Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2016

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2016. június 30. - Köszönöm!
Kedves Barátaim, Ismerőseim, Partnereim közel és távol! Ezúton is meg szeretném köszönni Nektek, hogy tegnap annyian megköszöntöttetek névnapom alkalmából! Mennyit változott a kommunikáció pár év alatt... A legjobb mindig a személyes találkozás, az tuti! De évekkel ezelőtt még a telefon és az SMS volt az elterjedtebb csatorna. Ma pedig az e-mailek is szép lassan háttérbe szorulnak az instant messaging világában. Ajándék, hogy ennyien gondoltatok rám (és druszáimra). De a legnagyobb ajándék mégis az volt, hogy Lili sikeresen vette a mandulaműtétet és már délelőtt jöhetett is haza.

2016. június 28. - Nyugodj békében Bud!
Állítólag az angyalok is esznek babot, bár szerintem őket sem fogja megkínálni hagymás babbal. Elmondja nekik is, hogy a pisztácia kifogyott. A Puffin lekvártól pedig már korábban megszabadult. Nem visz több banánt, nem lesz bűnvadász, nem fog már nyomozni Egyiptomban, nem fog gyógyítani Yucca-ban, és nem ront be az ajtón, mondván az ő hangja mélyebb. Tegnap este jött a hír: itt hagyott bennünket Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer. Terence Hillel közös filmjein nőttünk fel sokan, melyekből mind a mai napig örömmel idézünk és derülünk rajta ugyanúgy, mint 25 évvel ezelőtt.
"Kár érte, kiváló ügynök volt." Nyugodj békében Bud!
https://youtu.be/3M2lSX0nRlc

2016. június 26. - Köszönjük fiúk!
Mert csak ezt lehet mondani a futball válogatottunknak! Mindannyian keményen harcoltak azért, hogy bebizonyítsák nekünk és a világnak: van csapatunk, akiket jegyeznek! Most itt egy csapat, akik ezért is küzdöttek, verték le sorban az ellenfeleket. Emberek! Bejutottunk a legjobb 16 közé és nem is akárhogy! Köszönet jár azért is, mert napokra, hetekre megtették azt, amit oly sokan szeretnénk: egy büszke és boldog nemzetté kovácsoltak össze minket. Rengeteg más sportágban vannak még sikereink, győzelmeink, de úgy alakult, hogy a foci az, amire jobban figyelünk. A csapat himnusza azt mondja: "Az éjjel soha nem érhet véget." Kövezzetek meg, de szerintem véget ért. Miért? Mert felébredtünk és csak a csapatnak köszönhetően kiléptünk a fényre! Szép volt fiúk, nagyon büszkék vagyunk rátok! #HUN

2016. június 25. - Új vezetőség az MSZP élén
E
gész napos kongresszus keretében az MSZP új vezetőket választott. A négy elnökjelölt (Szanyi Tibor, Harangozó Tamás, Molnár Gyula, Tóbiás József) más-más irányból közelítette volna meg az előttünk álló hónapokat, éveket egy (talán) közös cél érdekében. Őszinte leszek, miért ne tenném... Másnak szurkoltam, nem Molnárnak. Bíztam abban, hogy a küldöttek Szanyit vagy Harangozót választják meg. Nem így lett. Ahogy beszéltük: lehet, még nem akar akkora változást a tagság, mint amekkorára szerintem is szükség van? Előfordulhat. De ezen már kár keseregni. Reményeim szerint a cél nem más, mint egy igazi, sallangmentes, hiteles, baloldali MSZP, amely a Hazánkért küzd. Tiszta szívvel és lélekkel, racionálisan gondolkozva a választók igényeit szem előtt tartva kell még nagyon sokat dolgozni! Ehhez, csak ehhez tudok kitartást és sok sikert kívánni az új vezetőknek! Máshoz nem...

2016. június 24. - Hogyan tovább?
El kell fogadni a döntést, persze.
Csak sajnálom, hogy egy egység elkezdett bomlani. Döntöttek a britek arról, hogy a továbbiakban nem kívánnak az Európai Unió tagjai lenni. David Cameron bejelentette, októberi hatállyal lemond tisztségéről; a tőzsde rodeózik; az emberek pedig nem tudják, hogy mi lesz ezek után. Elvileg 2 éve van az Egyesült Királyságnak és az EU-nak rendezni a kilépés menetrendjét és a jogszabályokat. Hazánk számára is fontos kérdés például, hogy mi lesz az EU-s pénzekkel? Hiszen a britek nem kis részt vállaltak akár Magyarország fejlesztésében is. És a munkavállalók? Az itthonról elszakadtak? Haza kell jönniük vagy maradhatnak? A népszavazás egyik ki nem mondott kérdése a bevándorlók (így a magyarok is) helyzete. Az igazán komoly és felelősségteljes munka most jön: mindkét fél számára a lehető legjobb megoldást megtalálni. Addig meg agyalhatunk: Hogyan tovább?

2016. június 23. - Ebéddel vendégeltük meg a Wojtyla Ház közösségét
Ahogy korábban, ismét megvendégeltük a Wojtyla Ház közösségét. A főzést nem vállaltuk, bár hiba ott sem lett volna. Az ízletes finomságokat Békés József tanár úr készítette mindenki legnagyobb örömére. Az elmúlt évek alatt azért megismertük már egymást, így a bemutatkozás rövidebb lett, hogy több szó essen a most zajló UEFA Euro 2016 számunka legnagyobb öröméről, a magyar győzelmekről és továbbjutásról. Mindig jó érzés számunkra, ha akár mint ART TeleCom, akár mint magánszemélyek hozzá tudunk járulni a Wojtyla Barátság Központ munkájához. Ebben továbbra is partnerek vagyunk, hiszen a kapcsolatteremtés után a jó kapcsolat később is megmarad. További képek: http://goo.gl/ehWzIE
(Via ART TeleCom: https://goo.gl/G0dgmy)

2016. június 19. - Apák napja
Mindig piszkálom szegény Anettemet, hogy van nőnap, Anyák napja, de mi a helyzet az apákkal? Mi nem számítunk? Erre reggel a "Boldog apák napját!" felkiáltással fogadtak. Mit ne mondjak, levettek a lábamról. Lilitől a puszik hada mellett két általa készített képet is kaptam. Márkótól puszit - igaz, csak órákkal később. Délután Lili odajött hozzám és azt mondta: "Apa! Menjünk moziba, nézzük meg a halacskás mesét!" (Szenilla nyomában). Lehet erre nemet mondani? Micsoda apák napi ajándékot talált ki nekem! Hogy milyen apa vagyok, nem tudom. De hogy nincs annál csodálatosabb érzés, hogy itt van nekünk Lili és Márkó, az tuti!

2016. június 19. - 30 év zene egy órába zsúfolva
Délelőtt a Békás szökőkútnál szórakoztatta a nagyérdeműt a 30 éves Kecskeméti Városi (korábban: Ifjúsági) Fúvószenekar egy órán keresztül. A gyönyörű környezetben pillanatok alatt örömteli hangulatot varázsoltak. Nem esett nehezükre, hiszen most is fantasztikusan játszottak, mint mindig. A közönség folyamatosan tapsolt, ritmusra járt kezük, lábuk. Lili és Márkó - a többi gyerkőchöz hasonlóan - a zenét hallgatva közben pancsolt a kútnál. Azt beszéltük Anettemmel, hogy a zenekar minden héten jöhetne ide játszani, mindig lenne közönség, jó hangulat. Köszönjük a zenekarnak ezt a fantasztikus órát!

2016. június 15. - IT biztonság
Tanulunk ezerrel. Milyen biztonsági kérdések merülnek fel az IT világában, hogyan lehet védekezni a támadások ellen. Azt már tudjuk, a legegyszerűbb, ha nem csatlakozol semmilyen hálózatra. Igaz, akkor dolgozni sem tudsz. Másik megoldás: szakemberekkel kell dolgozni: válaszd az ART TeleCom-ot!

2016. június 13. - Boldog névnapot Egyetlenem!
Komoly logisztikai kérdésként merült fel, hogy ki viszi a virágot, ki a képeslapot és ki fogja az ajándékot... Lili egyből lecsapott az ajándékra, Márkó pedig a virágba. Úgy belemarkolt, azt hittem, hogy széttépi. De aztán sikerült megegyeznünk, a Kisember kapta a képeslapot. Verset közösen nem mondhattunk Lili utasítására: "Apa! Csak én mondom, mert ti nem tudjátok!" Hogy mertem volna vitába szállni Vele? Négyesben otthon megünnepeltük Picikémet. Vannak pillanatok, amikor mindenki mást kizárva csak mi vagyunk - és ez örömmel tölt el. Mert nekem Ők a legfontosabbak... Picikém! Nagyon sok boldog névnapot!

2016. június 10. - Megérteni egy szót: szeretet
Még rögtön az előadás elején megfogott ez a mondat. És valóban. Mi is a szeretet? Mikor és hogyan érezzük? Mi zajlik le bennünk ilyenkor? Kit szeretünk és miért? Nem lehet azt mondani rám, hogy nagyon vallásos lennék. De valaki biztosan volt, aki megalkotta az életet. Nálunk őt úgy hívják, hogy Isten, aki elküldte fiát hozzánk a Földre. Este egy utazáson vettünk részt Anyával: ott voltunk Jézus születésénél, tanításainál, keresztre feszítésénél és feltámadásánál a kecskeméti Katona József Színháznak köszönhetően az Arborétumban. Az Újvilág passió - szerintem nem csak engem - teljesen magába szippantott. A társulatnak csak annyit tudok mondani: köszönöm az utazás minden pillanatát! Ha hiszünk, ha remélünk, ha szeretünk (és viszont szeretnek), akkor bármelyik partot elérjük és ki tudunk kötni.

2016. június 4. - Nemzeti Összetartozás Napja
1920-ban ezen a napon írták alá a Trianoni békeszerződést. Mindkét oldal (Magyarország, mint elszenvedő fél, valamint az antant hatalmak) másként értékeli az eseményeket. Ne feledjük, hogy a lépéseinknek mindig meg lesz a következménye függetlenül attól, hogy jó vagy rossz irányba tettük. Az Osztrák-Magyar Monarchia rengeteg nemzetet és népet ölelt magába, kiknek egy része örülhetett az elválásnak. Másfelől egy nemzet lett szétszakítva, úgy, hogy még ma is fájó sebeket eredményezett. Az Összetartozás Napja véleményem szerint egy szimbolikus esemény, mely megmutatja, hogy a nemzet tagjai mindazok, akik annak részesévé vallják magukat. Ennek tudatában is helyeztük el a megemlékezés koszorúját délután a kecskeméti Országzászlónál.

2016. június 4. - Ovis családi nap
Ezt is megéltük: első családi nap az oviban... Egész héten ezt hallgattuk Lilitől, hogy mikor megyünk már, mennyit kell még aludni, miket fogunk csinálni, stb. Hogy lehet ennyire besózva egy gyerek? Vagy mi is ilyenek voltunk? Mindegy is, a lényeg, hogy mentünk. A "buli" - ahogy Lili nevezte, a Ferkó tanyán volt, ahol korábban még nem jártunk. A Kisasszony kiérkezésünk után rögtön belevetette magát a sűrűjébe: trambulin, lengőzés, rohangálás. Aztán mentünk a pusztába lovaskocsikázni: legalább kétszer éreztem azt, hogy most fogunk felborulni. Nem történt meg, így még nagyobb élmény volt. Ebédre kaptunk finom gulyáslevest és sok-sok palacsintát. Jól éreztük magunkat, köszönjük mindenkinek!

2016. május 28-29. - Hé! Víz!
Na jó, ezt nem kiabáltuk, mert a tóba nem mentünk bele, bár lehetett volna. Úgy alakult, hogy Anya elment felfrissülni Hévízre, a család pedig kitalálta, hogy látogassuk meg hétvégén. Odafelé gyilkos volt az út, mert Márkó nagyon nem díjazta, hogy reggel keltettük, utána meg rögtön lekötöztük a kocsiban. Az út utolsó fél órája volt kellemesebb, amikor feladta a legény és inkább aludt egyet. Anya örült nekünk, mi Neki, így akár jöhettünk is volna haza. De maradtunk, nagyokat sétáltunk, vasárnap Keszthelyen a Balaton partján bóklásztunk. Lilivel kettesben "meglógtunk" a többiektől és elmentünk sétahajókázni is. Kicsit együtt voltunk, aktívan pihentünk mindannyian. Legközelebb csak kettesben megyünk Anettemmel, mert az az igazi kikapcsolódás - akármennyire is állítja az ellenkezőjét.

2016. május 28. - Köszönöm Nektek!
Nos, kicsit nehezemre esik feldolgozni, de egy évvel megint öregebb lettem, egyesek szerint hamarosan közeledik a B oldal... Számukra van egy rossz hírem: attól még messze vagyok! A 2-3 ősz hajszálam? Azokat nem a koromnak, hanem imádott két Gyerkőcünknek köszönhetem. Nagyon jól esett, hogy olyan sokan gondoltatok rám tegnap. Egész nap prittyegett a telefonom, jöttek a köszöntések a különböző kommunikációs csatornákon. Erre is figyeltem, lehet ezért lett csak 92%-os az Avaya vizsgám. Itthon pedig várt a csodálatos Családom, akiknél nagyobb ajándékot nem is kaphatnék. Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Ezúton is köszönöm, hogy tegnap annyian gonoltatok rám! A korábbi 35, akarom mondani 25 év hagyományainak megfelelően az életet pedig folytatjuk, folytatom tovább.

2016. május 26. - A leendő aranyérmes?
Pár nappal ezelőtt 10 arany, 4 ezüst és 5 bronzérmet hoztak haza úszóink a londoni úszó EB-ről, amihez tiszta szívből gratulálok nekik! Nem miattuk, hanem a saját örömére Lili ma elkezdte az úszást profiktól tanulni pár ovis csoporttársával közösen. Picit óvatosan, visszafogottan indult be a medencéhez, de pillanatok múlva már váltott is. Örömmel konstatáltam, hogy tetszik Neki, kifelé jövet pedig végig azt hallgattam, hogy milyen jó volt, jöjjünk legközelebb is. Hogy Ő is aranyérmes úszó lesz? Nem tudom, ezt a kérdést egyelőre nyitva hagyjuk.

2016. május 20. - Elnöki ügy
Ma lezajlott az MSZP bács-kiskun megyei tisztújítása is, ahol ismét Király Józsefet választották meg megyei elnöknek. Munkájához és a csapat munkájához ezúton is sok sikert kívánok! Ezen a tisztújító értekezleten készült  a kép is az alábbi sokak által ismert személyekkel: Király József megválasztott megyei és városi elnök, Szanyi Tibor EP képviselő és MSZP országos elnök aspiráns, valamint szerény személyem, mint megválasztott kecskeméti városi alelnök. Munkára fel!

2016. május 12. - PAFF
Azaz Pofátlan Arrogáns Felfújt Fejesek. Ez jutott eszembe az elmúlt napok különböző kormányzati megnyilvánulásai után. Például Kósa Lajos szerint az élsportban a nemi erőszak olyan, mint a szabálytalanság a fociban. Hát Lali, ilyen kijelentés után reménykedem, hogy egy kicsit veled is fognak szabálytalankodni! Vagy... Van egy polgármester asszony, akinek férje a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének a rokona is. Pályázott, és a 8 milliós árbevételű cége 400 milliós hitelt kapott a szintén rokon közeli másik banktól. Kedves Polgármester Asszony! Nem az a gond, hogy pénzt kapott a férje cége, hanem a módja! Természetesen nem törvénytelen a dolog, hanem inkább etikátlan! De beszélhetünk még az előttünk álló népszavazási ügyekről is, hogy kinek milyen lehetőségei vannak, stb. Nekik szabad mindent, másnak nem? A nép által nehogy egyszer paff legyen a sok PAFF-nak...

2016. május 6. - Emlékezni fontos és kell
Az 1945. május 9-én befejeződött II. világháború katonáira emlékeztünk meg Kecskeméten a szovjet katonai temetőben.
"
Emlékeznünk kell a halottakra, azokra, akik az életüket adták másokért. Ez a vidék épp eleget szenvedett a hódítások és háborúk során. És ha nem emlékszünk az elődeinkre, akkor arra vagyunk kárhoztatva, hogy elkövessük ugyanazokat a tévedéseket, amiket ők. Akkor csak vakon tántorgunk az erdőben." - Kate Mosse

2016. május 1. - Miskolci majális
Ha már Miskolcon (és BAZ megyében) töltöttük a hétvégét, adta magát, hogy majálisozni is itt fogunk, nem Kecskeméten. A miskolci MSZP-sek nem zárkóztak el a dologtól, örömmel hívtak meg bennünket a Csanyikba. Mondanom sem kell, Anettem közölte velem, hogy jó lenne, ha már a Csanyikot is megnéznénk egyszer, ne csak rohanásból álljon egy-egy miskolci utunk. Mit mondhat ilyenkor az ember: "Parancs, értettem!" Jót beszélgettünk Simon Gábor városi- és Varga László megyei elnökkel. Gúr Nándorral sajnos csak elektronikus úton sikerült kommunikálni, de majd bepótoljuk. Jó hangulatban, színes programokkal, finomságokkal és játékokkal telt el az a kis idő, amit itt töltöttünk. Kérés volt, hogy legközelebb tovább is maradjunk: intézkedem!

2016. május 1. - Boldog anyák napját!
"Csókold meg édes anyukádat százszor,
Szorítsd kezét jól, bárhová vezet,
Szívből szeretnek téged talán máshol,
Legjobban mégis anyukád szeret.
" - Lakner Artúr
Édesanyák, Nagymamák: Boldog anyák napját!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz