Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2011

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2011. december 31. - Demokrácia hiányában KIADÓ!
Na jó, egyelőre még nem teljesen állja meg a helyét ez a kijelentés. De sajnos azt tapasztalom, hogy a Fidesz nem abba az irányba halad, amivel előre lendítené hazánkat. Nyitnak kelet felé, de nem sok sikerrel. Közben távolodnak a nyugattól. Igen, van élet az EU-n kívül is, de egy olyan nyitott gazdaságú országnak mint a miénk, nem biztos. Olyan döntések születtek, melyek antidemokratikusak és egy autoriter rendszert építenek ki. Szép fokozatosan leépítik a köztársaságot. Megszüntetik a fékeket a rendszerben, pártkatonák kerülnek minden pozícióba, az ellenzék jogait csorbítják. Aki ellenük mer szólni, keményen fellépnek: rendőrökkel, frekvencia elvételével, stb. Bízom abban, hogy még van remény a demokrácia megmentésére. Az emberek összefogásával, ész érvekkel biztosan. Szerintem 2012 a változás éve lesz...

2011. december 24. - Az első karácsony hármasban
A hagyományos délután öt órai kezdés Ady Endre Karácsonyi rege c. versével csúszott pár percet, mert a Kicsike még falatozott. A szenteste nem olyan volt, mint amilyenek később lesznek: Lili engedte, hogy készítsünk pár fotót, majd inkább bedobta a szunyát. Így Anettel bontottuk az ajándékokat. Kaptunk sok mindent, de a legfontosabb Lili volt! Betettük a kis székével a fa alá és úgy csodáltuk. Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. Sokan, akik nem vallásosak azt mondják: legyen karácsony a család és a szeretet ünnepe. Ki hogy éli meg? Ez mindenki magánügye. Nekünk az összetartozást, a családot és a szeretetet jelenti egy földre szállt angyalkával.

2011. december 22. - Ételosztás
A kecskeméti MSZP szervezésében a széchenyivárosi kispiacon osztottunk ruhát és ételt a rászorulók számára. A karitatív programunkra ellátogatott Szanyi Tibor országgyűlési képviselő is. Több mint 100 adag étel és ajándékcsomag került kiosztásra, gulyásleves, alma, péksütemény és egy kis szaloncukor volt a menü. Király József, az MSZP kecskeméti elnöke elmondta a sajtónak, hogy ezt a kezdeményezésünket a következő hónapokban is folytatni kívánjuk, mert sajnos a jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon sokan rászorulnak ezekre az akciókra. Ha csak egy kis aprósággal is segítettük a rászorulókat, már megérte.

2011. december 21. - Széllel szemben...
... nem jó pisilni, mert vizesek leszünk. Éppen ezért fel kell mérni a helyzetet, a folyamatokat és le kell vonni a konzekvenciát: megéri mégis így végeznem a dolgom? Valahogy ez jutott az eszembe látva Orbánék cselekedeteit. Már felvette a viharkabátot, bár a pisi ellen nem sokat véd. Sajnos a harci-ruci ott van alatta. Nekimegy mindennek és mindenkinek. Csak az ő elképzelése a jó, a többit kukába lehet dobni. És most már a másik fél (EU, IMF, stb.) is felvette a kesztyűt: vagy ésszerűen cselekszünk vagy nincs pénz! Nem egy ember, hanem milliók életével játszanak. Felélik a tartalékokat, egyszer csak kifullad a harci szellem. Csak ne legyen túl késő, mert akkor már pisilni sem lesz erőnk...

2011. december 19. - Kellemes ünnepeket kíván a 20 éves ART TeleCom!
Sok minden történt, változott ebben az esztendőben. Akadtak bőven szép pillanatok, ugyanakkor kevésbé szépek is. De így szép az élet, ha zajlik. Meg szeretném köszönni magam és kollégáim nevében a bizalmatokat, hogy most is bennünket választottatok, a kommunikációs, IT feladatok megoldásához. Ezúton is szeretnék mindannyiunk nevében békés áldott karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánni!

2011. december 15. - Adomány gyűjtés
A Societas Kecskeméti Szervezete karöltve az MSZP Kecskemét Városi Szervezetével idén is szeretné szebbé tenni a rászoruló családok számára a karácsonyt. Ezért nagy szeretettel fogadjuk a még jó állapotban lévő ruhaneműket, játékokat, mesekönyveket, hogy azt szétoszthassuk köztük. Ha szívesen adsz, akkor azt az MSZP irodájára (Katona József tér 18.), vagy a főtéren (a Lordok Kávézóval szemben) található karácsonyi bódénkba (Iskolatáska Alapítvány van kiírva) juttasd el. A felajánlásokat előre is köszönjük a rászoruló családok és gyermekeik nevében is! Egy kis segítség is sokat számít, hogy színesebb legyen az ünnep fénye!

2011. december 08. - Neked kuss van!
Délelőtt hazánk legjobb hejesírója, Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök látogatott városunkba, hogy népszerűsítse a jövőre életbe lépő új alkotmányt, díjakat adjon át. Mi ezzel a gond? Semmi. Egy politikus ellátogat különböző városokba, hogy találkozzon az ott élőkkel, beszélgessenek, megismerje a problémáikat. De ma délelőtt két ember nem mondhatta el a véleményét (http://kecskemet-mszp.hu/portal/megdobbento-jogsertes-koztarsasagi-elnok-fogadasan). Ráadásul nem is az elnöknek, hanem a sajtónak! Király József városi és Dr. Garai István megyei MSZP elnököknek el kellett hagyniuk a Díszterem előtti részt a jegyző utasítására. Mi ez, ha nem a jogok korlátozása? Aki nem velük van, annak kuss! Ez nem demokrácia! Valahogy nem jó irányba mutatnak ezek a jelek.

2011. december 08. - Hiteles vagy hiteltelen
Kivételesen nem Matolcsy György miniszter úrról van szó, bár róla is lehetne írni ebben a témakörben. Igazából egy olyan emberről, aki állandóan variál, nem azt cselekszi, amit mond, stb. Sok ilyen van. Alapesetben ez nem is érdekel. De amikor mindez szűkebb környezetemben jelentkezik, azt már nem díjazom. Nem tudsz tervezni, előre haladni, mert a viselkedésével, hozzáállásával állandóan megtorpedózza a jövőt. Ha csak róla lenne szó... Halihó! Vannak még itt rajtad kívül mások is! Lenullázod magad és a többieket is! Mit szólnak szerinted mindehhez mások? Téged nem érdekel? Nem. Mert más céljaid vannak, kikacsingatsz a kapcsolatból, felsőbbrendűnek képzeled magad! El kell szomorítsalak: nem vagy az. Az ilyen ember a szememben nem hiteles, csak hiteltelen és egy nagy nulla.

2011. december 06. - Lili és a Mikulás
Előző este a Mikulás Lili kis csizmájába elrejtette az első ajándékot. Lili erről nem igazán vett tudomást, inkább szunyókált, nem foglalkozott semmi mással. De a Télapó nem adta fel és úgy volt vele, hogy ma még visszajön, hátha ébren találja Manókat. Tévedett... A Kisasszony nem nyitotta ki a szemét. Később csak a fényképpel tudjuk bizonyítani: már idén itt járt a Nagyszakállú. 1-2 év és szerintem óriási lesz a várakozás: mikor jön, hol mászik be, mit fog hozni...

2011. december 06. - Societas Mikulás
A kecskeméti Societas Mikulás idén is megérkezett a messzi Lappföldről, hogy a (jó) gyerekeknek egy kis ajándékot adjon a nagy zsákjából. Tavaly Andris, idén én ölthettem fel a piros szerkót. Két gyönyörű Krampusz Hölgy (Aida és Dia) volt a segítségemre. A gyerkőcök versekkel, énekekkel, nagy mosolygásokkal köszöntötték az öreg (?) Mikulást. Örömmel néztük, hallgattuk őket. Egy óra alatt a zsák üres lett, a tér viszont hangosabb a boldog kicsiknek köszönhetően.
Még több fotót a blogon találsz: http://societaskecskemet.blog.hu/2011/12/07/itt_volt_a_mikulas_3

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz