Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2012

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2012. február 28. - Pulitzer díjat RP-nek!
Na jó, díjat minden bizonnyal nem fogok kapni, hiszen nem én voltam az újságíró. Történt, hogy tegnap megkerestek az Egyenlítő TV-től, tudunk-e segíteni a kollégájuknak egy mai sajtótájékoztató kapcsán (mert nincs semmi helyismerete). Akadálya nem volt, Andrissal vártuk a riportert a vasútállomáson és elkísértük a megyei bíróságra (most már Kecskeméti Törvényszék). A sajtótájékoztatót az elnök tartotta az egyik bíróval közösen, témája pedig H. Miklós ügye volt. Valóban technikai dolog (leterhelt fővárosi bíróságok) miatt került ide az ügy vagy politikai döntés született? Majd kiderül...

2012. február 25. - Megemlékezés
A kommunizmus áldozataira emlékeztünk délután. Láttunk olyan férfiakat és nőket, akikben fájó emlékek kavarogtak. Nem voltak ezek örömteli pillanatok. Egyik diktatúra sem jó az emberek számára a folyamatos fizikai és szellemi elnyomás miatt, veszélybe kerülnek a családok, az egyének. Mi, szocialisták ezért is utasítunk el minden diktatúrát! Az emlékműsor után Varga László, a KDNP országgyűlési képviselője szólt a megjelentekhez. Beszéde első fele rendben volt, leírta a múlt eseményeit - ahogy ilyenkor kell. Utána viszont elkezdte aktuálpolitikai monológját. Minden bizonnyal ki van adva nekik, hogy miről kell beszélniük a különböző megjelenéseiken, de úgy vélem, hogy ez teljesen méltatlan egy ilyen megemlékezésen. Az MSZP Kecskeméti Szervezete nevében Aidával mécsest gyújtottunk és egy-egy szál virágot helyeztünk el a kopjafánál.

2012. február 24. - Megújult megyei vezetés
Délután összeült az MSZP BKKM-i küldöttgyűlése. Értékeltük az elmúlt közel két esztendőt és új megyei vezetőket választottunk. Az adott körülmények között a megye szervezetei végezték a munkájukat, sokszor erőn felül. A most induló két évben az eddigi kemény munkát a még keményebb váltja fel. Sok lesz a feladatunk, ott akarunk lenni az emberek mellett hogy segíteni, támogatni tudjuk őket. A küldöttek azon a véleményen voltak, hogy a két kiváló elnökjelölt (Dr. Garai István és Király József) közül Király József az, aki jobban össze tudja rázni a csapatot. Egységesen ott fogunk állni mellette, és támogatjuk az új vezetőkkel együtt. A négy új alelnök: Gondi István, Horváth Tamás, Jekő Attila, Márfai Péter lett, a választmány elnöke pedig Dr. Balogh László. Köszönjük Dr. Garai István eddigi megyei elnök munkáját! Gratulálunk az új vezetésnek, sok sikert kívánunk a sok munkájukhoz!

2012. február 20. - Fekete-fehér
Fekete-fehér, igen-nem. Sokan leegyszerűsítik a kérdést, szerintük van ez vagy az - köztes átmenet nélkül. Szerintem nem lehet csak ezekből választani. Vegyünk egy példát a múlt hetemből... Olyan személlyel beszélgettem, aki nem a barátom, nem ismerem annyira és bizonyos körülmények között inkább az ellenfelemnek (nem ellenségnek!) tartom. Gratulált az eddig elért sikereimhez, mely igen jól esett. Szóba került a jövő, melyet szintén pozitívumként éltem meg. Nem tudom azt mondani, hogy nem velem van, innentől kezdve ő maga a gonosz, stb. Bizonyos dolgokban egyet tudunk érteni és akad olyan, amiben nem. Ugyanabban a csapatban lévők pedig nem mindig értékelik a másik sikerét, kitartását, munkájának gyümölcsét, inkább gáncsoskodnak. Tehát a feketén és fehéren kívül vannak árnyalatok is...

2012. február 18. - Vendéglátás a Széchenyivárosban
Büszkék vagyunk rá, hogy mi is részesei vagyunk az emberek példátlan összefogásának. Kecskeméten a segélyszervezetek mellett mi, szocialisták voltunk azok, akik azonnal belendültünk. Ma délben (8. alkalommal) a Széchenyivárosban láttuk vendégül mindazokat, akiknek még nagyobb szükségük van a törődésre, segítségre. Kevesebb mint egy óra alatt elfogyott a gulyásleves és a friss kenyér. Az emberek odajöttek hozzánk, beszélgettünk és elmondták mennyire hálásak nekünk. Volt, aki ezen a héten most jutott először főtt ételhez. Sütött a nap, kellemes volt az idő, reméljük most már marad is. Ettől függetlenül egy hét múlva ismét megyünk.
Képek az osztásról: http://indafoto.hu/riczup/20120218_ebedosztas/slideshow

2012. február 17. - Fürdőzés a kádban
Úgy tűnt, hogy Lili nem szereti a pancsolást az Ő kis kádjában. Folyamatosan izgett-mozgott, de nem örömében. Előbb kezdett el problémázni, hiába dumáltunk hozzá. Néha elengedett egy-egy mosolyt és ennyivel letudta a dolgot. Hétfőn kipróbáltuk, azóta minden nap a fürdőszobában megy a pancsi a nagyok kádjában! Élvezi, hogy kényelmesen elfér, ezerszer többet vigyorog, kezd ráérezni a pocsolás ízére is. Dumál nekünk, bár ezeket még nem igazán értjük és szemmel láthatóan boldog. Lehet, hogy már korábban ki kellett volna próbálni? A cickókat kitakartuk, hiszen Lili még kis szégyenlős.

2012. február 16. - Kecskemét 2012
A Hírös Városban idén először volt közgyűlés, mely egyben talán a legfontosabb is. Ma fogadták el Kecskemét 2012-es költségvetését. Legelőször okleveleket adtak át a város hírnevét öregbítő személyeknek, csoportoknak. Így vette át a kecskeméti rajzfilmstúdió nevében Mikulás Ferenc az elismerést, mely után levetítették a nemrég elkészült 100. epizódját a Magyar Népmeséknek (A rest legény) - mindenki örömére. Felszólalások, néha hevesebb viták bontakoztak ki. Sajnos csak két órát tudtam maradni, de az is tanulságos volt. A költségvetés átment, előre kell tekintenünk. Idén még jól alakulnak a dolgok, de jövőre már fizetni kell a tetemes hiteleket, tartozásokat. És ez bizony 20 évig el fog húzódni. Elgondolkodtató...

2012. február 11. - Mert így kell
Hetedik alkalommal vártuk a rászorulókat egy vagy akár két tányér finom gulyáslevessel. Kecskeméten három helyszínt választottunk ki még az akciónk elején decemberben, melyek közül ma ismét a Rávágy téren állítottuk fel a sátrunkat. A leves, a friss kenyér és a ropogós alma mellett még sült húst és pogácsát, valamint ruhákat is adhattunk. A csütörtöki tisztújításunkat megelőző sok munka és az azt követő rövid pihenő nem volt akadály: mentünk. A frissen megválasztott elnökség is képviselte magát, kivette részét a munkából: Kalló Julianna, Dobos József, Hürkecz Zoltán és én a helyszínen, a többiek az előkészületekben. Segítünk a csapatunk nevében is... mert így kell.
Képek a vendéglátásról: http://indafoto.hu/riczup/20120211_ebedosztas/slideshow

2012. február 09. - Feljebb a létrán
Délután megtartotta a kecskeméti MSZP a tisztújító taggyűlését. Megtisztelt jelenlétével Mesterházy Attila pártelnök és Szanyi Tibor is. Beszámolók, és felszólalások sora után megtörtént a választás. Nagy örömömre szolgál, hogy új kihívásokkal és feladatokkal fogok gazdagodni az elkövetkezendő két esztendőben: az MSZP Kecskeméti Szervezetének és az MSZP BKKM-i Területi Szövetségének elnökségi tagja lettem a tisztelt tagtársaknak köszönhetően. Remélem, hogy munkámmal hozzá fogok tudni járulni a közös sikerekhez. Megválasztott vezetőink: elnök: Király József; alelnökök: Dobos József, Hürkecz Zoltán, Lossó Aida; elnökségi tagok: Dr. Balogh László, Kalló Julianna, Komáromy András, Laskovics Diána, Riczu Péter, Villám József. Munkájukhoz sok sikert kívánok!

2012. február 04. - FFF - Finom és forró a fagyban
A kecskeméti MSZP ismét finom és forró gulyáslevest osztott a fagyban. Ezúttal visszatértünk a Műkertvárosba és ott láttuk vendégül a rászorulókat. A ruhák pillanatok alatt elfogytak, a leves lassabban. Nem csoda, hiszen közel 100 vendégünk volt, leányzóink nehezen bírták az iramot. De kitartottak, ahogyan mi is a rászorulók segítésében.
A fotókat itt tekintheted meg: http://indafoto.hu/riczup/20120204_ebedosztas/slideshow

2012. január 28. - Regionális ifjak
Ma délelőtt Kiskunfélegyházán megalakult a Societas BKKM-i Területi Szövetsége. Eszik Bence lett az elnök, Lossó Aida és Zakariás Csaba az alelnökök. Gratulálunk Nekik és sok sikert kívánunk a munkájukhoz! Az alakuló ülés után mentünk tovább Szolnokra, hogy a régiós Societas szervezetek tagjai megismerjék egymást. Így képviselte magát Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megye. A találkozó célja az volt, hogy megismerjük egymást, jobban összerázódjunk és tisztázzuk, hogy a lehetőségeink alapján milyen munkát tudunk letenni az asztalra. Meg akarjuk szólítani a fiatalokat, programokat szervezni nekik, hogy közösen tudjunk közösséget építeni. A munka mellett volt pihenés is, mely egy élénkítő éneklős-tornázós performance-ban csúcsosodott ki: http://youtu.be/ypwHafiqtaw

2012. január 27. - Anya születésnapja
Újabb esztendő telt el Anya életében is, de ez nem látszik rajta! Délután átmentünk - immáron hárman - , hogy felköszöntsük. Azt mondta, hogy ez egy gyönyörű születésnap, hiszen végre Lili is itt volt, velünk együtt ünnepelt. Hiába Anyát ünnepeltük, valahogy megoszlott a figyelem közte és Lili között. Elmaradhatatlan fotózások az ünnepelttel és a kis unokával. Eddig is sokat jelentett számomra a család. De amióta megérkezett hozzánk a Kisasszony, sokkal jobban átérzem a család fontosságát, szerepét. Szeretném én is megadni Anettel együtt Neki mindazt a jót, örömöt, boldogságot, szeretetet, amit Anyáéktól kaptam. Boldog születésnapot "Anya-Mama"!

2012. január 22. - Lili reggeli tornája
Eljött az idő... Állítólag a gyerkőcök 3 hónapos korukban kezdenek el mászni. Ez eddig rendben is van. De Lilin észrevettük, hogy nagyon kar menni, folyamatosan jár keze, lába. Mit csinál ilyenkor a szülő? Leteszteli, hogy jönne össze a dolog! Leraktuk a kis szivacs játszószőnyeget, a végébe a játékokat (motivációs célból), aztán hajrá! Persze szükség volt a segítségre. Anett a kezével támasztotta a Kicsi lábát, aki ellökte magát és úgy haladt. Természetesen a szokásos hangeffektek sem maradhattak el. Holnap ismét alávetjük a mozgásnak!
Érdekel a torna? Nézd meg itt: http://youtu.be/fI5gkO-oC_8

2012. január 22. - A tegnapi békemenetről
Szoktak a regnáló vezetés mellett menetelni (400 ezren???), de ez Európában annyira nem jellemző. Nem leszünk gyarmat! Tuti jó megfogalmazás, hiszen nem szeretünk kiszolgáltatottnak lenni. De van egy kis bökkenő. Önként csatlakoztunk az Európai Unióhoz azért, mert egy nagyobb közösség részeseként több a lehetőségünk, mint egyedül. Nekünk nem jó az EU, de a pénzük igen? Több milliárdot kapunk azért, hogy fejlődjünk! Ezt is vissza akarják utasítani a Békemenet szervezői, támogatói? Békemenet. A főnök meg folyamatosan (szabadság) harcol. Hogy van ez a kettősség már megint? Nem igazán értettem, hogy miért volt erre szükség. Leszámítva az erőfitogtatást. Megmutatták, hogy van ember a kedves vezető mögött. El kell ismerni, hogy szervezésből ismét jól vizsgáztak. De ez embereknek most már valóban a békére és a kiszámíthatóságra lenne szükségük.

2012. január 21. - Rávágy téri repeta
Az MSZP Kecskeméti Szervezete ismét megmutatta, hogy ők nem hagynak senkit az út szélén. Megpróbálunk segíteni azokon, akiknek szüksége van rá, ezért most a Rávágy téren osztottunk ételt és ruhát. Pillanatokon belül hatalmas tömeg gyűlt össze. Volt olyan, aki a város másik végéből érkezett. Megtette a nagy utat a hideg időben, mert tudta, hogy kapni fog forró és ízletes levest, valamint ruhát is. Csapatunk ismét úgy ment haza, hogy öröm töltötte el szívünket, hiszen segíthettünk. Az emberek mosolyogtak, beszélgettek egymással és velünk. Sajnálatos dolog, hogy szükség van ezekre a megmozdulásokra.
Képek az eseményről:
http://indafoto.hu/riczup/20120122_ebedosztas/slideshow

2012. január 19. - Adósság a jövőnek
Délelőtt az MSZP Kecskeméti Szervezete nevében tartottunk sajtótájékoztatót. A téma a város adóssága, gazdasági helyzete volt. Az Állami Számvevőszék jelentése szerint nem fényesek a hírös gazdasági mutatók. Túlzott mértékben megnőtt a város adósságállománya (jelenleg kb. 280.000,- Ft/fő a 113.000 lakosra vetítve), jövőbeli elkötelezettségei. Újabb adók jelentek meg, terjesztették ki a meglévők körét (az MSZP nem szavazta meg). A hibás gazdaságpolitika miatt a mi gyermekeink kapnak óriási terhet a nyakukba. Én az új fürdővel kapcsolatban mondtam el a véleményemet: nagyon szép, nagyon jó, de ki fogja mindezt megfizetni? Ki kell vizsgálni az egész beruházást, a megtérülést. Mindezek fényében felszólítjuk Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármestert, hogy mondjon le.
Részletek: http://kecskemet-mszp.hu/portal/az-alpolgarmester-lemondasat-koveteli-kecskemeti-mszp

2012. január 18. - Viktor a Parlamentben
Orbán Viktor Strasbourgban, az Európai Parlamentben próbálta megvédeni az igazát. Szerintem nem túl sok sikerrel. Az erőnek engedett, nem az érveknek. Állítása szerint a baloldal folyamatos támadásáról van szó. Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Jose Manuel Barroso mióta számít baloldalinak? Mégis (finoman szólva) problémásnak tartják a jelenlegi magyar helyzetet. Olyan lépéseket tesz a kormányunk, melyekkel a demokráciát tiporják. Erre nincs felhatalmazásuk! A kedves vezető pozitívumként tüntetett fel olyan lépéseket, melyek nem is valósak (pl. csökkenő államadósság). Kettős beszédet használva lavírozik. Egynek viszont lehet örülni: nem támadott, nem osztott ki kokikat és sallerokat. Minden bizonnyal tudja, hogy nagy a tét. Vannak játékszabályok, melyeket be kell tartani. Mert a demokráciák már csak ilyenek.

2012. január 18. - Kellemetlen pillanatok
Lili ma lett két hónapos! Mi mással lehetne ezt megkoronázni, mint két kötelező védőoltással? Reggel elvittük a dokihoz, hogy megnézzék, minden rendben van és hogy jól megszurkálják. Az első szurit egész jól viselte: sírt, de nem volt vészes. A másodikra nagyon felhergelte magát, már a fertőtlenítő spray komoly visítást váltott ki belőle. Túléltük, most egy darabig nem kínozzuk ilyesmivel. Remélem gyorsan elfelejti az egészet... A doktornő megdicsérte, hogy milyen gyönyörű és hogy egész jól kikupálódott. 3.050 grammal és 51 cm-el született, ma pedig 5.680-at mutatott a mérleg és magasságunk elérte az 59,5 cm-t.

2012. január 14. - Az új fürdő
Tegyük félre egy kicsit a politikát, a beruházás költségeit, az esetleges megtérülést, stb. Koncentráljunk most arra, amire kitalálták. Délután Lilit "lepasszoltuk" a Nagyszülőknek, mi pedig megcsodáltuk az új kecskeméti fürdőt. Három nagy része van a komplexumnak: uszoda, élményfürdő és a szauna világ. A szaunára voltunk kíváncsiak, az élmény rész majd a Gyerkőccel lehet izgalmas. Kellemeset csalódtunk, nagyon jól éreztük magunkat. Finn- és infraszaunák, gőzkabin, pihenő szoba, sókamra, stb. várt ránk. Minden bizonnyal rendszeresíteni fogjuk a látogatást - már ha Lili elenged bennünket.

2012. január 14. - Ételosztás
Az MSZP kecskeméti szervezete ismét vendégül látta a rászorulókat. Ezúttal a Műkertvárosban osztottunk ételt és ruhát Király József elnök vezetésével. Viszonylag kellemes volt az idő, sütött a nap. Örömmel fogyasztották a forró gulyáslevest, majd utána a péksüteményt az almával. A ruhák is szép számmal fogytak. Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy újból segíthettünk azokon az embereken, akiknek szüksége van rá. Lehet, hogy csak 100 adag ételt tudtunk adni, de nem közpénzből, hanem saját forrásból tettük...
Képek az osztásról: http://indafoto.hu/riczup/20120114_etelosztas/slideshow

2012. január 12. - Imádkozzunk!
Kulcsoljuk imára kezünket, kérjünk áldást Orbán Viktorra és eddigi munkásságára. Erre kért fel mindenkit a csepeli polgármester is. De imádkozzunk Schmitt Pál becsületéért és doktori disszertációjáért szintén. Vagy az nem is az övé? Ne értük fohászkodjunk, inkább hazánk több millió fiáért és lányáért. Például. a több ezer közalkalmazottért, kiket elzavarnak. (Hogy lesz így egy millió új munkahely?) Imáink talán meghallgatást nyernek és nem zárják el a csapokat a szabadságharcunkat elnyomni akaró gonosz nyugati hatalmak. Igen, akiktől menekülni akarunk, akiknél mégis kuncsorgunk. Az a baj, hogy már nincs meg a bizalom. Csodálkozunk? "Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangzana: "köszönöm", az is elegendő lenne." - Eckhart von Hochheim

2012. január 09. - Érettségi felkészítő
Délután a kecskeméti Societas ismét megrendezte az érettségi felkészítőt. Magos András tanár úr ismertette a megjelentekkel a követelményeket, feltételeket, lehetőségeket. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a vizsgák előtt fél órával kötelező megjelenni. Hogy miért fontos ez? Ha Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár asszony éppen a te iskolád szemelné ki magának ellenőrzés céljából, láthassa azt, hogy a diákok rendben várják a vizsgák kezdetét. Az érettségi előtt természetesen a továbbtanulást is átvettük.
http://societaskecskemet.blog.hu

2012. január 05. - Kulcs a szívedhez
Ma este volt tíz éve, hogy "hivatalosan" járni kezdtünk Anettel - Ő legalábbis ettől kezdve számítja. Az esti séta a házuk előtt ért véget. Lent az utcán megbeszéltük, hogy kulcsot cserélünk: neki adom a szívem kulcsát és fordítva. A kulcsok nem cseréltek gazdát azóta sem. Lehet, hogy nem voltam teljesen százas ama bizonyos alkalomnál, de tudtam: Anett mellett van a helyem.
És pár perccel később elcsattant az első csók is és nem sokkal később kiválasztottuk a közös dalunkat is a Pearl Harbor c. filmből: Faith Hill - There You'll be.

2012. január 05. - Wake up Viktor!
Neo történetét ismerjük már a Matrix c. filmből: egy olyan világban él, melyet a gépek teremtettek azért, hogy az emberekből energiát nyerjenek maguknak. A végén persze Neo és csapata győz, megmutatják, hogy ki a főnök. Nekünk is van egy Neonk, akit a kedves vezető személyesít meg. Sajnos a 2010-es választások után Viktor a rossz tablettát választotta. Egy olyan világban él, melyet ő teremtett és nem látja a valóságot. Sajnos. Az emberek egyre nehezebb körülmények között élnek, míg Viktor folyamatosan harcolni akar. Csak az a baj, hogy olyan ellenfelet választott, aki segíteni is tudna neki. Ezek után jön az igazi nagy ellenfél majd: a magyar nép. Wake up Viktor, mielőtt késő lenne!

2012. január 03. - Kint a bárány, bent a farkas
A Fidesz 13 milliós közpénzből rendezte meg az Operában az új egypárti alkotmányt és az önmagukat éltető gálát. Mi pedig több tízezer emberrel közösen megtöltöttük az Andrássy utat az összefogás jeleként. Kint a bárány, bent a farkas. Felemeltük a szavunkat az alaptörvénnyel, a kedves vezetővel, az idióta elnyomó döntéseikkel és a demokrácia elnyomásával szemben. Vörösmarty Mihály Szózatának egy részletével készültem a békés tüntetésre:
"Még jőni kell, még jőni fog egy jobb kor, mely után buzgó imádság epedez százezrek ajakán."

2012. január 02. - A változás éve
Tavaly azt mondtam, hogy 2011 legyen a 10-20-30 éve. Mindegyik pontja teljesült. Év végén megfogalmazódott bennem, hogy 2012 nem lesz más, mint a változás éve. Több okom is van, hogy miért mondom ezt. Úgy vélem, hogy mind a magánéletben, mind a munka világában fontos változások fognak bekövetkezni és nem csak nálam. De ezek majd év közben kiderülnek és a végén meglátjuk, hogy igazam volt-e.

2012. január 01. - BUÉK buli
Az óév búcsúztatása és az újév köszöntése a barátainkkal közösen történt. Mindenki hozott valamit, főleg a jó hangulatot. A többiek nevében is kijelenthetem: ismét remek volt a buli! Énekeltünk (vagy legalábbis úgy csináltunk), megbeszéltük a világ nagy dolgait és jókat nevettünk! Anettel nekünk közben haza kellett szaladnunk, hogy Lilit megfürdessük, megkapja a finom vacsoráját. Az altatás után irány vissza, hogy leírjuk a 2012-es kívánságainkat és ezeket mágikus úton továbbítsuk az illetékeseknek. Éjfélkor Himnusz, és koccintás, majd az elmaradhatatlan lencse. Ezek után indultunk haza, hogy Lili közelében pihenjünk le mi is. Eredményekben és boldogságban gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz