Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2020

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2020. június 19. - "mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem."
Pár napon belül elveszítettünk két legendát, két vízilabda klasszist: Kárpáti Györgyöt és Benedek Tibort. Amikor veszteség ér minket, akkor visszagondolunk azokra a pillanatokra, melyekben részünk volt. Az ő esetükben hallgattuk a rádiót, néztük a tévét, ültünk a lelátókon és szurkoltunk. Boldogok voltunk, amikor a labda a hálóban landolt, ordítottuk, hogy "Hajrá fiúk!". És persze mondtuk a magunkét, amikor nem úgy alakultak a vízben a dolgok, ahogy kellett volna. Két kiválósággal lettek gazdagabbak odafent, mi pedig itt maradtunk az emlékeikkel. Fáj a nemzetnek, de még inkább a családjaiknak. Isten veletek Fiúk!

2020. június 4. - Trianon 100
100 évvel ezelőtt írták alá a trianoni békediktátumot, melyről méltó módon emlékeztünk meg ma Kecskeméten. Egy pillanat alatt szakították szét Hazánkat: elcsatoltak területeket, családokat választottak el egymástól. Meg akarták törni a magyarságot, a nemzetünket. Óriási sebeket kaptunk, melyek még most, így 100 évvel később is fájnak. A mai gyermekek ebből már kevesebbet éreznek, hiszen bármikor mehetnek bárhová, találkozhatnak másokkal rövid idő alatt. Azonban erre évtizedeken keresztül nem fog sokaknak lehetősége. A sebek fájnak, talán sohasem fognak begyógyulni. De a nemzet, a Haza, a magyarság itt él a szívünkben. Határon innen és határon túl: "Mi egy vérből valók vagyunk". (Fotó: Keol.hu)

2020. május 25. - Kinyitott az ovi!
Március közepe óta oly sokan vártuk ezt a napot: kinyitott az ovi! Persze rengeteg jó dolog is volt abban, hogy a gyerkőcök otthon voltak velünk: sokat játszottunk, beszélgettünk, tanultunk együtt. De néha egymás idegein táncoltunk. Nem csak a szülőknek, a gyerekeknek szintén, hogy elkezdődött az óvoda: folyamatosan kérdezte Márkó, hogy mikor találkozhat a barátaival, a szerelmével. Hiányzott neki a közösség, amit maximálisan megértek. Reggel nem reklamált, örömmel suhant befelé. A pezsgőt nem bontottuk ki, mert utána még dolgozni kellett menni. De a boldogság(om) így is teljes volt!

2020. május 11. - Egy Hírös Király ma itt hagyott bennünket
Tragikus hirtelenséggel a mai napon elhunyt Király László György, Kecskemét neves polgára, közéleti személyisége, az APEH egykori elnöke. Nem volt évtizedek óta a barátom, nem jártunk össze beszélgetni, de ismertük egymást. Ha találkoztunk, és lehetőségünk volt rá, váltottunk pár szót. Miről? Szinte bármiről, hiszen annyi minden érdekelte: közélet, gazdaság, fotózás, kecskeméti mindennapok. Idén kétszer futottunk csak össze. Először február 24-én a neki is oly fontos Mélymerülés c. lap által szervezett színházi esten. Majd pedig pár nappal ezelőtt egy séta közben. Beszélgettünk egy keveset, mert rohanásban voltunk. Tele tervekkel, pozitív gondolatokkal és egy kedves mosollyal váltunk el. Itt hagyott ma bennünket mindenki Király Lacija, aki most már fentről egy nagy totált tud fotózni mindannyiunkról. Bár ezt a fotót évekkel később is el lehetett volna készíteni... Isten veled Laci!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz