Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2019

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2019. április 16. - Katona Józsefre emlékeztünk
A magyar irodalom kiemelkedő alakja 1830. április 16-án hunyt el Kecskeméten. Neki köszönhetjük a Bánk bánt, melynek színpadi ősbemutatóját már nem élhette meg. Sokan nem tudják, de az irodalom mellett rengeteget tett Kecskemét közösségéért is, mint a város főügyésze. Alkotásaiért és tetteiért méltán vagyunk rá büszkék. Nagyon fiatalon, mindössze 39 évesen hunyt el: a régi Városháza épülete előtt szívinfarktust kapott. Vajon mi mindent köszönhettünk volna még neki, ha tovább él? Ma rá emlékeztünk... (Fotó: Keol.hu)
"
Hazámba vágy A szívem, és az ott vagyon, hol a Holtteste nyugszik annak, akinek Az életem s lelkem felébredését Köszönöm."

2019. április 13. - Hangversenyen Lilivel
Egyszer ezt is ki kell próbálni: Lilivel este elmentünk és meghallgattuk a Kecskeméti Énekes Kör és a Mendelssohn Kamarazenekar közös hangversenyét az Evangélikus templomban, hiszen mindketten szeretjük a komolyzenét. Mondtam Lilinek, hogy mivel úgy sem látja rendesen az összes előadót, csukja be a szemét és úgy élvezze a zenét. Nagyon tetszett neki a gondolat, de pár perc után mondta, hogy látni is akarja őket, meg egyébként is olyan szép a templom, minek csukná be a szemét. Fantasztikus előadásban volt részünk, egyáltalán nem bántuk meg. Ahogy azt sem, hogy társaságunk, az ART TeleCom KFT. ha egy kicsivel is, de hozzá tudott járulni a mai koncerthez. Öröm adni, öröm kapni. És mindez a közelgő húsvét ünnepéhez komoly lelki pluszt adott - nem csak nekünk.

2019. április 11. - A magyar költészet napja
1905-ben ezen a napon született József Attila, a magyar költészet egyik kiemelkedő alakja. Munkássága tiszteletére 1964. óta ezen a napon ünnepeljük a magyar költészet napját. A költőnek óriási előnye, hogy szépen meg tudja fogalmazni az érzéseit, az őt körülvevő világról a gondolatait. Gondol valamire, mi pedig bármit bele tudunk képzelni. Ettől is óriási egy-egy mű, hiszen magunkénak érezzük az alkotást. Mai rohanó világunkban egyre inkább szükségünk van a lelket simogató, pozitív érzésekre. A versek észrevétlenül tanítanak, kedvenceinket örömmel idézzük. Így adva át a (magyar) költészet szeretetét másoknak. "De úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér."

2019. április 7. - Túl az Óperencián... Lilivel
Délelőtt a Kecskeméti Katona Színház jóvoltából Túl az Óperencián jártunk, ahol megismertük azokat a mesehősöket, akiknek a meséit már egyre kevesebben olvassák. Emiatt pedig szép lassan elhalványulnak, majd eltűnnek. Zenés mesejáték, melyet a gyermekeknek készítettek, ugyanakkor a felnőttek számára is rengeteg mondanivalója volt - szerintem. Például az, hogy ha felnövünk, a gyermekkorunkat/múltunkat nem feledhetjük el! Az élményekről lemondani csak a munka, a pénz, a "felnőttség" miatt nem szabad! Minek teljesen felnőni? És ott az olvasás, a tanulás: ezeknek köszönhetően rengeteg pluszt kapunk, melyet az életünk során fel tudunk használni. És a szerelem: ne féljünk kimondani a másiknak, hogy mennyire szeretjük! Fantasztikusan éreztük magunkat! Pláne úgy, hogy előadás után a színművészekkel és a tánckarral közös fotó készülhetett Lilivel! Köszönjük az élményeket!

2019. április 3. - VOSZ Fórum 2019
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezete idén is megrendezte fórumát a Bozsó Gyűjteményben. Hasznos információkat kaptunk az elmúlt év eseményeiről, valamint kitekintést az előttünk álló időszakra vonatkozóan. Sokakat foglalkoztat a munkaerő hiánya, minősége, az ezzel kapcsolatos országon belüli mobilitás, az ingatlanpiac, stb. A munkáltatóknak a humán erőforrást előtérbe kell helyezni. A korábbi stabilitást, tervezhetőséget, megbízhatóságot felváltja a mai fiatalok esetében, hogy élményt kapjanak a munkájuk során. Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke egy Goethe idézettel kezdett: "...a gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat". Ezzel is utalva arra, hogy mennyire fontos az oktatás és a jövő generációinak itthon tartása. Szerezzenek külföldön tapasztalatot, de utána - ha lehet - jöjjenek haza. Az esetlegesen szükséges korrekciók végrehajtása mellett az ország és azon belül a megye gazdasági lehetőségeivel pedig élni kell. Így jutunk előbbre.

2019. március 15. - Köszönjük 1848-49 hőseinek!
"Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni." - Kossuth Lajos

2019. március 10. - Isten veled MudLee!
2009. november 22-én érkezett meg hozzánk MudLee, Anettem első "spontán" (mintegy fél órás) döntése után. A kis Tesco előtt egy műanyag dobozból vettük meg. Két évig élt velünk, utána Lili érkezését megelőzően felvittük a Mátrába Jojóékhoz: panelből a nagy udvarra és tiszta levegőre. Amíg itt volt velünk, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Neki köszönhetjük, hogy igazi kis családként kezdtük élni a mindennapjainkat, hiszen volt egy kis apróság, akihez sietni kellett, aki igényelte a törődést és a sok játékot. Külön program volt az esti séta négyesben: Peti hozta Louiet, én pedig Röfit, azaz MudLee-t. Amikor legutoljára találkoztam vele, akkor is megismert, rohant oda, kezdődött a játék és a haverkodás. Ez sajnos már nem lesz többé, mert pénteken itt hagyott bennünket végleg. Isten veled MudLee! Egyszer még úgy is találkozunk, és akkor ott folytatjuk, ahol abbahagytuk...

2019. március 8. - Boldog nőnapot kívánunk!
Hivatalosan csak ez, gyakorlatilag minden nap nőnap! Hiszen nélkületek senkik vagyunk, mi férfiak! Ezúton szeretnénk Márkóval boldog nőnapot kívánni minden hölgynek széles-e világon! Kiváltképp azoknak, akik nap mint nap beragyogják az életünket: Picikém, Lili, Anya-Mama, Mama, Keresztmama, Nagyi
... Köszönjük, hogy vagytok nekünk!

2019. március 3. - Hírös Állami Áruház

Először is meg szeretném köszönni a Kecskeméti Katona József Színház Szervezési Irodáján dolgozó hölgyeknek, valamint Cseke Péter igazgató úrnak, hogy meghívtak bennünket egy vidám, zenés időutazásra! Szuper produkció volt az Állami Áruház! Persze az ember magában folyamatosan a filmmel hasonlította össze, várta a híres jeleneteket. Közben telis tele volt finom utalásokkal a korról, a rendszerről, nagy történelmi dátumokról, filmekről, stb.: "Vezetnek a Lenin lányok 18:48-ra, 19:56-ra, 19-89-re"; Viktor leszól a minisztériumból; Virág és Pelikán elvtársak - és még hosszasan lehetne sorolni. Magába szippantott mindenkit az áruház, valamint az ott dolgozók és vásárlóik mindennapjai, amiben a szerelem és üzlet keveredett zenével, humorral. A Hírös Állami Áruház dolgozói ma 110%-ot teljesítettek, megérdemlik a Minisztérium zászlaját!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz