Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2014

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2014. december 25. - Áldott ünnepeket!
Igen eseménydús év áll a hátunk mögött
... Ilyenkor, az év végén megpróbálunk csak a szépre és jóra emlékezni. Hiszen a karácsony is arról szól, hogy Betlehemben megszületett a kis Jézus. És ha más születés... Megadatott nekünk az a csoda, hogy Lili mellé megszületett második Gyermekünk, Márk is. Azt hiszem, ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattunk volna. Bízom abban, hogy Neked és Szeretteidnek is csodálatos karácsonya lesz. És mit hoz a jövő? Még nem tudom, de kíváncsian várom. Addig is meghitt, áldott karácsonyi ünnepeket és sikerekben, boldogságban gazdag új esztendőt kívánok Neked és Szeretteidnek!

2014. december 24. - Az igazi csodák
Úgy vélem, azok az igazi csodák, amelyek mélyen megérintenek bennünket. Ez mindenkinek más és mást jelent. Bátran - sőt büszkén - kijelenthetem, hogy az én életem két legnagyobb csodája nem más, mint Lili és Márk. És hogy kinek tartozok köszönettel Értük? Természetesen Anettemnek. Ma este már négyesben álltunk a karácsonyfa előtt. Ady Karácsonyi regéje után pedig a két kis csodánk - illetve még csak Lili nagy lendülettel vette célba az ajándékokat és heves bontogatásba kezdett. Egy év múlva már Márk is beszáll a buliba. Anettem és én pedig csak néztük Őket. Mert számunkra Ők az igazi csodák.

2014. december 23. - Mert azt mindenki megérdemli
Magánszemélyek, civil szervezetek, állami és önkormányzati szervek, pártok - azaz szinte mindenki, aki megteheti, segíti a rászorulókat a közelgő ünnepek és a tél alatt. Legyen szó egy tál meleg ételről, ruhákról, pénzadományokról vagy egy kis apróságról. Kecskeméten november 27-én elindult egy mozgalom, mely a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak cipősdoboznyi ajándékokat gyűjtött. Olyan jól sikerült, hogy több mint 500 doboz ajándék gyűlt össze, így a város több pontjára is elindultak a csomagok. Én is segíthettem, és a Széchenyivárosban vittem ki egy kedves család két gyermekének a dobozokat, amiben egy kis angyal is segített. Nekünk csak egy kis plusz, másoknak rengeteg öröm és boldogság. Mert azt mindenki megérdemli.

2014. december 16. - Az ifjú trónörökös
Nagy örömmel és boldogsággal számolhatok be arról, hogy a mai napon 13.55-kor 4.100 grammal és 55 cm-el megszületett 2. gyermekünk, Márk. A Legényke és Édesanyja is jól vannak. Lili meg én pedig türelmetlenül várjuk, hogy végre haza jöhessenek. Köszönöm Anettemnek, hogy ismét megajándékozott egy csodával. Kell ennél nagyobb és szebb karácsonyi ajándék?

2014. december 15. - Merre?
S
zombaton tartotta az MSZP a pártértekezletét, amin nem vettem részt, de nyomon követtem. Mi az, ami most szerintem igazán fontos? Vissza kell szereznünk a hitelességünket a honfitársaink (és párttagjaink előtt). "Tehetség, tudás, tapasztalat, teljesítmény és tisztesség." - ezek legyenek a prioritások személyi kérdéseknél. Megoldásokat kell találnunk az emberek problémáira, minél előbb. Nem okoskodni, cselekedni kell. Mindig is szükség volt és szükség lesz - a mai világban pláne - baloldali eszmékre, tettekre, irányokra. Nekünk valóban azokat kell képviselnünk, akiknek szüksége van vagy szüksége lehet a támogatásra. Ha nem magunkkal, hanem az emberekkel foglalkozunk, bebizonyítjuk, hogy rátermettek és hitelesek vagyunk, akkor a néptől kapott eséllyel élnünk és nem visszaélnünk kell. Mert mi mindannyian magyarok vagyunk és közös a múltunk, jelenünk, a jövőnk.

2014. december 11. - A Parlamentnél
Sokszor zajlanak olyan dolgok a falakon belül, amivel nem dicsekednénk. De magára az épületre és az eszményre (demokrácia, köztársaság) büszkének kell lennie minden magyarnak. Most a Kossuth téren kicsit hűvös az idő, de a látvány bőven kárpótol.
(via FB: http://on.fb.me/1wmV8F3)

2014. december 4. - Cinizmus a hatalomtól
Nos, az igen tisztelt családbarát kormány és pártjainak jó néhány tagja kellő cinizmusról tett tanúbizonyságot az elmúlt napokban, hetekben (is). Több tízmillió forintért vásárolt szőlők, házak, órák; yachtok, utazások és még lehetne sorolni. L. János szerint akinek nincs semmije, az annyit is ér. H. Péter szerint pedig életforma kérdése az, hogy gyermekek százai, ezrei üres hassal mennek iskolába, óvodába. Korábban habzó szájjal ordították tele a médiát a luxusbaloldallal. Igen, ott is vannak olyan képviselők, akik mindezt megengedhetik maguknak. De ők nem harsogtak vele, nem ilyen mérhetetlen lenéző cinizmussal álltak ki a nép elé. Viktorék szép lassan itthon is eljátsszák a hitelüket. Ha már külföldi szövetségeseinknél megtették...

2014. november 27. - Cipősdoboz akció a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak
Ha jó az elképzelés, ha tenni akaró emberek meg is valósítják, akkor azt támogatni kell - feltételek és előítéletek nélkül. Így volt ez a ma este induló Karácsonyi cipősdoboz akcióval is, melyet egy kedves ismerős, volt ellenfelem, a petőfivárosi Kővágó Gyula gründolt össze. Cél, hogy a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakói karácsonyra játékot, ruhát és édességet is kapjanak bőségesen. Az esti - a GAMF tornacsarnokában rendezett - nyitány nem csak a gyűjtésről, de a mozgásról is szólt: profi edzők mozgatták meg a megjelenteket. Na jó, engem nem... Mondtam Gyuláéknak, hogy a padló kímélése érdekében a mozgást kihagyom, de természetesen csokikkal a mi kis családunk is támogatta a nemes célt. Jó elképzelés, jó hangulat, jó emberek: http://youtu.be/8QhMYHKzy2k.

2014. november 26. - A döntés a tiéd
Élet
ünk során rengeteg döntést hozunk meg, melyekért mi felelünk. A kiváltó ok azonban lehet valaki másnak a döntése. Vegyük például a kormányt. Olyan elképzelések születnek meg a fejükben, melyek komoly kihatással vannak a mindennapi életünkre: adók, egészségügy és az oktatás (nem) támogatása, korrupciógyanús cselekedetek (következménye lett a kitiltás és a sorozatos tüntetések), devizahitelek piaci értékű forintosítása, stb. Vagy a kormánypárti képviselők cselekedetei: utazás Új-Zélandra koncertre (Kósa Lajos), riporter legyilkosozása (Rubovszky György)... Ez az ő döntésük, de ránk van hatással. Én is döntöttem, ami nem csak az enyém, hanem mások életére is hatással van. Vállalom. Egyesek úgy kommentálták, hogy bizonyos okok miatt hoztam meg. Igen, így van. De a kiváltó okot inkább kérdezzék meg tőlem és ne magyarázzák félre, ne állítsanak valótlanságokat.

2014. november 21. - DVTK, 25 év, KTE, Apával
Életemben először 8 évesen voltam focimeccsen. Apa kivitt a DVTK egyik mérkőzésére. Azóta már magamtól járok szurkolni – biztos a korral jár - már nem zavar az ordibálás és a repülő szotyi sem. Este kijöttünk a KTE - Újpest meccsre a szokásos csapattal és 25 év után újra Apával együtt szurkoltunk! 2-0-ra nyertünk, igaz úgy, hogy mindkét gólt az újpestiek rúgták saját maguknak. Hajrá Kecskemét!

2014. november 20. - Csókos asszony
Múltkor Moszkvában jártunk a kecskeméti Katona József Színház jóvoltából (Párcsere), most pedig Budapestre jutottunk el a Józsefvárosba az én Csókos asszonyommal, Anettemmel. Itt találkoztunk Pünkösdi Katóval és az Ő Pistukájával; Ibolyával, a nímanddal, Rica-Macával és édesanyjával (akinek megismertük 12 elhalálozott férjét); a báróval és hű "lambériás inasával". Töltöttük Kubanek úrral a virslit; utaztunk az omnibusz tetején; láttuk magunk előtt Hunyadinét, ahogy a párizsi Linóleumban énekelte a matyókat. Szerelem, zene, tánc, kiváló színészek, táncosok és énekesek a Bajza utcától Los Angelesig. A kecskeméti Katonások azt is tudják, milyen a jó operett. Mi mást lehetne üzenni a társulatnak? "Köszike, puszillak!"

2014. november 19. - A kecskeméti mélyszegényeknek
Rengeteg honfitársunknak van szüksége segítségre, mert lehetetlen helyzetbe kerültek és nem találják meg a kiutat. Több magánszemély, szervezet vagy civil közösség is tesz azért, hogy egy kicsit könnyebbé tegye az életüket. Ilyen például a Facebook-on alakult "A kecskeméti mélyszegényekért" csoport, melynek tagjai ott segítenek ahol tudnak. Egy felkérésüknek örömmel tettünk eleget Anettemmel: a közelgő Mikulás alkalmából kis csomagokat vittünk nekik, hogy a gyermekeknek örömet szerezzenek vele. Nekünk apróság, az apróságoknak óriási csoda. Ez a minimum, amit megtehetünk értük. És aki tud, segítse a csoport munkáját.

2014. november 18. - Három éves Csoda
Három esztendeje született meg első Gyerkőcünk, Lili. Az ember nem is gondolná, hogy mennyi örömet és boldogságot tud szerezni egy ilyen csöppség. Szinte még csak most született és máris mennyi élménnyel gazdagodtunk mindannyian! Kis összeállítás a mai ünneplésből: http://youtu.be/nmnp_4u68N4. Nagyon sok boldog születésnapot Apa Gyönyörű Pici Szép Szerelme! Szeretlek!

2014. november 17. - Euronics kalandok
Vasárnap elmentünk a Malomban lévő Euronics-ba, mert le akarjuk cserélni a sütőt. Hitelre akartuk megvenni. Az eladó remek tájékoztatást adott a termékről és mondta: a beüzemelési díjat nem lehet a hitelbe beszámíttatni, ki kell fizetni. De a hitelügyintéző - aki be is tanított éppen egy másikat - közölte, hogy beszámítják, rosszul tudja az eladó. Okés. Ma visszamentünk, hogy intézzük a többit. A hölgy írja a számlát, majd közli, hogy baj van: az üzembe helyezés nem mehet a hitelbe. Szerződés storno vagy kifizetjük a különbözetet és viszünk valami terméket abban az értékben? Legyen a második… Összejött a dolog, de rengeteg idő elment az egésszel. Az itt dolgozók nagyon kedvesek, de a hitelügyintézőnek hála rengeteg kellemetlenségben volt részünk. A panaszkönyvet kihagytam, bár simán beírhattam volna a kalandjainkat.

2014. november 17. - A közfelháborodás napja
Budapesten, a Kossuth téren, illetve több városban, így Kecskeméten is megmozdult - ha csak egy kicsit is - a tömeg. Emberek százai, ezrei vonultak az utcákra, hogy elmondják Viktornak: gondolkozzon el a hogyan továbbról! Ezermilliárdos ÁFA csalások, korrupt állami vezetők, haveri mutyik, elbaltázott külpolitika, internetadó, 33%-os ÁFA az élelmiszerekre, elnyomott és manipulált sajtó, stb. Való igaz, hogy a rendszerváltás óta rengeteg problémával találkoztunk, de az itt felsoroltak a jelenlegi Fidesz kormányhoz köthetőek leginkább. Igen, a mait kormányellenes tüntetésnek is fel lehet fogni. Éppen ezért erről kellett volna hogy zengjen Kecskeméten is a főtér! Budapesten kitartóbban adták Viktoréknak az ívet. Gondolkozz Viktor! És mások is! Ha belekakkantunk a ventillátorba, mi is kakisak leszünk!

2014. november 15. - GAMF 50
50 éves lett a főiskolám, a GAMF. Szép jubileumi évforduló, melyet az öregdiákokkal közösen ünnepelt meg az Alma mater. Sokan jöttek el, főleg az idősebb generációk képviselői. Nagyon sajnálom, hogy a mi generációnk nem igazán képviseltette magát. Az egyik előadó azt mondta, hogy ezt a mai rohanó és virtuális világnak köszönhetjük. Pedig korábban igen pezsgő élet folyt a suliban a fényképek alapján. Sebaj. Így is találkoztam olyan bőven előttem végzettekkel, akik azóta pl. az ügyfeleink lettek. De oktatókkal is: Hajdúné Tanárnő, Pap Tanár Úr, Végvári Tanár úr és még lehetne sorolni. Az idő sok mindent meg tud szépíteni. Ma már persze, hogy másként gondolok az itt töltött évekre, mint amíg hallgató voltam. Kívánom, hogy még minimum 50 évig fogadja a GAMF a tanulni akarókat! Képek: http://on.fb.me/1xCuJU7.

2014. november 13. - Csillagok között
Ritka az olyan film, aminek a vége után nem kászálódok ki egyből az ülésből. Nagyon tetszett a film, mert a látvány mellett lehetett gondolkodni és érzelegni is. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta. Hiszen nem tudhatjuk biztosan, hogy csak az a 3-4 dimenziós világ van, amiben élünk. Fényévekkel odébb lehet az sokkal több is. És az idegenek? Lehet, hogy mi vagyunk azok, csak a jövőből? Megtanultunk utazni a féreglyukakon át, mely az idő "eltorzulásával" jár? És az érzések? Hogyan viszonyulunk a szeretteinkhez és az emberiséghez? Fontosak számunkra egyáltalán? Véleményem szerint nagyon is. Mert ha nincs kiért, akkor teljesen hiábavaló minden...

2014. november 13. - Hajókázás az IT nagy tengerén...

... Meg a Dunán Budapestről Szentendrére és vissza. Egyik beszállítónk, a Procomp Telecom által szervezett szakmai képzésen vettünk részt. Jó ötlet volt ez a hajókázás, mert nem volt menekvés az információ dömping elől. Bár nem is akartunk volna lemaradni az Avaya, Unify, 3CX, Jabra, Sennheiser, Gigaset újdonságairól. Az Ügyfeleink elé olyan étlapot tudunk tenni, melyen mindenki találhat magának valamilyen ínyenc falatot. Legyen szó telefonközpontról, call center megoldásokról, fejbeszélőkről, aktív és passzív hálózati megoldásokról - egyszóval az IT-ről. És mindehhez most kedvező finanszírozási lehetőségeket is igénybe lehet venni. Képek a találkozóról: http://on.fb.me/1vc9utE.

2014. november 8. - Bölcsi felújítás 2.0
Egy hét híján pont egy éve festettük a bölcsit, hogy a gyerkőcök szebb és jobb környezetben legyenek nap mint nap. Most itt volt az ideje, hogy az udvart is rendbe kapjuk. Reggel 7.00-kor gyülekező és eligazítás, majd egy napindító pálinka és kezdődhetett a munka! Ásás, gereblyézés, használhatatlan és elkorhadt fa játékok elbontása, füvesítés, gumiabroncsból akadálypályák kialakítása, stb. Jól haladt a munka, mert szerencsére sokan voltunk: szülők és ott dolgozók. A felújításhoz az önkormányzat is hozzájárult 2.500,- Forinttal!!! Inkább ne adták volna, mert ez számukra rossz bizonyítvány. De miért is reklamálunk? Hiszen vége a kampánynak. Mindegy is. Köszönjük a jelenlévők sok segítségét! Liliék pedig hétfőtől birtokba is vehetik a megújult udvart! Képek: http://on.fb.me/1xiR4FV.

2014. november 1. - Emléketek szívünkben örökké él
Véleményem szerint nem csak egy napon kellene emlékeznünk elvesztett szeretteinkre. Ilyenkor azonban tömegesen mennek a családtagok, rokonok, barátok a temetőkbe, hogy elhelyezzenek egy-egy gyertyát vagy virágot. Mi Turára mentünk, hogy Anettem Nagyszülei sírjánál emlékezzünk Rájuk és mindazokra, akik fontosak számunkra. Nem csak egy nap kell Rájuk gondolni. És addig, amíg a szívünkben vannak, addig tovább élnek velünk.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz