Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2013

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2013. október 27. - A kecskeméti civil áldozatok emlékére
1956. október 27-én a kecskeméti Cigányváros lakosait repülőkről és tankokkal is lőtték. Mindez az akkori parancsnok, Gyurkó Lajos utasítására történt. Ez a szörnyű mészárlás is mutatja, hogy egy elnyomó hatalomnak nincs helye a világunkban! Ezért harcoltak hős honfitársaink 1956-ban és mi is ezért harcolunk nap mint nap. Ma a kecskeméti civil áldozatok, valamint a Hazáért és szabadságért harcoló honfitársaink emlékére helyeztünk el egy koszorút a kecskeméti köztemetőben.

2013. október 23. - A nyárlőrinci Művelődési Ház átadása
Még 2009-ben keresett meg Pap Sándor polgármester úr bennünket, hogy fel akarják újítani a település Művelődési Házát. Az ART TeleCom vihette volna az IT infrastruktúrát (hálózat, PC-k, szerver). De nem jött össze a pénz, csak idén. Minden beszállító kitett magáért, gyönyörű lett az épület, amit ma délután ünnepélyes keretek között átadtak. A tömeget elnézve lehet, hogy kicsi lesz a nagyterem... Az óvodások, citerások és a nyugdíjas klub is fellépett a ceremónián. A megnyitó után a könyvtárat azonnal megrohanták a kicsik és nagyok. Hiába digitalizálódott a világunk, könyvet olvasni jó dolog. Erre most van lehetőségük a nyárlőrincieknek, biztosan élni is fognak vele. Gratulálok az ART TeleCom csapata nevében a településnek és Pap Sándor polgármester úrnak az új Művelődési Házhoz!

2013. október 22. - A Hazáért és a szabadságért!
1956. október 23-án és az azt követő napokban, hetekben, hónapokban honfitársaink százai adták vérüket és életüket a Hazáért és a szabadságért. Ma este rájuk emlékeztünk közösen a demokratikus ellenzék szimpatizánsaival és tagjaival közösen. Nagyon örülök, hogy olyan sokan elfogadták a kecskeméti MSZP meghívását. A fáklyás felvonulást követően mindhárom felszólaló - Király József, Laskovics Diána és Farkas Zoltán - elmondta: nem akartak honfitársaink diktatúrában élni 1956-ban, és ma sem. "Adj a népnek szabadságot: mindent adtál neki, tedd rabszolgává: elvetted mindenét." - Jókai Mór. Király József beszéde az alábbi linken érhető el: http://bit.ly/1bU4oVO. A megemlékezés után egy-egy gyertyát gyújtottunk hőseink emlékére. "A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem." - Bibó István.

2013. október 19. - Egy csapat vagyunk
Korán keltünk, de örülök, hogy itt lehettem. Az MSZP mai kongresszusán a küldöttek elfogadták a választási programunkat és az országgyűlési-, valamint az EP képviselői listákat. Egy csapat vagyunk, így közös munkánk eredménye, hogy lehullott az álarc. Megmutatjuk, hogy milyen a Fidesz valódi arca: http://www.egyenesen.hu. Föld-, takarék-, nyugdíj- és trafikmutyi, hogy csak az ismertebbeket említsem. Ha valóban akarjuk (és miért ne akarnánk), akkor a problémákra, megoldásra váró feladatokra mindig megtaláljuk a helyes választ. Két fontos szó, melyet szem előtt fogunk tartani később is: munkát, kenyeret! Most Hazánk esetében érzem, hogy egy igazi baloldali, szolidáris, összefogás párti csapat a megoldás: az MSZP! Összefoglaló a kongresszusról: http://mszp.hu/hirek/egy_csapat_vagyunk

2013. október 17. - Mintha
Mintha még mindig itt lenne velünk... Pedig ma öt éve, hogy Papácska itt hagyott bennünket. Ugyanúgy hallom a hangját, látom magam előtt, hogy mosolyogva legyint a kezével, amikor Mamika a számára kevésbé tetsző dolgot mond. Ő volt az első a Nagyszüleim közül, aki immáron fentről vigyáz ránk: a gyermekekre, unokákra, dédunokákra. Amíg a szívünkben vannak, addig ugyanúgy velünk élnek. Hiányzol Papácska!

2013. október 16-17. - Továbbképzések
Ahhoz, hogy nap mint nap jó megoldásokat találjunk az Ügyfeleink IT problémáira, nem árt, ha képezzük magunkat. Így két egymást követő nap két partnerünknél is jártam tanulás céljából. Korábban egy telefonalközpont brutális méretekkel rendelkezett, ma már odaadják egy DVD-n is, legyen szó Avaya, Aastra, Panasonic vagy Siemens központról. Apropó, Siemens: október 15-től a Siemens Enterprise Communications már Unify néven fut: http://youtu.be/YQ0CKPF3Reg. A szerdai budapesti képzést csütörtökön Vecsésen követte a másik, ahol pl. kiváló minőségű és nagy tudású WLAN eszközöket láthattunk. De bemutatták a novemberben debütáló új Intellio IP videokamerákat is. Ez egy olyan video megfigyelő rendszer, mely magyar fejlesztésű és nem lehet okunk a szégyenre: http://youtu.be/Gk6iON87g1Q.

2013. október 14. - A védelmi pénzek
A maffia egyik pénzkereseti lehetősége a védelmi pénz. Kivonulnak az embereik a szerencsétlen célponthoz és közlik vele, hogy ne féljen, mert majd ők megvédik! Igen ám, de ennek ára van. Keményen fizetni kell egy fix összeget vagy a bevételed valahány, pl. 20%-át... És valóban megvédenek? Kitől? Saját maguktól biztos nem! Így ők kényük-kedvük szerint próbálnak rendelkezni felettünk. De a szabadságunk nem eladó! A demokráciába vetett hitünk nem eladó! Megvédhet minket a maffia (2/3-os kormány?), de cserébe fizetjük a tranzakciós adót, a 27%-os ÁFA-t, stb. Megmutatták a hétvégi bajai választáson, hogy nem riadnak meg semmitől, bármilyen fegyvert képesek bevetni csak azért, hogy a kassza hízzon. De mi nem félünk, mert tudjuk, hogy a jó mindig győzedelmeskedik a rossz felett...

2013. október 10. - Fusarium party 2013
Este megtartottuk a hagyományosnak is nevezhető céges "Fusarium party"-t. Az összejövetel egyik apropója a HPeternél elkészült új épület volt, melynek mindannyian a csodájára jártunk. Aki nem érti, kérdezzen nyugodtan, de az épületről elmondható: a falak nem 75°-ot zárnak és sajnos tankok sem férnek be. Géza grillezte a húst, miközben megosztotta a pingvinekkel és mangalicákkal kapcsolatos élményeit. A hús finom omlós volt (de nem "omlósz": http://youtu.be/SfElcjQQjCc), melyet egyesek sörrel, a sofőrök - mint és is - üdítővel öblítettek le. A partit diszkófény-technikai bemutató és asztal-szekrény-pakolós játék zárta. Köszönjük Peti az estét!

2013. október 7. - Műkerti állatságok
Parázs vita alakult ki ma délután a Kecskeméti Vadaskert parkolójában, ahol fórumot tartottak a Vadaskert jövőjével kapcsolatban. Önkormányzat, alapítvány, KFT. és a műkertvárosi, valamint a kecskeméti érdekek, értékek feszültek egymásnak. A vadaskert külső területén lévő játszóteret át akarják helyezni egy másik részre, hogy helyére egy kertet hozzanak létre a testvérvárosi (japán, francia, stb.) kapcsolatok elmélyítéséért. Az ötlet nem nyerte el a műkertvárosiak tetszését, melyet hamar tudtára adták a jelenlegi képviselőnek. Természetesen mi is kíváncsian hallgattuk az érveket és ellenérveket. Így a körzet MSZP-s képviselőjelöltje, Laskovics Diána is szemtől szembe találkozott a helyieket foglalkoztató kérdéssel. Folytatás az október 28-i lakossági fórumon.

2013. október 6. - Hőseinkre emlékeztünk
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után is rengeteg honfitársunk vesztette életét a megtorlásokban. Ezek egyik legmegalázóbb napja 1849. október 6-a volt, amikor Aradon kivégezték 13 tábornokunkat. Rájuk emlékeztünk ma délután az Aradi vértanúk terén. A megemlékezést követően koszorút helyeztünk el több más szervezettel közösen. Mint ahogy 1956, úgy 1848-49 is megmutatta: a magyar nép nem kér a diktatúrából és az elnyomásból!

2013. október 5. - Félegyházi főzőcskézés
A félegyháziak által "igen kedvelt" polgármester minden évben összecsődíti az embereket a Petőfi lakótelepen, hogy kedveskedjen nekik tánccal, zenével, étellel. Állítólag pénz nem számít, csak az a fontos, ami anno Rómában is: cirkuszt és kenyeret a népnek! A félegyházi szocialisták is megjelennek ilyenkor és nagyon finom gulyáslevessel örvendeztetik meg a sátrukhoz látogatókat. Mi Anettel és Lilivel tettük tiszteletünket náluk: jókat beszélgettünk, ettünk házi készítésű sós sütit. A leves most sajnos kimaradt, mert Lili kezdett fáradni és még más dolgunk is volt idehaza. De remélem jövőre megízleljük, hogy mit főztek ki a szocik - minden értelemben...

2013. október 3. - Relaunching Europe
A S&D (a szocialisták és demokraták frakciója az Európai Parlamentben) szervezésében ma délután Szegeden tartották meg a "Relaunching Europe - Our alternative vision for the future" konferenciát, melyen természetesen mi is részt vettünk. Egy fejlődő, egy fejlődni akaró ország nem teheti meg, hogy az oktatásból folyamatosan pénzt von ki azért, hogy inkább stadionokat építsen a nem éppen sikeres futball csapatainak. Nálunk mégis ez zajlik. A konferencia előadói (Mesterházy Attila, Botka László, Hannes Swoboda, az S&D frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes, Hiller István, Tabajdi Csaba, stb.) és a jelenlévők sem értenek ezzel egyet. De van remény a változásra, hogy Hazánk ismét a fejlődés útjára lépjen. Külön öröm volt találkozni a leendő EP képviselőnkkel, Gúr Rolanddal.

2013. szeptember 28. - Egy mozgalmas nap
Reggel a Kecskeméti Törvényszékre ment csapatunk, ahol a bajai választással kapcsolatban meghallgatták a tanúkat. Délutánra kimondták: a választást meg kell ismételni, mert bizony a Fideszesek elcsalták. De mint tudjuk, nem csak ezt... Innen Kadafalvára mentünk a III. Falu- és Szüreti Napra (http://bit.ly/1hdlnUl), ahol az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje, Laskovics Diána is megismerhette, hogy mi foglalkoztatja az ott élőket. Aztán irány Dunaföldvár, mert a tolna-megyei szocialisták minket is meghívtak a találkozójukra. Mesterházy Attila pártelnök beszéde után indulnunk kellett, mert még Kerekegyházán is megálltunk a Szüreti Fesztiválon (http://bit.ly/1dRuk5U). Este kikapcsolódás a barátokkal és végre a családommal.

2013. szeptember 26. - Jön a baj, Viktor!
Sorba jönnek elő a korrupció- és csalásgyanús esetek a Fidesz háza tájáról. Itt van például a helyi lakosok tömeges szállítása a bajai választásokra. Véletlen, hogy ugyanaz a név röppen fel, mint 2006-ban Kecskeméten és 2010-ben Kiskunfélegyházán? Csak úgy tud nyerni a Fidesz, ha nem tisztességesen játszik? És mi a helyzet a zuglói polgármesterrel, Papcsákkal? Elképzelhető, hogy zsebre vágott 100.000.000,- (100 millió) forintnyi kenőpénzt? A szombathelyi fideszes alpolgármester ezerrel drogozik, de ezért nem kell lemondania? Jól van ez így? Viktor 2010-ben forradalomról beszélt, ma már tagadják. Valami nem okés a memóriátokkal? Jön a baj Viktor, és nem vagy te Mindenható, hogy megússzátok! A változás elkezdődött!

2013. szeptember 21. - Nagyi 80
Nyolcvan esztendő nem kevés. És mindezt úgy leélni, hogy az ember a baj és tragédia után is talpra tud állni: ez a nem semmi! Nagyi is pont ilyen és reméljük még sokáig elmondhatjuk ezt róla. Betöltötte a 80-at, de ugyanúgy nyüzsög, mint húsz évvel korábban. Mosolyog, folyamatosan beszél - és mi így szeretjük. A gyerekek, unokák és a dédunoka társaságában töltötte ezt a hétvégét Nagyi. Elmentünk megebédelni egy szupertitkos helyre, amiről kiderült, hogy nem is az. Amikor odaértünk, csak ezt mondta: "Óh, ide szoktunk járni, itt tartjuk az osztálytalálkozókat! Nagyon jó hely!" Virág, torta, öröm, boldogság. Drága Nagyi! Nagyon sok boldog születésnapot és köszönjük, hogy itt vagy nekünk!

2013. szeptember 19. - Hajrá Melinda!
Most vasárnap választások lesznek Baján a 3. sz. önkormányzati körzetben. Az MSZP a szövetségeseivel (E14-PM, DK) közösen Teket Melindát indítja a megmérettetésen. A mai fórumon részt vett Mesterházy Attila (http://bit.ly/16KTyku), az MSZP elnöke kifejtette: a tét az, hogy be tud-e kerülni a város képviselő-testületébe "egy hang", amely jelzi az ott élő embereknek, a változás elkezdődött. A kecskeméti csapattal helyben is buzdítottuk Melindát és a választópolgárokat. Kedden még kampányoltunk is Neki az utcákon, ahol örömmel fogadták a változás lehetőségét. Hajrá Melinda!

2013. szeptember 14. - Eső áztatta kommunikáció
Az N-System idén is megrendezte a Partnertalálkozóját, mely ezúttal a western és a country hangulatában telt. Telt volna, ha az idő nem írja felül egy kicsit a programot. Olyan "klasszul" esett, hogy sokan lemondták a találkozót. Mi persze kitartottunk, és nem hagytuk cserben Miklósékat, akiknek ezúton is köszönjük a meghívást és a jó hangulatot! Szegedi városnézés, eszem-iszom, baráti beszélgetések. Lili pedig örömmel kergette a porta egyetlen macskáját, aki már sírva menekült az autók alá. Jelzem, nem sok sikerrel...

2013. szeptember 08. - Apa neve napja
A csütörtök délutánunk kicsit zsúfoltra sikeredett, így nem tudtuk Apát rendesen felköszönteni névnapja alkalmából. Gyors puszi-puszi és már indultunk is. Ma viszont együtt ebédeltünk Velük, majd utána fel is köszöntöttük. Igaz ez sem sikerült teljesen fényesen: Lilinek két foga is egyszerre akar kibújni, melyet nem visel valami jól. De azért az indulás és a sírás előtt adott "Papának" egy nagy cuppanós puszit. Boldog névnapot Apa!

2013. szeptember 07. - A kunszentmiklósi birka
11. alkalommal rendezték meg Kunszentmiklóson az Országos Birkafőző Versenyt, melyre a helyi szocialisták meghívtak bennünket is. Így Kecskemétről ellátogattunk hozzájuk Király József városi/megyei elnökkel, valamint Király Szabolccsal és Halász Gáborral. Hangulatos főzőparadicsommá változott Kunszentmiklós belvárosa, mindenhonnan a birkapörkölt finom illata szállt a magasba. Huszárok, zenészek, utcai árusok színesítették a versenyt. A mieink kitettek magukért: ínycsiklandó pörköltet ehettünk, melynek ízét még este is éreztem. Ezúton is gratulálok a szakácsoknak és köszönjük a meghívást. Remélem jövőre is mehetünk.

2013. szeptember 06. - MSZP-s családi nap
Ilyen volt a péntek délutánunk: http://youtu.be/Xniu2ROYS4o. Ismét megrendezte a kecskeméti MSZP a Családi napot a széchenyivárosi piacnál. A fiataloknak ugráló várral, labdajátékokkal, aszfaltrajzolással kedveskedtünk, míg a régebb óta fiataloknak beszélgetésekkel. A megjelentek így találkozhattak a két országgyűlési képviselő jelölt-jelöltünkkel: Király Józseffel és Laskovics Dianával is. A több mint száz vendégünknek nagyon ízlett a paprikás krumpli, melyet jóízűen fogyasztottak kicsik és nagyok egyaránt.

2013. szeptember 01. - Már éppen ideje volt
1997. novemberében költöztünk Kecskemétre, de még egyszer sem voltam a Kecskeméti Vadaskertben. Most végre sikerült, és nem csalódtunk: http://youtu.be/bTMpHNHP6gE.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz