Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2014

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2014. április 27. - Nem félünk!
Nem félünk, mert valami mindig erőt ad nekünk ahhoz, hogy cselekedjünk. Folyamatosan törekszünk a szépre és a jóra. Próbálom mindig megtalálni az élet napos oldalát, mert akkor lesz szebb, tartalmasabb életem a családommal, a barátaimmal, az engem körülvevő emberekkel, akkor jutok könnyebben előre. II. János Pál pápa fiataloknak szánta az ún. "Ne féljetek!" mondásait: Ne féljetek fiatalnak lenni! Ne féljetek az igazságtól! Ne féljetek a jövőtől! És még lehetne sorolni. Számomra egy mindig mosolygós, kedves bácsiként marad meg az emlékeimben II. János Pál, akit ma Rómában szentté avattak. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ előtt mi is ünnepeltünk és megemlékeztünk erről a nagyszerű emberről.

2014. április 22. - A Föld napja
A Föld életében az ember csak pár másodperce van jelen, mégis mi vagyunk azok, akik a legnagyobb pusztítások egyikéért vagyunk a felelősek. Persze, folyamatosan fejlődünk, ez az élet rendje. De ez nem jelentheti azt, hogy mindent a természet és a Föld kárára tehetünk. Ha csak egy kicsit is jobban odafigyelünk, még hosszú-hosszú évezredek várnak erre a csodálatos bolygóra. Becsüljük meg, hiszen itt élünk. Mi lesz az örökségünk a jövő nemzedékei számára? "Ha igazán szereted a természetet, mindenhol megtalálod a szépséget." - Vincent Van Gogh

2014. április 18. - Kellemes húsvéti ünnepeket!
"Itt a húsvét, eljött végre
A szép lányok örömére
Mert a lányok szép virágok
Illatos víz illik rájuk
Ne fuss hát el, szép virágom,
Locsolónak csók jár, három."

2014. április 16. - Európa balra van!
Kedden Mesterházy Attila volt a vendégünk Kecskeméten, ma pedig Kiskunfélegyházán elindult az MSZP EP kampánya Szanyi Tiborral és Gúr Rolanddal. Sok kérdést kaptak, mit is fognak tenni az EP-ben értünk, melyeket leírtak a "piros könyvbe". Megnyugtató válaszokat kaptunk: mindannyiunkért fognak dolgozni, hiszen ez az érdekünk. Anno Horn Gyula átvágta a híres-hírhedt vasfüggönyt, Medgyessy Péter 2003. április 16-án aláírta a csatlakozási szerződést, 2004. május 1-től pedig az Európai Unió tagjai vagyunk. Az MSZP mindig is kiállt az magyar és magától értetődően az európai normák, érdekek mellett. Küldjünk olyan hiteles képviselőket az Európai Parlamentbe május 25-én, akik Hazánkért és értünk fognak küzdeni európai szinten! Így arra buzdítok mindenkit, hogy szavazzon az MSZP EP listájára!

2014. április 11. - A költészet napja
József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Stílusosan egyik versének (Amit szivedbe rejtesz, 1936) részletével emlékezzünk meg a magyar irodalom és költészet csodájáról. És természetesen a sorok Anettemnek szólnak...
"Amit szivedbe rejtesz, szemednek tárd ki azt; amit szemeddel sejtesz, sziveddel várd ki azt. A szerelembe - mondják - belehal, aki él. De úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér."

2014. április 7. - Köszönjük!
Tisztelt Honfitársaim, kedves Barátaim! Hazánk tegnap választott. El lett döntve, hogy milyen irányba megyünk tovább. Ez a demokrácia. Úgy érzem, hogy mi megtettük a dolgunkat, a kötelességünket. Elmondtuk, hogy milyen alternatívát tudunk nyújtani a jövőre nézve. Jelöltjeink folyamatosan járták a településeket, hogy megismerjék az ott élőket, megtudják, hogy mi foglalkoztatja őket. Az aktivisták mentek és sokszor erőn felül végezték a dolgukat. Sajnos a választópolgárok óriási hányada inkább otthon maradt tegnap - amit valahol megértek. Meg szeretném köszönni lelkes csapatunknak a rengeteg munkát és természetesen a választópolgároknak azt a több százezer szavazatot, amivel bennünket tiszteltek meg. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább egy élhető, szerethető Hazáért, ahol mindenki számára ott van a remény és az esély.

2014. április 6. - A demokrácia ünnepe
Négy évente lehetőségünk van arra, hogy kezünkbe vegyük a sorsunkat. Mi dönthetünk Hazánk jövőjéről: milyen irányba menjünk tovább, kinek szavazunk bizalmat a kormányzás négy esztendejére. Az elmúlt hetek felfokozott időszakára most pontot tehetünk. Meghallgattuk, hogy kinek milyen javaslata van a jövőnkre vonatkozóan. Most rajtunk a sor: válasszuk azt, aki számunkra a legszimpatikusabb. Tegyük a szívünkre a kezünket, és az X-et a megfelelő helyre. Buzdítsunk mindenkit, akit csak tudunk: menjen el szavazni és a fülke demokratikus magányában tegye meg ő is, amit most meg kell. Megyek is, mert négy évente egyszer én is rá tudom szánni a közösségre azt a fél órát, amíg elmegyek szavazni. Nem titok, hogy én már tudom, kire szavazok: a Kormányváltókra. Mert, ez itt az én Hazám: http://youtu.be/GFRK6qGhR1c.

2014. április 3. - Hallgat és menekül a két fideszes kecskeméti jelölt?
Immáron két hete nem kapunk választ... Salacz László ellen 2000-ben bűnpártolás miatt vádat emelt az ügyészség egy olyan ügyben, ahol a fővádlottakat zsarolással és rablással vádolták meg. Kértük, hogy nyilatkozzon az ügyről. Zombor Gábortól azt kérdeztük, hogy miért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában azt a gépjárművet, amit egy helyi vállalkozó felajánlásából kapott. A közpénzből fizetett városi lapon keresztül üzengetnek és valótlanságokat állítanak. Salacz ügye világos. Zombor pedig kérjen segítséget Rogán Antaltól, aki naponta módosítja vagyonnyilatkozatát. Csak ki kellene állniuk és azt mondani: "Mi is emberek vagyunk, hibáztunk, elnézést kérünk.". A közéletben olyan szereplők legyenek, akik el tudnak számolni a múltjukkal, a jelenükkel. Akikkel közösen lehet építeni a jövőt.

2014. április 2. - Kampányoltunk a Széchenyivárosban
Délután Botka László (Szeged polgármestere, MSZP választmányi elnök), Demeter Márta (MSZP elnökségi tag, honvédelmi szakpolitikus), Kónya Péter (Együtt-PM társelnök) és Kakuk György (DK elnökségi tag) volt a vendégünk a Széchenyivárosban, ahol egy fergeteges Balássy Betti - Varga Ferenc mini koncert után mi is a húrok közé csaptunk. A Kormányváltók két kecskeméti jelöltje, Király József és Laskovics Diána elmondta, hogy most hol tart az ország és Kecskemét, és hogy hová fogunk eljutni megválasztásuk esetén. Képek: http://bit.ly/1gUGqie. A cél egyértelmű: fejlődő, demokratikus Hazát akarunk. Hogyan jutunk el oda? A Te döntésed! Dönts kormányt április 6-án!

2014. április 1. - Ma sem szavaznék rájuk
Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai egyaránt, de törekedni kell arra, hogy a jó kerekedjen felül. Ez egy közszereplő esetében különösen fontos. És hogy lehet valaki közszereplő, ha sötét dolgok vannak a múltjában? Vajon Zombor Gábornak, Kecskemét Fideszes polgármesterének tényleg különös autóhasználati szokásai vannak? Vajon hová tűnhettek a KSE pénzei? És Salacz László? Tudtad, hogy a másik Fideszes jelölt ellen 2000-ben bűnpártolás miatt vádat emeltek? Nem tudtad? Akkor olvass róluk többet! Zombor Gáborról: http://egyenesen.hu/zombor-gabor, Salacz Lászlóról: http://egyenesen.hu/salacz-laszlo-0. Többek között ezért nem szavaznék rájuk még így, a bolondok napján sem. Jöjjön a változás, adjunk reményt és esélyt mindenkinek! Dönts kormányt április 6-án!

2014. március 30. - Ez itt a mi Hazánk!
Több tízezer ember gyűlt ma össze Budapesten az Opera előtt (és még azon is túl), hogy a kormányváltó erők elindítsák a visszaszámlálást. Ugyanis április 6-án sorsdöntő választás előtt fogunk állni: a Fidesz-féle keleti elnyomást vagy a kormányváltók-féle szabadságot lehet választani. Én már tudom - sok millió honfitársammal együtt - hogy rájuk fogok szavazni. Maximálisan egyetértek Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltünkkel, hogy Orbán ideológiája horthysta, társadalom- és gazdaságszemlélete feudális, hatalomgyakorlása pedig bolsevik. Szabaduljunk meg rabszolgatartóinktól, zavarjuk el a hatalomból Viktort, Simicskát, Lázárt, Rogánt, hogy végre békében éljünk a Kárpát-medencében. Bővebben: http://bit.ly/1jOkUyO. Esély, remény, szabadság. Dönts kormányt április 6-án!

2014. március 24. - Bajnai Kecskeméten
Hazánk egykori miniszterelnöke, Bajnai Gordon volt a vendégünk az Ifjúsági Otthonban. Először a két kecskeméti jelölt, Laskovics Diána és Király József mondta el, hogy milyen elképzeléseik vannak a jövőre vonatkozóan. Mert sok munka vár ránk, az egyszer biztos! Orbánék tevékenységét sáskajáráshoz hasonlította Bajnai Gordon - elég a gazdaság és a társadalom helyzetét megnéznünk. 2010-ben 20.000 milliárd forintos államadóssággal adta át a kormányzást, melyet a nemzeti adósságcsökkentő Viktorék feltornáztak közel 30.000 milliárdra (magánnyugdíj pénztárak, orosz hitelek, stb.). Feléljük a tartalékainkat, aztán "akinek nincs semmije, az annyit is ér" - hallottuk a Fideszes lézer Lázártól is anno. Kiút van, de ehhez az kell, hogy az emberek április 6-án elmenjenek szavazni és a Kormányváltókat és jelöltjeiket válassza!

2014. március 21. - Törvénysértő Fideszes jelöltek Kecskeméten?
Farkas Attilával közösen felszólítottuk Zombor Gábort és Salacz Lászlót a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeit, hogy valljanak színt! Salacz ellen 2000-ben bűnpártolás miatt emelt vádat az ügyészség, és őrizetbe is vették emiatt abban a büntetőügyben, amelyben a fővádlottakat rablással és zsarolással gyanúsították. Csak valahogy elévült az ügy. Elévülhet ilyen fajsúlyú ügy egyáltalán? Attila pedig felelevenítette, hogy Zombor Gábor polgármester egy olyan Mercedes gépkocsival közlekedik, amelyet közérdekű felajánlásból kapott egy helyi cégtől. A törvény értelmében ezt fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában, ami nem történt meg. Folyamatosan az erkölcsről és a törvény tiszteletéről papolnak. Lehet így közszereplő valaki? Bővebben: http://bit.ly/1nJHLNA. Videó: http://youtu.be/wao3gTqZmyU

2014. március 19. - Boldog szülinapot Picikém!
Ki gondolta volna! Anettem ma betöltötte a 18-at. Na jó kicsivel többet - jövőre lesz 30 - de akkor is! Kis meglepetéssel készültünk Lilivel: Ő ad át egy virágot és mondja, hogy "Boldog születésnapot Anya!". Nem teljesen így jött össze, a virágot majdnem eltörte, a mondandóval nem is foglalkozott, csak miután már mind a ketten rimánkodtunk neki. De ilyenek ezek a gyerekek. Már több mint egy évtizede én bújhatok oda Hozzá elsőként és kívánhatok Neki nagyon sok boldog születésnapot! És még sokáig így is marad! Szeretlek Picikém!

2014. március 17. - Dudálj, ha Orbánnak mennie kell!
Reggel a Rákóczi út és a Kurucz körút sarkán álltunk ki a tábláinkkal, melyen csak ennyi szerepelt: "Dudálj, ha Orbánnak mennie kell!". Amikor az autósok dudáltak, örömmel vettük. Amikor a kerékpárosok csengettek, szintén boldogok voltunk. Amikor a kamionosok és a buszosok játszották el ugyanezt, szintén örültünk. De az kicsit hangosabb volt... Volt olyan is, aki nem dudált, csak kikiabált nekünk, hogy "Hajrá!", vagy csak integetett és szurkolt nekünk. Ez is azt mutatja, hogy Kecskeméten is sokan elégedetlenek Viktorék "teljesítményével". Nem stadionokra van szükség, hanem stratégiai koncepciókra (és most nem Paksra gondolok, és Viktor benyalásának Putyin felé) és megélhetésre az embereknek. Ezért dolgozunk.

2014. március 15. - Meglepetés!
Sok munkánk volt abban, hogy Apa ne fogjon gyanút... Kedden vacsora családi körben, ajándékok átadása, stb. Így sikerült összehoznunk Apának egy meglepetés bulit mára a Géró Udvarra, ahol közel 30-an vártuk az ünnepeltet. Aki mellesleg azt hitte, hogy tolmácsolnia kell majd itt egy szakmai konferencián. Ehelyett mi vártunk rá: a családja és a barátai. Közös éneklés, kisfilm az elmúlt 6 évtizedről, hatalmas torta, jó csapat. Erről szólt a délután: Apáról, a családról, a barátokról.

2014. március 15. - Legyen béke, szabadság és egyetértés
Kecskemét apraja-nagyja is megemlékezett a '48-'49-es eseményekről a Kossuth téren. Sokan összegyűltünk, mert mi mindannyian magyarok vagyunk és ezért a csodálatos Honért dobog a szívünk. Az ünnepi műsor után a koszorúkat elhelyeztük a Kossuth szobornál.

2014. március 14. - Egyenlőség, szabadság, testvériség
Ma délután az MSZP Kecskeméti Szervezete és a Kormányváltók helyi erői közösen emlékeztek meg az 1848. március 15-én kitört forradalomra és az azt követő szabadságharcra. Az elnyomásból nem csak akkor, de sajnos ma is kijutott nekünk. Hol külföldiek, hol sajátjaink álltak szembe Hazánk fiaival. A 166 évvel ezelőtti események célja az volt, hogy a hazug és erőszakos hatalmat megdöntsék. A résztvevők nem féltek, mint ahogy mi sem félünk ma. Meg kellett és meg kell védenünk az igazságot ahhoz, hogy láncainkat ledobva szabadon, félelem és elnyomás nélkül éljünk. A tavasz mindig elhozza a változást, a megújulást.

2014. március 11. - Boldog születésnapot Apa!
Családi vonás, hogy jól tartjuk magunkat. Így sokan nem is gondolták volna, de Apa ma lett 60 esztendős. Anyának megtiltotta, hogy bármilyen meglepetés összejövetel legyen, de a közös családi vacsora alól nem volt kibúvó. Így mentünk el a Kisbugaciba: Apa, Anya, Anett, Zsófi, Lili és én - akik igazán számítanak. Bár Mesterházy fóruma miatt kicsit késtem, cserébe hoztam Apának egy exkluzív meglepetés vendéget: Somló Tamást, aki szívesen fotózkodott az ünnepelttel: http://bit.ly/O12Q6i. Apa! Ahogy beszéltük: nincs megállás a 60-as táblánál! Még sok-sok év van hátra közösen a családdal szeretetben, boldogságban! Jönnek még unokák, dédunokák és ők is el akarják majd mondani Neked, hogy boldog születésnapot! Szeretlek Apa!

2014. március 11. - Kecskeméttel a kormányváltásért!
Engem ért a megtiszteltetés, hogy az MSZP és a kormányváltók mai kecskeméti, telt házas fórumán én konferálhattam. Először Somló Tamás pezsdítette fel a közönséget, majd Kecskemét két kiváló, a Hazáját szolgálni akaró és tudó jelöltje, Király József és Laskovics Diána értékelte Magyarország, Bács-Kiskun megye és Kecskemét helyzetét. Ezt követően Hazánk következő miniszterelnöke, Mesterházy Attila tartott egy lelkesítő beszédet. Csaknem egy órán keresztül mondta, hogy mit tett az országgal és honfitársainkkal Viktor. Szerencsére van megoldás: április 6-án le kell őt váltani és akkor a baloldal programját meg fogjuk tudni valósítani. A gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nyugdíjasok jobban fognak járni a kormányzásunkkal.

2014. március 7. - A bálban
Az egész napos munka és a Hölgyek köszöntése után rohantam haza, mert este a Szegfű bálba mentünk Anettemmel. Eszem-iszom-dínom-dánom, nagyon jól éreztük magunkat. De elnézve a jelenlévőket, mindenki remekül szórakozott. A tombolán is nyertünk, igaz most nem a hintaszéket, hanem pipere csomagot. Töredelmesen bevallom: éjfél után már nem bírtam a strapát, így elbúcsúztunk és jöttünk haza. Lili ezalatt Anyáékkal bálozott: táncolt Nekik nagyokat az ágyon, majd mint az apja - igaz jóval korábban - beájult. Jövőre ismét ott a helyünk!

2014. március 7. - Nőnap alkalmából
A Nők, a Hölgyek mindig is fontosak voltak és lesznek az életünkben. Szerencsére nagyon sok Hölgy Ügyfelünk is van. Ma őket látogattam meg, hogy az ART TeleCom kollégái nevében és vittem nekik egy-egy virágot. Kicsit kínos volt, bár jókat derültünk azon, hogy csak kb. a 20. Ügyfelünknél jegyeztem meg, hogy a virágot primulának hívják, a hölgyek kivétel nélkül tudták. "A nők olyanok, mint a versenyautók: hallatlanul érzékenyek, nagyon nehéz őket irányítani, de ha egyszer lendületbe jöttek, szinte lefékezhetetlenek." - Jackie Steward. Boldog nőnapot Hölgyeim!

2014. március 6. - Vigyázat! Hamis és harap?
Zombor Gábor, Kecskemét Fideszes ura(?) országosan is kezd ismertté válni. Nem azért, mert fejlődik a Hírös Város - bár szerencsére jobb helyzetben vagyunk, mint mások - hanem mert egyre több disznó dolog derül ki róla és embereiről. Mi a helyzet a KSE 300 milliójával? És a méregdrága Fürdővel? Ki rendel 37 millió forintért tanulmányokat úgy, hogy utána ellenjegyzés nélkül ki is fizetteti? Egy köztisztviselő a törvényességet akarta betartani, amikor nem engedélyezte átutalni a 2x 18,75 millió forintot a "tanulmányra". Mivel ez nem tetszett a vezetésnek, el akarták távolítani. Most azonban győzött az igazság: 4 év pereskedés után Cs. Antalné visszanyerte a becsületét. A hamis kutya képes harapni, ha nem tetszik neki valami...

2014. március 4. - Vissza a múltba?
O. Viktor és sleppje a Horthy korszakot akarja visszahozni. Nagy barátja, Putyin is hasonló időkig megy vissza: anno a nácik gyűrték maguk alá Ausztriát (is), ő pedig az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet akarja visszacsatolni a birodalomhoz. Viktor és Vlagyimir is folyamatosan azt szajkózza, hogy ők nem csinálnak mást, csak megvédenek valamit, valakit, valamitől vagy valakitől. Holott ők lépnek fel agresszorként: legyen szó piacok letarolásáról vagy akár területek elcsatolásáról. Ők jobban teljesítenek - a beteges viselkedésben, de nem a fejlődésben. Hazánknak nem a múlt visszaállítására, hanem a jövő építésére van szüksége. A jövőt pedig nem a stadionok és a kétes, több ezer milliárdos üzletek jelentik. Változás kell, minél előbb.

2014. február 28. - március 2. - Ajándék szomorú történettel
A kimenőért cserébe hoztunk Lilinek egy nyuszit, amit azonnal el is nevezet "Nyussz-nyussz"-nak. Milyen kreatív gyermek, igaz? Cserkeszőlőn a fürdőben az egyik asztalnál ült egy idős néni és ki volt elé rakva rengeteg kis varrott állatka, kitűző, stb. Odamentünk megnézni, mire a néni rögtön rávágta, hogy ezt mind ő csinálta. Anett kiválasztotta a nyuszit és ki akarta fizetni: 300,- Forint volt és egy 500-ast adott. Erre azt mondta a néni, hogy sajnos nincs 200,- Forintja vissza, mire Anett: "Tessék hagyni!". A néni könnybe lábadt szemmel azt mondta: "Most már van. Nagyon szépen köszönöm maguknak!". És most őszintén: Tényleg jobban teljesítünk? Tényleg jobban élünk? Amikor azok az emberek, akik évtizedeken keresztül dolgoztak értünk, még most is munkára kényszerülnek. Ez nem igazságos, változás kell!

2014. február 28. - március 2. - Kimenőt kaptunk
Péntek reggel még kitelepültünk a piacon, majd elintéztem egy-két dolgot, aztán indultunk is Anettel Cserkeszőlőre. Ugyanis Lilitől kimenőt kaptunk, hogy kettesben legyünk a hétvégén. A "hosszú" út előtt ebédeltünk a Fekete Gólyában, majd meg sem álltunk a végállomásig. Csodálatos volt a szállás, de inkább indultunk is fürdőzni. Még most is nagyon kellemes a szabadtéri termálvizes medencében ázni, majd a szaunában izzadni. Anélkül aludtunk el, hogy Lili rajtunk ugrál és közben hangosan mondja: "Apa csinálj kakaót!". Pihentünk, fürdőztünk, betépett pincér felszolgálását élveztük, találkoztunk ismerősökkel és kedves Ügyfelekkel is. Meg fogjuk ismételni a kimenőt.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz