Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2020

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2020. december 30. - A Mátrában
Pár napot töltöttünk Parádsasváron és természetesen adta magát, hogy felmenjünk a Kékesre. Két napot is élveztük a havat, a siklást, a szánkózást és a forralt borozást. Egyik nap Arnold volt a kísérőnk, másik nap pedig "nászuramék" látogattak meg minket. Ki hinné, de nem csak a gyerkőcök élvezték a Kékest, hanem mi, nagy gyerekek szintén. Jókat vigyorogtunk, amikor valaki tekebábunak nézte a szánja előtt álló figyelmetleneket. Amikor minket, akkor az arcunkra fagyott a mosoly. Ezt persze betudhatjuk a hidegnek is. A lényeg, hogy kikapcsolódtunk, de azért már ideje volt hazatérni.

2020. december 24. - Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk!
"De jó volna, mindent,
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni."

2020. december 17. - Anya-Mama, a sütigyáros
A családban is van mentős, így látom és hallom a történeteket. Nem lehet egyszerű, nem is irigylem őket. Ugyanakkor nagyra becsülöm a csapatot, hiszen ez nem egy szakma, sokkal inkább hivatás. Anya-Mama hallotta, hogy a kecskeméti mentősök örömmel fogadnak most is  finom falatokat, például sütiket. Egy hónapon belül immár másodjára sütött nekik, amit most is közösen vittünk el. Örömmel adta, a mentősök pedig örömmel fogadták. Megígérték, hogy negyed órán belül már semmi sem fog belőle maradni! Ily módon öröm velük találkozni, munka közben nem szeretnék...

2020. december 16. - Boldog születésnapot Kicsi Fiam!
Kicsivel több, mint 3 évet kellett várni ahhoz, hogy Lili után megérkezzen a családba Márkó is. Nem is tudom, hogy melyikünk volt jobban besózva: Anettem a szülés miatt, Lili az esetleges trónfosztó érkezése miatt, vagy én, mert még nem volt összerakva a kiságy... Lili kicsit nehezebben fogadta Márkó érkezését. Mikor bevihettem őt is megnézni a tesót, akkor ránézett, mosolygott egy kicsit, majd megkérdezte, hogy mikor megyünk már haza. Anya, tesó maradhat, mi menjünk... De ahogy teltek az évek, egész jól összecsiszolódtak. Márkóban sokszor magamra ismerek, szerencsére neki is olyan áldott jó természete van, mint nekem. Meg hát még is csak pasi, mi össze is tudunk zárni egy pillanat alatt! Remélem ez a későbbiekben is meg fog maradni. Nagyon sok boldog születésnapot kívánok Kicsi Fiam!

2020. december 15. - Rotary Advent Kecskeméten
A
koronavírusnak köszönhetően a világ megváltozott. A Rotary viszont elkötelezett maradt a barátságon alapuló önzetlen támogatás mellett. Így a kecskeméti Rotary Club helyi, rászoruló, jó tanuló kisiskolásoknak 20 db laptopot adtunk át - szigorúan betartva a járványügyi előírásokat. Öröm volt látni a gyermekek szemében a boldogságot! Az eszközökkel részesei lehetnek a digitális világnak, mely ma már elengedhetetlen része a mindennapi életünknek. Folyamatosan fejlődik, gyarapodik Kecskemét. Ezekkel az adományokkal pedig mi is hozzá tudunk járulni ehhez és a gyermekek boldogságához. Ezúton is meg szeretnénk köszönni a szponzoroknak a támogatást, az oktatási intézményeknek a munkájukat! A Rotary Club Kecskemét valamennyi tagja áldott, békés karácsonyi ünnepeket és eredményekben, boldogságban gazdag új esztendőt kíván szeretett városunk minden polgárának!

https://hiros.hu/hirek/20-laptopot-adott-raszorulo-diakoknak-a-rotary-club-kecskemet---videoval

2020. november 18. - Boldog születésnapot Pici Szerelmem!
9 évvel ezelőtt hajnalban Anettem keltett, hogy itt az idő, irány a kórház! Jeleztem, hogy a reggeli teendőim után természetesen azonnal indulhatunk, hiszen végre találkozni akarunk az első közös gyermekünkkel, Lilivel. Délelőtt folyamán jeleztem a dokinak, hogy haladjunk, mert éhes vagyok, délben már ebédelni szeretnék. Mosolygott a szülésznővel együtt, aki közölte, hogy első gyereknél nem így működik, meg egyébként is. Aztán 11 óra után nem sokkal már kezembe foghattam Lilit. Ma pedig itt áll előttem 9 évesen, mint egy kis hölgy, aki azóta is folyamatosan levesz a lábamról - ebben is vérprofi. Nemhiába, nőből van! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok Pici Szerelmem!

2020. november 11. - Katona József
Katona József, Hazánk kiváló drámaírója, Kecskemét egykori főügyésze ezen a napon született 1791-ben.
"Köszönöm azt a helyet, melyen bölcsőm rengett és a sírt amelyben egykor jó szüleim elnyugodnak, ha magam elmúlok megmarad ezen sorokban érted égő szeretetemnek
bélyege."

2020. november 10. - Légy jó mindhalálig
Ma volt az évad első nagyszínházi előadásunk, és idén valószínűleg egyben az utolsó is. Lilivel jöttünk és fantasztikusan szórakoztunk: zene, tánc, kicsik és nagyok, valamint Móricz Zsigmond örökérvényű mondata: Légy jó mindhalálig! Lenyűgöző előadást láthattunk, melyet ezúton is köszönünk színművészeinknek! Külön köszönöm Viola kisasszonynak, azaz Hajdú Melindának, hogy Lilivel beszélgettek előadás után. A darabban elhangzott két mondat, melyeket szeretném, ha Lili és Márkó is megtanulna és azok szerint élne: "Gyereknek maradni, amíg lehet." és "Az élet szép". Éppen elég baj, gonoszság vesz körül bennünket a világban, próbáljuk bevonzani ezt a két mondatot és éljünk úgy, ahogy Móricz kérte: "Légy jó mindhalálig".

2020. november 6. - Rotary ebéd a Wojtyla Házban

A Rotary Club Kecskemét is rendszeresen támogatja a Wojtyla Barátság Központ népes családját, most például egy ízletes ebéddel vendégeltük meg őket. A klubot Asztalos Tamás elnök és Csizmadia László háznagy társaságában képviseltük. Tamás elmondta, hogy a Rotary négy kérdés próbájának maximálisan megfelel a Wojtyla közössége és az itt elvégzett munka. Igaz-e? Tisztességes-e minden érintett számára? Elősegíti-e a barátságot és jóakaratot? Javát szolgálja-e minden érintettnek? Négy kérdés, négy igen, és rengeteg kedves mosoly, valamint köszönet, amit ma kaptunk. Az ilyen események miatt is jó érzés a Rotary csapatához tartozni. További fotók:

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz