Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2018. január 22. - Kultúra nélkül hol lennénk?
Január 22. a magyar kultúra napja, mert egy korabeli írás szerint Kölcsey ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A magyarság (egyik) legfontosabb írása született meg akkor. A kultúra nem csak az irodalmat foglalja magába. Szerteágazó, mely ott van az életünk szinte minden pontján. Nap, mint nap írunk, olvasunk, megcsodáljuk a festményeket, szobrokat, színházba járunk, zenét hallgatunk, és még lehetne hosszan sorolni. Ezt teszi az emberiség már évezredek óta így mi, magyarok is. Mennyi mindent adtunk a kultúra terén is a világnak... Például, mint a 650 éves Kecskemét polgára evidens, hogy Kodály Zoltánt is megemlíthetem. A különböző művészek az alkotásaikkal mindig arra törekedtek, hogy olyat mutassanak meg, ami emlékeztet bennünket a múlt, a jelen, vagy a lehetséges jövő történéseire. Vagy csak szórakoztatni akarnak. Bárhogy is nézzük, a kultúra az emberiség egyik legnagyobb "vívmánya". Belegondolni is érdekes: kultúra nélkül hol lennénk?

2018. január 10. - Mert az ember túl gyenge
Elgondolkodtató darabot (A jó ember Szecsuánból) láttunk ma este az ismét remekelő Katona József Színház társulatától. Vajon ki számít jónak és ki rossznak? Bűn-e, ha a mások állandó segítése és támogatása mellett az ember néha magára is gondol? Valaki a nincsből ad folyamatosan, keresi a lehetőségét mások megsegítésére. De mi történik akkor, ha éppen neki van szüksége a támogatásra? Ha másoktól nem kap segítséget, kénytelen önmaga megoldani. Milyen eszközöket és lehetőségeket vehet igénybe? Álljon ki saját érdekei mellett, ezzel a többieket (átmenetileg) megfosztva a korábbi támogatásától? Jónak számít ez az ember? Vagy mostantól egy önző, számító alaknak tartjuk? Ha tudsz, segíts másokon! De egyesek ezt idővel elvárják tőled, sőt: megkövetelik. A kisujjadat nyújtod, de a karod kell, természetesen hála nélkül. Milyen világot élünk? Van még esély arra, hogy az emberiség emberséges legyen? Fogós kérdés, hiszen nagy a baj. Miért? Mert az ember túl gyenge...

2018. január 2. - ART-os ebéd a Wojtyla Házban
2017. utolsó napjai a családról, a pihenésről és a feltöltődésről szólt. Ilyenkor sokan erőt gyűjtünk a következő esztendőre. A mai napon más jellegű feltöltődésben volt részem, hiszen a Wojtyla Ház népes családjának oszthattam ebédet. Büszke vagyok arra, hogy a cégünknek, a munkatársainknak egyaránt fontos a segítségnyújtás. A mindennapokban a kapcsolatteremtésben segítünk, ma pedig ebédosztással. Örülök annak, hogy az ART TeleCom visszatérő adományozó a Wojtyla Házban. Egy kis beszélgetés és a közös imádság után ízletes ebéd jutott a tányérokba. Jövünk máskor is!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz