Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2011

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2011. július 30. - Karaoke Party
Este 9-kor kezdődött hivatalosan a 2011-es Karaoke Party. Fél tízig összesen négyen voltunk, kíváncsian vártuk, mikor jönnek a többiek. Aztán hirtelen gyarapodni kezdtünk. Összesen 26-an tomboltunk a jobbnál jobb hangú énekeseink produkcióira. Emlékezetes volt számomra a Bubamara: ez volt az első szám, amikor önfeledten énekelt mindenki és páran még "táncoltak" is. Aztán Peti is elénekelte a Különös szilvesztert, ami az évek alatt teljesen összenőtt vele. A remek zenék (EDDA, Bikini, AC/DC, Hungária, U2, Bonbon, stb.) és a jó hangulat mellett természetesen a beszélgetésre is jutott idő. A kis pocaklakó éjfél után jelezte, hogy induljunk. A búcsúzás után a többiek még ráhúztak két órát. Egybehangzó vélemény született: egy fantasztikus bulit hoztunk össze, amiért külön köszönet illeti Aidát. Folytatás jövőre.

2011. július 28. - Együtt
Amikor az ember megismerkedik a Párjával, hosszútávra tervez. Céljai vannak az életben, melyeket meg akar valósítani. Közösen tervezik a jövőt, és úgy élnek, hogy megvalósuljanak az elképzeléseik. Így telnek a napok, hetek, hónapok, évek. Ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok. A Párommal együtt vagyunk, tervezünk, megvalósítunk - úgy ahogy kell. Rövid az élet ahhoz, hogy ne legyünk boldogok, nem engedhetjük meg a lazsálást. Én is tudom: együtt a legjobb.

2011. július 27. - 25 éve járt nálunk a Queen
1986. július 25-én lépett fel Budapesten a legendás Queen együttes. Még csak öt éves voltam ekkor, így nem igazán értékeltem a zenéjüket, jobban rajongtam Halász Juditért vagy a 100 Folk Celsiusért. Azóta eltelt jó pár esztendő. Bebizonyosodott számomra, hogy a Queen zenéinek helye van az életemben. A pergő számok mellett a nagyobb lélegzetvételű vagy a kapcsolatokról szóló is megtalálható (volt) a repertoárjukban. Zseniális csapat. Sajnos élőben már nem hallhatom őket csak felvételről. A jubileumi évforduló tiszteletére Queen napot tartottam a cégnél: csak ők adták a háttérzenét az Ügyfeleknek és nekem.

2011. július 23. - Több száz Balegyenes, egy jobb horog
Ma reggel a nagy piacnál osztottuk az MSZP által kiadott Balegyenes c. lapot. Célunk az volt, hogy az emberek ne csak a jobboldal hangját hallják mindig, hanem ismerjék meg a mi véleményünket is. Nagyon jól esett, hogy az emberek nem utasították el a lapot. Sőt, egyesek jöttek hozzánk, hogy nekik mindenféleképpen kell. Még jobboldali beállítottságúak is elrakták egy kis beszélgetés után. Kiosztottunk már több mint százat, mikor kaptuk a jobb horgot. Felkértek minket, hogy a piac területén ne osszunk szórólapot, újságot, mert utána nekik kell eltakarítani, ha szétdobálják. (Ez jogos abban az esetben, ha a Fidesz nem ugyanezt tenné.) De... Azt is mondták, hogy csak a "gombákon" túl tehetjük, mert addig tart a piac. A parkoló nem közterület? Hogy is van ez? Bizonyos dolgokat csak bizonyos embereknek lehet?

2011. július 20. - Hírös képviselők a XXI. században
Néztem már korábban is, de most a XXI. század szemszögéből vizsgáltam meg Városunk önkormányzati képviselőinek listáját, adatait a kecskemet.hu oldalon. Elszörnyülködtem, de őszintén. A képviselők sokszor nem is merik megadni az elérhetőségeiket (lásd Szemereyné Pataki Klaudia) vagy csak egyet-egyet (itt hosszabb lenne a lista). Az e-mail címek? Freemail, Gmail, T-Online. Egyiknek sincs saját domainje (legalábbis itt nem tünteti fel, pl. Király József). Saját honlap? Minek az? Beírom a választókörzetemét (Petőfiváros, Vacsiköz, stb.). Én ezt elég szomorúnak tartom.
Nem vagyok képviselő, de már rendelkezem egy domain-el, melyen szinte nincs hét, hogy legalább egy kis hír ne jelenjen meg. Nem félek publikálni az elérhetőségeimet, várom a kérdéseket...

2011. július 17. - Vége
Vége lett Harry Potter és Voldemort nagy harcának, a varázslóvilág és mi is megmenekültünk a gonosztól. Megnéztük délután a sorozat befejező részét a Malom Mozi 3D-s termében (ez itt a reklám helye). Nem olvastam a könyveket, csak a filmeket néztem, így nem volt összehasonlítási alapom. Viszont azt kaptam, amit vártam: a jó legyőzi a rosszat egy látványos harc keretében. Számomra a látvány volt igazán értékelhető, a történetet milliószor látta/hallotta az ember. Nyári popcorn mozi, amin nem kell agyalni, hogy ki kivel van, csak jönnek, lőnek (varázspálcával), győznek. Egy óriási piros pont a HP sorozatnak: a gyerekeket ismét rábírta az olvasásra.

2011. július 16. - Grillezés
A kutya fürdetése után indultunk Barátink hobbijára, hogy grillezzünk, beszélgessünk, jól érezzük magunkat. Mindegyik hús nagyon ízletes volt, melyeket valaki különböző nedűkkel fojtottunk le: üdítő, pálinka, bor. Anett az üdítőre, én a borra esküdtem. Meg is jegyezték, hogy beteg vagyok: nem ittam pálinkát. Ez van, most nem esett jól. Minden bizonnyal most a bor fog előtérbe kerülni. No nem liter számra és nem a kannás tablettás változat... Valamikor 10 után kezdtünk összecsomagolni és jönni. Addig viszont élveztük a jó társaságot.

2011. július 16. - Kutyakínzás
Kutyával így elbánni, mint ahogy mi tettük... Szegény Röfi nem gondolta, hogy a hétvégi pihenését egy gonosz tettel félbeszakítjuk: megfürdettük. Legnagyobb meglepetésemre egész jól viselte a dolgot, hagyta magát, még talán élvezte is. Bundája két árnyalattal világosabb lett, melyet Ő is örömmel konstatált. De itt még nem volt vége, jött a fogmosás is. Nem díjazta, de mikor rájött, hogy jó íze van a fogkrémnek, még repetázni is akart.

2011. július 15. - Főtéri csúcstalálkozó
A heti/napi sok munka után jól esett egy kis pihenés. Egyik Partnerünkkel találkoztunk a Főtéren, ahol a munka mellett a magánéletről is folyt a diskurzus - a Lányok örömére is. Egy kívülállónak nehéz lett volna eldönteni, hogy üzletfelek vagy barátok vagyunk, hiszen keveredett ott minden. A kellemes idő igen jól esett a frissítőkkel együtt. Meglepetésünkre a színpadon megjelent Gesztesi Károly, aki zenélni szeretett volna kis csapatával. A hangolásnál még jelen voltunk, a koncertről már eljöttünk. Este ugyanis még kimentünk Barátinkkal az Aranykorba kicsit pihenni, szaunázni.

2011. július 14. - Malom monológok
Délután Societas megbeszélés volt a Malom Teraszon, ahol két nagy "monológot" hallgattunk meg. Aida felvázolta a nyári programokat, melyeket meg fogunk valósítani közösen. Igazából mindenki tudta, hogy mi vár ránk, de most összeszedtük a gondolatainkat, és átbeszéltünk mindent. Ismét bővült a csapatunk, így a másik monológ a bemutatkozásról szólt: egy kicsit jobban megismertük Diánát. Örülünk, hogy a csapatban üdvözölhetünk!

2011. július 14. - Zuhanás
Zuhanás itthon és külföldön egyaránt. A tőzsdék, az indexek a lejtőn lefelé tartanak és nem tudni, hogy mi lesz a későbbiekben. Persze vannak olyan gazdasági elemek, melyek "szárnyalnak": a forinthoz képest a svájci frank, az euró, a dollár, stb. Van a világban néhány csoport, akik kezükben tartják a pénzpiacok nagy részét. Úgy kényszerítik a gazdasági szereplőket különböző döntések meghozatalára, hogy profitáljanak belőle. Ezt mutatja be pl. a Bennfentesek c. dokumentumfilm is, melyet most kezdtem el nézni. A nagy világégések egyfajta letisztultságot hoznak az emberiség életébe, de ezzel rengeteg egyénnek, közösségnek tesznek rosszat. Nézz ki az ablakon: egyre többen élnek a létminimum közelében, tönkremennek a családok, stb. Meddig zuhanunk?

2011. július 11. - Hétvége
Vegyük úgy, hogy hétvégének számít már a péntek délután is - pláne nyáron. Sajnos ismét temetésre kellett mennünk, hiszen egy másik kedves Barátunk nagymamája távozott erről a világról. Ezt követően indult az édes semmittevés. Én ezen voltam, szegény Anettnek viszont dolgoznia kellett. Néha beleokoskodtam, ezzel is támogatva munkáját. Szombaton kiruccanás Barátaink hobbijára, hogy felavassuk az új mobil grillsütőt. Vasárnap bementünk a céghez, hogy Anett dolgozhasson tovább és én is intézzem, amit tudok. Pihenésképpen a cég előtti kiskertben ténykedtem. A hétvége zárása az Aranykorban történt 4x 10 perc szaunázással és baráti beszélgetésekkel egybekötve.

2011. július 04. - Kettős szabadság
Így kell időzíteni! Az USA egyik legnagyobb ünnepe a Függetlenség Napja, mikor is kinyilvánították a függetlenségüket Nagy-Britanniától 1776-ban. "Szabadok" lettek, nem állt felettük egy másik, elnyomó hatalom. Ez a helyzet a Transformers 3-al is. A gonosz álcák el akarják pusztítani a jó autobotokat és szövetségeseiket, a Föld lakóit. De az autobotok, Sam Witvicky és az USA hadseregének köszönhetően megmenekültünk. Hogyan kapcsolódnak össze? A szabadságukért küzdöttek és el is nyerték. Mi pedig ma néztük meg a Transformers 3-at a Malom Moziban. Szüksége van az embernek az ilyen popcorn filmekre. Én nagyon élveztem, mert látványos és szórakoztató volt. Főleg úgy, hogy nekem is voltak Transformers figuráim...

2011. július 03. - Heti események
Ez a hét is mozgalmasan telt. Munkám nagy részét inkább a marketing töltötte ki Ügyfelek látogatásával megspékelve. Kedden lezárult az MSZP-ben a pártszavazás. Összesítettük a válaszokat, a kapott eredményeket majd értékelik a nagyok. Szerdán elmentünk vacsorázni Anyáékkal és Zsófiékkal a Három Gúnárba Péter névnap alkalmából. Csütörtökön Józsiékhoz voltunk hivatalosak vacsorára, amit a Bor utcával zártunk. Pénteken sajnos egy kedves Barátunk édesapjának temetésére mentünk. Szombaton együtt buliztunk a Géró Udvaron, vasárnap otthon pihentünk, hogy felkészüljünk a következő hétre.

2011. július 02. - Parti a Géró Udvaron
Rajtunk a sor... Összeszokott batyus bulis csapatunkat most mi vendégeltük meg. Szinte mindenkinek volt valami az életében, amit ünnepelhettünk: név- és születésnap, sikeres érettségi/záróvizsga/nyelvvizsga, házassági évforduló, stb. Nagyon örültünk, hogy ennyien elfogadták a meghívásunkat a csodálatos Géró Udvarra. Külön köszönetet érdemel Enikő a helyszínért. Bízom abban, hogy a megjelent barátaink jól érezték magukat, mert mi igen. És ez természetesen a jó csapatnak köszönhető.
Sokak örömére ismét készítettünk pár fotót.

2011. június 27. - Köszi Viktor!
Az, hogy 2010-ben a FIDESZ-KDNP duó került kormányra és Orbán Viktor lett a miniszterelnök, rengeteg fejfájást okozott Hazánk számára. Emelkedő költségek, tervezhetetlen jövő, bizonytalanság az élet több területén, stb. Ennek eredményeképpen növekszik az elégedetlenség és a fülkeforradalom kezd átalakulni.
Ugyanakkor volt pozitív hozadéka is a győzelmüknek. Korábban is a baloldalhoz húzódtam, de Viktorék most odalöktek. Megmutatták, hogy hova nem szeretnék tartozni. Fontosabbnak tartom a diktátumokkal és félelmekkel szemben azt, hogy egy jó és szabad csapat tagjaként tehetek örömmel, boldogan a közösségért... Köszi Viktor!

2011. június 22. - Szavazás
Ma elkezdődött az MSZP-ben a Demokratikus Koalíció Platform kezdeményezésére a pártszavazás. Itt Kecskeméten ezt egy taggyűléssel indítottuk, ahol a vezetőség beszámolt a kongresszusról és Bogácsról, majd a megyei szervezet gazdasági helyzetét ismertük meg jobban. A szavazásról - mint marketinges - az a véleményem, hogy ez nem más, mint egy piackutatás a DK részéről: mennyi támogatójuk van a párton belül. Nem ezzel kell foglalkozni. A hat kérdésből ötöt értelmetlennek találok, egy volt szimpatikus: egy ember egy tisztséget tölthessen be magasabb szinteken. Én legalábbis így gondolom. De addig, amíg együtt dolgozunk a közösségért nincs komoly gond. Az országban viszont annál több...

2011. június 21. - A spirál
Hazánk gazdasági helyzetével és a jelenlegi politikai kurzussal kapcsolatban a spirál jutott az eszembe. A kormány(párti képviselők) olyan javaslatokkal állnak elő szerintem, melyekkel nem a legjobb irányba haladunk. Növeljük a foglalkoztatást, rendben van. De nem úgy, hogy a képzett gárdát elzavarjuk, mert helyette két "olcsóbb" embert is felvehetünk. A 16%-os egykulcsos adóval mindenki jól járt. Valóban? Az emberek többsége nem. A munkavállalónak nem emeli a bérét a cég úgy, hogy megmaradjon az új rendszer előtti keresete? Majd a kormány kényszeríti, nem kap támogatást, stb. Így kell hazavágni a KKV szektort (is). Érthető, miért kell nekik Terrorelhárítási Központ, miért akarják visszahívni a korkedvezményes rendvédelmiseket. Lesz dolguk. Emlékszünk még az 1930-as évek Németországára?

2011. június 19. - Tréning Bogácson
Tunézia után vasárnap indultunk Bogácsra. Anett kidobott, ment tovább Nagyihoz Miskolcra. Én pedig maradtam, mert a kecskeméti párt elnökség tartott kihelyezett ülést a Societas vezetőségével közösen. Átbeszéltük és értékeltük az előző napi kongresszus eseményeit. Terveinket pontosítottuk, finomítottuk. A fiatalság fejtágításban részesült az önkormányzatokkal kapcsolatban. A jelenlévők támogatásukról biztosítottak bennünket. Nem hiába, hiszen csak közösen fogunk tudni együtt haladni.

2011. június 11-18. - A mesés Tunézia
Egy hetet töltöttünk Anettel (és természetesen Manókával) közösen a mesés Tunéziában. Úti célunk Port El Kantaoui volt. Megismertünk egy másik világot. Rengeteg élményben volt részünk, melyet a két napos sivatagi túrának, a medinának vagy a hotel animátorainak köszönhettünk. A túra két napja alatt utaztunk 1.200 km-t, megcsodáltunk 12 helyszínt, láttuk Tunézia két arcát: a mediterrán típusú városrészt, ahol a szállásunk volt, másfelől a sivatagos, kopár, szegény területeket. Vízilabdáztam az oroszokkal, szörnyülködtünk a közlekedési szokásaikon, stb. A nyaralás végén mindannyian kijelentettük: ide vissza kell jönni!
Képek: Indafotó.

2011. június 08. - Tonk Emil megerősítése
Az utóbbi napokban több Ügyfél is panaszkodott nálam/nálunk. Szerencsére a problémát nem mi generáltuk. Ma Tonk Emil előadásán voltam, mely a problémás Ügyfelek kezeléséről szólt. Nagy örömmel töltött el, hogy a felmerült problémákat helyesen kezeltem/kezeltük. Megerősített abban, hogy jól végezzük a problémák megoldását. Sajnos sok olyan Ügyfelünk van, kiknek ha nyújtjuk a kezünket, az egész karunkat akarják. Hogy mennyi munka áll egy adott számla mögött, nem is érdekli. Egy alacsony árat akar fizetni, de cserébe gigászi követelései vannak. Kezelni kell az ilyen eseteket. És ezen megoldásokból kaptunk ma egy kis csokrot.

2011. június 08. - Egy fontos kérdés: Merre?
Utóbbi időben egyre többször merül fel bennem ez a kérdés. Persze nem a gyakorlatias része miatt - merre menjek ide-oda. A munkám során például azért, hogy merre fog fejlődni a piac? Mit tudunk majd tenni annak érdekében, hogy ne maradjunk le, mindig naprakészek legyünk? A politika terén, hogy merre halad tovább az MSZP? Milyen elképzelések fognak megvalósulni rövid- és hosszútávon? Hogyan érinti majd mindez a kecskeméti csapatunkat? És merre tart az ország? A fülkeforradalom után eljutunk-e valódi forradalomig is? Nem szeretném, gondolom más sem. Valódi, hazánkat elősegítő megoldásokra van szükség, melyeket ész érvekkel hozunk meg. Nem pedig izomból...

2011. június 07. - Grapevine évzáró
A tánc nem csak a közönség számára élvezetes. Anettel ezt láttuk a Grapevine Tánciskola évzáróján a fellépők arcán. Kicsik és nagyok ropták a különböző ritmusokra, mellyel feledhetetlen perceket szereztek a nézőtéren ülőknek. Néhányan - örömükben - elsírták magukat, amikor a csemetéjük a színpadon volt. A zene és a tánc határtalan, kortalan. Az este fellépők esetében ez társult még a profizmussal is. Jó érzés lehet egy ilyen csapathoz tartozni. Amennyiben a születendő gyermekünk nem lesz olyan két ballábas, mint én, és szeretne mozogni, táncolni tanulni, biztos, hogy ide fogjuk járatni.

2011. június 05. - Petőfivárosi RÖNK Nap
Évek óta megrendezik a választókörzetemben a Petőfivárosi RÖNK Napot. Lehet acsarkodni, folyamatosan támadni, de ennek semmi értelme. Össze kell fogni az embereknek, a pozitív dolgokat tovább erősíteni, hogy kialakuljon a jó közösség. Éppen ezért minden elismerésem Kósa Józsefé, aki egy remek, családias napot szervezett a részönkormányzat tagjaival és a városrész lakosaival közösen. Mi délelőtt voltunk ott Anettel, utána pihentünk egyet az Aranykor Termálfürdőben, ahol Anyáék is kint voltak. Vissza akartunk menni este, de Manóka jelezte Anett szíve alatt, hogy inkább maradjunk otthon pihenni. Este került átadásra a Városrész Fejlődéséért Díj, amit Császár Cirill, a Vásárhelyi Általános Iskola alapító igazgatója kapott. Ezúton is gratulálok Neki!

2011. június 04. - Kerti parti
A megemlékezés után indulás haza, majd vásárolni, hogy időben felvegyük a barátainkat, kiket vittünk Erzsiékhez a kerti partira. Mire kiértünk, már kész volt a bográcsos paprikás krumpli nokedlivel. Így csak behuppantunk a székekbe és indult a lakoma. Mivel kétszer is szedtem, szívem szerint egy fa alatt alukáltam volna, mint egy jóllakott óvodás. Ez elmaradt, helyette viszont késő estig beszélgettünk és jól éreztük magunkat. A buli apropója Peti búcsúkoncertje volt.

2011. június 04. - Nemzeti összetartozás napja
2010. május 31-én az Orbán kabinet a Nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját. Ezzel szerintem a határon túli magyaroknak akartak "kedveskedni". Kecskeméten csendes megemlékezés keretében helyeztem el az MSZP helyi szervezetének nevében egy koszorút Király József elnökkel közösen. A Hírös Várost inkább jobboldalinak tartják. Éppen ezért érdekes volt, hogy alig jöttek el az eseményre. Vajon mi lehet ennek az oka? Nem számít az embereknek ez a nap? Vagy a Város nem akarta propagálni? A forradalmi többséget nem is érdekli a határon túli magyarság? Nem tudom. Mi megtiszteltük mindazokat, kiket elszakítottak az országtól, esetleg a családjától is.

2011. június 03. - MP búcsúkoncert
Barátunk, Peti lezárt tíz évet az életében. Eddig járhatott ugyanis az M. Bodon Pál Általános Zeneiskolába. Ezalatt megtanulta a dobolás csínját-bínját, melyet kamatoztatni tudott azóta pl. a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekarban. A tíz esztendőt az iskolában Ő zárta (eddig) egyedül búcsúkoncerttel, melyre a rokonok mellett meghívta a barátait, közelebbi ismerőseit is. Fergeteges előadásban volt részünk, melyet kár lett volna kihagyni! Gratulálunk Petinek az elért eredményekhez és sok sikert kívánunk a későbbiekhez!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz