Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2014

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2014. október 30. - Párcsere a színpadon
Egy darab, ami enyhén pajzán elemekkel fűszerezett első felvonással indít. Mindenki mindenkivel, hogy így ünnepeljék meg május 1-ét. Aztán a második felvonásban kiderülnek a nagy titkok: mindenki kapcsolódik mindenkihez valamilyen úton-módon. Lelepleződnek egymás előtt a házastársak, üzletfelek, stb. Bár már az elején is érződött, hogy lesz mondanivalója a darabnak, de itt inkább nagyokat nevettünk. Aztán már a poénokon sem mindig lehetett nevetni, mert ha mögé láttunk, ott volt a komoly és komor valóság. Hogyan alakult a szereplők életútja, miért tettek, tesznek dolgokat. A kecskeméti Katona József Színház munkatársai, a rendező Cseke Péter és természetesen a kiváló színművészek ismét bebizonyították: érdemes színházba járni.

2014. október 27. - A szembeköpést hadd ne én fizessem!
Nos, nagyon úgy tűnik, hogy O. Viktor és "történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani. Eltávolítani ezért csak manipulációval lehet" kormánya tényleg be akarja vezetni az internet adót. De hála a magasságos rezsicsökkentésnek, mértéke max. 700 Forint lesz magánszemélyek esetében, amit bizony a szolgáltatók tovább fognak számlázni. A kormány szembe megy saját család és kkv barát elképzeléseivel, azaz szembeköpi saját magát - és a népet. Én csak azt szeretném kérni a lefújt békemenetre igyekvő tömegektől, hogy az útiköltségre szánt pénzből a későbbiekben fizessék az internet adómat. Mert én nem erre szavaztam - de szerintem mások sem.

2014. október 23. - 15 éve lettünk "érettek"
Belegondolni is fáj: már 15 év telt el azóta, hogy a Szily Kálmán Szakközépiskola első infós osztálya - a legendás 12/c - tagjai leérettségiztek és elballagtak. Ma délután tartottuk a 15 éves érettségi találkozónkat. Sajnos nem tudott mindenki eljönni, de így is remekül éreztük magunkat. Beszámolók, életút ismertetők, családi és hobbi élmények sokasága hangzott el egymás után. Ment a szurka-piszka, ami egy ilyen jó társaságban, jó hangulat mellett bőven belefér. Közös fotó sajnos nem készült, azt a következő alkalomra tartogatjuk. Remekül éreztük magunkat (egyesek még annál is jobban), mint ahogy anno a suliban. Folyt.köv. hamarosan...

2014. október 23. - '56 hőseire emlékeztünk
Ma délelőtt Kecskeméten is megemlékeztünk '56 hőseire. Azon honfitársainkra, akik az elnyomás helyett a szabadságot választották saját maguk és a nemzet számára. Az ünnepi beszédek után koszorúkat helyeztünk el az '56-os Emlékműnél. "Csak az a nemzet érdemes jobb sorsra és örök életre, amely meg tudja becsülni nagyjait, és amelynek mindig szem előtt lebeg azok példát adó munkássága." - Esterházy János

2014. október 22. - Megalakult a Hírös Város közgyűlése
A mai napon felesküdtek a megválasztott önkormányzati képviselők, a Polgármester Asszony, az alpolgármesterek, a bizottságok tagjai. Nem kis feladat Kecskemétet fenntartani, üzemeltetni, fejleszteni, folyamatosan építeni. De ők mind erre vállalkoztak. Bízom abban, hogy nem acsarkodások fogják jellemezni az elkövetkezendő öt esztendőt, hanem a közös értékek mentén való együttműködés. Külön öröm számomra, hogy a baloldaliság, a reményt vesztett emberek is képviselve lesznek az MSZP két képviselője, Király József és Dobos József által. Nem csak nekik, a közgyűlés minden tagjának sok sikert és még több munkát kívánok erre a ciklusra!

2014. október 21. - Több adó kell az olajozottabb korrupcióhoz?
A hírek szerint a Fideszhez köthető vezetők úgy gondolták, hogy 2 milliárd forint jól jönne nekik, olajozottabban menne a korrupció. Erre az amerikaiak is rájöttek, és úgy döntöttek: ilyen figurák ne lépjenek be az USA területére! A hírről rengetegen az interneten keresztül értesültek. Mi a teendő? Jól megadóztatni a netezőket: 150,- Forintot venne el a család és vállalkozóbarát kormány GB-onként! Ezzel vissza lehet szorítani az internet felhasználását, óriási digitális szakadékot létrehozni. Majd nem kommunikálunk egymással, nem a neten utaljuk a pénzeket, ismét postán küldjük csak a leveleket és telefonálni is analóg vonalakon fogunk a VoIP helyett. Mi a cél Viktor? Az őskor?

2014. október 18. - Festettünk az Egyetértés Utcai Óvodában

Az önkormányzati választásokon a Petőfiváros-Felsőszéktó városrészben függetlenként induló Kővágó Gyula jelezte, hogy a mai napon el szeretné érni, hogy az Egyetértés Utcai Óvoda udvarán le legyenek festve a játszóeszközök. Ha már én is ott indultam és érdekel az ott élők helyzete: pofátlanul bejelentkeztem a mai munkára. Kicsi, de annál lelkesebb csapat gyűlt össze, így pár óra alatt egy kisebb csodát értünk el. Vajon kis fricskának kellene éreznem, hogy én a piros festéket kaptam? Reméljük, hogy a gyermekeknek is annyira fog tetszeni, mint nekünk. Köszönöm, hogy ott lehettem Veletek! Egy kis összeállítás a munkálatokról: http://youtu.be/Fkr9oUk4l14.

2014. október 17. - Hiányzol Papácska!

2008-ban ezen a napon hagyott itt minket Papácska... Azóta is rengeteget gondolunk Rá, itt hallom a hangját a fülemben. Nagyon hiányzol Papácska! Szeretlek!

2014. október 16. - TELCO oktatás a Szilyben

Egy kedves meghívásnak tehettem ma eleget volt szakközép sulimban. Egy tanár a volt osztályfőnököm és a Facebook segítségével akadt rám. Mint kiderült, elindult a TELCO oktatás is az iskolában, és ezt mutatták meg nekem. Öröm volt belépni a falak közé, ahová 4 évig jártunk és tanultunk. Megnézve a távközlés-technikai oktatótermeket és a képzésbe is betekintést nyerve minden érdeklődőnek bátran ajánlom! Egy két fotót is készíthettem, hogy ezzel is propagáljam a Szilyt és az oktatást: http://on.fb.me/1waK1P2.

2014. október 13. - Köszönöm mindenkinek!

Tegnap véget értek az önkormányzati választások. Sajnos nem mentek el sokan, alacsonyra sikerült a részvétel. De ez van, majd valahogy fel kell rázni honfitársainkat. De nem is erről szeretnék beszélni, hanem azokról, akik elmentek voksolni. Ezúton is meg szeretném köszönni Nekik, hogy a közös jövőnk érdekében elvonultak a fülke magányába és ikszeltek. Azt pedig külön köszönöm, hogy azért sokan az MSZP jelöltjeit támogatták. Továbbá köszönet illeti a jelöltjeinket és aktivistáinkat, akik rengeteg energiát fektettek abba, hogy megismerjék az emberek a jövőre vonatkozó elképzeléseinket. A megválasztott képviselőknek gratulálok és azt kérem Tőlük, hogy tegyenek meg mindent a közösségért, Kecskemétért!

2014. október 11. - Take a chance on me :)

Tisztelt petőfivárosi, felsőszéktói polgárok! Köszönöm a bizalmat és az eddigi támogatásukat! Sokakkal tudtam beszélgetni Önök közül az elmúlt napokban, hetekben. Megismerhettem Önöket, valamint azokat a kérdéseket, melyek a leginkább foglalkoztatják az ott élőket. Holnap döntünk arról, hogy 5 évig milyen elképzelések mentén fejlesztjük tovább csodálatos Városunkat, és azon belül Petőfivárost és Felsőszéktót. Arra kérem Önöket, hogy holnap menjenek el szavazni és egy jó döntést hozzanak meg a szavazófülke magányában. És amennyiben szimpatikusak a programom, illetve a személyem, akkor rám szavazzon, hogy közösen tegyünk a közösségért, Kecskemétért, a változásért. Adjon egy esélyt nekem - Take a chance on me: http://youtu.be/-crgQGdpZR0.

2014. október 10. - A mindent megnéző és a mindent átadó

Nem tudja a világ, hogy hová tűnt Kim Dzsongun: nem szerepelt a nyilvánosság előtt már 37 napja! Pedig ő aztán mindent megnéz (http://bit.ly/1jhj1p6), amit csak lehet. Nekem van egy ötletem, hogy miért nem látjuk. Tekintete a Hírös Város felé fordult és tanul a jelenlegi Alpolgármester Asszonytól, Klaudiától. Mert Ő most mindent átad, amit csak lehet: iskolát, utat, zebrát, padot, betört üveget, a fodrásznak az ollót, stb. És ezzel van tele minden médium. Ilyenkor nagyon sajnálom az újságírókat, hogy ezt kell tenniük. Nem írhatnak arról, ami érdekli az embereket. Szimpla PR munkásoknak nézik őket egyesek. Még Zombor Gábor idejében sem emlékszem, hogy ennyire visszaéltek volna a médiával. Erről is beszéltünk ma a Kossuth téren... (http://bit.ly/1tJp8H7)

2014. október 7. - Vállalom is, amit ígérek!

Ami eddig is jól működött, azt továbbra is támogatom. Amin változtatni kell, azt megteszem. Fiatalos lendület, tenni akarás. Tenni akarok a petőfivárosi és felsőszéktói polgárokért, hogy jobb életkörülmények között élhessenek. Ehhez kérem a támogatásukat október 12-én. És amit én ajánlok: http://bit.ly/1vIIbWo.

2014. október 6. - A vértanúkra emlékeztünk

1849. október 6-án kivégezték a magyar haderő 13 vezetőjét Aradon és mondták ki Batthyány halálos ítéletét. Egy "bűnük" volt csupán: szabad Hazát akartak a magyarságnak. Ma este rájuk emlékeztünk az Aradi vértanúk terén. "Hol sírjaink domborulnak, Unokáink leborulnak, És áldó imádság mellett Mondják el szent neveinket. A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy rabok tovább Nem leszünk!" - Petőfi Sándor

2014. október 2. - Esti plakátozás közben
Pakolom ki a plakátomat (éppen a Vízmű utcán), egy kedves középkorú pár megállt mellettem. Köszöntem Nekik, majd Ők is nekem. Megkérdezik, hogy mit csinálok éppen. Mondtam, hogy itt indulok a választásokon azért, hogy még jobban fejlődjön ez a városrész is, ne csak a belváros. A férfi mosolyogva ennyit válaszolt: "Akkor hajrá, lett két szavazata!" Örömmel tölt el az ilyen találkozás. (via Facebook: http://on.fb.me/ZMB43s)

2014. október 2. - A sajátom. A közösségé más tészta...
Már 2011. júliusában is írtam arról, hogy a helyi önkormányzati képviselők nem igazán rendelkeznek weboldallal, saját domainnel, az emailek a Freemail és Google szervereken landol, stb. Most az utóbbi napokban ismét előkerültek ezek a dolgok, de nem általam. Többen is szóvá tették a Facebook-on, hogy jelenlegi városvezetők a részönkormányzati oldalakat saját fényezésükre használják. Nos, ez valóban nem etikus a választókkal és a polgárokkal szemben! Vagy minden jelölt kap ott felületet, vagy senki sem! De az ő dolguk. Ha nem tudják megoldani saját maguknak, akkor szomorú vagyok. Itt, a 21. században egy jobb sorsa érdemes csodálatos városban. Ezért is örülök annak, hogy saját weboldalam van (http://www.riczupeter.hu) és nem a közösség vérét szívom, mint egy pióca...

2014. október 1. - Az idősek világnapja alkalmából
"Azt mondják, hogy ha az ember megöregszik, mint én, lelassul a teste. Én ezt nem hiszem. Szerintem ez tévedés. Van egy elméletem, hogy nem mi lassulunk le, hanem az élet lassul le számunkra. Érti? Minden úgy elbágyad, és annyival több dolgot lehet észrevenni, ha a dolgok lassan mozognak. Mi mindent lát az ember! Micsoda különleges dolgok történnek az ember körül, amiket azelőtt nem is sejtett. Igazán élvezetes kaland, nagyon élvezetes!" - Gerald Durell. Minden tiszteletem a régebb óta fiataloké. Köszönettel tartozunk nekik mindazért, amit jó szándékkal felépítettek számunkra. Remélem, hogy egyszer majd mi is át tudunk adni valamit, aminek a kor fiataljai örülni fognak.

2014. szeptember 27. - Hajrá Lilák!
1997. decembere óta élek Kecskeméten. Tudom, nagy szégyen… De még csak ma mentem először KTE meccsre! Valószínűleg az is közrejátszott ebben, hogy 8 évesen nem értékeltem a DVTK meccset, amire Apa vitt el. Maradt a tévé és a jó mérkőzések. Ma viszont már mindezt átértékelve léptem fel a lelátóra. Kicsit tötymörgős volt a játék, a játékosok nem úgy mentek a labda után, ahogyan ezt elvártuk tőlük. De szerencsére Bebeto góljával a KTE magához ragadta a vezetést és ezt meg is tartotta. Valószínűleg a kecskeméti röplabda után a futball is beíródik a naptáramba. Jó hangulat, néha egy-egy izgalmas helyzet, esetleg gól… Hajrá Lilák!

2014. szeptember 25. - Boldog szülinapot KSE ügy!
Három éve robbant be a köztudatba a híres-neves KSE ügy. Tudod, itt borult meg egy kicsit a bili, melyben kiderült, hogy valakik nagyon csúnyán benne vannak a városi sportpénzek elsummantásában. Azért 400.000.000,- Forint nem kevés pénz, sok mindenre lehetne költeni. Hogy ki van benne nyakig, még nem tudjuk. Kampány van, nem valószínű, hogy az illetékes szervek most fognak kitálalni a nyilvánosság előtt. Három éve nincs válasz... Mivel ez szép évforduló (általában), ennek apropójából szép narancsos lufikat engedtünk a nagyvilágnak és tortát ettünk gyönyörű városunk főterén. Bővebben: http://bit.ly/1okeODw.

2014. szeptember 14. - Ismét a változás szele...
Ismét, hiszen már 2011. februárjában is voltak ehhez hasonló gondolataim. És most mintha megint megérintett volna. "Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat." Érzi azt az ember, amikor falakat húznak fel elé, de tudja: egy kellően erős szél ezt a falat egy pillanat alatt romba döntheti és akkor rá lehet lépni a változás útjára. Ez a szél elindult a tengeren és egyre közelebb ér hozzám. Akár egy zene, akár egy üzenet formájában. Valószínűleg partot is fog érni, ahol a falat le tudja dönteni. Nem állok semmi jó útjába, mert nekem fontos a Családom, a barátaim, a jövőnk. És egyébként is: "Ez itt az én Hazám"...

2014. szeptember 13. - Megoldáskeresés a problémákra
Először is meg szeretném köszönni az emberek támogatását, akiknek köszönhetően képviselőjelölt lehetek a Kecskemét Petőfiváros-Felsőszéktó városrészében. Nem azt akartuk, hogy minél előbb leadjuk az ajánlásokat, mint egyesek. A jelöltjeink az esetek többségében maguk mentek a körzetekbe, hogy közben megismerjék az ott élőket és az őket foglalkoztató problémákat. Ezek alapján is állítottuk össze programjainkat: http://bit.ly/Xb7uCR. Petőfiváros-Felsőszéktó egy olyan hely, ahol szívesen élnek az emberek, de rengeteg olyan feladat van, amelyet meg kell oldani: utak, járdák, közvilágítás, közbiztonság, stb. Elindultak már folyamatok, de nagyobb sebességre kellene kapcsolni. Megérdemlik az itt élők, hogy környezetük még szebb, még otthonosabb legyen. Ebben akarok majd segíteni.

2014. szeptember 5. - Boldog névnapot Apa!
Rohangálós volt a mai nap, de természetesen nem felejtettük el Apát, akinek ma van a névnapja. Munka után rohanás haza, hogy a Lányokkal együtt menjünk Apáékhoz. Mint ahogy Anya esetében, most is Lili vitte a prímet. Arra leszek kíváncsi, hogy a kistesóval milyen munkamegosztással fognak majd "dolgozni" ilyen alkalmakkor... Apa! Nagyon sok boldog névnapot!

2014. szeptember 2. - Már három éve
Hogy repül az idő... Ma három éve, hogy kimondtuk Anettemmel a boldogító igent. Nem bántam meg, életem egyik legjobb döntése volt. Drága Picikém! Nagyon szeretlek!
"Nincs annál nagyobb boldogság, mint amikor két kéz először szorítja meg egymást; amikor az egyik azt kérdezi: szeretsz? S a másik azt feleli: igen, szeretlek." - Guy de Maupassant

2014. szeptember 2. - Kihívás: elfogadva!
Két felkérést is kaptam, melyeket most megpróbálok teljesíteni... "Szabó Balázs néhány évvel ezelőtt mini kulturális forradalmat hirdetett a Facebook-on. Ennek keretein belül arra kérte irodalomkedvelő ismerőseit, hogy 48 órán belül osszák meg egy kedvenc magyar versüket, és kérjék meg 10 ismerősüket, hogy tegyék ugyanezt." Kedvenc magyar vers? Nagyon nehéz választani, hiszen olyan sok gyönyörű versünk van, melyeket nehéz lenne még felsorolni is. Én így Ady Endre Karácsony c. versét osztom meg Veletek: http://bit.ly/1ntkLO1. Köszönöm a "kihívást" Riczu Zsófiának és Bohus Attilának. Akiket én invitálok: Nagy Erika, Seres Anett, Bohus Judit, Nagy Zsolt, Kuti Zoltán, Hürkecz Zoltán, Demeter Márta, Szabó Ilona, Mányi Erzsébet, Kőrösi Tibor.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz