Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2021

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2021. február 25. - A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztünk
A pandémia sok mindent megváltoztatott az életünkben, így azt is, hogy az eddigi megemlékezések helyett kisebb létszámban, korlátozott módon veszünk ezeken részt. Ma délután a kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztünk meg Kecskeméten a Lestár téri kopjafánál 1-1 gyertyával és virággal. Nem volt műsor, nem volt beszéd, csak a csend. Talán ez többet mondott minden szónál. Emlékezni, emlékeztetni a több tízmillió áldozatra, a borzalmakra. Ez örök feladatunk minden diktatúrával, elnyomással kapcsolatban. (Fotó: Hírös.hu)

2021. február 14. - Most is igent mondanék!
Novemberben lesz 20 éve, hogy először randiztunk Anettemmel. Szeptemberben fogjuk ünnepelni a házassági évfordulóinkat, hiszen 2011-ben az állam, míg 2016-ban Isten színe előtt fogadtunk örök hűséget egymásnak. Öt, tíz, húsz: kerek évfordulók éve lesz 2021. Erre mondják, hogy még gombócból is sok! Gondolom, Picikém nevében szintén kijelenthetem, hogy nekünk viszont nem. Közös életünknek rengeteg csodálatos pillanata volt, melyek mellett voltak hullámvölgyek is - hazudik, aki azt állítja, hogy náluk nem. De együtt vagyunk 20 év után is, ráadásul itt van velünk életünk két kis csodája: Lili és Márkó. Most van a házasság hete, ami persze nem csak ebben az egy hétben fontos. És a nagy kérdésre mit válaszolnék ennyi idő után? Most is igent mondanék!

2021. január 22. - A magyar kultúra napja alkalmából
"Isten, áldd meg a magyart,
Jó kedvvel, bõséggel,
Nyújts feléje védõ kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendõt,
Megbûnhõdte már e nép
A múltat s jövendõt!
"

2021. január 11. - Boldog születésnapot Gong FM!
Társaságunk, az ART TeleCom ott volt az alapításnál, így 1996-ban elindult Kecskeméten a Gong Rádió adása. Mint egy gyermek, a Gong folyamatosan cseperedett: egyre több helyen lehetett elérni, a kezdeti pár órás adásidőt felváltotta a 24 órás, és egyre gyarapodott a hallgatók tábora. A céghez 2001-ben kerültem, így onnantól ismerem egy kicsit jobban a Rádiót is. Azért ez is már 20 éves kapcsolat... Megismertem a csapatot, akikkel öröm volt mindig a találkozás is. Aztán nem is olyan régen a Rádió "elhagyta a szülői fészket" és egy kicsit eltávolodtunk egymástól, de nem nagyon. A Gong folyamatosan itt van velünk, halljuk minden szavát. Büszkeséggel tölt el, hogy a Gong immáron 25 éves lett! Kívánom, hogy a következő 25 évet is meg tudjuk ünnepelni! Ehhez sok sikert, kitartást és rengeteg hallgatót kívánok a csapatnak! Boldog születésnapot Gong FM!

2021. január 1. - Egy szebb, boldogabb új esztendőt kívánunk!
Végére értünk 2020-nak, mely mindenki számára emlékezetes év marad. Rengeteg mindenen mentünk keresztül, melyből szerintem nagyon sok rossz is volt. Most, január 1-én itt állunk a Duna partján, és abban bízunk, hogy a sok rosszat elsodorja a víz. Reménykedünk, hogy most már jobb lesz. Velünk együtt sokan mások is pozitívan állnak az új esztendőhöz, hiszen nem tehetünk mást. Valamit lezárunk és lesz, amit megnyitunk. Változunk, változtatunk, de természetesen nem mindenben. Sok dolgunk lesz, tudom. De "ez a mi munkánk; és nem is kevés."

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz