Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2012

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2012. augusztus 30. - Piros lámpás flash mob
Reggel Kecskemét két forgalmas helyszínén hívtuk fel a munkába igyekvő emberek figyelmét az Orbán-kormány hibáira. A lista igen hosszú lenne, így sajnos lehetett szemezgetni a témákból. Emelkedő árak, csökkenő bérek, nő az elszegényedettek és a munkanélküliek száma (a közmunka nem megoldás, maximum statisztika javítás). Az emberek beszélgettek velünk és nemtetszésüket fejezték ki a kormány "család- és gazdaságbarát" intézkedései kapcsán. Sok autós is így tett (csak ők a gépjárműből kiszólva). Ide jutottunk... Ezekkel az emlékeztetőkkel később is meg fogunk jelenni Kecskemét és Bács-Kiskun megye több pontján. Képek a flash mobról: http://bit.ly/Ud7tbb

2012. augusztus 24. - A jövő mindenkié
A Kecskemét melletti Nyíri erdőbe szervezték az MSZP Nyugdíjas- és Nő Tagozatai a 9. országos fehérasztalos találkozójukat. A közel 400 fős vendégsereg előtt beszédet mondott Király József BKKM-i és kecskeméti elnök, valamint Dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő. Kiemelték, hogy Hazánknak szüksége van a régebb óta fiatal honfitársainkra, megbecsülnünk, támogatnunk kell őket, nem megfosztani a megszerzett juttatásaiktól. Mert az nem segítség, hogy elveszünk tőlük - ahogy azt a jelenlegi "családbarát" kormány teszi. Ezt követte a sertés- és birkapörköltek elfogyasztása kellemes zenével és beszélgetésekkel megspékelve. Képek a találkozóról: http://bit.ly/QCn8fm

2012. augusztus 14. - Csak a Fidesz
A 2010-es választási kampányban a Fidesz ezzel a szlogennel buzdított mindenkit arra, hogy rá szavazzon. Sokan hittek nekik, pedig nem kellett volna. Hazánkban a gazdaság nem nő, nem stagnál, hanem zsugorodik. Program, a kiszámítható gazdaságpolitika hiánya és az idióta döntések miatt jutottunk el oda, hogy ma már hivatalosan sem fejlődünk. A kormány állítja, hogy a külső tényezők miatt tartunk itt. Tévedés. A szomszédaink nem szenvednek ettől. Akkor mi miért? Mert a kedves vezető és csapata saját malmára hajtja a vizet, bizonytalanságban tart mindenki mást. Ők nem, de honfitársaink többsége meg fogja ezt sínyleni. Rosszabbul élünk, mint két éve. Elkúrtad Viktor! Nem kicsit, nagyon!

2012. augusztus 12. - Köszönjük
Véget értek a 2012-es londoni Olimpiai Játékok. Nagyszerű érzés volt látni, hogy ennyi sportoló küzd egymással a dicsőségért. De számunkra mindegyik eltörpül a magyar szereplésekhez képest. Kiváló sportolóink elhoztak 8 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérmet. Ugyanakkor a többiek sem szégyenkezhetnek, hiszen remekül helytálltak a küzdelmek során. Emberek milliói ültek a tévék előtt és szurkoltak a magyarokért. Megérte, büszkék lehetünk Rájuk. Köszönettel tartozunk Nekik, hogy annyiszor hallhattuk a Himnuszt felcsendülni. Köszönettel tartozunk Nekik, mert megmutatták: ne adjuk fel az álmainkat, küzdjünk szívvel és erővel ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Köszönjük!

2012. augusztus 11-12. - Fehérváron jártunk
Hétvégén meglátogattuk a család legifjabb tagját, Almát (és persze a szüleit) Székesfehérváron. A nagy találkozást egy nagy séta követte a város szívébe. Végigjártuk a kis utcákat és gyönyörködtünk az épületekben. Már éppen indultunk volna haza, amikor is a Virág óránál járva középkori zene csendült fel. Színészek jöttek, hogy egy kis történelmi kirándulásra hívják a járókelőket. Láthattuk Mátyás király esküvőjét, vagy hogy a törökök hogyan furakodtak be a városba 150 évre (http://youtu.be/ezJY_Pgqs34). Remekül szórakoztunk a hétvégén, hiszen a család mellett a történelemórára is jutott idő. Képek a belvárosból: http://bit.ly/RGmOk3

2012. augusztus 02. - Öt mosoly egy napra
Szép ajándékot kaptunk a mai nap: öt gyermek mosolyát. Segítségért fordultak az MSZP Kecskeméti Szervezetéhez egy rászoruló család érdekében. A kunszentmiklósi édesanya egyedül neveli öt gyermekét és bizony nem mindig jut élelemre, főleg nem ruhára vagy játékra. Csapatunk ezt nem hagyhatta annyiban: gyűjtést szerveztünk és ma délelőtt több kilogramm ruhát, könyveket, játékokat és élelmiszert adtunk át a családnak. Az édesanya nagyon hálás volt, az apróságok pedig azonnal lecsaptak a csomagokra. Jó érzéssel töltött el mindannyiunkat, hogy segíteni tudtunk nekik. Bár többet is adhattunk volna és nem csak nekik, másoknak is. Sajnos egyre több a nehéz sorsú ember az országban.

2012. július 31. - Nem könnyű
Délután informális munkamegbeszélésem volt Király Józseffel, az MSZP kecskeméti (és megyei) elnökével. A másfél óra gyorsan eltelt, mivel több témát is érintettünk. A Fidesznek köszönhetően nagyon sok a feladatunk, melyek közül a legfontosabb: megoldást találni az emberek mindennapi problémáira. Igen azokra, melyek az elmúlt két évben szakadtak a nyakukba. Ezekkel a kérdésekkel nem csak országos, hanem megyei és városi szinten is kell foglalkoznunk. A beszélgetés elején egy kis ajándékkal kedveskedtem, mely úgy tűnt, hogy tetszik neki. Egy táblával melyen az alábbi szöveg szerepel: "Nem könnyű királynak lenni". Nem csak királynak, hanem bérből és fizetésből élőnek sem könnyű lenni.

2012. július 30. - Felemelkedés
Este megnéztük a The dark knight rises (A sötét lovag - felemelkedés) c. filmet természetesen a kecskeméti Malom Moziban. Nekem nagyon tetszett a produkció, mint ahogy másoknak is. Bár jó páran fintorogtak a trilógiával kapcsolatban, hogy a régi Batman filmek jobbak voltak Michael Keaton, Jack Nicholson, Danny DeVito, stb. szereplésével. Valóban, más világot tártak elénk, mely inkább volt képregényi, mint valós. A mostaniak viszont realistábbak, sötétebbek lettek. Talán ezért tetszenek. És mi volt a legszebb rész? Amikor a végén Anett csak annyit mondott nekem: "Aranyos film volt."

2012. július 27-29. - Vadkerti kiruccanás
Barátainkkal már jó ideje terveztük, hogy ideje lenne kimozdulni a városból: menjünk el valahova pihenni, kikapcsolódni. Így esett a választásunk Soltvadkertre. Kibéreltünk egy házikót a strandtól kb. 400 méterre, amit boldogan elfoglaltunk péntek délután. Csomagok le, terülj-terülj asztalkám, welcome drink, és elkezdődött a hétvége! Strandoltunk, megbeszéltük a világ dolgait, nagyokat nevettünk. Szombaton feljöttünk a strandról, sajnos nem maradhattunk az esti EDDA koncertre. Ennek oka a korgó gyomrunk volt: szalonnát sütöttünk. A két órás koncertről nem maradtunk le: tisztán hallottunk mindent. Vasárnap nem tudtunk egész nap maradni, mert délutánra már jött a rossz idő. De sebaj, így is minden szuper volt.

2012. július 27. - A félázsiai
Mit képzel magáról a kedves vezető? Hogy jön ahhoz, hogy félázsiai népségnek, egyeseket meg romkocsmákban merengő állástalan diplomásoknak tartson? A kollégája szerint pedig akinek nincs semmije, az annyit is ér! Tudjuk, merülnek az akkumlátoraid. De akkor inkább menj pihenni és ne beszélj annyi marhaságot! "Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni...". Kedves vezető! Ne a diktatórikus ázsiai rendszerek lebegjenek a szemed előtt! Tegyél inkább a demokráciáért, akármennyire is fáj ez neked! És a munkád ne merüljön ki a folyamatos mellébeszélésben vagy abban, hogy távol akarod tartani a demokrata embereket a választásoktól (mert félsz a hatalom elvesztésétől)...

2012. július 14-21. - Hajdúszoboszlón strandolás nélkül
Egy hetet töltöttünk Hajdúszoboszlón, mely kevésnek bizonyult. Itt található Hazánk és Európa egyik legszuperebb fürdőkomplexuma, amiből nem láttunk semmit: nem mentünk pancsolni. Inkább otthon voltunk a családdal: jókat beszélgettünk, társasjátékoztunk, kipihentük a fáradalmakat. Egyik nap meglátogattuk Nagyit Miskolcon (http://bit.ly/OiXBZJ), volt nagy meglepetés! Másik alkalommal Debrecenbe mentünk mozizni. Esténként pedig nagyokat sétáltunk. Legközelebb talán a híres hajdúszoboszlói fürdőbe is bemerészkedünk.

2012. július 13. - Kecskeméti sportbotrányok
Sajtótájékoztatót tartottunk Király Józseffel közösen az újabb kecskeméti sportbotránnyal kapcsolatban. Megdöbbentünk, hogy a sikeresen szereplő kecskeméti kosárlabda csapat a következő szezonban új klubban, egy osztállyal lentebb, az NB-I B ligájában fog indulni. Nem a játékosok, nem az edzők, főként nem a szurkolók okozták ezt a helyzetet, hanem a felelőtlen városi gazdaságpolitika és a helyi Fidesz belharcai. Meg kell vizsgálni ki, vagy kik okozták a nagy mértékékű köz- és szállítói tartozást a KSE Kft.-nél. A gazdasági ügyekért felelős alpolgármester asszonynak pedig nem a közgyűlést megkerülő döntést kellett volna támogatnia, hanem a KSE Kft. ügye mellett kiállnia. Részletek: http://hiroshir.hu/?p=3305

2012. július 12. - És Te mire gondolsz?
Kavarognak a fejemben a gondolatok, a téma természetesen Hazánk. Emberek százezrei reménykedtek 2010-ben, hogy óriási változások lesznek, ha a kedves vezető hatalomra kerül. Várták, hogy kolbászból lesz a kerítés, mindenki tejben-vajban fog fürödni. És most miről beszélhetünk? Idézzük fel: Közgép, Simicska, korrupció, nemzeti vagyon elherdálása, lézer Lázár, plágium, forint bedöntés, csökkenő életszínvonal, 4 millió ember a létminimumon és alatta, recesszió, nyugati partnerek elfordulása, tranzakciós adó, sanyargatás, romló oktatási- és egészségügyi színvonal, rágalmazás, meghurcolás, apátia, reménytelenség és még lehetne sorolni. Magyarország megújult. Kössz Orbán.

2012. július 11. - Boldog névnapot Lili!
Lili első névnapja nem zajlott nagy felhajtással: egyelőre még nem tudja értékelni ezeket az eseményeket. De ami késik... Átjöttek Anyáék is, és az ajándékok helyett a Kisasszonyban gyönyörködtünk: ahogy ül, mászik, megpróbál felállni, "dumál", stb. Rengeteg örömünk van benne, anno nem is gondoltuk volna. Boldog névnapot apa Pici Szerelme!

2012. július 04. - Ajándék az ovisoknak
A ma délután is a kánikula jegyében telt. Ezt nem bírják a felnőttek, de a kicsik sem. Ezért döntöttünk úgy, hogy az Árpádvárosi Óvoda apróságainak egy párakapuval kedveskedünk, melynek az óvoda vezetősége és a gyermekek egyaránt örültek. MSZP-s ifjakként ( Societas és MSZP IT tagok közösen) nem csak arra vállalkoztunk, hogy átadjuk a kaput: ki is próbáltuk! Ha egy kicsit is tudtunk segíteni nekik, már megérte.
A mosolyok, a hangos nevetések ezt be is bizonyították... A nagy vizes futás: http://youtu.be/VIqk62S9-Fc.
Képek az óvodából: http://indafoto.hu/riczup/20120704_parakapu_atadas

2012. július 03. - Elnökségi Kalocsán...
Az MSZP megyei elnöksége ma Kalocsán ülésezett. Rövid és hosszútávú terveink megbeszélése előtt értékeltük az elmúlt hetek fontosabb eseményeit, így pl. a tompai időközi választásokat is. Hogy ne csak bent üljünk, a megbeszélés előtt a Societas csapataként szórólapokat osztottunk a városban. Örömmel fogadták, mert egyre többen érzik, látják, tapasztalják, hogy nem jó irányba mennek az ország dolgai. A házigazdák nagyon finom ételekkel és italokkal zárták a napot, melyet ezúton is köszönünk nekik!

2012. július 02. - Ég a napmelegtől...
"Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta; Nincs egy árva fűszál a tors közt kelőben, Nincs tenyérnyi zöld hely nagy határ mezőben." - írta Arany János a Toldi c. művében. Napok óta mi is ezt érezzük: iszonyú kánikula, ami elől nem lehet menekülni. Az MSZP Kecskeméti Szervezete ezért is kezdett vízosztásba: a város több pontján kedveskedünk a járókelőknek egy kis hűsítővel és a vízfogyasztással kapcsolatos fontos tudnivalókkal. Thales is megmondta: "Minden dolog alapértelme a víz!"
Képek a vízosztásról: http://indafoto.hu/riczup/20120702_vizosztas

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz