Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2014

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2014. június 28. - Kisfái családi nap
Családi napon voltunk Kisfában
(via Facebook @ Kecskemét: http://on.fb.me/1n7fVEn)

2014. június 20. - A kecskeméti Mercedes gyárban
Még 2012. novemberében részt vettem egy "tréner tréningen", ahol egy nagyon jó csapat jött össze. Szerencsére azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot, időnként össze szoktunk futni egy kis beszélgetésre. Most úgy alakult, hogy a kecskeméti Mercedes gyárba tudtunk ellátogatni (ezer köszönet Arinak, a szervezésért). Tényleg olyanok ezek az óriási gyárak, mint amilyennek megmutatják a különböző doku csatornákon. Óriási gépek, rengeteg ember, szervezettség, precizitás, két percenként egy új autó. És ráadásul mindez itt, a Hírös városban. A látogatást követően még beszélgettünk egy kicsit, aztán mindannyian indultunk haza a családhoz a friss élményekkel.

2014. június 19. - Fuzárium party 2014
A jól megérdemelt pihenés, kikapcsolódás és lazítás. No meg a nagy evés-ivás... Leegyszerűsítve ebből állt a ma délutáni céges összejövetelünk. A marhalábszár pörköltből nem sok maradt (krumpliból és nokedliből annál több) és bizony szomjazni sem szomjaztunk. A házigazda HPetert egy kis Oscar szobrocskával ajándékoztunk meg. Javasoltuk, hogy az átvételkor szokásos köszönőbeszédet ne a párja előtt mondja el... Jól éreztük magunkat: http://youtu.be/snl1I_Q0gAQ.

2014. június 18. - Jabra: You're on
Ma bemutatkozott egy partner roadshow keretében a Jabra, mint a világ egyik legnagyobb fülhallgatókat gyártó cége. A két cseh előadó minden szépet és jót elmondott a gyártóról és a termékekről. Mivel ki is lehetett próbálni az eszközöket, el is hittük nekik. Aláírtunk egy megállapodást, így hamarosan a Jabra termékei is elérhetőek lesznek a portfóliónkban. Erről bővebben a cég weboldalán tudsz majd olvasni: http://www.art-telecom.hu.

2014. június 14. - Fekete pont a KFC-nek
"Kisebb" késéssel megnyitott Kecskeméten a KFC. Az újdonság erejével hat, természetesen sokan kipróbálták, így mi is (nekem a csípős csirkeszárny jött be). Nyitási akció: az első 4 szombaton az ún. Classic kosár kedvezményesen vásárolható meg. Ma délelőtt Anettel és Lilivel gondoltuk, hogy a piacozás után elmegyünk és veszünk ilyen kosarat. Beálltunk a drive-ba, ahol közölte velünk a hölgy: Classic kosarat itt nem tud adni, be kell menni az étterembe. Jeleztem, hogy előző szombaton ugyanígy a drive-ba álltam be és vettem kettőt. Azt mondta, hogy bocsánat, de fenti utasítás. Már kezdtem beletörődni, mire az András nevű kolléga szólt: "Én itt voltam múlt szombaton is, és akkor is már így volt." Kedves András! Az ügyfelet nem illő meghazudtolni. Csendben maradtál volna, jobb lett volna. Fekete pont...

2014. június 13. - Boldog névnapot Picikém!
Családi körben ünnepeltük Anettem névnapját. Lili rendületlenül azt mondta, hogy boldog születésnapot Anya - sőt még énekelni is akarta. Nagy nehezen összejött a "Boldog névnapot Anya!", de ekkor már a virág kezdte érdekelni. Együtt voltunk, vagyunk és ez a legfontosabb. Boldog névnapot Egyetlenem!

2014. június 4. - A Nemzeti Összetartozás Napja
Délután az Országzászlónál emlékeztünk meg az 1920-as trianoni döntésről. "Nem kell beszélni róla sohasem, De mindig, mindig gondoljunk reá. Mert nem lehet feledni, nem, soha, Amíg magyar lesz és emlékezet..." - írta anno Juhász Gyula, Trianon c. versében. Való igaz... Nem tudjuk elfeledni, ha kitépnek belőlünk egy darabot. A döntés értelmében családok, barátok kerültek egyre távolabb egymástól. Sajnos vezetőinknek köszönhetően egyik világháborúban sem a jó oldalon álltunk, a háborúkig vezető úton rengeteg rossz döntést hoztak. Trianon a szétszakítás szimbóluma lett. Mindig gondoljunk reá, de a múlt helyett a jövőbe tekintsünk. Hiszen évtizedekkel később az egység lehetősége létrejött, ahogy beléptünk az Európai Unióba...

2014. május 31. - RÖNK nap a Petőfivárosban
Ha csak rövid időre, de idén is sikerült ellátogatnom a Petőfivárosi RÖNK napra. Kellően borongós volt az idő, de így is szép számmal voltak. Amikor kiértem, akkor zajlott a pörköltek zsűrizése. Elnézve a bográcsokat, nem volt könnyű dolguk. Minden szakácson egy klassz petőfivárosi kötény volt. Jóskától, a szervező önkormányzati képviselőtől kaptam is egyet. Ígérem, fogom használni, amikor sütök-főzök, pláne bográcsban! Egyébként egy jól működő városnak, országnak ez lehet a titka... Az ellentétes oldalon állók nem ellenséget, hanem ellenfelet látnak egymásban a választásokig. Ezt követően pedig közösen tesznek a közösségért. Ez olyan nehéz? Szerintem, szerintünk nem. Egyszer majd mindannyian felnövünk erre a szintre.

2014. május 27. - Krisztusi korba léptem
Kicsit nehezemre esik elismerni, de most már én is beléptem a 33-asok táborába. Családi körben ünnepeltünk, Lili lelkesen segített fújni a gyertyát: közölte, hogy Ő fújhatja. Ennyire öregnek tart a saját Gyermekem? Nem nézi ki belőlem, hogy el tudok fújni két gyertyát? No, mindegy is. Nagyon szerencsés ember vagyok, hogy a szeretteimmel együtt ünnepelhetek, hogy a kedves barátaim és ismerőseim is elhalmoztak egész nap a jókívánságaikkal. Köszönöm Nektek! Folyt.köv. - remélem...

2014. május 24. - Félegyházi foci
Immáron második alkalommal rendezték meg a "Félegyházi Utcák és Terek Bajnokság" elnevezésű futball rangadót. Egész nap rúgták a bőrt a csapatok. Itt nem lehet azt mondani, hogy csak egy nyertes van: mindenki nyert, hiszen jó társaság volt, levegőn voltak, mozogtak. A szervezés előtt le a kalappal: jól összehozták a rangadót. Külön kiemelném Horváth Tamás önkormányzati képviselőt (MSZP), aki még azt is elnézte nekem, hogy nem álltam be focizni. Nézni jobban szeretem, pláne ha igazi jó futballról van szó...

2014. május 24. - 18 éves a Sirius Rádió
A kezdetektől fogva együtt dolgozik az ART TeleCom a kiskunfélegyházi Sirius Rádióval, ami ma 18 éves. Ennek apropóján természetesen meglátogattam őket. Nagykorúak lettek, ihatnak alkoholt: bor volt az ajándék. Kiskunfélegyháza főterén óriási ünnepség volt, hiszen a Városalapítók Napja is volt egyben. A Rádió sátránál gratuláltam a tulajdonosnak és a csapatnak az ART TeleCom nevében. Kívánom, hogy még minimum 18 évig szóljanak, hiszen mindenki tudja: Sirius Rádió - a szívünk ritmusa.

2014. május 24. - Trizoli Jótifuti
Egy igen nemes cél vezérli a Trizoli Jótifuti Egyesületet: "támogatni a fogyatékkal élőket, segíteni nekik, hogy lehetőségeik szerint mozogjanak, sportoljanak. Népszerűsíteni a szabadidősportot, az egészséges életmódot." Hívtak engem és kis családomat is, de mint ahogy korábban is mondtam Zolinak, a futás nem az én sportom. Ugyanakkor amit tesznek, teljesen lenyűgöz. Tudják, hogy a kis dolgokból lesznek a nagyok. Azon honfitársainknak, akiknek segíteni akarnak, ez bizony rengeteget jelent. És nem kis teljesítmény lefutni, lebringázni a Kecskemét-Kiskőrös távot. A futás helyett az ART TeleCom ajándékokkal járult hozzá a nagy eseménynek. Egy Lenkó Júlia idézet nagyon jól illik Zolira és az egyesületre: "Mindig fel kell állni és mosolyogva fogadni a holnapot."

2014. május 24. - Utolsó kitelepülés az EP választás előtt
Ma is kitelepültünk a kecskeméti piacon és arra buzdítottunk mindenkit, hogy holnap menjen el szavazni. Természetesen javasoltuk, hogy az 1-es, szocialista listára szavazzanak - bár ez mindenkinek szíve-joga. Rajtad (is) múlik, hogy milyen lesz Európa és benne Hazánk jövője. Arról döntenek most a tagállamok állampolgárai, hogy Európában biztonság legyen, vagy elinduljunk lefelé a lejtőn a populista és szélsőséges szólamok hallatára.A döntés, most is Rajtad, rajtunk múlik. Egy ember is sokat tehet hozzá az egészhez. Hazánk 21 képviselőt fog delegálni az Európai Parlamentbe. Az a célunk, hogy minél több MSZP-s képviselje Magyarországot. Tehát nincs más dolgod, mint vasárnap elmenni szavazni. Tudod, 1-es lista a szocialista!

2014. május 22. - Új alközpont az ART TeleCom kínálatában
A gyártó Panasonic ígéretének megfelelően májusban elkezdődött az NS500 névre hallgató új hibrid kommunikációs szerver forgalmazása, melyet ma elég részletesen, egy tanfolyam keretében be is mutattak nekünk. Év végére átveszi a helyét a megszűnő TDA15/TDA30/TDA100D/TDE100/TDE200/NCP központoknak. Alapkiépítés: 6 analóg fővonal, 2 digitális port, 16 analóg mellékállomás. Teljes kapacitása fővonali oldalon 190 csatorna, míg mellék oldalon akár 288 mellékállomás is lehet (128 analóg és/vagy 128 IP mellék kapacitással). A rendszer támogatja az IP alapú eszközök csatlakoztatását is, legyen szó SIP alapú VoIP, vagy társközpontoknál használatos H.323-as protokollt támogató fővonalról.

2014. május 21. - Mamika már négy éve ismét Papácskával van
Másfél évet bírt ki Mamika Papácska nélkül, majd követte Őt 2010. május 21-én. Nem hiába, 60 együtt töltött év után nagy volt a kimaradás. Négy éve, hogy nincs itt, nem hallom a nevetését, a jobbnál jobb "sztorikat" a családról, az ifjúságról, a falu (Pácin) lakóiról. Egymást átölelve figyelnek bennünket és tudom, érzem: hallják, mennyire hiányoznak nekünk. "Ott, ahol most van, a végtelen térben és időben, a világűrben és semmiségben, valahol a Vénusz és Szíriusz között, már boldog." Hiányzol Mamika és szeretlek! http://youtu.be/V1bFr2SWP1I

2014. május 20. - Mesterházy Kecskeméten
A politikusoknak meg kell értetniük az emberekkel, hogy az európai parlamenti (EP-) választás legalább olyan fontos, mint az országgyűlési választás - mondta az MSZP elnöke kecskeméti sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: Brüsszelben ma már nagyon sok olyan dolog dől el, amely "a mindennapi életünket befolyásolja". Magyarország számára az Európai Unión kívüli létből csak "nyomorúság" származna, mert az ország az EU-tagság nettó haszonélvezője. A sajtótájékoztató után Mesterházy Attila a jelenlévő tagokkal és szimpatizánsokkal közös sétán vett részt a Hírös Város főterén. Innen átmentünk a művelődési központ elé, ahol a szavazóköröseinket köszöntöttük (itt volt az eskütételük). Bővebben az eseményről képekkel: http://bit.ly/1ocT4gM.

2014. május 19. - Európa nap
Európai munkatörvénykönyvet, méltányos munkabéreket, európai minimálbért szorgalmaz az MSZP európai parlamenti frakciója - erről Szanyi Tibor, a párt EP-listavezetője beszélt hétfőn kecskeméti lakossági fórumán a művelődési központ előtt. Közölte, szerintünk azért lenne szükség európai munkatörvénykönyvre, hogy az unió minden országában "legalább a főbb szabályok ugyanazok legyenek". Ne lehessen különbséget tenni egyik vagy másik országban lévő munkavállaló között, különösen akkor, ha ugyanarról a cégről van szó - fűzte hozzá. Erről Kecskeméten "mindenki asszociál a Mercedes-Benz gyárára", és azonnal felvetődik a kérdés, hogy miért keresnek itt kevesebbet ugyanazzal a munkával, mint Németországban. Bővebben: http://bit.ly/Tpnobw.

2014. május 15. - Át akarok egyáltalán menni a falon?
A falak, az akadályok, a problémák azért jönnek velünk szembe, hogy áttörjük, legyőzzük, megoldjuk azokat. Én legalábbis így látom és láttam korábban is. Azonban vannak olyan pillanatok, tettek, mikor elbizonytalanodok eme felfogásom helyességében. Mert mi van akkor, ha olyan emberek húzzák fel a falat elém, akikkel elvileg egy térfélen játszom? Olyan helyzetet teremtenek, amikor esetleg megálljt kell parancsolni, behúzni a féket és elgondolkozni a hogyan továbbon? Át akarok egyáltalán menni a falon? Biztosan akarom folytatni? Vagy elfordulok a fal előtt egy másik irányba és új utakat keresve elindulok a nagyvilágnak? Komoly dilemma, mely nem most kezdett el foglalkoztatni. Nem tudom, mivel érdemeltem ki ezeket a falakat, de biztos okkal kaptam. Egyszer fény derül a titokra...

2014. május 14. - Hátat fordítanak az EU-nak?
Orbán Viktor beiktatási beszédében magyar autonómiák létrehozását emlegeti a szomszédos országokban. Ezzel kicsit magára haragította az ukránokat, ahol most nagyon forró a hangulat. Aztán ma olvasom, hogy a lengyel kormányfő is aggodalmát fejezte ki. Kövér László mint a Parlament "ura", ezerrel kampányol az EU mellett. Illetve gondolom csak azért, hogy minél több képviselőjük legyen az EP-ben. Mert a pénz elég fontos motiváció számukra... Ha ennyire Európa párti, akkor miért nem lehet kitenni az EU-s zászlót a Parlamentben? Nem fér el a magyar (és a székely) mellett? Aztán kiderül, hogy még 2002-ben az akácfa ellen emelte a hangját, ma meg sír érte. Kettős beszéd, igény szerinti pálfordulás. Véleményem szerint mindezek is nyomós érvek lehetnek május 25-én az EP választáson...

2014. május 10. - Hamupipőke New Yorkból
Estére Anettem már jobban volt, így el tudtunk menni a Malom Mozi esti "The MET Live in HD" opera közvetítésére. Még a születésnapjára kapott jegyet az esti Hamupipőke előadásra, melyet nem csak mi, hanem a többiek is élveztek. És megnyugtatok mindenkit: az operán nem csak sírni lehet, és nem csak gömbölyded énekesek állnak a színpadon. Aki nem hiszi, nézze meg a következő évad előadásait: http://www.metropolitanopera.hu/

2014. május 10. - Lili és a virágok
Kedves Barátainkhoz voltunk hivatalosak nyár eleji grillezéssel egybekötött kerti munkálatok elvégzésére. Sajnos Anettem kicsit lebetegedett, így Ő megúszta a munkákat. A házigazdáék is elfelejtették, hogy egyébként munkanap van, így sokan nem is tudtak jönni. Rendesek voltak, a munkát magukra vállalták, mi pedig Lilivel beültünk a hintaágyba és inkább beszélgettünk velük. Lili volt olyan rendes, hogy virágot szedjen Édesanyjának, melyet nagy óvatossággal kezelt a hazafelé vezető úton. Lili és a virág láttán Anettem is jobban lett...

2014. május 10. - EP kampány a piacon
Jó szokásunkhoz híven ma is kitelepültünk a piac bejáratánál, és arra biztattuk a honfitársainkat, hogy legyenek bátrak és menjenek el szavazni május 25-én. Hova kell az X-et húzni? Ezt mindenki tudja... 1-es lista a szocialista! Azt akarjuk, hogy érezzék: az Európai Unió biztonságot ad számukra, számunkra. Az MSZP olyan ügyeket vállal magára, melyek mindannyiunknak fontosak: egy számjegyű ÁFA-t az alapvető élelmiszerekre; európai minimálbért és minimálnyugdíjat; teljes foglalkoztatottságot a 25 év alattiak körében; egyenlő munkáért egyenlő bért nőknek és férfiaknak egyaránt! Az Európai Unión belül akarunk élni és dolgozni a többi nemzettel közösen, de úgy, hogy Hazánk és honfitársaink érdekei, értékei a legfontosabbak.

2014. május 8. - Unified, IP, IT
Egyik beszállítónk partner napján vettem ma részt. Igazából azt lehet elmondani, hogy az IT világa folyamatosan és nagyon gyorsan változik. Pár éve még csak arról beszéltünk, hogy itt van ez az IP (internet alapú kommunikáció), mit fogunk kezdeni vele. Mára pedig teljesen a mindennapi életünk része lett. Mint ahogy a világ, az IT is mintha globalizálódna: a különböző platformok, megoldások, eszközök átjárhatóvá válnak, lassan minden használható lesz mindennel. Ez persze komoly kihívások elé állítja a fejlesztőket és gyártókat, de nincs más lehetőségük. Nagyon jól prezentálja az alábbi két videó, hogy miről is beszélek. Az Alcatel-Lucent Unified Access megoldása: http://youtu.be/4oRN_ileRuQ. Egy autó hívhatja a mentőket? Igen
: http://youtu.be/nEVatZruJ7k.

2014. május 6. - Embernek maradni
Május 8-án lesz 69 éve, hogy Európában véget ért a II. világháború. Több millió ember vesztette életét a pusztítás közepette. Ma délelőtt erre emlékeztünk a Szovjet Hősi Katonatemetőben. A koszorúzáson az MSZP frakciója mellett jelen volt az alpolgármester, az ukrán nagykövet, valamint Katona Gyula (Szimferopol díszpolgára, aki életében sokat tett a hadisírok gondozásáért, emlékek ápolásáért) családja. Rá a köztemetőben külön is megemlékeztünk. Király József frakcióvezető a nagykövet felé tolmácsolta részvétünket az Ukrajnában kialakult krízist illetően, s reményét fejezte ki, hogy a szomszédos ország minél hamarabb a béke útjára lép, s csatlakozni tud az Európai Unióhoz. Embernek maradni a legszörnyűbb események közepette is - ez a legfontosabb mondandója a mai napnak.

2014. május 5. - Repül az idő
Belegondolni is nyomasztó, hogy már 15 év telt el azóta, hogy leérettségiztem a Szily Kálmán Szakközépiskola falai között. 1999-ben a körmömet rágtam, hogy vajon mit kapunk magyarból. Miután bemondták a választható témákat, legalább 15 percen keresztül filóztam, mit is írjak. De nagy nehezen megszületett a mű. Aztán jött a matek, angol, stb. is. Majdnem hülyének néztük az idősebbeket, akik azt mondták: "Ó, az érettségi milyen könnyű! Ha már eddig eljutottál nem lesz semmi gond!". És valóban. Utólag visszagondolva viszonylag könnyen abszolváltuk a feladatokat. De lehet az is benne van, hogy az idő sok mindent megszépít... Sok sikert és kitartást kívánok a most érettségizőknek!

2014. május 4. - Édesanyának Lilitől
"Édesanyám üdvözöllek,
hálás szívvel köszöntelek.
Virág nyíljon merre lépsz,
boldog legyél, amíg élsz!"
Nagyon szeretlek Édesanyám, melyet ezzel a kis videóval is meg szeretnék erősíteni Benned: http://youtu.be/CFlR2UcMQCA.

2014. május 4. - A világ legjobb Édesanyjának
"Mert mindenik tükör volt,
Ahonnan láthatám:
Hogy a földön nekem van
Legszeretőbb anyám!"
Nagyon szeretlek Anya!

2014. május 4. - Öt éve fentről figyel
2009. május 4-én hagyott itt bennünket Papó. Elfáradt, már elég volt neki a földi élet. Előző nap még arról beszélgettünk a kórházban, hogy egy kicsit megerősödik és megy majd haza Nagyihoz. Soha nem hazudott nekem, most sem tette. Inkább csak meg akart nyugtatni minket: higgyük el, minden rendben lesz. Öt éve fentről figyel és látja, érzi: itt van a szívünkben, itt van velünk. "Elbúcsúzom, de ott leszek, Ahol a szél zúg, a nap nevet. Elbúcsúzom, de itt marad, Belőlem néhány pillanat." Hiányzol mindannyiunknak Papó! http://youtu.be/f3fHDt4xQFw

2014. május 2. - Újra a Kecskeméti Vadaskertben
Lili tegnap intenzívebben érdeklődött az állatok felől, így Anettem arra gondolt, hogy ki kellene nézni a Kecskeméti Vadaskertbe. Utólag Ő is belátta: Lilit annyira még nem hozták lázba az élő állatok. Simogattunk bárányt, kis kecskét, gyönyörködtünk a legkisebb póniban, a makikban és a szibériai tigrisben. A legnagyobb sikere mégis a játékoknak volt, melyekre fel lehetett ülni. Sebaj, Anettel mi élveztük így is a délelőttöt, hiszen együtt voltunk, jól éreztük magunkat: jó kis családi "kiruccanást" hoztunk össze. A következő állatos kalandokhoz a Holnemvolt Parkot és a Tropicariumot néztük ki. De Lili mit fog hozzá szólni?

2014. május 1. - Az ART TeleCom a Wojtyla Házban
A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban a mai ebédet az ART TeleCom vitte. Kollégámmal nem akartuk sokáig, nagy beszédekkel húzni az időt. Annyit azért elmondtunk, hogy már több mint 20 éve vagyunk a piacon és segítjük Ügyfeleinket a kapcsolatteremtésben. Lehetőségeinkhez mérten mindig megpróbáljuk segíteni mindazokat, akiknek szüksége van rá. A közös imádság után a kolléga elkezdte az ebédet osztani. Mivel én már korábban is jártam a Wojtylásoknál, nem jutottam oda, hogy ebédet osszak: közéleti, politikai jellegű kérdésekre próbáltuk közösen a választ keresni. Örömmel mentünk, remélem máskor is eljutunk ide.

2014. május 1. - Majális Kecskeméten és Tiszakécskén
Szerencsénk volt a Hírös Városban, mert ragyogó időben tartottuk meg a Majálist a Szabadidőközpontban. Délelőtt nem jöttek olyan sokan, mint ahogy gondoltuk, de szép lassan megtelt minden: a terület és azon belül az MSZP sátra is. Vendégünk volt Gurmai Zita, a párt EP képviselője/képviselőjelöltje is. A szabadságharcos Orbánnal szemben az MSZP alternatívát nyújt: hatékonyan képviselni a nemzeti érdekeket; és felemelni a szavunkat a szegények és az elszegényedő középosztály érdekében. Ezért buzdítunk mindenkit arra, hogy május 25-én szavazzon a biztonságra Európában, szavazzon az MSZP-re. Délután még átmentünk a kis családommal és Hürkecz Zoliékkal Tiszakécskére, hogy helyi barátainkkal is együtt ünnepeljünk: http://bit.ly/1mm1ZZ2. Na persze a fagyi és a lángos is vonzó volt...

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz