Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2020. július 19. - A jó kávé kapcsolatteremtő ereje
A héten (mint oly sokszor korábban) több kedves ismerőssel is kávéztam. Család, barátok, munka, közélet, múlt, jelen, jövő: minden szóba került. Beszélgetünk egy dologról, majd belecsapunk egy másikba. Röpködnek a gondolatok, a történetek, a bennünket megtaláló feladatok, közben jobban megismerjük egymást. És ahogy ülünk kettesben, újabb ismerősök jönnek, mennek, csatlakoznak. Egy jó kávé nem csak finom és egészséges, de kapcsolatteremtő ereje is van. Ez is egy jó ok arra, hogy miért szeretem.

2020. július 9. - Muzsikaszó vásárlás előtt
Vásárolni mentünk délután a Szil-Coopba és mikor kiszálltunk az autóból, meghallottam a muzsikaszót. Természetesen azonnal indulnia kellett a családnak is, hogy együtt hallgassuk a zenét. Közelebb érve láttam, régi kedves ismerősök szórakoztatják a nagyérdeműt Jóni Oszkár és társai személyében. Lili és Márkó játszottak a combalmon, nekik szólt a Kacsatánc, a Magyar népmesék, míg nekünk a héten elhunyt Ennio Morricone emlékére a Volt egyszer egy vadnyugat dallamai csendültek fel. Kedves Oszi! Ezúton is meg szeretném köszönni nektek a felejthetetlen élményt, melyet Gyermekeink kaptak, mi pedig a csodálatos muzsikaszót!
Képek és videók:
https://bit.ly/2W1EO0z

2020. július 7. - Grazie Maestro!
Tegnap örökre itt hagyott bennünket Ennio Morricone, akinek oly sok csodálatos dallamot köszönhetünk: Cinema paradiso, A profi, Volt egyszer egy vadnyugat... Szem becsuk, hangerő fel és a zene teljesen magával ragadja az embert. Szegényebbek lettünk egy legendával, de alkotásai itt maradnak velünk örökre. Köszönjük Mester!

https://www.youtube.com/watch?v=ibRMQjGzagY

2020. július 1. - A magyar egészségügy napja
Én is nagyon sok olyan embert ismerek, aki az egészségügyben dolgozik. Látom, hallom, tapasztalom, hogy mennyit tesznek nap mint nap. Persze, mások is. Hivatásuk szerint ők viszont az egyik legfontosabb dologra ügyelnek: az emberek egészségére. Áldozatos munkájukat ezúton is köszönöm, köszönjük! "Tanításom arra való, hogy ... megmentsem a feleséget a férj, az anyát a gyermeke számára." - Semmelweis Ignác

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz