Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2015

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2015. október 23-25. - Debreceni hétvége
Videó: https://youtu.be/U9B0Q7VEi1U

2015. október 23. - A szabadságnak ára van
És nem is kevés. Az '56-os ifjak az életüket is adták a szabadságért, a Hazáért. Tegnap este az kecskeméti MSZP tagjaival emlékeztünk rájuk, ma délelőtt pedig közösen a Hírös Város polgáraival. Egy ember valószínűleg nem sok mindent tehetett volna az elnyomókkal szemben, de ezrek, százezrek összefogva már igen. Felnyitották a világ szemét is. Büszkék lehetünk rájuk és köszönettel tartozunk nekik mindazért, amit a jövő nemzedékeiért, értünk tettek. "Fény és árnyék, dicsőség és vereség, élet és halál, öröm és gyász." Ma sokan csak a fotelből ülve reklamálnak, ha bármi sérelem éri őket. Az '56-os srácok viszont bátran fegyvert ragadtak, mert tudták: a szabadságnak ára van
. (Fotó: Kecskeméti Hírhatár)

2015. október 18. - Tegnap volt hét éve...
Hogy elvesztettük Papácskát. Ő volt az első, aki a Szeretteim közül már fentről néz le ránk. Itt van előttem, hallom a hangját, de mégsem tudom már megölelni. Pedig rögtön mondanám Neki: Szeretlek Papácska, hiányzol!

2015. október 12. - Márkó az Ász
Tegnap este ismét megnéztem a Casino c. kiváló Scorsese filmet. Tele van jobbnál jobb jelenetekkel és idézni valókkal. Az egyik kedvenc Sam Rothstein, az Ász (Robert De Niro) szájából így hangzik: "Háromféleképpen mehetnek itt a dolgok: jól, rosszul és ahogy én akarom.". Nekem egyből Gyermekünk, Márkó jutott az eszembe... És hogy miért? Kis akaratos, pedig még nincs is egy éves, és jaj nekünk, ha valami nem a kedve szerint történik! Tényleg olyan, mint Sam a filmben. Csak azt felejti el, hogy a" kispályások" felett még ott vannak a "górék"...

2015. október 7. - A mai magyar gazdasági helyzet és a kilátások
Ma délután Vértes András, a GKI Gazdaságkutató ZRT. elnöke tartott egy igen színvonalas és korrekt előadást Hazánk gazdasági helyzetéről és a kilátásokról. A kiváló előadó, a fontos téma és az érdeklődő közönség jó hármast alkotott. Elhangzott, hogy a gazdasági problémák már hosszú évekre nyúlnak vissza, melyben több kormány is hibás volt. Elengedhetetlen reformok maradtak el a rendszerváltás óta, melyeket mind a mai napig nem hajtottunk végre. A jelenlegi kormánynak is vannak pozitív érdemei, de a módszerei sokszor kritikán aluliak. Pl. nem a csókosokat kell támogatni, hanem hagyni, hogy a piac döntse el, ki maradhat talpon. Mikor lesz eurónk? Vagyunk olyan ügyesek, hogy akár 2020-ban már azzal fizethessünk. De ehhez komoly akarat kell és az, hogy legalább pár dologban konszenzus legyen. És még lehetne sorolni, mi minden hangzott el, de a két órába sem fértünk bele, nem hogy itt pár sorba.

2015. október 6. - A gyász napja
Az 1848-'49-es forradalom és szabadságharc során voltak olyan vezetőink, akik bátran a csapatok (és az ország) élére álltak azért, hogy megmutassák a magyar népnek: az utolsó szívdobbanásukig küzdeni fognak értük és a Hazánkért. 1849. október 6-án az elnyomók kivégezték Aradon 13 tisztünket. "Isten adta a szívet, lelket nekem, amely népem és hazám szolgálatáért lángolt" - mondta Vécsey Károly, az egyik vértanú. Jó vezetőhöz méltan küzdöttek a nemzetért, a Hazáért. Ma rájuk emlékeztünk Kecskeméten is.
(Fotó: Kecskeméti Hírhatár)

2015. október 3. - Mihály napi vásár
Szerintem nagyon jó ötlet, hogy egy vásár keretén belül, kicsit lazább körülmények között megismerjük jobban egymást és az intézményt is. Hagyomány a Hosszú Oviban (ma már Ferenczy Ida Óvoda), hogy szeptember végén, október elején Mihály napi vásárt tartanak. Ilyenkor a nagycsoportosok elkészítik a maguk kis portékáikat, melyeket meg is lehet venni, a befolyt pénz pedig a csoporté. Mi így vásároltunk például kókuszgolyót, savanyúságot, nyakláncot, stb. A gyerkőcök bevették az óvoda udvarát, nyüzsögtek folyamatosan. Addig a felnőttek jókat beszélgethettek egymással vagy a kicsikkel közösen játszottak. Az udvar végén rotyogott a bográcsban a paprikás krumpli. A hami sajnos elmaradt, de majd bepótoljuk jövőre.

2015. október 2. - Egy kis csoda
Szerintem mindenkinek szüksége van (néha napján) egy kis csodára, ami különböző módon talál meg bennünket. Lehet például egy kis apróság érkezése a családba, a Gyerkőc megtanult valami újdonságot, stb. Vagy ott vannak a munkahelyi sikerek, eredményes tárgyalások. Csodának vehetjük a zenét is, melyről Kodály Zoltán így vélekedett: "A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal." És csodákra szükségünk van a mindennapjainkban, a közösségeinkben is. Kell, hogy legyen egy cél, amiért tesszük a dolgunkat. A cél pedig sokak számára egy kis csodával is felérhet. Le szabad tenni a lantot? Vagy nem egy csapatban játszani? Nem. Mert a kis csodák valahol velünk kezdődnek, de közösen éljük meg. https://www.youtube.com/watch?v=cIZFq3VDeUY

2015. október 1. - Az Idősek Világnapja alkalmából
Ezúton szeretném köszönteni a régebb óta fiatalokat! Köszönettel tartozunk nekik azért, hogy átadták számunkra azt a rengeteg tapasztalatot, tudást, melyet kemény munkával szereztek meg. Köszönettel tartozunk nekik azért, mert támogattak bennünket, mikor szükségünk volt rá. Egyszer remélem mi is elmondhatjuk magunkról, hogy immáron mi is régebb óta vagyunk fiatalok.

2015. szeptember 29. - Már éppen ideje...
Több mint három hete nem történt itt bejegyzés, pedig zajlik az élet rendületlenül. Kijelenthető: már éppen ideje... Például elgondolkozni azon, hogy miért kell egérutakat megszüntetni, nehogy egyszerűbb legyen az ember élete - lásd Kecskeméten. Vajon megrendelésre történt? Már éppen ideje elgondolkozni azon is, hogy vállalkozók hogy mernek munkát úgy elvállalni, hogy az ügyfelek érdekeit semmibe veszik, és fennakadásokat okoznak a mindennapjaikban. Már éppen ideje elgondolkozni azon is, hogy miért tehetnek meg szinte bármit "nagyjaink" - Quaestor, állami földek, "PÖCS". Már éppen ideje elgondolkozni azon is, hogy miért nem tudunk sokszor egyről a kettőre jutni, miért toporgunk csak egy helyben? Valaki(k)nek jó/jobb a zavarosban halászni? Már éppen ideje... egy kicsit rendet tenni a fejekben.

2015. szeptember 5. - Cirkuszban jártunk
Videó: https://youtu.be/sOKB3osSlls
"Hörömpő Cirkusz, világszám!" - hangzott el anno a legendás konferálás a Keménykalap és Krumpliorr c. sorozatban. Mi nem velük találkoztunk, hanem a Richter Flórián vezette Fővárosi Nagycirkusz utazócirkuszával. Lili egész nap be volt zsongva és kb. öt percenként kérdezte, hogy mikor megyünk már. Igazából nem tudtam eldönteni, hogy melyikünk élvezte jobban az előadást, de szerintem inkább én. Engem lekötöttek az akrobaták, a lovasok, a bohóc, stb. Lili pedig csak a tigrisekre volt kíváncsi - bár elmagyarázta nekem, hogy azok oroszlánok. Nagyszerű show, kiváló előadók - szerintem érdemes mindenkinek legalább egyszer elmenni egy ilyen előadásra. Bár egyesek az otthoni cirkuszra esküsznek...

2015. szeptember 2. - Kecskemét-Kecskemét: 1-1
Még csak szerdánál járunk, de véleményem szerint máris túl vagyunk két igen fontos kecskeméti eseményen. Az első, hogy hétfőn végre átadásra került a város északi elkerülő útja. Ezzel elvileg tehermentesülnek az utak, és a polgárok idegei is. Rengeteget fejlődött Kecskemét és reményeim szerint a fejlődés nem áll meg, és az élet több területére is ki fog terjedni. A másik esemény szintén hétfői: a "Bányais sárga rózsás tüntetés". Sok pletyka kering városszerte, melyek többsége arra irányul, hogy egyszerű bosszúról van szó, és ezért nem maradhatott igazgató tovább Lukács Lajos. Pedig  több mint két évtizede sikeresen igazgatja a megye egyik legkiválóbb gimnáziumát. Egyik lépéssel büszkélkedünk, a másikkal meg magunkra húzzuk a vizes lepedőt. A Hírös Város és polgárai többet érdemelnek, mert nekünk valóban szívügyünk Kecskemét.

2015. szeptember 1. - Kezdődik az ovi
Azt veszem észre Anettemmel együtt, hogy a Gyerkőcök nőnek, mint a gomba... Márk most született és már négykézláb kotor, egyenesen ül, stb. Liliről meg ne is beszéljek! Ő sem olyan idős, nemrég (pár éve) még pelenkában rohangált. Most pedig elérkezett életének egyik újabb mérföldköve: mától óvodás a mi csodálatos Nagylányunk, akire nagyon büszkék vagyunk - persze nem csak emiatt... Remélem gyorsan hozzá fog szokni az új környezethez, a csoport többi tagjához és rengeteg jó élménnyel és kis barátságokkal fog gazdagodni az elkövetkezendő időszakban.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz