Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2012

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2012. december 29. - Fogtam egy izgága halat...
... több órán keresztül. Na jó, nem hal volt, hanem Lili. Újból megnyitott az Aranykor Wellness és Termálfürdő, mely idén április 1-én bezárt. Az eltelt hónapok alatt kisebb-nagyobb átalakításokat végeztek, hogy a régi és új pihenni vágyók még jobban érezzék magukat. Mi is így tettünk abban a több mint 4 órában. Lili evett-ivott-aludt, ezek előtt-közben-után pedig a medencében pancsolt velünk. Nagyon élvezte, jókat kacarászott, hangosan dumált, melyre sokan felfigyeltek. Ki is húztam magam: igen, van egy csodaszép Feleségem és egy gyönyörű Gyermekünk, akikkel büszkén feszítek a vízben (is)! Öröm volt ismét a régi, jól bevált helyen pihenni és feltöltődni. Ezt pedig köszönjük a Fürdő minden munkatársának!

2012. december 29. - "2013 az emelkedés éve"
A kedves vezető még 2010-ben azt mondta, hogy 2012 az elrugaszkodás, 2013 az emelkedés éve lesz. Nos, nem hazudott - kivételesen - bár ez is nézőpont kérdése. '12-ben teljesen elrugaszkodtunk a valóságtól, a demokrácia alapjaitól. Ami itt folyik, az nem tündérmese (csak nekik, meg Közgép Lajosnak, a Nyerges Zsoltinak, stb.), hanem rémálom. Innen reméljük már csak kifelé lehet haladni. '13 az emelkedés éve lesz: a demokratikus ellenzék az MSZP vezetésével folyamatosan emelkedni fog, hogy a regnáló kormányt 2014-ben elzavarva építeni tudja Magyarországot a rombolással szemben. Egyre többen ezt akarják, így közösen sikerülni is fog a változást véghez vinni.

2012. december 24. - Szenteste
Írtunk a Jézuskának, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén kisebb karácsonyfát hozzon és Lili komódjára tegye ne a parkettára. Muszáj volt, mert így is elég intenzíven érdeklődött a fa iránt: vegyük ölbe, hogy játsszon a díszekkel, finoman paskolja a tűleveleket - amíg meg nem szúrják. Így viszont nem borította magára a fát, csak gyönyörködött benne. Mi pedig Őt csodáltuk: bontogatta az ajándékait, azonnal játszott velük, beleült az üres dobozokba, stb. 15 perc alatt csatatérré változtatta a szobát. De ez ezzel jár. Jövőre megpróbáljuk elhagyni a komódot, és egy nagy karácsonyfát kérünk, Fogtuk egymás kezét Anettel és úgy néztük Lilit. Rengeteg örömünk volt benne eddig is és még sok vár ránk. Együtt voltunk hármasban, a mi kis családunk. Ez minden ajándéknál többet ér.

2012. december 22. - Kellemes ünnepeket!
Lassan véget ér az év. Kigyúlnak a gyertyák, az esetlegesen sötét, komor hétköznapokat felváltja a fény, az ünneplés. Számot vetünk és elgondolkozunk a múlton: mit tettünk magunkért és egymásért? A szerető családunk tagjaiért, a barátainkért, a számunkra fontos kapcsolatainkért. De nem ragadunk itt le. Mert mindig előre tekintünk és keressük a kihívásokat, a lehetőségeket. Van mit tenni, nem fogunk unatkozni. Ehhez is erőt ad nekünk a karácsony, mikor a családunk, a szeretteink körében vagyunk. És Ők a legfontosabbak, a többi elhanyagolható...
Kívánok békés áldott karácsonyi ünnepeket és eredményekben, sikerekben, boldogságban gazdag új esztendőt Neked és Szeretteidnek!

2012. december 21. - Kapcsolatok
Az elmúlt napokban sok emberrel találkoztam: ügyfelekkel, partnerekkel, barátokkal, a közéletben tevékenykedő személyekkel. Beszéltünk a múltról, jelenről, jövőről, munkáról és magánéletről. A beszélgetések felemás módon zárultak... Régi kedves Ügyfél közölte, hogy most találkozunk utoljára hivatalosan, mert költségcsökkentés címén megválnak munkájától és Tőle. Mások a jövőtől félnek: mi lesz 2013-ban? Szerencsére sokan mosolyogtak, hiába fáradtak el az egész éves kemény munkában. Várják, hogy a családjukkal legyenek végre pár napot és reménykednek a jövővel kapcsolatban. Számomra fontosak ezek a kapcsolatok. Legyen szó egy több éves munkakapcsolatról vagy egy friss (1 hónapos), illetve ma indultról. Minden mindennel és mindenkivel összekapcsolódik. Mi csak a milyenségét tudjuk ezeknek meghatározni.

2012. december 15. - Megújult arculat
2010-ben elkezdődött a Magyar Szocialista Pártban a megújulás. Új személyek kerültek a párt élére országos, megyei és települési szinten. Új alapokat fektettünk le, mely abban segít, hogy honfitársaink bízzanak bennünk és a programjainkban. A bizalmat reménnyel tudjuk most honorálni. Reményt adunk az embereknek, hogy egy stabil, kiszámítható jövőképpel előbbre tudunk jutni - közösen. A megújulási folyamatunk lezárult, melyről bennünket koordinátorokat, az elnököket és az irodavezetőket pénteken tájékoztattak. Megmutatták az új dinamikus, letisztult, harmonikus arculatot, melyet a nyilvánosság elé csak egy nappal később hoztak. Itt találkoztak a kollégák Ron Werber tanácsadóval ismét - én pedig először. Werber elmondta: a választás megnyerésére sokkal nagyobb az esélyünk, mint 2002-ben...

2012. december 13. - Ha én Rózsa volnék...
Előző este a Kecskeméti Főiskola hallgatói és a szimpatizánsok megtöltötték a GAMF előadóját, majd a Kossuth térig vonultak, ahol a márciusi ifjak emlékére koszorúztak. Ma a Piarista Gimnázium előtt vártuk közösen Hoffmann Rózsát, hogy véleményünket neki is elmondhassuk. Nem érkezett meg (1 órát késett), így bementünk, ahol a Kölcsey Kör várta az államtitkárt. Sztachó-Pekáry István Fideszes városi képviselő lekezelően beszélt a hallgatókkal, kiosztotta őket. "Ez pódium beszélgetés, én itt állok a pódiumon, és nem önökkel beszélgetek, hanem a vendégünkkel, aki még nem érkezett meg." Látszott, hogy zavarban is volt, nem tudta, mi lesz az este vége. Zombor Gábor becsületére szóljon, normális mederbe terelte a beszélgetést. Majd megérkezett Rózsa és előadta a csodálatos elképzeléseiket. Még nincs vége a dalnak...

2012. december 12. - Fórum Lakner Zoltánnal
Lakner Zoltán politológus volt a vendégünk mai fórumunkon. A mondanivalója nagyjából bemutatta, hogyan működik Magyarország. A fórum résztvevői hozzászólásaikkal meg is erősítették az elhangzottakat. Komoly problémát vet fel, hogy a kedves vezető (Lakner miniszterelnökként vagy Orbán Viktorként emlegette) kézi vezérlésre állította át az államigazgatást: minden fontos döntésnél jelen van, akár övé a végső szó. A hatalmat birtokolják, próbálják megerősíteni a pozícióikat. Éppen ezért idegesek, kapkodnak, rossz döntéseket hoznak. Ennek természetesen nem ők, hanem az emberek lesznek a kárvallottjai. A végső döntés a választók kezében van/lesz: vissza akarnak térni a múltba, vagy a jövőt akarják építeni. A fórum után zártkörű megbeszélésen lehetőségünk volt tovább faggatni Laknert Hazánk jövőjéről
.

2012. december 10. - SP 2.0
A kedves vezető másik haverjáról is kiderült, hogy önálló gondolatokkal nem tud megtölteni egy szakdolgozatot. Nem ment Schmitt Palinak, nem ment Semjén Zsoltinak sem. Ezért bizony nem jár Zsoltika piros pont a fenekedre a Matolcsy bácsitól! Legfeljebb fekete, de téged ez nem érdekel. Hiszen ez "egy következmények nélküli ország" - ahogy a "civil" Fricz Tamás is mondta. Az oktatásért felelős Rózsika kijelenti, hogy nem szokott olvasni - újságot. Gondoljunk bele... Ilyen emberek irányítják (?!) Hazánkat, ők akarják megmutatni, hogy milyen a jó oktatás. Fizetős. Mert ezt is elfogadták, szemen köpve önmagukat és persze az embereket is. Ja, hitellel ki lehet fizetni a tandíjat. Így vágjon bele egy friss diplomás az életbe?

2012. december 08. - KEFO Családi nap
A Kecskeméti Főiskola Hallgatói Szolgáltató Központja ismét egy nagyszerű családi napot hozott össze. A kicsik és a nagyok a karácsony jegyében egész nap ajándékokat készíthettek, sütötték a mézeskalácsot, miközben szólt a karácsonyi zene. Lili még mindig nem díjazza az ilyen összejöveteleket, nem tud mit kezdeni magával (a mászkáláson kívül). De láttuk, hogy érdekli őt a szeretetteljes hangulat, a jó társaság. Szép lassan meg fog ismerkedni a kézügyesség-fejlesztő technikákkal és utána Ő is boldogan készít majd mindenfélét. Anett vizsgázott, így csak mi voltunk ketten Lilivel. Edinának pedig köszönjük, hogy egy gyönyörű karácsonyi dísszel ajándékozott meg bennünket. Jövőre is találkozunk!

2012. december 07. - Egy nap Tabajdi Csabával
Tabajdi Csaba szocialista EP képviselő volt egész nap egész nap a vendégünk. A sajtótájékoztatón 3 témát emelt ki, melyekről mindenféleképpen kell beszélni: az egyre mélyülő szegénység, a felhasználatlan EU-s források és a politikai megbékélés jelentősége. Olyan szociál- és gazdaságpolitikára van szükség, mely esélyt ad az embereknek a jobb életkörülményekhez. A sajtótájékoztatót követően a Wojtyla Házban osztottunk ételt, majd pedig a főtéren gyűjtöttünk adományokat a rászoruló, nehéz sorsú gyermekeknek. Az összevont megyei elnökségi és választmányi ülést követően a Mikulás köszöntötte a megjelenteket, és a napot egy közös vacsorával, valamint vacsorával zártuk. Köszönjük Csaba, hogy elfogadtad a meghívásunkat!

2012. december 05. - Kecskeméten járt a Mikulás
Ma délután a kecskeméti szocialisták fiatal Mikulása ismét találkozott a gyermekekkel a Hírös Város főterén. A kicsik - mint ahogy az előző években - elkápráztatták a Mikulást és a két Krampuszlányt. A hűvös idő ellenére is szavalták a verseket, énekelték a dalokat és jöttek, hogy minél több közös fotót készítsenek a Télapóval. Úgy érzem, hogy örömteli pillanatoknak voltunk részesei: egy kis boldogságot hoztunk az embereknek (a gyerkőcöknek szaloncukrot) és mosolyt csaltunk mindenki arcára. Az embereknek szükségük van a Mikulásra, a reményre, a boldogságra...

2012. december 04. - Reményt és biztonságot
Nagy öröm volt számomra, hogy én is beszélhettem (http://bit.ly/QI5j4G) Mesterházy Attilával a telt házas fórumunkon délután. Király József a kecskeméti és megyei problémákról beszélt, míg Laskovics Diána a fiatalságot érintő gondokról. Mesterházy Attila elmondta, hogy jelen helyzetben már nem elég az "Orbán takarodj!", ennél több kell. Hazánkban négy válság is van jelenleg: gazdasági, demokratikus, társadalmi és politikai. Tehát szükség van az összefogásra, de nem csak az elméleti, hanem a gyakorlati szinten is. Az MSZP ezért törekszik az együttműködésre, a közös alapok lefektetésére, és a programokra. 2014-ben pedig mindenkire szükség van, főleg honfitársainkra. El kell menni regisztrálni és szavazni, hogy Hazánkban ismét mindenki érezze a reményt és biztonságot.

2012. december 03. - Adománygyűjtés
A mai naptól egészen december 20-ig gyűjt adományokat az Iskolatáska Alapítvány Kecskemét főterén a szökőkút mellett. Célunk - mint ahogy korábban is - hogy a rászoruló gyermekeket és szüleiket tudjuk segíteni a felmerülő iskolai költségek csökkentésére. Minden kedves adományozót zsíroskenyérrel, teával vagy forraltborral vendégelünk meg.

2012. november 30. - Disznóság!
A Nyugdíjas tagozat úgy döntött, hogy egy disznóvágással indítja a telet, melyre sokakat meghívtak. Kora reggel meghozták a több mázsás röfit, melyet a böllér egy pillanat alatt jobb létre szenderített. A véréből készült a reggeli, majd a perzselés után ügyesen feldarabolták, hogy ebédkor is legyen valami az asztalon. Az eseményen részt vett Velez Árpád pártigazgató, aki szintén elmesélte a disznóvágásos emlékeit a többieknek. A délelőtt folyamán kötetlen beszélgetések keretében osztottuk meg egymással a gondolatainkat. Az ebéd után kicsit pihegve, de folytattuk az eszmecserét. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát, és örömmel fogjuk várni a következő malac-áldozatunkat...

2012. november 29. - A köz napja
Délelőtt a közgyűlésen vettem részt, ahol ment a szokásos (?) adok-kapok. Az MSZP ismét felhozta a KSE körüli gyanús ügyleteket, érdemi választ most sem kaptunk. Egy indítványunk eredményeképpen a Ladánybenei úton közlekedő autóbuszok nem csak a Noszlopy parkot, hanem a belvárost is érinteni fogják a későbbiekben. Sokáig nem maradhattam, mert 11 órakor már vártak bennünket a Wojtyla Házban: MSZP-s ifjakként ízletes ebéddel (zúza pörkölt) vendégeltük meg a család tagjait. Előtte fórumoztunk: összegyűjtöttük azokat a témákat, melyek a leginkább foglalkoztatják őket. Ezeket a képviselőink segítségével a közgyűlés elé kívánjuk tárni. Délután a december 4-i lakossági fórumunk meghívóit osztottuk a belvárosban, melyen részt fog venni Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője.

2012. november 20. - Tréner tréning
Négy napos intenzív tréningen vagyok túl. Örömmel jelentem, hogy most már vállalkozásfejlesztési képzés oktatója lehetek. Aki igényt tart rá, jelezze nyugodtan... Komolyra fordítva a szót. Egy kedves ismerősöm hívott meg a szervezetfejlesztéssel, projektmenedzsmenttel és HR-el kapcsolatos oktatásra. Rengeteg hasznos információval gazdagodtunk, sok-sok szituációs gyakorlatot végeztünk el. Egy nagyszerű csapat állt össze a legkülönbözőbb személyiségekből. Mit nyertem a tréninggel? A képzés is fontos, de szerintem lényegesebb, hogy kapcsolatokat. Megismertem olyan embereket, akikkel szívesen dolgoznék együtt a későbbiek során. Ari, Klári, Liza, Józsi, Tamás és Zoli: örülök, hogy megismertelek Benneteket! Ahogy megbeszéltük: hamarosan találkozunk!

2012. november 18. - Lili már 1 éves!
Nagyon sokan mondták, hogy milyen gyorsan el fognak repülni a hónapok és az évek a Gyermekünknél. Lassan azt vesszük észre, hogy iskolába megy, lediplomázik, stb. Valóban így van. Olyan hihetetlen, hogy Lili már 1 éve itt van velünk és még boldogabbá teszi életünket. Egy évvel ezelőtt még nem csinált semmit, csak feküdt, aludt és evett. Ma pedig már kotor, mint a villám, magyaráz ezerrel. Rácsodálkozik a világra és meg akarja ismerni. Betöltötte az 1 évet, amit természetesen megünnepeltünk. Volt torta, ajándék és éneklés rengeteg nevetéssel és örömteli percekkel. Boldog születésnapot "apa Pici Szép Szerelme"!

2012. november 06-07. - IT képzések
Két képzésén vettem részt, melyeken ismét bebizonyosodott, hogy az IT világa tovább fejlődik. Az IP technológiára fektetik a nagyobb hangsúlyt, és a "vas" helyett az alkalmazások kerülnek egyre inkább előtérbe. A rendezvényekről 1-1 megoldást és 1-1 érdekességet emelnék ki. Az első találkozón a gyakorlatban is megismertük az OpenScape Web Collaboration-t. És hol voltunk? A Budai Vár melletti Hiltonban, ahonnan gyönyörű volt a kilátás - akár a leendő munkahelyemre (bit.ly/VJv86w). A második napon működés közben láttuk az Enterasys One Fabric-et (http://youtu.be/LPBlEk-XKjs). A nap végén pedig egy érdekes és tanulságos előadást hallhattunk a manipuláció és a motiváció közötti különbségekről Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőtől.

2012. november 01-04. - Hegyek között
A hosszú hétvégén a hegyekben voltunk. Meglátogattuk a családtagokat, hogy egy kicsit együtt legyünk. Ezeknek a találkozásoknak azonban voltak szomorú pillanatai is: amikor elveszített szeretteink sírjánál meggyújtottunk egy-egy gyertyát. Rengeteg élmény és emlék tör elő ilyenkor az emberből, főleg a jó dolgok. Így tudtunk mosolyogni, néha-néha nevetni is egy régi sztorin. Véleményem szerint így kell megőrizni őket az emlékeinkben. A mostani látogatás során máris rengeteg meghívást kaptunk a családtagoktól jövő évi rendezvényekre. Tele lesz a naptárunk! A kép pedig Pácinban készült A távolban látszódó zöld terület egykor a dédszüleinkké volt, melyről az '56-os megemlékezésemben is szóltam.

2012. november 02. - Szívünkben élnek
"Amikor elveszítünk egy hozzánk közel álló, szeretett lényt, valami, amit tőle kaptunk, tovább él bennünk, és ösztökél minket. Halottaink a szívünkben élnek. A "halhatatlanságnak" ez a legvigasztalóbb formája."
David Servan-Schreiber

2012. november 01. - Kívül vagy belül
Én csapatban szeretek dolgozni. Nos nem azért, mert akkor lehet lazsálni... Nem. Az életünk egyik alapja a közösség, ahol egymást erősítve tudunk előre haladni. A magányos hősök kora lejárt. Alkalmazkodnunk kell a többiekhez, el kell fogadnunk a közösség szabályait. Egy társaság életében elérkezhet az a pillanat, amikor a személyi döntéseken érdemes komolyan elgondolkozni. Sajnálatos módon ugyanis vannak olyan emberek, akik cselekedeteikkel, hozzáállásukkal inkább rombolják a közösséget és annak érdekeit, mintsem építik. Lassan elérkezik az idő, amikor ki kell mondanunk neki: vállalhatatlan vagy számunkra. A döntést természetesen közösen kell meghozni, melyen nem szabad sokáig gondolkodni. Hogy jobb a közösségnek? Ha azon kívülre kerül vagy ha azon belül marad? Egy rossz döntés akár végzetes is lehet...

2012. október 22. - Összefogás és megemlékezés
Fáklyás felvonulásunk után közösen emlékeztünk meg az 56 évvel ezelőtti forradalomról. A MSZP meghívását elfogadták a Szolidaritás, DK és a szakszervezetek képviselői is. Beszédemben
kiemeltem, hogy nekünk ma, 2012-ben egy autoriter hatalom jutott, mely minden és mindenki fölé helyezi magát alaptalanul. Az ilyen cselekedetek ellen 1956-ban az ifjak és a szívükben fiatalok egyaránt harcoltak. Egy cél lebegett a szemük előtt: a szabad és demokratikus Haza. "Soha többé kényszer életet, ránk erőltetett gondolatokat, szabadságunkat korlátozó intézkedéseket, törvényeket, hatalmakat" - fogalmazott Király József. A Szózat eléneklése után elhelyeztük az emlékezés virágait és mécseseit (http://bit.ly/PowcLz). Bővebben a megemlékezésről: http://hiroshir.hu/?p=4122. Képek: http://bit.ly/PoxoOZ

2012. október 17. - Már négy éve
Papácska 2008. október 17-én felszállt az angyalok közé, hogy onnan figyelje mindazok életét, akik a legtöbbet jelentettek számára: Mamika, Eda, Viktor, Tibor, Gyuri, Erika, Éva, Bogi, Réka, Péter, Balázs, Zsófi, Máté, Anett, Zsolti, Zoli, Julcsa, Boldizsár. Hiányzol Papácska!
"A tengerbe vissza-visszatérő vizek "belehalnak" a tengerbe. Valójában azonban nem szűnnek meg - csupán hazatalálnak." - Pilinszky János
Andrea Bocelli feat. Celine Dion: The prayer (http://youtu.be/iJkq-U7_8ZA)

2012. október 16. - A szegénységről
Október 17. a szegénység elleni küzdelem világnapja. Ennek apropójából tartott Király József, a kecskeméti MSZP elnöke, valamint Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja közös sajtótájékoztatót (http://bit.ly/RzzbMy). Korózs elmondta, hogy ma Hazánkban 4 millióan élnek (mély) szegénységben, akik közül több tízezer gyermek, és több százezer felnőtt éhezik nap mint nap. Az emberek dolgoznak, de a keresetük nem elegendő a megélhetésükhöz. Az MSZP kormányra kerülése esetén komoly lépéseket fog tenni az ügy érdekében. Király József jelezte, hogy idén is gyűjtjük a rászorulóknak az élelmiszert, ruhaneműt és a pénz adományokat, melyeket a téli hónapokban osztunk szét ételosztás keretében a város több pontján. A sajtótájékoztatót követően fiatal kecskeméti szocialistákkal közösen megvendégelték a Wojtyla Ház családtagjait egy ebéddel.

2012. október 11. - Hajrá Baja!
Október 28-án Baján időközi választások lesznek. Az MSZP és civil szervezetek jelöltje Barna György, aki lakossági fórumot szervezett délutánra. A söröző már jóval a kezdés előtt megtelt, hiszen sokan voltak kíváncsiak a programunkra: infrastrukturális fejlesztések, pezsgőbb kulturális és közösségi élet, stb. Király József megyei MSZP elnök kiemelte, hogy régóta ismeri Barna Györgyöt és mindenkinek csak ajánlani tudja rendkívüli munkabíró képessége miatt. A rendezvényen részt vett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is. Elmondta, hogy le lehet győzni a Fideszt: jó programmal és megfelelő emberekkel. Így nyertünk legutóbb Dunaföldváron és Sopronban is. Sört a sörözőben: Sopron tiszteletére Mesterházy egy Sopronit kapott és fogyasztott el. Legközelebb bajai halászlevet! Hajrá Baja, hajrá MSZP!

2012. október 11. - Szabadságharcosok
Hazánk a tízmillió félázsiai szabadságharcos országa. Egy az ősünk, a turul. Tehát egy család vagyunk: jobb- és baloldali, kicsi, kövér, nagy, sovány. Mégis, a család egyik része módszeresen nekimegy a másiknak. Úgy van vele, hogy a makacs magyar csak az erőből ért. Makacs, mert konyakot akar rendelni a viharos tengeren. Bezzeg egy elnöki rendszerben megszűnne a vihar, jöhetnének a reformok. Normális? Nem. Ez a helyzet már rég nem az. A kedves vezető megálljt parancsol a gyarmatosítóknak. Azoknak, akik segíteni akarnak nekünk. Nem az EU vagy az IMF ellen kell küzdeni. A rajtunk uralkodni akarók pont Viktorék. Ajánlom figyelmébe Alkyoni Papadaki szavait: "Ki nem állhatom azokat az embereket, akik kalitkába zárják a madarakat, hogy csak nekik énekeljenek. Hagyd meg a szabadságom és szeress."

2012. október 09. - Frakcióülés a Széchenyivárosban
Délután a kecskeméti szocialisták önkormányzati képviselői kihelyezett fogadóórát tartottak a széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában. Sok érdeklődő jött el a találkozóra, hogy elmondják ügyes-bajos dolgaikat. Megoldásra váró problémából pedig akadt bőven: fűtési szezon, panelprogram, szelektív hulladékgyűjtés, közlekedés, stb. Természetesen ha kilépünk a mikrokörnyezetünkből, még több kérdés merül fel: a város óriási mértékű eladósodottsága vagy a sajnálatos botrányok (KSE, Kecskeméti Fürdő). A képviselőcsoport a város minden részén tartani fog ilyen fogadóórákat. Célunk, hogy a kialakított párbeszédbe még több embert bevonjunk és megismerjük őket.

2012. október 04. - Tiszakécske
Délelőtt Marketing Expo, délután megyei elnökségi ülés Tiszakécskén. Mint mindig, most is két fontos témánk volt: értékelni az előző ülés óta eltelt időszakot, valamint az előttünk álló feladatokat átbeszélni. Beszámoltunk a brüsszeli utazásról, a szervezeteinket érint helyi és országos ügyekről. Átbeszéltük a további felkészülési feladatokat az október 28-i időközi bajai választásokra. A megbeszélést a házigazdák finom halászlével és sült hallal, valamint egy jó beszélgetéssel zárták.

2012. október 04. - Marketing Expo
A KKV szektor marketingesei ma ismét összegyűltek a Lurdy Házban, hogy részt vegyenek az idei Marketing Expon. Hasonló érzéseim voltak a rendezvénnyel kapcsolatban, mint tavaly: kevés újdonságot hallottunk, inkább a tudásunk összefoglalása történt meg. Természetesen boldog-boldogtalan megvehette a szuper olcsó termékeket, szolgáltatásokat, melyek tele vannak jó ötletekkel. Számomra egy marketing fogás volt új, melyet ki is fogok próbálni a gyakorlatban. Fejlődni kell, szükségünk van az új dolgokra. Majd kiderül, hogy jövőre mit hoz össze Wolf Gábor és csapata.

2012. szeptember 24-26. - Brüsszel
Gurmai Zita MSZP-s EP képviselő meghívására 3 napot töltöttünk Brüsszelben. Neki és csapatának ezúton is köszönöm, köszönjük a lehetőséget. Találkoztunk a szocialisták frakcióvezetőjével, az EP egyik alelnökével. Meglátogattuk Hazánk Állandó Képviseletét és az Európát, valamint a EP-t (http://bit.ly/UNxhxa) bemutató Parlamentáriumot (http://bit.ly/OXp3Br). Nagyszerű előadásokat hallhattunk. Pihenés gyanánt megtekintettük a híres brüsszeli pisilő kisfiút (http://bit.ly/SceJ3G), a város központját (http://bit.ly/S2iONI), kedden este pedig kiadtuk a gőzt magunkból egy hangulatos kubai szórakozóhelyen (http://bit.ly/V0r0gi). Sokat láttunk és leginkább tanultunk: az összefogásnak óriási ereje van. Ez viszi előre egész Európát és Hazánkat is. Nem diktálnak, nem osztanak kokikat és sallerokat, hanem segítenek. Segítenek, hogy mindenkinek jobb legyen.

2012. szeptember 19. - Kinél pattog a labda?
Sokadik alkalommal tart az MSZP Kecskeméti Szervezete sajtótájékoztatót a KSE körüli gyanús ügyekkel kapcsolatban. Mindaddig szóvá fogjuk tenni ezeket, amíg nem kapunk megnyugtató válaszokat. A labda a városvezetésnél pattog... A KSE tartozásai 2011. december 31-én elérték a 160.000.000,- Forintot. Azóta ez az összeg minden bizonnyal tovább emelkedett. Ki fogja mindezt megfizetni? Kik a felelősek a kialakult helyzetért? Hogyan vándorolhatott ki több 10-100 millió forint közpénz úgy cégekhez, hogy nem volt megfelelő teljesítés mögöttük? Az a célunk, hogy mutyi-mentes legyen Kecskemét és Hazánk is. Az MSZP leszögezi, hogy nem az edzőket és a játékosokat hibáztatjuk a kialakult helyzetért, hanem a társaság (és a városvezetés) felelős vezetőit! A kialakult helyzettel a felelőtlen vezetés bünteti a sportszerető kecskemétieket.

2012. szeptember 18. - Problémás agrárium
Délután megalakult Kecskeméten a megyei MSZP agrártagozata, melyhez bárki csatlakozhat, hiszen a fő cél a mezőgazdaság segítése, megmentése szakmai alapokra helyezve. Vendégünk Gőgös Zoltán, az MSZP agrárfelelőse azt mondta, hogy nem hisz abban, hogy a mainál szétdaraboltabb és kisebb birtokokon működő agrárium több embert tudna foglalkoztatni, sőt meggyőződése, hogy kevesebbet. Új elemeket kívánunk bevezetni a vidékfejlesztési programba, melyek biomassza alapú energetikán, illetve egyéb megújulókon alapulnak, egyéb ágazatokat kívánnak bevonni, anélkül, hogy a nagyvárosokra koncentrálják a munkahelyteremtést. Hozzátette, hogy az ígéretekkel ellentétben sokan nem kaptak földet, akik pedig kaptak, azok politikai, s nem szakmai alapon. Bővebben: http://hiroshir.hu/?p=3786

2012. szeptember 14. - Befürdött Kecskemét?
Az MSZP helyi szervezete a Kecskeméti Fürdő előtt demonstrált. Az új létesítményt máris javítják, miközben, nem tudni: sikerül-e a bevételekből fizetni a tetemes törlesztést és elkészül-e valaha a mellette tervezett Hilton szálloda. Lossó Aida alelnök hangsúlyozta: fel vagyunk háborodva azon, hogy egy ilyen luxusberuházás, amely 20 év törlesztési terhet ró a városra (2014-től 600 milliót évente, plusz az üzemeltetési költségek) máris újabb kiadásokkal terheli az adófizető polgárok zsebét. Három kérdésre várjuk a városvezetés válaszát: Miért van szükség alig pár hónappal a megnyitást követően a vizesblokk átalakítására, valamint az élményzóna és a szauna részlegben újabb építési munkálatokra? Hogyan áll a tervezett hotel és mikor készül el ténylegesen? A Hírös Sport Nonprofit Kft. előző ügyvezetője a társaság működésének eddigi legnehezebb időszakában miért mondott le?

2012. szeptember 13. - Táblás emlékeztető
Ma reggel ismét táblák segítségével emlékeztettük az embereket a félázsiai kedves vezető be nem váltott ígéreteire, eddigi két éves ámokfutására. Az emberek túlnyomó többségének nem lett egyszerűbb az élete: többet kell fizetniük szinte mindenért. A bevezetett egykulcsos adó csak keveseknek hagyott többet a zsebében. Meg kell kérdezni azt a közel 4 millió embert, akik (mély) szegénységben élnek: Jobb, könnyebb lett az életetek? És erről beszélgettünk egy közel 40 éves férfivel is, aki odajött hozzánk. Elmondta nem panaszkodni akar, de kénytelen lesz. Már hónapok óta nincs munkája, a felesége beteg, és így nevelik 2 kis gyermeküket. 2010-ben a Fideszre szavaztak, mert reménykedtek abban, hogy jobbra fordulhat a sorsuk. Nem így történt. Éppen ezért most segítséget ajánlottunk neki az MSZP nevében, melyet megköszönt. Nem ő lesz az utolsó...

2012. szeptember 08. - Könyvtár a Petőfivárosban
Az idén 10 éves Petőfivárosi Részönkormányzat Kecskeméttel és a megyei Katona József Könyvtárral közösen átadta a városrész első (fiók) könyvtárát. Az olvasni szeretők igen népes táborát a Vásárhelyi Iskolában várja a rengeteg kiolvasásra váró könyv.
"Mindenki csak önmagát tudja kiolvasni a könyvből. A saját szerelmét, a saját emlékét és a maga tapasztalatát. (...) Mert hiába olvasol valamit, azt még a saját képzeletedben is meg kell teremtened. A te valóságodban, amely más, mint az enyém vagy bárkié. Minden olvasás: újrateremtés." - Müller Péter

2012. szeptember 07. - Bugac 2.0
A megyei fiatal szocialisták egy kis csapata 2 év után ismét Bugacra látogatott. Mint anno, most is Király József megyei MSZP elnököt hívtuk meg, hogy beszéljünk a jelenről és a jövőről egyaránt. A hely most is teljesen elvarázsolt mindenkit, bár a beszélgetések során kevésbé tudtunk erre figyelni. 2014-ig rengeteg dolgunk, feladatunk lesz. De azért vállaltuk a politikai szereplést, hogy az emberekért, a közösségért minél többet tudjunk tenni - fiatalos lendülettel...

2012. szeptember 06. - Rendvédelmi fórum Kecskeméten
Ma délután Dr. Harangozó Tamással, az MSZP frakcióvezető-helyettesével tartottunk rendvédelmi fórumot. A sajtótájékoztatón (http://bit.ly/TBzVpk) és a fórumon is elmondta: Orbán Viktor közbiztonságra vonatkozó ígéretei pusztán hangzatos, soha be nem váltott ígéretek maradtak: nemhogy két hét alatt nem javult a közbiztonság, de két év alatt immár annak esélyét is eljátszották, hogy erős, kiegyensúlyozott, szervezetileg egységes, a bűnözőkkel versenyképes rendőrséget építsenek fel. Új szervezetrendszer kialakítása szükséges a lakosság védelmét közvetlenül biztosító rendészeti tevékenységek ellátására. Ennek 3 egysége van: a központi, a helyi szervek, valamint az önkéntesek. Ezt követően a jelenlévő (volt) rendvédelmi dolgozók a témával kapcsolatos kérdéseket tehettek fel, melyre azonnal választ is kaptak.

2012. szeptember 04. - Majsai elnökségi
Az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöksége Kiskunmajsán tartotta ülését. A házigazda Fogl András Kiskunmajsa alpolgármestere és Király József a megyei MSZP elnöke tájékoztatta a jelenlévőket Kiskunmajsa és a megye jelenlegi helyzetéről. Kunhalmi Ágnes az MSZP oktatási politikusa pedig az elkezdődött tanév családokat terhelő nehézségeiről beszélt. Kiemelte, hogy Hazánknak nem gyártósor mellett dolgozókra van szüksége, hanem magas hozzáadott értéket biztosító szakemberekre. Sajnos a jelenlegi kormány nem ezt akarja. Az MSZP viszont mindent el fog követni kormányra kerülése után, hogy fordítson ezen a helyzeten.

2012. szeptember 01. - Hal helyett malac
Az idei N-Tel partner találkozó nem a "szokásos" szegedi halászlé fesztivállal lett összekötve. Most a hal helyett a malac került középpontba sült formájában és Szegedből Mórahalom lett. A hangulat nem romlott, sőt. A helyszín és a programok a gyermekes IT szakembereknek külön kedvezett az óriási parkkal, ugráló várral, és Panka bohóccal. Míg a gyerekek játszottak, mi alkoholos és kevésbé alkoholos nedűk kíséretében vitattuk meg a piaci helyzetünket. A mozgásra éhesek fociztak és csocsóztak, a lustábbak (mint én is) néztük és jókat mosolyogtunk rajtuk. Köszönjük az N-Tel csapatának ezt a nagyszerű szombatot! Képek a találkozóról: bit.ly/NLHj0m

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz