Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2020. január 12. - Hőseink tovább élnek velünk
A II. Magyar Hadsereg és ezáltal a nemzet is 1943. január 12-én szörnyű tragédiát élt át, amikor a szovjet csapatoknak köszönhetően rengeteg magyar vesztette életét a Don-kanyarban. Mai napon rájuk emlékezünk és ennek köszönhetően találkoztunk a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjaival is a Városháza oldalában Márkóval. Kérte a közös fotót, melynek elkészülte után beszélgettünk a 77 éve történt eseményekről. Arról, mit tettek hőseink akkor és a többi háborúban is Hazánkért és nemzetünkért. Büszkén hallottam a mindössze 5 éves gyermekemtől, hogy ha kell, ő is lesz katona. Addig, amíg gondolunk rájuk, addig hőseink tovább élnek velünk.

2020. január 10. - Jót tesz a léleknek
Nagy öröm számunkra, hogy mi is tudunk adni valamit mindazoknak, akiknek szüksége van rá. Az ART TeleCom nevében a mai napon min vendégelhettük meg a Wojtyla Ház közösségét. Beszéltünk egy kicsit a múltról és természetesen a jelenről és a jövőről. Kerestük a "Miért?"-ekre a választ: valamelyikre sikerült, valamelyikre nem. A 2020-as esztendő szerintem erről fog szólni: keresni a válaszokat. Ezután Pali megkérdezte, hogy mi miért segítjük a Wojtyla közösségét (is), miért adakozunk rendszeresen? Ha lehetőségünk van rá, segítünk. Hiszen jót tesz a léleknek.

2020. január 3. - Első kosárlabda mérkőzésünk
Lili elkezdett érdeklődni a kosárlabda iránt, az iskolában jár edzésre is. Így tavaly adta magát, hogy kettesben megnézzünk egy KTE kosármeccset. Sajnos akkor közbejött valami, de megbeszéltük: 2020 első derbijén ott kell lennünk! Természetesen a büfében kezdtünk, aztán beléptünk az arénába, ahol már rengeteg ember várta a kezdést. Életünk első kosármeccse - az eredményt leszámítva - szuper volt tele izgalommal, kérdéssel (melyeket próbáltam megválaszolni). És tanulással: látta élőben a játékosokat, a szurkolókat pedig hallotta. Kemény ellenfél volt a paksi Atomerőmű csapata, akiket úgy érzem, éreztünk, a bírók is segítettek. Szurkolói szemmel tényleg fantasztikus meccs volt és a 99-105 végeredmény nem tántorít el minket, fogunk még jönni és közösen kiabálni: KECS-KE-MÉT!

2020. január 3. - Új év
Elseje már elmúlt, akkor kellett volna írni, de zajlik az élet. Eltelt egy év és mennyi mindent történt velünk az elmúlt időszakban... Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, melyekre még évekkel, évtizedekkel később is emlékezni fogunk. Volt persze olyan is, melyet elkerültünk vagy elodáztunk volna, de sajnos nem minden úgy alakul, ahogy mi azt elképzeltük. Utólag mindenki okosabb, így vannak dolgok, melyeket másként csináltam volna - vagy egyáltalán nem. Ha viszont már megtörtént, akkor abból is a legjobbat kell kihozni. Lehetséges? Szerintem igen. Előre kell tekinteni, keresni az új lehetőségeket és kihívásokat. Pozitívan kell az élethez hozzáállni - még ha ez adott pillanatban oly nehéz is. Elkezdődik egy új év. Rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz