Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2014

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2014. augusztus 31. - Boldog névnapot Anya!
Eltelt egy esztendő, ismét itt van Anya neve napja. Az elvárás az lett volna, hogy már hajnalban átmegyünk Hozzájuk és akár ott is alszunk. Na persze ekkora kívánságot nehéz tejesíteni... Átmentünk, Lili játszott, majd ki is dőlt, így az ebéd nélküle zajlott. Majd pedig megköszöntöttük Anyát, természetesen Lili vezényletével. Nagyon sok boldog névnapot Anya-Mama!

2014. augusztus 25. - Cél: egy élhetőbb Petőfiváros-Felsőszéktó!
Eldördült a startpisztoly: október 12-én önkormányzati választások lesznek. A mai nappal pedig a jelöltek és szervezeteik elkezdhetik gyűjteni az ajánló aláírásokat. A csapatunk felkérésére idén Kecskemét 1. sz. választókerületében, Petőfiváros-Felsőszéktón indulhatok majd a feltételek teljesítése után. Ha itt élsz, és úgy gondolod, hogy ez a városrész több fejlesztést is megérdemel, fontos lenne, hogy a képviselő az emberek valós problémáival foglalkozzon, akkor kérlek támogass az aláírásoddal és majd a szavazatoddal. Múlt hét pénteken bemutatkozott a többi jelöltünk is és ismertettük a programunk 6 legfontosabb pontját is:
http://bit.ly/1mGMBWK. Érdekel, hogy mi a véleményem Kecskeméttel, Petőfivárossal és Felszőszéktóval kapcsolatban? Kíváncsi vagy a jövőre vonatkozó elképzeléseimre? Keress meg és szívesen elmondom.

2014. augusztus 20. - A 45. Debreceni Virágkarnevál
Ha már ott voltunk a közeli BAZ megyében, meg Zsófi is rengetegszer hívott és még nem is láttuk a Debreceni Virágkarnevált... Úgy voltunk vele, ideje megnézni. Kedden este megérkeztünk, majd besétáltunk a főtérre, mely a karnevál miatt sokkal jobban nyüzsgött a szokásosnál. Aztán másnap korán keltünk, hogy minél jobb helyről nézzük meg a felvonulókat: bringásokat, veterán autósokat, táncosokat, zenészeket és természetesen a virágokkal beborított kocsikat, melyek egytől-egyig szuperek voltak. Szerencsére Anett (+Márk) és Lili is jól bírták a több órás műsort, melyekről három rövid szösszenetet a YouTube csatornámon (
http://bit.ly/1oTTxFt) meg is nézhetsz.

2014. augusztus 15-19. - Nagyinál
Húsvétkor találkoztunk utoljára, így már ideje volt ismét a nagy Dédi-Lili csörtének. Egész nap ment a duma, meséltek egymásnak, mondókáztak, a szomszéd gyerkőcökkel és Pankáékkal játszottak, stb. Azt hiszem, aktívan telt el Lilinek és Nagyinak is ez a pár nap. Jó volt látni azt is, ahogy Nagyi és 3 testvére egy szobába összezárva, milyen diskurzust tudnak lenyomni: mind a négyen mondták a magukét, mi pedig csak hallgattunk. De ez így van jól. Lili sajnos már nem találkozhatott Papóval, Mamikával és Papácskával, de megmutattuk, hogy honnan figyelik minden lépését és még olyan messziről is nagyon szeretik. Ezt mosolyogva nyugtázta és már rögtön beszélt is Hozzájuk. Gyorsan eltelt ez a pár nap, de hamarosan majd megint találkozunk...

2014. augusztus 15. - Drága Klaudia! Nefelejcs el válaszolni...
Azokra a kérdésekre, melyeket 2014. július 21-én tettünk fel Neked egy sajtótájékoztatón, majd nyílt levélben is (
http://bit.ly/Y7zmZl). Tudod, amikor megkérdeztük, hogy mi a helyzet a helyi Fidesz állampárti ügynökével? És érdeklődtünk, hogy valóban több száz millió probléma van a KSE-vel kapcsolatban? 2014. augusztus 15-ig adtunk határidőt a válaszadásra. Kitérő választ kaptunk ugyan, de a konkrétumokra vagyunk kíváncsiak - mint oly sokan ebben a csodálatos városban. Ezért is küldöm Neked - igaz egyelőre csak virtuálisan - ezt a szép virágot. Drága Klaudia! Nefelejcs el válaszolni... Puszi, Péter

2014. augusztus 13. - Több irány is van a célig
Hogy elérjük a célunkat mindig ki kell jelölni az irányt és elindulni az olykor igen rögös, de annál szebb úton. Úgy gondolom, hogy az esetek többségében több lehetőségünk is van az induláskor. A mi döntésünk, hogy melyiket választjuk. Aztán vagy bejön, vagy nem. Amennyiben szükséges, az út során van esély a változásra, a változtatásra. Ha sikerül felismernünk az ezekben rejlő lehetőségeket (és néha a kockázatokat), akkor érdemes elgondolkozni a kiindulási helyzeten ismét: több irány is van a célig...

2014. augusztus 7. - Vajon Apa mit érzett?
Vajon Apa mit érzett 1981. januárjában, 4 hónappal a születésem előtt? Mi volt számára a nagyobb érdekesség/csoda: az első gyermek vagy az első fiú gyermek leendő érkezése? Nem kérdeztem még Tőle. De többen is megerősítették: nagyon várt. Óriási öröm ért bennünket 3 évvel ezelőtt: novemberben megérkezett első Gyermekünk, Lili. "Gyereket akarni igen nagy elhatározás. Úgy dönt az ember, hogy élete végéig a testén kívül dobogjon a szíve." Már nagyon várjuk, hogy idén decembertől a szívünk nem egy, hanem két testben dobogjon tovább: megérkezik hozzánk Lili tesója, Márk. A Lányomat szeretem, imádom. A Fiamat is fogom, de Vele kapcsolatban ott van a span, a haverság érzése is. Már csak 4 hónap... És lehet, egyszer Ő is fel fogja tenni magának a kérdést: Vajon Apa mit érzett?

2014. augusztus 3. - Nyaralás v1.0
Véget ért a Nyaralás v1.0 családi projektünk: két hét szabadság - megszakítva többször is munkával. De legalább csavarogtunk egy jót. Lakitelek volt a bázis, onnan mentünk pl. pancsizni Tiszakécskére, Kerekdombra, Ballószögre. Élveztük a vizet, azt hogy hármasban voltunk. Nagy élmény volt nekem is lecsúszni a kerekdombi fürdőben a gyerekcsúszdán. De azt mondják: egy bolond százat csinál: több apuka is követőm lett, sok víz nem maradt a medencében. Voltunk Szolnokon is, ahol először mozizott Lili. Nagyon élvezte és csak egyszer kellett kivonulni pár percre. Abban maradtunk, mostantól lehet rendszeresíteni a mozizást. Munka nem csak a cégnél volt: otthon ki lett festve az előszoba és a konyha is. Aktív szabadság volt, folyt. köv...

2014. július 28. - Meddig ámít minket?
Már megint a Viktor... Külföldön olyan beszédet tart, amely esetleg az adott ország polgárainak többségét bánthatja. Fordítva mit szólna? Elnyomó, hanyatló, nyugati hatalmakról beszél, akikhez a rendszerváltás (előtt) Viktor is annyira ragaszkodott. 25 évvel ezelőtt ki akarta zavarni az oroszokat, hogy végre Hazánkban is demokrácia legyen. Ma pedig kiderül, hogy bizony, az oroszok jobbak. Akkor miért küldtük ki őket? Most miért nem jó pl. az USA? Ja, ott nem csak a hozzá (pénzhez, hatalomhoz) hű újságíróknak szabad kérdezni? Durciból nem is megy oda. Munka alapú társadalomról beszél. Csendben megkérdezném: az oxfordi tanulmányok után, de még a 24 éve kezdődött parlamenti képviselőség előtt dolgozott valahol? Meddig cumizzuk be a kettős beszédet? Meddig ámít minket, magyarokat?

2014. július 21. - Besúgó, bűnpártolók a kecskeméti Fideszben?
Mai sajtótájékoztatónk keretében Király Józseffel közösen színvallásra szólítottuk fel a volt és jelenlegi Fideszes országgyűlési képviselőket, hogy kiderüljön: ki is az a "Budai" ügynök. A Hírösvény információi alapján,
a rendszerváltozás óta most először került napvilágra olyan tudósítás, amelyben egy konkrét helyi ügynökről, besúgóról van szó, s fedőnevét is megemlítik, valamint tevékenységét is részletesen taglalják. Nem lehet véletlen, hogy saját besúgó embereit védve nem akar foglalkozni Viktor az ügynökkérdéssel. De a besúgó mellett ott van a bűnpártoló Salacz is, valamint a jelenlegi alpolgármester asszony körül sem tiszta, hogy hová tűntek a KSE százmilliói, akit nyílt levélben külön meg is kerestünk: http://bit.ly/1lm8ARH. Bővebben a sajtótájékoztatóról: http://bit.ly/1n4JXO0.

2014. július 19. - Erős baloldal, erős Magyarország
Azt hiszem, hogy ez egy igen fontos kijelentés százezrek, milliók számára. Ma kongresszust tartott az MSZP, melyet egy felmenő rendszerű tisztújítás előzött meg. Ennek eredményeképpen lettem a kecskeméti szervezet alelnöke. Most pedig megválasztottuk a párt legfelső vezetését, így elnöknek Tóbiás Józsefet, elnökhelyettesnek Gőgös Zoltánt. Külön öröm a kecskeméti csapat számára, hogy az elnökség tagja lett Laskovics Diána, aki az egészségpolitikával kíván majd elsősorban foglalkozni. "Olyan MSZP-t építünk, amely már ellenzékben jobbá kívánja tenni Magyarországot" - mondta Tóbiás József. Igen, tenni akarunk honfitársainkért, a Hazáért. Mert csak közös erőfeszítésekkel jutunk előbbre. Bővebben a kongresszusról: http://bit.ly/1mw5jyT.

2014. július 16. - Újból átélni, frissítve?
Kicsit szórakoztam a weboldalammal (http://www.riczupeter.hu), frissítettem, átalakítottam. Közben visszanéztem mindazt, ami 2010 óta történt velem. Volt rengeteg szép és jó élményem, de akadtak olyanok is, melyekre nem szívesen gondolok. Egy-egy bejegyzésnél arra gondoltam, hogy mind a mai napig aktuális, vagy ha a szereplőjét valaki mással helyettesítem, akár ma is megfogalmazhattam volna. No persze ez nem a családra és barátaimra vonatkozik, hanem a többire. De felesleges az ilyeneken tipródni, nem valószínű, hogy újból át akarom élni ama bizonyos helyzeteket - még frissítve sem.

2014. július 15. - Közösen Kecskemétért!
Az MSZP Kecskeméti Szervezete "Közösen Kecskemétért!" néven indít mozgalmat, mellyel a közelgő önkormányzati választásokra készülünk. A mozgalomhoz nem csak párttagok, hanem szimpatizánsok jelentkezését is várjuk. Célunk, hogy Kecskemét egy olcsóbb, biztonságosabb, szerethetőbb, kulturált, jobb utakkal, közterekkel és játszóterekkel rendelkező város legyen. Hogy jobban megismerjük a választói igényeket, problémákat, kérjük töltsd ki Te is az alábbi kérdőívet: http://bit.ly/1rS2uzR.

2014. július 14. - Töretlenül együtt
Ma van Anyáék házassági évfordulója. Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt kimondták a boldogító igent és azóta is töretlenül együtt vannak. Anya, Apa! Kívánom Nektek, hogy még sokáig együtt legyetek boldogságban, erőben, egészségben! Szeretlek Benneteket!

2014. július 13. - Nyertek a németek!
Végig nekik szurkoltam a VB alatt és meg is nyerték. Voltak nagyon szép mérkőzések és olyanok is, melyeknél inkább elkapcsolt az ember. A németek keményen alázták a brazilokat, az argentinokkal viszont több problémájuk is akadt. De szerencsére sikerült egy gólt belőni és megnyerni a VB-t. Egyszer remélem a magyaroknak is szurkolhatok majd...

2014. július 10. - Boldog névnapot Picur!
Talán még nem problémázik azon Lili, hogy nem a napján ünnepeljük neve napját. Most sajnos úgy alakult, hogy egy nappal előbbre hoztuk. Meglepetés így is volt, mert a virág, a csokik, a mesekönyvek nagyon bejöttek Neki. A kis kerékpár pláne, mellyel már borulni is sikerült. De lassan összejön az. Boldog névnapot Picur!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz