Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2012

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2012. június 26. - A csalán és a lábunk köze
"Más xxx-val veri a csalánt." Ma nekem is ez jutott eszembe, amikor ismerősökkel beszélgettem többek között a mai magyar helyzetről (gazdaság, politika, élet, stb.). Igen, nagyon sokan érzik, hogy a Fidesz és a kormány inkább a saját szakállára dolgozik, mint hazánkért. Az egykulcsos-, a telekom- és tranzakciós adók, a folyamatos megszorítások a mi hátunkon (vagy csalán formájában a lábunk között) csattannak, míg ők vígan élnek. Nem foglalkoznak a többiekkel, csak ők számítanak. Hova fog mindez vezetni? Sajnálatos módon azonban a csalán-effektus a közvetlen környezetemben is megjelent. Egyeseknek mindegy, hogy kik vannak még rajtuk kívül, akiket a jövő is érdekel, nem csak a jelen...

2012. június 20. - Gondolatok a családról
A család véleményem szerint nem más, mint az emberi közösség legkisebb és egyben legfontosabb egysége. Legközelebb állnak hozzád a legfontosabbak: párod és gyermeke(i)d. Utána jönnek a szülők és testvérek, majd a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek, stb. A család tagjai jóban-rosszban velünk vannak, számíthatunk rájuk. Egy nehéz döntés előtt állsz? Ők fognak azonnal segíteni neked! Nagy boldogság ért? Sikered van valamiben? Ők fognak a legjobban veled együtt örülni - és őszintén. Ez a család. A rokon ennél kevesebb. Vér szerint közötök van egymáshoz, de semmi több. Elvesztettem egy családtagot (hosszú történet), aki mostantól már csak rokon. A fentiek alapján ő döntött így.

2012. június 19. - Hasznosítsd a haszontalant!
Végre megkaptam a kedves vezető Nemzeti Konzultáció 2012 névre keresztelt levelét. Olyan izgatott voltam, hogy ki se mertem bontani. Inkább fogtam és bevittem az MSZP Kecskeméti Szervezetének irodájába és leadtam a rokonoktól kapottakkal együtt. Ezt a drága szemetet legalább újra lehet majd hasznosítani, mert gyűjtjük, mint papírhulladék. Olyan kérdések szerepelnek benne, melyeket nem az emberekkel kell megvitatni. Felelős vezetőknek (miniszter, kormány) kell eldönteni, hogy érdemes-e tovább sanyargatni a népet a rossz döntéseik (pl. egykulcsos adó, tranzakciós adó) miatt, vagy sem. Megkérdeznek a fontos dolgokról? Viktor kíváncsi a véleményünkre? Elhiszi ezt még valaki?

2012. június 19. - Futball EB játék
Zajlanak a mérkőzések, mindenki siet haza a munkából, hogy ne maradjon le semmiről. A sör behűtve, napraforgó- és tökmag kiöntve a tálba és várjuk a szebbnél szebb pillanatokat. De kik fogják magasba emelni a kupát? Te kikre tippelsz? Akarsz nyerni egy tálca finom sört? Akkor látogasd meg az ART TeleCom weboldalát: http://www.art-telecom.hu
és próbálj szerencsét! Élvezd Te a folyékony kenyeret! Ezzel csábítjuk a TV-k elé az Ügyfeleinket, akik közül most közel százat "mini meccs csomaggal" (2 doboz frissítő Zipfer sör és 1 csomag napraforgó- vagy tökmag) ajándékozunk meg. Ezzel is meg szeretnénk köszönni a több évi bizalmat és hűséget.

2012. június 13. - Anettem névnapja
Tavaly Tunéziában voltunk Anettem névnapján, most idehaza tudtunk ünnepelni. Ráadásul hármasban, Lilivel együtt. Közös ajándékon törtük a Kisasszonnyal a fejünket, de mivel most nem volt használható ötlete, rám bízta az egészet. Maradt a táska egy csokor virággal és természetesen rengeteg szeretettel. Boldog névnapot Picikém!

2012. június 12. - Párbeszéd a nemzetért
"Ha egy mondatban kellene jellemeznem az Orbán-kormány két évét, akkor azt mondanám, hogy növekvő munkanélküliség, növekvő szegénység, gazdasági recesszió és egy szétvert jogállam." - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a délutáni kecskeméti lakossági fórumon. Szerinte az emberek pontosan látják, hogy a jelenlegi kormány rossz irányba viszi az országot, ezért várnák a szocialista párttól az alternatív programot, az alternatív megoldásokat. Itt is elmondta, mintegy 330 milliárd forintot talált az MSZP a költségvetésben, amit felesleges, vagy presztízs-, luxus beruházásokra fordít a kormány például az egészségügyi dolgozók vagy a pedagógusok helyzetének javítása helyett.

2012. június 10-12. - Családi pihi Cegléden
Első olyan családi nyaralásunk, pihenésünk, amikor csak mi voltunk hármasban rokonok és barátok nélkül. Mivel Cegléd nincs messze, hamar odaértünk és még aznap belevetettük magunkat a medencébe is. Mit ne mondjak, Lili nagyon élvezte a pancsolást, nem volt bekorlátozva a fürdőkádba. Amikor következő alkalommal meglátta a medencét, a cumit kiköpte és örömében elkezdett kapálózni. Mindenkinek tetszett, hogy milyen kis mosolygós baba. Ismerkedett a többi gyerkőccel is, amíg mi információt és tudást cseréltünk a többi kisgyermekes szülővel. Egy probléma volt csupán: még maradtunk volna jó pár napot. De majd legközelebb...

2012. június 10. - Emlékezni és emlékeztetni
Európára ráköszöntött a sötétség, kezdtek kihunyni a fények, amikor kitört a II. világháború. Emberek milliói vesztették életüket a harcmezőkön, a fogolytáborokban. 1944. júniusáig a kecskemétiek élték életüket, még úgy ahogy, tervezni is tudtak. Reménykedtek a háború mielőbbi végében. És egy napon két szerelvény gördült ki a vasútállomásról, rajtuk több mint 1.200 zsidóval, akiket egyenesen a haláltáborokba vittek. Nem csak számukra veszteség, hanem a városra nézve is. Olyan embereket vittek el, akik a közösségért dolgoztak a polgárokkal, a többi hitközséggel együtt. Ma délután rájuk emlékeztünk a zsidó temetőben. És feladatunk, hogy emlékeztessük az embereket: nem kell nekünk több ilyen szörnyűség!

2012. június 08. - Családi napunk
Délután megtöltöttük élettel, jó hangulattal és finom bográcsos ételekkel a széchenyivárosi kispiac mögötti hatalmas parkolót: megtartotta a kecskeméti MSZP az idei Családi napját. A gyermekeket ugrálóvárral, labda- és ügyességi játékokkal, aszfalt rajzolással vártuk. A régebb óta fiataloknak az egészségi állapotát mértük fel vérnyomás- és vércukor méréssel. Aki akart - és sokan voltak így - az önkormányzati képviselőinktől és szervezetünk vezetőitől kérdezhették meg, hogy milyen a Hírös Város és országunk helyzete, mert a "közszolgálati" médiának és a Fidesznek már nem hisznek.
Képek a rendezvényről: http://indafoto.hu/riczup/20120608_csaladi_nap

2012. június 06. - Téglák a falból
Szerda délután az MSZP megyei választmányának vendége Simon Gábor, az MSZP elnök-helyettese volt. Értékeltük az ország siralmas helyzetét, beszéltünk a 4 millió létminimum alatt élő honfitársunkról, a szétvert gazdaságról. Igen, Orbán Viktorék ide juttattak minket. Ki mernek állni az emberek elé és azt mondják, hogy itt minden szép és jó. Pedig ez egy nagy hazugság! Csak sajnos féltik az emberek az egzisztenciájukat (már ami maradt). De a félelem falából kezdenek kihullani az első téglák. Nekünk, az MSZP-nek meg kell mutatni az embereknek, hogy összefogással ledönthetjük a falat és ismét egy demokratikus köztársaságban fogunk élni!

2012. június 05. - Szabad egy táncra?
Délután jártunk Párizsban, az ókori Egyiptomban, New York utcáin. Találkoztunk szerb cigánylányokkal, vámpírokkal, katonákkal, táncoló pingvinekkel, törpékkel, a francia király testőreivel és még hosszasan lehetne sorolni. Nem a képzelet világában jártunk, hanem a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban a Grapevine Tánciskola hagyományos évzáró rendezvényén. Már többször elkápráztattak bennünket és a közönséget egyaránt. Gratulálunk az egész csapatnak és ezúton is köszönjük a csodálatos perceket a Huszár Ildikó vezette Grapevine Tánciskola minden növendékének és munkatársának!

2012. május 30. - Újdonságok
Egy szakmai előadáson jártunk a kollégákkal, ahol megmutatták, hogy az Aastra (Ericsson) milyen irányba indult el az IT világában. Megismertük legújabb multimédiás eszközüket, az Aastra BluStar-t: http://youtu.be/sW7cLSzsdqc. Nem érzem, hogy hazánkban piacképes lenne ez az eszköz. Bár ki tudja váltani a nagy utazásokat egy-egy konferencia esetén, de erre idehaza szívesebben használnak mást. Meg lehet cáfolni! A másik az Aastra A400 új IP alközpont család volt. Erről már lehet beszélni, mindenkinek nagyon tetszett. Integrálja mindazokat a megoldásokat, melyeket ma a telefóniában használunk: http://youtu.be/OufmRJ6ngGQ. Akit érdekelnek az eszközök, érdeklődjön nálunk: http://www.art-telecom.hu!

2012. május 27. - Dupla gyereknap
Jól megkaptam, hogy ismét öregebb lettem egy évvel. Bár nem érzem így, ezért csak mosolygok rajta. Először Anettem köszöntött meg Lilivel, aztán indult az áradat e-mailben, telefonon, Facebookon. Hármasban ünnepeltük a gyereknapot és nekem ez volt a legfontosabb. Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám, nagyon jól esett.

2012. május 24. - Önkormányzatiság
Kiskunhalason jártunk, ahol először Lamperth Mónika és Király József tartott sajtótájékoztatót. Az elnök elmondta, hogy a megyei FIDESZ-es országgyűlési képviselők (egyben önkormányzati tisztséget is betöltők) kirámolták a megyét: átadták a vagyont az államnak. A fórumon Lamperth Mónika kifejtette, hogy jelenleg még nem érezhető az államosítás, a járások kialakítása. Innentől fogva viszont mindent felsőbb szinteken döntenek el: oktatás, egészségügy, stb. Nincs széleskörű támogatás mögötte. A fórum után megalakult a megyei Baloldali Önkormányzati Közösség. Elnök Fogl András, alelnök Dr. Balogh László lett, sok sikert a munkájukhoz! Végül finom vacsorát kaptunk a halasiaktól, köszönjük!

2012. május 23. - Bizalom és munka
A taggyűlésünk vendége volt Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese. Beszámolt a központ eddigi munkájáról, a jövőre vonatkozó tervekről. Gábor is elmondta, hogy Orbánt és rendszerét egyre többen kívánják messzire, mert az emberek belefáradtak a gyűlölködésbe és a bizonytalan jövőbe. Ezt követően a meglévő városi alapszervezeteinket átalakítottuk és létrehoztunk kettőt. Az egyes vezetője Dobos József, a kettesé pedig én lettem. Köszönöm a társaim bizalmát, mellyel élni és nem visszaélni fogok. Rengeteg munka vár ránk, de közös erővel sokra visszük: visszahozzuk a reményt a magyarok számára, hogy egy fejlődő, demokratikus országban éljenek!

2012. május 22. - Nincs nyári szünet
A kihelyezett megyei elnökségi ülés ma Kiskőrösön volt. Előtte sajtótájékoztató keretében Király József, megyei MSZP elnök az "Ajánlat Magyarországnak" vitairatról számolt be. Ezt követően átmentünk a Holland Házba, ahol már a többiek is vártak minket. A politikában nem jellemző, hogy lenne nyári szünet. Vannak megoldásra váró feladatok, melyek bizony nem várhatnak szeptemberig. De a csapatra ez nem is jellemző: végezzük a dolgunkat, mert csak így jutunk egyről a kettőre. A megbeszélés után Péterék finom zúzapörkölttel marasztaltak: nem lehetett nemet mondani.

2012. május 21. - Mamika emlékére
Mamika két éve hagyott itt bennünket, hogy végre ismét Papácskával lehessen. Húsvétkor elmentem Pácinba a házukhoz. Kint álltam, és azt vártam, hogy mikor libben meg a függöny, mikor szól Papácskának, hogy jöjjön és nyissa az ajtót. Ilyen sajnos már nem lesz többet, kizárólag az emlékeimben.
"Ott, ahol most van, a végtelen térben és időben, a világűrben és semmiségben, valahol a Vénusz és Szíriusz között, már boldog." - Kosztolányi Dezső
Israel Kamakawiwo 'ole: Somewhere over the rainbow (http://youtu.be/V1bFr2SWP1I)

2012. május 16. - Hogy tudjunk mit enni
Gőgös Zoltán MSZP-s szakpolitikus volt a vendége a megyei MSZP által szervezett agrárfórumnak Kiskunfélegyházán. A sajtótájékoztató után, de még a fórum előtt egy közeli őstermelőnél tettünk látogatást. Gőgös elmondta a fórumon: komoly problémák sújtják az agráriumot. Éppen ezért olyan programot kívánunk letenni az asztalra, mely jó lesz a termelőnek és fogyasztónak egyaránt. Újra kell gondolni a támogatási rendszert: az kapjon, aki valóban termelni akar, és ne az, aki csak a támogatási pénzekre utazik. Ezért is lépünk fel a FIDESZ-es földmutyi ellen. Sok fontos téma került szóba, melyre a későbbi fórumokon is fogunk reagálni. Mert szükségünk van a mezőgazdaságra, hogy tudjunk mit enni...
Képek a fórumról: http://bit.ly/Kobbc1

2012. május 16. - Ajánlat Magyarországnak
Budapesten tartotta közös konferenciáját a József Attila Alapítvány és a Friedrich Ebert Stiftung. Egy vitairatot tettek le, mely egy jó kiindulási alap, ajánlat lett Magyarország számára. Mesterházy Attila és az MSZP párbeszédet, új politikát akar. Fel kell építeni a gazdaságot és a köztársaságot. Vértes András, a GKI vezérigazgatója szerint (is) a FIDESZ-nek köszönhetően kiszámíthatatlan a piaci környezet, nem lehet tervezni. Recesszió van hazánkban, az EU-ban és legnagyobb partnerünknél, Németországban még sincs. Katona Tamás szerint csúszunk lefelé, a Balkán irányába. Nem Széll, hanem Sales Kálmán tervről beszélhetünk: arról szól, hogy mit lehet eladni. Esetleges cél lehet, hogy kihúzzák 2013. februárig IMF megállapodás nélkül Viktorék, mert akkor Simor helyére ők tesznek embert és einstandolják az MNB devizatartalékait.

2012. május 13. - Régebb óta fiatal
Lelkes csapatunk egyik régebb óta fiatal tagja, Szögi József ma ünnepli 90. születésnapját. A kerek évforduló alkalmával a kecskeméti MSZP nevében Király József elnök és Laskovics Diána elnökségi taggal közösen köszöntöttük mindenki Józsi bácsiját. Egy kis pezsgőt és egy finom tortát vittünk ajándékba. Cserébe régi történeteket kaptunk, melyeket örömmel hallgattunk végig. Nem hiába. A fiatalabb generáció számára nagyon fontos az idősebbek tapasztalata, tudása. Hiszen így tudunk mi is építkezni! Boldog születésnapot Józsi bácsi!
Aradszky László - Nem csak a húszéveseké a világ: http://youtu.be/2Sjj9e37nzc

2012. május 12. - "Mondd, Te kit választanál?"
Rolls-Royce vagy Mercedes? Nehéz volt a döntés ennyi csodálatos oldtimer között. Én a magam közel 31 évével már kiállított darab lehetnék ott, de szerencsére nem autó vagyok. Ma délelőtt kilátogattunk a kecskeméti Oldtimer Showra. Már mentünk volna máskor is, eddig viszont kimaradt. Kaptam két tiszteletjegyet az egyik Ügyfelünktől, amit ezúton is köszönök! Régi autókban és motorokban gyönyörködhettünk. Régi filmes és személyes élmények, emlékek jöttek elő a járgányok láttán. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy tekintse meg akár Kecskeméten, akár máshol.
Képek a kiállításról: http://bit.ly/Kc0nO4

2012. május 06. - Anyák napjára
Drága Anya-Mama! Köszönöm Neked azt a rengeteg szeretetet és jót, amit Tőled kaptam! Szeretlek!
Devecsery László szavaival kívánok Neked nagyon sok boldog Anyák napját: "Édesanyám, köszöntelek most e meghitt ünnepen, azt kívánom most és mindig, mindig maradj meg nekem."
Emberek: Mama (http://youtu.be/nJrmNdClsAQ)

2012. május 04. - Gyűjtsünk a bugaciaknak!
Hatalmas területen égett az ősborókás vasárnap este Bugacon. A tüzet hétfőre sikerült megfékezni, azonban még hetekig tartani lehet attól, hogy újra felcsapnak a lángok. Az oltási munkálatoknál dolgozók étkeztetésére gyűjt most pénzt az kecskeméti és bács-kiskun megyei MSZP. Király József, a helyi MSZP elnöke elmondta, hogy május 4-től kezdődően tíz napon át tart a gyűjtés, melyhez jövő héten az országos szervezet is csatlakozik akciójukhoz. A kecskeméti szocialisták első embere a sajtótájékoztatón arra kérte a többi párt vezetőjét, civileket, hogy csatlakozzanak kezdeményezésükhöz, nyújtsanak segítő kezet közösen. Az adományokat az MSZP Kecskeméti Szervezetének irodájában (H-6000 Kecskemét, Katona József tér 18.) lehet bedobni az erre kihelyezett, zárt urnába. Mi már megtettük, most a többieken a sor.

2012. május 04. - Papó emlékére
Papó sajnos már három éve nincs köztünk. Rengeteg emlék köt Hozzá, még mindig a fülembe cseng a hangja - mintha még mindig itt lenne velünk.
"Elbúcsúzom, de ott leszek, Ahol a szél zúg, a nap nevet. Elbúcsúzom, de itt marad, Belőlem néhány pillanat."
Enya: If I could be where You are
(http://youtu.be/f3fHDt4xQFw)

2012. május 02. - Magyarország európai szemmel
Bácsalmáson megtudtuk, mi az európaiak véleménye Magyarországról. Ebben Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegációjának vezetője volt segítségünkre. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kedves vezető szabadságharcának nagy ára van és nagy ára lesz. Az EU következő hét éves költségvetésének összeállításakor nem lesz mindegy, hogy a tagállamok vezetői mit fognak gondolni Hazánkról és Viktorról. Rosszul áll most a szénánk (Kössz Orbán!), mely milliárdok elvesztésébe kerülhet. Tabajdi szerint az MSZP-nek idehaza három témára kell mindenképpen koncentrálni: a foglalkoztatásra, a tisztességes megélhetésre, végül az oktatásra. Nehéz út áll előttünk, de végig fogunk menni rajta! Köszönjük Amadou-nak (Bácsalmás-Jánoshalma MSZP elnök) a vendéglátást! Képek az eseményről: http://bit.ly/JqR7mY

2012. május 01. - Itt van május elseje
Idén a Szabadidő Központban majálisoztunk Kecskeméten. Az MSZP nagy sátrát hamar megtöltötték a tagok és szimpatizánsok egyaránt, pedig még nem is volt kész a pörkölt! Vendégünk volt Dr. Balogh András, az MSZP volt elnök-helyettese, volt nagykövet. Beszédének - számomra - legfontosabb mondanivalója az összefogás volt. Fogjunk össze, hogy Hazánknak, gyermekeinknek olyan jövője legyen, ahol bátran el merjük engedni a kezüket. Világosan kell beszélnünk az elképzeléseinkről, mutassunk utat az embereknek. Mindezt úgy, hogy nem megtagadjuk a múltunkat, hanem tanulunk belőle. Késő délutánig tömve volt a sátor, mely nagyon jól mutatott a narancsos sátor mellett. Jó program, finom falatok, jó társaság. Más nem is hiányzott. Képek az eseményről: http://bit.ly/IHycrO

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz