Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2015

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2015. február 25. - A kommunizmus áldozataira emlékeztünk
A rossz, esős idő ellenére is jó páran összegyűltünk a Kossuth tér mellett felállított emlékműnél, hogy megemlékezzünk a kommunizmus áldozataira, majd elhelyezzük a mécseseket és virágokat. Még mindig rengeteg emberben él az a fájdalom, amit az a szörnyű időszak okozott. Nem tehetjük meg, hogy elfeledjük a múltunkat. Mindig emlékeznünk kell ezekre a tragédiákra, hiszen sokat szenvedett már az emberiség, azon belül a magyarok. Nincs szükségünk sem a kommunizmusra, sem a fasizmusra, sem egyéb diktatúrákra...

2015. február 23. - Egy választás margójára
Tegnap Veszprémben megbukott a 2/3. Ráadásul elég csúfosan, hiszen inkább jobboldali körzetről beszélnek, ahol most mégis a baloldal támogatását is élvező független Kész Zoltán magabiztosan nyert meg. Gratulálok a képviselőnek, a több száz aktivistának innen is köszönöm a munkáját. A 2/3 elvesztésének leginkább politikai, érzelmi kihatásai lesznek a Fideszre és a közéletre nézve, ami nem elhanyagolható. A választópolgárok megmutatták, valóban zuhannak Viktorék, valóban egyre többen pártolnak el a luxusban élő Fideszesektől. Nem támogatják a "Folytatjuk" (a Hazánk megszállását) politikát. De el kell gondolkozni a demokratikus ellenzéknek is a hogyan továbbról. Le kell ereszkedni az elefántcsont toronyból és az emberekkel közösen, az emberekért tervezni a jövőt. Folyt.köv.

2015. február 20. - Lili farsangja a bölcsiben
Ma délután tartották a bölcsiben a farsangot Liliék. Először "szimpla" hercegnő akart lenni, aztán konkretizálta is: Hófehérke! Az alma természetesen nem volt mérgezett...

Kis videó összeállítás: http://youtu.be/Y-lSTXVD9SI?list=UU1Dh7bagYm3MqI7JZQdbxEg

2015. február 17. - Elvtársak megkésett Valentin napja
Viktor és Vlagyimir, mint a fiatal szerelmesek: nagy várakozás a reptéren, virág, puszi, dumcsi. Mint egy színdarab: nekik romantikus vígjáték, a magyar népnek azonban inkább tragédia. Viktor jól akar feküdni Vlagyimirnél. Boldog, hogy olyan emberrel pacsizik, aki szerint '56 ellenforradalom volt, aki agresszorként lép fel a velünk szomszédos Ukrajnában, aki kíméletlenül eltakarítja ellenfeleit, esetleges kritizálóit, aki úgy tűnik, nem ért a szép szóból. Örültünk '89-ben, hogy megszabadulunk a szovjetektől és a KGB-től. Erre most Viktor és lelkiismeretes alattvalói csontig benyalnak Vlagyimirnek. Jó az nekünk, hogy Viktor Európával szembeállítja Hazánkat? Jó az nekünk, hogy folytatja a pávatáncot? Most, amikor olyan törékeny a béke. Tovaris Viktor! Mikor lesz konyec?

2015. február 14. - Első apa-fia selfie
Első Apa-Fia selfie. Márkkal közösen ezzel a képpel kívánunk boldog valentin napot a Csajoknak!

2015. február 13. - Probstner János és az Európai Polgári Díj
Az Európai Unió 2008-ban hozta létre az Európai Polgári Díjat, amit olyan személyeknek ítélnek oda, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az EU értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítanak Ezt ma Probstner János, a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítója vehetett át a Városházán, melynek díszterme zsúfolásig megtelt pályatársakkal, barátokkal, politikusokkal és civilekkel. Közösen örültünk és hallgattuk végig a közel 40 éves pályafutás fontosabb momentumait. Probstner János létrehozta a korosztályokon és országokon átívelő közösséget, amiről az EU is szól. A díjat Szanyi Tibor EP képviselő adta át. Gratulálunk a Művész Úrnak és reméljük még sok csodával fog elkápráztatni bennünket!

2015. február 11. - Beszélgetés Attilával
Jó hangulatban megbeszéltük Attilával
(Mesterházy) a múltat, a jelent és a jövőt. Természetesen az utolsóról esett a legtöbb szó, no meg a családról. Dolgozunk tovább mindannyian, mert ez a kötelességünk.
(via Facebook:
http://on.fb.me/1zLMzqd)

2015. február 6. - A magyar hegylakók: "Csak egy maradhat!"
A hegylakó c. filmben hangzott el a mára már klasszikussá vált mondat: "Csak egy maradhat!" Pont ez jutott eszembe, mikor olvastam a hírekben, hogy Lajosunk médiabirodalmának vezetői lelkiismereti (ha-ha-ha) okok miatt lemondtak. Erre Lajos közölte, hogy semmi gond, mindenkit ki fog b.szni! Mindez azután történt, hogy imádott Viktorunk elszámolta magát az RTL-el (és a németekkel) kapcsolatban. Majd régi harcostársától is komoly pénzeket akar beszedni a károk mérséklésére. Ez az eset is jól mutatja, hogy Viktor és a Fidesz nem plebejus, hanem keményen luxus-párti, nem számítanak az elvek, a barátok, csak a hatalom és a vagyon. Egyik ügyfelünk mondása ide illik: "Pénz a zsebbe, f.sz a s.ggbe!" Nincs itt lelkiismereti kérdés, mert csak a saját érdekeiket tartják szem előtt. Így (is) rombolják az országunkat, mi pedig csak fogjuk a fejünket. De meddig tűrünk?

2015. február 3. - Balfék a kecskeméti Katonában
Lili és Márk kimenőt adott nekünk, így Anettemmel megnéztük a Katona József Színházban a Balfék c. darabot, mely óriási sikert aratott a közönség körében. Ezt abból gondolom, hogy nem csak nekünk, másoknak is könnyes szemmel nevettek a jobbnál jobb szituációkon, melybe a darab szereplői kerültek. A balfék férj, aki nem csalja meg az asszonyt. Aztán ott van a katonatiszt apuka és annak (nem) süket felesége, az élvezeteket hajszoló flörtölő főnök, a direktor, a színésznőcskék, és a megannyi szórakoztató jelenet. Csak két idézet, melyek bemutatják a sztorit: "Nem lehet minden nőt megkettyenteni, de törekedni kell rá." és "Akármelyik féleszű sánta vak lúzer lehet férj, amelyik szmokingban el tud makogni egy igent... De szerető! Az igen! Az valami! Más panoráma, ő szerető, a tűz, a szerelem istene." Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

2015. február 1. - Elszomorító
Elszomorító, hogy 2015-ben kénytelenek vagyunk az európai normák mellett, azokért demonstrálni. Hiszen elvárnánk a kormánytól és csatlósaitól, hogy ezek alapján irányítsák Hazánkat. Magyarországnak a nyugathoz kell tartoznia, ezért küzdött a magyarság (többek között O. Viktor is még pár évvel ezelőtt). Lassan jön a tavasz, ideje lesz felébredni a téli álomból és friss lendülettel nekivágni a jövőnek, a közös jövőnknek.
(via FB: http://on.fb.me/1EYOGqY)

2015. január 30. - Az autózás nem luxus, hanem megélhetés!
És ezzel rengetegen vannak így. Vigyorogva mondja a kormány, hogy milyen sikeres a megye matrica. Valóban sokan vesznek belőle, mert kell az embereknek ahhoz, hogy végig tudjanak menni a korábban ingyenesen használható útszakaszokon. Én is vettem, mert nekem speciel jobban megéri, mivel sokat járok Bács-Kiskunban, illetve Budapestre. Tehát van jó oldala is a dolognak. De! Nem így kellett volna bevezetni, ne a pénzbehajtás legyen a cél! Megbüntetik a városlakókat, mert most sokan a városok, így Kecskemét útjait nyüstölik az elkerülő szakaszok helyett! És a Hírös Város környékén maradtak fizetősek ezek az utak. Sarcok, nem törődöm országgyűlési képviselők, nagyobb légszennyezettség. Ezek miatt is demonstrált a helyi MSZP a város több bekötő szakaszán.

2015. január 27. - Boldog születésnapot Anya!
Én is látom most már a képen, hogy rossz gyertyát tettünk a tortára: az ötös helyett egyest kellett volna. Így jártunk, így ünnepeltük meg Anyát és köszöntöttük fel mindannyian. Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok Neked Anya! Szeretlek!

2015. január 22. - A magyar kultúra napja
"Isten, áldd meg a magyart, Jó kedvvel, bőséggel, Nyújts feléje védő kart, Ha küzd ellenséggel; Bal sors akit régen tép, Hozz rá víg esztendőt, Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt!" 1823-ban, ezen a napon született meg Kölcsey Ferenc által Hazánk egyik legszebb alkotása, a Himnusz. Eme jeles nap alkalmából ünnepeljük a magyar kultúrát január 22-én. A kultúra épp olyan fontos része az életünknek, mint a többi. Egy kor lenyomata marad meg általa a későbbi nemzedékek számára. Irodalom, festészet, színház, stb. Hosszasan lehetne sorolni, hogy mi magyarok, miben is alkottunk igazán maradandót. Büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok és hogy ilyen csodálatos a kultúránk! "Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!" Vigyázzunk rá, hogy majd unokáink is mindezt el tudják mondani.

2015. január 19. - A lovas nemzet
Történelem órán is tanultuk, illetve halljuk nap mint nap, hogy a magyar egy lovas nemzet. Lóháton jöttek be őseink a Kárpát-medencébe, hogy itt letelepedve letegyék Hazánk alapjait. Profik voltunk (vagyunk) a nyilazásban: ülünk a ló hátán és bármerre tudunk lőni, ezzel is megsebezve az ellenfelet. És vannak az igazán profi honfitársaink, nagyjaink is, akik két vagy több lovat is meg tudnak ülni egyszerre! (No meg utána nyilaznak.) Leginkább az ő figyelmükbe ajánlom: egy hátsóval egy lovat lehet megülni, különben nagy lehet a koppanás veszélye. De valakinek még azt az egy bizonyos lovat sem kellene erőltetni...

2015. január 15. - Nagy "bumm"-ok időszaka
Sorra jönnek elő azok az esetek, melyek kisebb-nagyobb robbanásokkal érnek fel. Hallottad a mai svájci frank és eurós sztorit? Egyik pillanatról a másikra 100 Forinttal ugrik meg az árfolyam, ezzel ellehetetlenítve embereket, cégeket. Vagy itt van a Rogán Tóni féle V. kerület, ahol nagyon úgy tűnik, ment az ingatlan panamázás ezerrel, így károsítva meg a társadalmunkat. És a Széchenyi Bank? Megtámogatjuk milliárdokkal, aztán roló le. Van elképzelésem, hogy kik járnak jól és kik rosszul. És a vasárnapi boltbezárás? Ugyanúgy nem lehetnek együtt a családok ettől az intézkedéstől, mint esetleg korábban. Illetve lehetnek, bocsánat. Ha igazak a piaci hírek, embereket fognak elküldeni a cégek ennek hatására. És egy kis öröm bumm: Viktor elengedi a kormány közeli sajtó kezét, hogy a saját szócsövét (MTVA) nyomja?!?! Reméljük, hogy életeket követelő bumm-ok nem fognak bekövetkezni, mert azt senki sem akarja.

2015. január 10. - Állítólag...
Állítólag Magyarország jobban teljesít. Állítólag egyre többen dolgozunk és termelünk. Állítólag aki akar, meg tudja teremteni saját egzisztenciáját. Állítólag mindenki zsebében több pénz marad.
Állítólag nincsenek is mélyszegények. Állítólag itthon minden szép és minden jó... Csak akkor azt nem értem, hogy miért jöttek el ma is annyian az MSZP Kecskeméti Szervezete által immáron jó pár éve tartó téli ételosztására? Miért jöttek oda az emberek (a gyermekeikkel együtt), hogy legalább egy tál meleg ételt elfogyasszanak és vigyenek maguknak a kikészített ruhákból? Egy baloldali pártnak (de a többinek is) kötelessége, hogy segítse a rászorulókat. Ezt tesszük saját erőből és folytatjuk. Mert segíteni akarunk.

2015. január 10. - Vajon tényleg vége?
Tegnap elfogták és lelőtték azokat a terroristákat, akik a párizsi Charlie Hebdo munkatársait lemészárolták. Tettüket azzal indokolták, hogy a szatirikus újság kifigurázta többek között Mohamedet. Való igaz, sokan nem szeretik, ha az általuk szeretett személyeket, politikai nézetüket vagy a vallásukat kifigurázzák, megsértik. De
... Emberek vagyunk és az intelligencia olyan fokán kell állnunk, hogy ne jusson eszünkbe a vérengzés. Ne általánosítsunk, mert Mohamed híveinek többsége sem vallja a terrort, ahogy a keresztények sem hirdetnének keresztes hadjáratot. Máshol - pl. Afrikában - emberek százait ölik meg. A terror most megjelent az öreg kontinensen, le is fojtották. Rajzot rajzzal lehet "megsemmisíteni". Vajon tényleg vége?

2015. január 1. - Az új esztendő első bejegyzése
2014 elég mozgalmas év volt életem mindhárom pillérét tekintve. A legfontosabb, hogy Lili mellett megszületett Márk is. Most így teljes az életünk. És itt vannak a család többi tagjai, a barátok, ismerősök szintén. Munkám során is sok minden történt. Új ügyfelek, régiek visszatérése, kisebb-nagyobb zökkenők. És végül a közélet, politika. Voltak remek pillanatok: amikor buzdítottak az emberek; amikor egy-egy rendezvényen én lehettem a "porondmester", stb. Ugyanakkor 2014-ben itt ért a legtöbb csalódás/meglepetés, főleg egy-két emberrel, döntéssel kapcsolatban. De azt mondom, hogy fel a fejjel! Ami nem úgy működött, ahogy kellett volna, majd 2015-ben! Nincs feladás, csak küzdés! Legyen szó a magánéletről, a munkáról vagy a közéletről! Mit hoz az idei esztendő? Örömteli pillanatokat, megoldásra váró feladatokat. Mindegy is, állok elébe!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz