Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2016

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2016. augusztus 30. - Gratulálok Judit!

Délelőtt a Gong Rádió ügyvezető igazgatójával, Tőzsér Judittal találkoztam. Végre nem csak telefonon, hanem személyesen is tudtam gratulálni Neki, hiszen augusztus 20-a alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át a Vigadóban. Sokan vannak, akik problémáznak emiatt. Szerintem, aki igazán ismeri Juditot, tudja: megérdemelte. Hiszen vezetésével már 20 éve működik a Gong, mellette rengeteget jótékonykodik. Úgy vélem, tett már le az asztalra. De nincs megállás: van még hová fejleszteni a rádiót, vannak még elesettek, kiket segíteni kell. A munka és közéleti ügyek mellett természetesen szó esett a legfontosabbról, a családról is. Úgy váltunk el, mint korábban: folytatjuk a beszélgetést, mert ha másnak nem is, magunknak értéket teremtünk minden egyes alkalommal. Kedves Judit! Szívből gratulálok!

2016. augusztus 27. - Az első Hírös Vágtánk

Mivel még csak most sikerült megtekintenünk... Viszont abban maradtunk Anettemmel, hogy nem kellene megtörni ezt a hagyományt, mert Lili és Márkó is nagyon jól szórakozott. Kicsit fájt, hogy Kecskemét helyett Szentkirály adta a győztest, de így is szuper volt a hangulat. Nem csak egy sport eseményről beszélhetünk, hanem a szép régi magyar tradíciók felelevenítéséről is. Azokat pedig ápolni kell, a múltunkkal együtt. Nem hamisítva, részeket kiragadva, hanem korrekten, mindent a helyén kezelve, mert a mi fogatunknak egy irányba kell haladnia. Az pedig, hogy ez sétagalopp vagy vágta lesz, kizárólag rajtunk múlik.

2016. augusztus 26. - Évadnyitó gála

Ma este egy fantasztikus gála keretében nyitották meg a 2016/2017-es országos színházi évadot az idén 120 éves kecskeméti Katona József Színházban. Nagy öröm volt, hogy tavaly láttuk a csodát, most pedig mi is részesei lehettünk/leszünk a nagy találkozásnak. Átadásra került a Kaszás Attila Díj is, amelyben idén Schneider Zoltán, a Radnóti Színház színművésze részesült. Az ország számos részéből érkezett nagyérdeműt elkápráztatta a kecskeméti társulat. 120 éves színház, kiváló társulat és csapat, remek előadások és jövőkép: szerintem minden adott ahhoz, hogy idén nemzeti színházunk legyen. Lobbizni kell érte, de sokan szeretnénk, hiszen: miénk ez a cirkusz!

2016. augusztus 13. - Tied a világ!
A mögöttünk lévő - Kecskemét egyik legszebb épületében - a Városházán voltunk tegnap este Anettemmel egy fantasztikus lakásavató bulin. Jani meghívta három barátját: Imit, Bálintot és Zolit. De beugrott még Attila, a házmester, valamint Enikő és Péter, a pizzafutárok. Ja, és rajtuk kívül ott voltak a zenészek, meg mi, a rengeteg néző. A Katona József Színház most is kitett magáért, hiszen remek hangulatot varázsoltak nekünk az Udvarszínházba! Szuperül szórakoztunk, énekeltük az Illés Zenekar számait és sajnáltuk, hogy olyan hamar véget ért a lakásavató. De úgy jöttünk el, hogy most már tudjuk: tied (miénk) a világ!

2016. augusztus 1. - Viktor vétó Kecskeméten
2016. február 9-én nagy ovációk közepette jelentette be Orbán Viktor Szemereyné P. Klaudiával közösen, hogy mi minden lesz fejlesztve Kecskeméten. Akkor azt írtam, hogy nem szimpatizálok egyikőjükkel sem, de bízom abban: a fejlesztési pénzek ide fognak érni és plusz löketet adnak majd városunknak (ami egyesek szerint Budapest külvárosa). Sokan lehurrogtak: hogy állhatok ki mellettük? Elmondtam akkor is: nem mellettük, Kecskemét mellett állok! Most pedig mindenkit hideg zuhanyként ért a kormány döntése: nem lesz négy sávos az Izsáki út... És mi várható a többi ígérettel kapcsolatban? Ott is kitáncolnak a buliból? Reménykedtem, mint oly sokan. Én olyan kormányt és városvezetést akarok, amelyek ha megígérnek valamit, akkor meg is valósítják azokat - amennyiben a nép érdekeit szolgálják.

2016. július 26. - Medina kártya
Ma egy ilyen szép Medina kártyával gazdagodtam, gazdagodtunk.

Ha Te is segítenél a mélyszegénységben élőkön, akkor adományaidat ide viheted:
Medina Adománybolt (Védőháló Karitatív Szervezet)
6000 Kecskemét, Csongrádi u. 5.

2016. július 22. - "Egy kissé elment már az idő azóta"
Ezt Nagyinak a testvére - Lajos bátyám - mondta, mikor Őt is meglátogattuk Miskolcon. Jó volt nézni, ahogy a négy testvér együtt volt. Másfelől fájt, hogy láttam: már idősek, nagyon betegek vagy éppen sokat betegeskednek. Előző este Nagyi sziporkázott és mesélte az ifjúkori élményeit. Ezt fejelte még meg Lajos és Nusi is, a jelenlévő ifjúság pedig hallgatott és ittuk a szavaikat. Amikor még a két nagy fekete bivaly ott bandukolt a házuk előtt az úton. A túloldalt még nem volt meg a cementgyár, csak egy hatalmas termőföld, amit az egyik nyáron elleptek a pipacsok és meseszép lángtengerré változtattak. De szóba kerültek a táborok, kirándulások, az ismerkedési estek és az udvarlások is. Rengeteg emlék, melyekkel megszínesítették azt az 1-2 órát, amit ott töltöttünk. Mosolyogtak a kedves történeteken és sajnos közben mi azt is láttuk: "egy kissé elment már az idő azóta"...

2016. július 20. - Miskolci feltöltődés
Tegnap hazaértünk, addig másfél héten keresztül fárasztottuk Nagyit (Dédit), aki becsülettel állta a strapát. Azért nem lehet olyan könnyű, ha a csendes, nyugodt mindennapjaiba berongyolunk négyen. Na jó, csak Lili és Márkó a nehéz eset, mert Anettem és én angyalok vagyunk. Mondom én... Azért pihenésre is volt Nagyinak lehetősége, mert nagyokat csavarogtunk a városban és környékén, minden napra jutott valami program: pancsi a Barlangfürdőben, látogatás Lillafüredre a kisvonattal, névnapozás, mozizás, ismerkedés az állatokkal a Vadaskertben, stb. Aztán ott voltak séták, a rohangálás a játszótéren. Vagy a nagy beszélgetések Nagyival. Hogy miket megtudtunk ilyenkor! Nagyon jól éreztük magunkat, de jönni kellett haza. Mikor megérkeztünk felhívtuk Nagyit, aki ezzel kezdte a mondandóját: nagy lett a csend. Lesz még alkalma hallgatni a zsivajt...

2016. július 19. - Indulni kell...
Sajnálatos módon Somló Tamás elindult és végleg itt hagyott minket. Egy kiváló zenészt és előadót veszítettünk el. Számomra mindig is nagyon szimpatikus figura volt. Ezt bizonyította pl. 2014-ben is: egy közös rendezvény után ugyanabban az étteremben vacsorázott, ahol mi ünnepeltük Apa 60. születésnapját. Megkértem, hogy benne lenne-e egy közös fotóban. Hiába volt már egy kicsit fáradt és éhes: örömmel, mosolyogva és poénokkal megtűzdelve jött oda mindenki, főleg az ünnepelt örömére. A betegség egy pillanat alatt megroppantja az embert, Ő mégis küzdött a végsőkig, aztán felszállt a vonatra és eltávozott. "Indulni kell, megint, és az álom búcsút int, De őrizd tovább a csodát egy életen át." Nyugodj békében! https://youtu.be/ghk6qQXyXeY

2016. július 14. - Újabb veszteség

Egy csillag hunyt ki az irodalom csodálatos egén. Itt hagyott minket Esterházy Péter... Nyugodj békében és kápráztasd el szavaiddal az angyalokat!

2016. július 4. - Gyermekek a világban és Kecskeméten
Tegnap kezdődött a XIV. Csiperó, melynek keretében rengeteg, elsősorban a gyermekeknek szóló program zajlik itt Kecskeméten egy héten keresztül. Így jutottam el ma a Tudomány és Technika Házába, ahol két kiállítást nyitottak meg: "A világ gyermekei" és "Aomori tehetségei" címmel. Az elsőn fényképeken keresztül mutatják meg, hogyan is élnek gyermekek pl. Afrikában. Ivóvíz és áram nélkül élnek, így tanulnak, mert tudják, ez lehet az egyetlen kitörési lehetőségük a szegénységből és nyomorból. Itthon közben pl. sokszor halljuk üzletekben, hogy az anyuka csak egy csokit vesz a gyermekének, ő pedig tombol, mert kettőt akar. Minden relatív, ugye? Az "Aomori tehetségei" kiállításon pedig egy helyi általános iskola növendékei által készített fa- és rézmetszetekkel kápráztatják el a nagyérdeműt.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz