Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2015

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2015. augusztus 17. - Miskolci élmények: Egészségügy

Ez a poszt külön szól Zombor Gábornak, aki szintén édesapa, kecskeméti, nem mellesleg egészségügyi államtitkár. Míg Nagyinál voltunk, Márk sajnos belázasodott. Azt hittük, hogy csak a foga miatt, de nem. Az ügyeletes doktornő nem volt éppen a helyzet magaslatán, ráadásul a stílusa alapján nem is nagyon engedném emberek közé. Be kellett feküdni a Semmelweis Kórház fertőző osztályára.  Nem irigylem a bekerült betegeket és az ott dolgozókat sem. Az épület olyan, mintha 1950-ben húzták volna fel, a bútorzat is kb. akkor készülhetett. Két szobára jut egy zuhanyzó, adódik a kérdés: Így nem lehet más fertőzést gyorsan összeszedni? Hogy a 8 hónapos Gyerkőc ne legyen egyedül, Anettem is ott maradt Vele (2.000,- HUF/nap áron). Kifizettük, csak cserébe a körülmények lennének megfelelőek. Értem én, hogy nincs pénz, ezért gyűjteni kell, de ami van, azt rendesen kellene felhasználni. Vagy tévedek?

2015. augusztus 17. - Miskolci élmények: Nyaralás
Egy héten keresztül boldogítottuk Nagyit, akarom mondani Dédit. Már nagyon várta Lilit és Márkot, no meg gondolom azért Anettre és rám is kíváncsi volt. Egész héten ment a játék, a beszélgetések, folyamatosan együtt volt a két Kicsivel. Sajnos Márk kórházban is volt, de erről kicsit bővebben később... Lilivel megjártuk Debrecent is, mert már nagyon akart Keresztmamával shoppingolni. Egy-két eltervezett program elmaradt, de összességében így is jó volt. Feltöltődtünk egy kicsit Nagyiból, akinek most kell majd pár nap, hogy kiheverje a folyamatos hangzavart és nyüzsgést. De azért mikor eljöttünk ennyit mondott: "Fura lesz most megint a csend." Majd gondoskodunk máskor is a nyugalma megzavarásáról.

2015. augusztus 6. - Nyár esti színművész-selfie
Este Kecskemét főterén sétáltunk a Gyerkőcökkel, amikor találkoztunk a kecskeméti Katona József Színház két kiváló és tehetséges színművészével, Decsi Edittel és Orth Péterrel. Nagy öröm volt számomra, hogy egy közös fotót készíthettünk. Ha másként nem is, de a következő színházi évadban úgy is fogunk találkozni...

2015. július 28. - Esetleg...
... Meg kellene fogadniuk a hazai politikai szereplőknek - oldaltól függetlenül - Kölcsey Ferenc bölcs szavait: "A Haza minden előtt".
A mindenkori kormánynak azért, hogy ne kizárólag a saját érdekeit tartsa szem előtt. Nem lehetnek kirekesztőek, mindenkiért tegyék a dolgukat. A nemzetért felelősek, nekünk tartoznak elszámolással, és nem csak 4 (5) évente. Ők vannak az emberekért és nem fordítva. Egy felelős kormány befogadja az ellenzék építő elképzeléseit és nem lesöpri az asztalról.
A mindenkori ellenzék pedig ne támadjon mindig, hanem a jó ötleteket fogadja el, támogassa. És ne csak önmagával foglalkozzon, hanem azt nézze, mi a jó a nemzetnek. Esetleg...

2015. július 21. - Vasárnapi-boltos-szavazós-gondolkodós
Tegnap megint nekifutott az MSZP a vasárnapi boltbezárással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésnek, amit a Nemzeti Választási Bizottság egy mozdulattal ismét lesöpört. Azon töprengek, hogy vajon miért. Mindenféle kifogást próbáltak keresni a dolgon: túl hamar adták be, túl későn adták be, miért volt vagy éppen miért nem volt sapka a beadó fején... Állítólag Viktorék minden fontos dologról konzultálnak velünk - tapasztaljuk. Nem döntenek nélkülünk, rólunk. Akkor miért ne lehetne éppen a vasárnapi boltbezárásról is? Vagy félnek? Mitől? Állítólag mindenki egyetért velük. Esetleg drága a népszavazás? Miért lenne ez probléma, mikor dübörög a gazdaság, Európa éllovasai vagyunk, mindenki minket másol. Nem értem ezt az egészet, illetve sejtem. De ennyire meg lehet a népet vezetni?

2015. július 16. - Budapest külvárosa
"Külvárosa vagyunk Budapestnek" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármester asszonya egy tegnapi rádió interjúban. Gondoltam, át is írom a Facebook-on erre a lakóhelyemet Kecskemét helyett, de valamiért nem engedte. Normálisak ezek a Zuckerbergék? Nem tudják, hogy mi a szitu? Lassan a nyugati határnál is el kellene gondolkoznunk egy kerítés építésén, melyen nem jönnének be a nyugatiak - hülyeségei sem. Az interjúban a sportról, elsősorban a futballról esett szó. Itt mindenki kapott hideget (meleget). De nekem, mint kecskeméti polgárnak mégis az fáj a legjobban, hogy szeretett városunk polgármestere azt merte mondani, hogy "Külvárosa vagyunk Budapestnek". Ha másért nem is akarja, de ezért mindenképpen szégyellje magát és kérjen bocsánatot a Hírös Város minden polgárától!

2015. július 8. - Érkezéstől a felszállásig
Nincs szerintem egy hónapja, hogy a cég egyik ablakában megjelent két kis veréb, hogy felépítsék közös fészküket. Nem is foglalkoztunk annyira a dologgal, hagytuk őket. Aztán az egyik nap észrevettük, hogy három pici tojás bújt meg a fészek melegében. Innentől kezdve jobban figyeltük őket Apóssal. Aztán kikeltek a fiókák, folyamatosan csipogtak, a szülők pedig vigyáztak rájuk, etették a kicsiket. Minden nap "tanulmányoztuk" a szárnyas családot. És ma megtörtént, amire oly régen vártunk már: reggel kirepült az egyik csipogó, délután pedig a másik kettő is! Remek szórakozás volt figyelni a madárkákat a kezdetektől a felszállásig. Reméljük nem hagynak itt minket, de ha igen, azért vissza fognak járni látogatóba.

2015. július 1. - Hajnali kávé Tiborral
Családi és politikai helyzetelemzés, valamint hajnali kávé után
Szanyi Tibor EP képviselővel csináltunk egy selfie-t a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Folyt.köv.
(via FB:
http://on.fb.me/1C87CXL)

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz