelés, készülődés, irány a pihenés! Na jó, az utolsó egy kicsit sántít. A munka ünnepét ugyanis részben munkával ünnepeltük: díszítettük az MSZP sátrát a kecskeméti majálison, kiszolgáltuk a vendégeket, stb. Nagyon jól éreztük magunkat, bár öten tettünk egy kis kitérőt a párt központi, budapesti rendezvényére is. Meghallgattuk Attilát, a Nagyfőnököt és indultunk haza. Itthon már vártak bennünket finom gulyáslevessel, Anettel szétnéztünk a sátrak között, majd jókat beszélgettünk a többiekkel. Fél hatkor jeleztük a lelkes népnek, hogy ideje lenne máshol szórakozni, pihenni, beszélgetni, mert mi is menni akarunk.

2011. április 27. - Thor
Idő előtt - a Malom Mozi jóvoltából - megnéztük az idei év egyik legjobban várt filmjét, a Thort. Kíváncsi voltam a látványra: nem csalódtam, lenyűgözött! Érdekelt, hogy egy Shakespeare "imádó" rendező - Kenneth Branagh - mit hoz ki egy ilyen történetből: szintén jól vizsgázott! Szépen keveredett a mitológia és a tudomány; a múlt és a jelen; a nagyobb lélegzetvételű beszélgetések és a humoros elszólások. Nekem nagyon tetszett!
De még előttünk a nyár és sok-sok várva várt film (Transformers 3, HP 7/2, POTC 4, Verdák 2, Kung Fu Panda 2, Másnaposok 2, Sherlock Holmes 2, stb.). A Thor így is magasra tette a mércét.

2011. április 26. - A kijózanodás
Egy évvel ezelőtt bekövetkezett a fülke forradalom. Orbánék sokat ígértek a kampányban, melyeket nem igazán valósítottak meg. Helyette jött az einstand és a megszorítások időszaka. Új napra ébredtünk. De vajon ezt akartuk?
Egyre többen kiábrándultak a Fideszből, mára sokan elhagyták őket. Elérkezett a kijózanodás ideje, a másnap.
Békés demonstrációval emlékeztünk meg az elmúlt egy esztendőről
.

2011. április 26. - Van kártyád?
Erre sokan rávágják, hogy természetesen. Na de én most melyikre gondoltam? Kapásból három is az eszembe jutott. Vegyük őket szépen sorba... 2011. április 21-től bankkártyával is fizethetsz Lóverseny utcai ügyfélszolgálatunkon. De ha van PayPass karórád, azzal sokkal gyorsabban! A Kecskemét Kártyáddal pedig 5% kedvezményben részesülsz vásárlásaid során. Hírlevél olvasó Partnereinknek pedig GSM adapter (speciális mobiltelefon, IT hálózathoz) akciót hirdettünk.

2011. április 21. - Kellemes ünnepeket!
Kellemes húsvéti ünnepeket szeretnék Mindenkinek kívánni Devecsery László pár sorával:
"Néked int a hóvirág,
s barka bontja bársonyát.
Itt a tavasz: kikelet,
s a húsvét is közeleg."

2011. április 20. - Hebehurgya hölgyek
A munkával teli napot este a Hebehurgya Hölgyek színházi előadásával zártuk (no meg a kutya séta hazaérkezés után).
Velence, karnevál, nők, rózsaszín szalagok és a nagy kavarodás. Mintha egy tipikus olasz családot láttunk volna. Az alaptörténet jó volt, a szereplőket is szívesen néztük, hallgattuk. Talán nem kellett volna három felvonásra széthúzni a darabot. Emiatt sokan megpattantak a második felvonás után. Érdekesre sikerült, láttunk már jobbat (de rosszabbat is). Az évadban ez volt az utolsó darabunk a bérlettel. Szeptemberben foly. köv. Köszönjük a Társulatnak és a Színház minden Munkatársának a rengeteg élményt és örömteli percet, melyekkel megajándékoztak bennünket!

2011. április 20. - Másnap
A Húsvét hétfő utáni kedd sokaknak a másnaposságról, a kijózanodásról szól. Egy évvel ezelőtt sokan megrészegedtek és elhitték Orbán Viktorék szavait. "Itt az idő!" - A kijózanodásra! 2011. április 26-án (kedd) a Societas Kecskeméti Szervezete és az MSZP Kecskeméti Városi Szervezete békés demonstrációt tart a Megyei Könyvtár előtt 17 órától az elfogadott (párt) Alkotmány ellen. Várjuk mindazokat, akik csalódtak az egy évvel ezelőtti országgyűlési választáson elhangzott milliónyi ígéretben és úgy érzik, hogy az ország demokratikus lehetőségei az új alaptörvény elfogadásával korlátozódnak.

2011. április 19. - Mesterházy Kecskeméten
"Mi annak örültünk volna, hogyha sem időpontilag, sem folyamatában nem most zajlik ez az alkotmányozás, hiszen nem volt erre kényszer" - fogalmazott Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.
A Szent István szobornál rövid sajtótájékoztatót tartott Attila, aztán mentünk tovább a párt irodájára, ahol egy nagyszerű fórumnak lehettünk szem- és fültanúi. Kapott hideget, meleget. Felszínre törtek a problémák, a megoldandó feladatok. Jobban megismerhettük a célokat: keményen dolgozni kell az emberek megbecsüléséért. Attila is tudja: itt, a narancsvidéken ez nem áll tőlünk messze...

2011. április 16. - Batyus buli
Délelőtt Kiskunfélegyháza, délután Kecskemét, este ismét Félegyháza! Szokásos kis csapatunk ezúttal Vandánál tartotta meg a batyus bulit. Evés, ivás, nagy beszélgetések, társasjáték, stb. A remek hangulatnak az álmoságunk vatett véget valamikor éjjel 1 óra után. Attila pedig ismét bebizonyította, hogy színésznek kellett volna mennie...

2011. április 16. - Táncverseny
Egész nap tartott az. V. Kecskeméti Show Táncverseny a Sportcsarnokban. Csak gratulálni tudok Huszár Ildikónak és a Grapevine csapatának, hogy ismét egy ilyen színvonalas rendezvényt hoztak össze. Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat, hiszen a mintegy 7-800 versenyző kirobbanó formában volt.

2011. április 16. - Szavalóverseny
Délelőtt Kiskunfélegyházára mentünk Aidával és Rózsával, hogy a kecskeméti MSZP-t képviseljük az idei Nagy Attila Szavalóversenyen. Kicsi a világ. Nagy Attila 1933-ban született Pácinban, ahol én is rengeteget időztem a Nagyszüleimnél. Innen került később a Hírös Városba, ahogy mi is.
Most pedig Kiskunfélegyházán emlékeztek meg rá és színészi munkájára. Középiskolás diákok szavaltak nekünk és a közönségnek szebbnél szebb verseket. Mindannyian remekül szerepeltek. Előadásaikat a szigorú zsűri és a szponzorok értékes felajánlásaikkal díjaztak.

2011. április 15. - Kisbugaci vacsora
Az egyik Partnerünket - Miklóst - már jó ideje nyaggattam különböző feladatokkal. Abban maradtunk, hogy elmegyünk négyesben vacsorázni Kecskemét egyik legjobb helyére, a Kisbugaci Étterembe. Hoztuk a Lányokat, jót beszélgettünk, ettünk-ittunk. A család és a szórakozás mellett természetesen az üzletről is szó esett.
Folyt. köv. Szegeden.

2011. április 15. - "Kibeszélő show"
Sokszor nem elegendő 2-3 perc arra, hogy az ember elmondja a véleményét egy vagy akár több témával kapcsolatban. Ezért döntött úgy a párt helyi vezetése (inkább Király József), hogy ma délután hosszabb időt szánunk a problémák, észrevételek kibeszélésére. Volt értelme, az biztos. Hiszen olyan témákat feszegettünk, melyek mindannyiunkat érintenek. Legyen szó helyi vagy országos köz- és pártügyekről. Kezdés előtt bő fél órával értem oda. Kíváncsi voltam, leszünk-e elegen, de kezdésre szépen felduzzadt a létszám. Mindenkinek érdeke volt a jelenlét.

2011. április 15. - VIP Napja
Délelőtt került megrendezésre a Városi Ifjúsági Párbeszéd Napja 2011 c. rendezvény a Városházán. Kíváncsiak voltunk, hogy a jelenlegi városvezetés mit fog kihozni ebből a programból, így a Societas képviseletében Aidával közösen megnéztük.
Nem tudom mi volt a cél - vagyis van elképzelésem - de nagyon "gáz" volt a műsor. Ha a fiataloknak szólt, akkor miért a felnőtteknek szóló előadások voltak? Ha fordítva akarták, akkor miért hozattak (biztos, hogy így volt) iskolásokat közönségnek? Egy PR fogásnak tartom ezt a produkciót. Csináljunk úgy, mintha nagyon akarunk foglalkozni az ifjúsággal - hiszen ők is fognak hamarosan szavazni... Bővebb véleményem a Blogunkon.

2011. április 14. - Beszélgessünk...
Pintér Lajos, a József Attila - díjas költő volt Komáromi Attila beszélgetőtársa délután a Művész Kávézóban. Olyan embert ismertem meg személyében, aki a közösség érdekeit és más művészeket előbbre valónak tart. Lehet, hogy rosszul látom... De ha nem így lenne, akkor miért "harcol" azért, hogy Tóth Menyhért állandó kiállítás legyen a művészeti központtá átalakuló Városi Moziban?
Kellemes beszélgetésnek voltam szem- és fültanúja. Sajnos azonban nem maradhattam végig, mert Anettel volt még közös programunk.

2011. április 13. - Megszállás
Végre valahára előszedtem a fényképezőgépemet! Idén nem is volt még a kezemben, pedig rengeteg látni- és fényképezni valóval találkoztam. De a lustaság győzött eddig, illetve a telefonom fényképezőgép funkciója.
Most azonban eljött az idő és a cég előtt kattintgattam egy párat. Így született meg idei első "művészi" fotóm, a Megszállás, melyet az Indafotón nagyobb méretben is megtalálsz.
Miért megszállás? Mert a fáinkat ismét kezdik megszállni a bogarak és tetvek...

2011. április 09. - Demonstráció
22 ország, 45 szakszervezeti szövetség, 50.000 ember. Ebből a három adatból is jól látszik, miben volt részünk a Hősök terén és az Andrássy úton. Az Európai Szakszervezeti Szövetség hadba állította a seregeit, akik felvonultak Budapesten. Mi a Bács-Kiskun megyei csapatot erősítettük. Három autóbuszt is megtöltöttünk. A miénken jó volt a hangulat, jó társaság alakult ki. Tudtunk értelmesen beszélgetni magánéletről, munkáról és a közösségről. Pesten pedig beálltunk a sorba és örömmel masíroztunk a közös érdekekért.

2011. április 07. - Isten, haza, Ember
Ezzel a címmel nyílt kiállítás a Művész Kávézóban ma délután Szalai Sándor festményeiből. A vallással, az emberrel és a haza szeretetével foglalkozó festmények egytől egyig nagyon szépek. Igaz, a színviláguk komor, sötét, de az életünk is ilyen manapság. Gondoljunk csak az afrikai harcokra vagy a japán katasztrófára. Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok egy vallásos beállítottságú. Viszont a kiállított darabok tetszettek, a KLIKK (Kecskeméti Lelkes Ifjúsági Katolikus Közösség) előadásában felcsendült egyházi zenék szintén.

2011. április 05. - Városszépítők
Délután a Kecskeméti Városszépítő Egyesület tartott előadást Szabadka és a szecesszió kapcsolatáról. Jártunk már párszor Szabadkán mi is, de be kell vallanom, csak a piacig jutottunk. Amíg a lányok nézelődtek, vásároltak, addig én élveztem a helyi gasztronómiát és a piaci kavalkádot. Az előadáson viszont gyönyörű épületeket mutattak be: a Városházát, a Raichle Palotát, a Papillon Kávézót, és még lehetne sorolni. Vigyázni kell rájuk, mert egy olyan világba repítenek vissza bennünket, melyre büszkék lehetünk. Ezért örülök, hogy Kecskeméten is meg lehet csodálni a kor hasonló építményeit, pl. a Cifra Palotát.

2011. április 03. - Update
Egy kicsit ismét variáltam az oldalon. A véleményeket, kritikákat várom a riczup@riczupeter.hu e-mail címre.
- Képek kerültek a banner részbe
- Frissítve lettek a Magánélet, Közösség és Munka oldalak szövegei, a galériák össze lettek vonva
- A Kapcsolat részből lekerült az Iwiw link. Gondolom érthető, hogy miért
- IndaFoto link került a Közösségi élet bal első, és a Magánélet jobb első képéhez

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz