Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2013

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2013. június 29. - Aratás helyett
Péter és Pál napja az aratás kezdetét jelzi. Én viszont nem szoktam aratni, inkább a konyhában pancsolni. Ezért is kaptam Anettemtől és Lilitől egy mozsarat fűszerekkel és olajjal. Még meg kell álmodnom, hogy mihez fogom először használni. Készítsek salátát? Vagy inkább húst? A második egy kicsit szimpatikusabb. Salátát majd akkor, amikor meleg lesz... Anyáéktól közös ajándékot kaptam Anettemmel: mehetünk a kecskeméti Katona József színházba! A pezsgőt valamelyik előadás után megisszuk. Nagyon szépen köszönöm a családomnak, a barátaimnak, ügyfeleimnek, partnereimnek és mindenkinek, aki megemlékezett rám a mai napon. Köszönöm, hogy ilyen sokan gondoltatok rám!

2013. június 25. - Ebéd a Wojtyla Családnál
Először is meg szeretném köszönni Gáspár Zsoltnak, Hürkecz Zoltánnak és Nagy Kálmánnak, hogy velem együtt ők is támogatták a mai ebédet. Zsolt és Kálmán nem tudott megjelenni, így csak Zolit és engem kérdezhettek a megjelentek. Leginkább a (mély)szegénység volt terítéken. Rengetegen akarnak dolgozni, de nem kapnak rá lehetőséget. Minimális összegeket kapnak azok, akik valóban rászorulnak. Sokszor megalázó körülmények között élik mindennapjaikat. De szerencsére itt van a Wojtyla Ház, melynek munkatársai mindig is segítették és segíteni fogják az elesetteket. Ameddig tehetjük, ebben támogatjuk őket. Teréz anya gondolatai is elhangzottak az ebéd előtt: "Az embereknek szükségük van segítségedre, ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts!". Képek az ebédről: http://bit.ly/14X7y9v

2013. június 21. - Mi gondolunk Rád, Te is gondolj ránk! :)
Amikor ilyen meleg van, fontos, hogy minimum 2-2,5 liter folyadékot igyunk meg egy nap. Emellett erősen ajánlott árnyékos, hűvös helyre menni. Sajnos nem mindig van erre lehetőségünk, mert dolgozunk, intézzük a különböző ügyes-bajos dolgainkat. Az MSZP Kecskeméti Szervezete nevében Hürkecz Zoltánnal és Lossó Aidával közösen osztottuk a hűsítő ásványvizet a belvárosban. Mondanom sem kell, a 200 pohár frissítő egy óra alatt elfogyott. És mit kértünk cserébe? Nem kellett semmit, mert a járókelők maguktól adták a kedves mosolyt. És mindemellett jókat beszélgettünk is. Hamarosan megint találkozunk! Képek az osztásról: http://bit.ly/14oGgGN

2013. június 20. - Elhunyt Horn Gyula
Tegnap délután végre hazajöhetett Lili a kórházból, így újra itthon voltak Anettemmel. Nem is foglalkoztam semmi mással, csak Velük. Este, amikor mindketten elaludtak, elkezdtem olvasni a híreket az interneten és mindenhol címoldalon jelent meg: elhunyt Horn Gyula. Én nem ismertem személyesen. Amikor 1989-ben átvágta a vasfüggönyt a kelet-németek előtt, még csak 8 éves voltam. Amikor 1994-'98 között ő volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, akkor fejeztem be az általános iskolát, és kezdtem el középfokú tanulmányaimat. Visszaemlékezve ezekre az évekre (is), bennem egy igazi európai politikus képe jelenik meg. Olyan emberé, aki közülünk jött, higgadtsággal, nyugalommal kezelte a dolgokat. Egy szerethető politikus, aki immáron nincs közöttünk. Nyugodj békében Miniszterelnök Úr!

2013. június 10-14. - Strasbourg és Baden-Baden
Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegációjának vezetője meghívott egy nagyszerű csapatot Strasbourgba, hogy megismerjük az EP képviselők munkáját, és hogy egy kicsit pihenjünk is. Köszönöm Csabának és csapatának, hogy a vendégeik lehettünk! A buszozás nem éppen kényelmes egy ilyen hosszú úton, de jó hangulatot csináltunk a busz hátsó részében - jó hírünk volt a busz első felében utazók között. A szállás Baden-Baden hangulatos belvárosában volt, innen mentünk át Strasbourgba is. Az Európai Parlamentben előadásokat hallottunk, majd Göncz Kingával és Tabajdi Csabával "fórumoztunk". Nagyszerű élmény volt ezt követően a plenáris ülésre is beülni, hogy lássuk a képviselőket dolgozni. Mindezek mellett fürdőztünk, kirándultunk, csavarogtunk, jól éreztük magunkat. Emlékezetes út marad mindenki számára.

2013. június 6. - Beborult
Van úgy, hogy nagyon sokáig ragyog a Nap. Sőt, alapesetben a Nap mindig ragyog. Látni az eget és gyönyörködünk benne. De sajnos előfordul az is, hogy beborul: jönnek a felhők, beszürkül minden. Változó, hogy ez meddig tart. Egyszer csak jön egy friss fuvallat, elzavarja a felhőket és ismét feltöltődünk a látvánnyal. Azonban az a legrosszabb, amikor észreveszed: olyan felhők jönnek, melyektől nem szürke lesz az égbolt vagy a környezetünk, hanem már sötét. Hiába jönnek a friss fuvallatok, ezek sokáig maradnak. A napfény hiánya pedig komoly veszteségeket tud okozni...

2013. június 1. - Lazulás és fázás
Anett egyik volt kolléganője meghívta a jelenlegi és régi - számára kedves - kollégáit egy kellemes kerti találkozóra, ahová családtagok is mehettek. Az idő nem volt teljesen kegyes a csapathoz, hiszen sokszor volt nagyon felhős az ég, egyszer-kétszer az eső is cseperészett. De ez nem tört le senkit, nagyon jól éreztük magunkat! Ehhez nagy segítséget kaptunk ízletes mézes pálinkák és rosé fröccsök formájában. A rengeteg sütit megpróbáltuk lefojtani a több mint 10 kg marhából készült, bográcsban rotyogó pörkölttel. Mondanom sem kell, a csapat délutánra már moccanni is alig bírt. Nem úgy, mint a Gyerekek! Rohangáltak, labdáztak, rajzoltak (ebbe egy-két szülő, így Anettem is besegített) és nem fáradtak el. Este nem kellett egyikünket sem altatni...

2013. május 28. - "Nekünk mennünk kell előre"
Az MSZP Bács és Csongrád megyei aktivistái részére tartottunk képzést Ron Werberrel, az MSZP kampánytanácsadójával és Mesterházy Attila pártelnökkel. Ezúton is köszönöm az aktivistáinknak, hogy eljöttek. Egyesek már voltak ilyenen korábban, nekem ez volt az első és nem csalódtam. Lelkesítő előadást hallottunk Rontól, aki bizony feladatokat is adott nekünk. A feladatok és azok elvégzése természetesen nem egy-két emberre, hanem az egész csapatra vonatkozik... Unatkozni nem fogunk, az egyszer biztos! A képzés második felében Mesterházy Attila pártelnöknek lehetett kérdéseket feltenni: volt is bőven! Mindannyian tudjuk jól, hogy a változás elkezdődött. Ezért is mondhatta Attila: "Nekünk mennünk kell előre."

2013. május 27. - 32
Megéltem ezt is: betöltöttem a 32-t. Következő ilyen célom a 33 lesz, nem akarok ennyinél megállni. De szerintem mindannyian így vagyunk ezzel. Meg szeretném köszönni azt a rengeteg SMS-t, telefonhívást, e-mailt és Facebook üzenetet, amit kaptam. (Faxon egy sem jött, pedig most jó áron lehet venni azt is az ART TeleCom Lóverseny utcai üzletében - ez volt a reklám helye). Nagyon jól esett, hogy ennyien gondoltak, gondoltatok rám. Este elmentünk vacsorázni Anettemmel és Lilivel, ahol meglepetésvendégként megjelent Anya és Apa is. Megjegyzés: a Kisbugaci Étterem munkatársainak üzenem, hogy többet ne engedjenek tüzes csülköt enni, mert majd' kipukkantam. A legszebb ajándék az volt, hogy Lili kimondta nekem, hogy "Apa" és adott két hatalmas cuppanós puszit! Az ilyen élmények miatt érdemes élni.

2013. május 26. - Tiszakécskei aláírásgyűjtés
Ma reggel a kecskeméti piac helyett a tiszakécskeit választottuk, hogy ott is gyűjtsük az aláírásokat az alapvető élelmiszerek ÁFA-janak csökkentésére. Négyen mentünk át Kecskemétről, hogy erősítsük a helyi csapatot. Végigmentünk a piacon párszor, osztottuk a szórólapokat és az újságokat, örömmel elfogadták az emberek. Voltak persze olyanok is, akik inkább nem kérték ezeket, inkább beszélgetni akartak velünk a helyi és országos helyzetről. Élő szó, van interakció: valóban sokkal jobb. Megismerhettük a helyieket foglalkoztató problémákat, és szép számmal még alá is írtak nekünk. És ha már piac: nem lehetett kihagyni a sült kolbász evészetet sem. Köszönöm Aida, Zoli, Kálmán és a helyi emberek segítségét!

2013. május 24. - Első gyereknap a bölcsiben
Már egy ideje járatjuk Lilit a bölcsibe. Nem minden nap, de heti rendszerességgel. Azt szeretnénk, ha szocializálódna, haverkodna a Vele egykorú gyerkőcökkel. Kedden szóltak a dadusok, hogy pénteken gyereknap, Lili se maradjon ki a jóból. Természetesen vittük, kísérőnek kapott mini palacsintát, üdítőt, stb. Amikor elvittem, pár szót még váltottam az egyik dadussal (Györgyi), de Lili már pápázott nekem: Apa, ideje hogy menjél, hagyjál játszani a haverokkal! Megéltük ezt a napot is: alig múlt másfél éves, de már zavarom a köreit... A dadusok (és a fényképek) szerint ma is nagyon jól érezte magát a Kisasszony. Még egy pöttyös labdát is kapott ajándékba. Rohan az idő... Én miért nem kapok már pöttyös labdát?

2013. május 17. - A kör
A cég előtt sétált négy fiatal és a dohányzásról beszéltek: hol lehet majd a városban cigarettához jutni, hol lesznek a trafikok? A Fideszes trafikmutyi eredménye az lett, hogy néhány helyre koncentrálták a dohánytermékek forgalmazását. Alapvetően lenne értelme a dolognak: dohányozzanak kevesebbet az emberek. De látszik, hogy ez nem erről szól Mutyiföldön. Távol akarják tartani a fiatalokat a cigitől? Akkor miért lehet majd fagyit is venni a trafikokban? Egy helyre kerül cigaretta, alkohol, szerencsejáték, stb. Ez vajon kinek is lesz jó? Valaki megfújta, más pedig megszívta. Aki 20 évig becsületesen csinálta de nem nyert, bele is dögölhet. Sebaj, az új Fideszes elképzelés szerint halála után majd a rokonai felcsapnak temetkezési vállalkozónak és saját maguk hantolhatják el. És a kör bezárul...

2013. május 16. - IT kitekintő
Egyik beszállítónk megtartotta idei szakmai napját, melyre az ország minden pontjáról várták ügyfeleiket, így bennünket is. Az ART TeleCom-ot most is én képviseltem, és hallgattam végig az előadásokat. Tavaly telefonalközpontokból is jóval többet adtunk el, mint 2011-ben: a tavalyi szakmai napon több szó esett ezekről a termékekről. Idén inkább hálózatépítéssel vagyunk elfoglalva: most ők is a hálózati elemekre (aktív, passzív) feküdtek rá. Nem érdekes? Új, nagyobb sebességű kábelek, gyorsabb, megbízhatóbb hálózati aktív elemek (pl. switch) jönnek ki hamarosan a különböző gyártóktól. Mindezek az Ügyfeleink IT problémáira lesznek jobb válaszok. Mert ma már senki nem teheti meg, hogy nem fejleszti IT rendszerét. Legyen szó egy kis könyvelő irodáról, vagy akár egy nagy gyárról. Mi, ebben segítünk: http://www.art-telecom.hu

2013. május 14. - Torták és toxinok
A Hírös Városért Egyesület és a Táncsics Alapítvány által közösen megrendezett Civil Tükör beszélgetéssorozat mai vendége Dr. Zacher Gábor volt. Igen, felmenői között van a híres torta megalkotója, ugyanakkor még Mozart is távoli rokona. Imádja a csokoládét, a futást, a trombitát és a pipát. Komoly témák is szóba kerültek, így a magyar droghelyzet. A Hazánkba beáramló drogoknak mindössze 4%-át tudják a hivatalos szervek lefoglalni. Kvázi nincsenek határok, nehezebb a munkájuk. Folyamatosan ömlenek be Hazánkba az új drogok, melyek sokszor Kínából indulnak, mint növényi tápszer. Kórházukban folyamatosan küzdenek az emberek életéért. Ide nem csak drogosok, hanem mindenfajta mérgezéssel kerülnek az emberek. Elismert toxikológus, tanár. És egy laza figura, akinek öröm volt hallgatni az élményeit!

2013. május 14. - Rohanás
Sokszor mondjuk, hogy rohan az idő. Itt van például Lili: nemrég született (1,5 éve), ma pedig már kis motoron száguldozik a nagyvilágba. (Fantasztikus érzés látni, hogy mi mindent tud már.) Rohan Ő is, csak még nem tudja, nem tudjuk hogy hova. Minden nap dolgozunk azért, hogy jobb legyen nekünk, a családunknak, a kis- és nagy közösségeinknek. Rohanunk egész nap, minden nap. Pedig néha meg kell állni és elgondolkozni: mire ez a nagy hajtás? Hova rohanunk? Nem lenne jobb néha megállni egy kicsit? Dehogynem. Különben elmegyünk az élet apróbb dolgai mellett, melyekről örökre le is maradhatunk. Amikor hazaérek a kis családomhoz, elfelejtem az aznapi problémáimat. Meglátom Őket és tudom: most vége a rohanásnak, mert számomra Ők a legfontosabbak és ki akarom élvezni az összes együtt töltött percet.

2013. május 1. - Hírös majális
A kecskeméti MSZP idén is megtöltötte sátrát a majálison. Az összegyűlt lelkes csapat a 11 órakor kezdődő fórumra nagyon kíváncsi volt, melyen Laskovics Diánát, Király Józsefet, valamint Szanyi Tibort lehetett kérdezni országos és helyi ügyekről. Mindhárman kiemelték, hogy a Fidesz sorba olyan intézkedéseket hoz, melyekkel kizárólag maguknak és embereiknek kedveznek. Nem foglalkoznak még azzal sem, hogy legalább a látszatra adjanak. Így lehet most már Fideszes trafikmutyiról beszélni az egész országban. De papolnak a családról és az erkölcsről, miközben képviselőjük, a fülöpházi polgármester megverte élettársát. A fórum után is folyamatosan jöttek az emberek és jókat beszélgettek egymással. Bővebben az eseményről: http://bit.ly/17zkZfM. Képek a majálisról: http://bit.ly/15bo8VT

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz