Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2021

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2021. június 23. - Online kapcsolatteremtés a szülők és az óvoda között
Márkó most fejezi be "tanulmányait" a Széchenyi Sétányi Óvodában. Pár hónappal korábban szóba került az intézményvezető részéről, hogy a nem megfelelő WiFi hálózat miatt sokszor nagyon nehézkes a kommunikáció a munkatársak részére. Felajánlottam, hogy az ART TeleCom térítésmentesen kiépít egy, a kor elvárásainak megfelelő WiFi hálózatot. Miután egyeztettem Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszonnyal és Engert Jakabné Alpolgármester Asszonnyal is, a rendszert kiépítettük, a tesztüzem után a több mint 350.000 forintos fejlesztést a mai napon ünnepélyesen átadtuk. Bízom abban, hogy jó példával szolgálunk mások előtt is, hiszen a gyermekeink a jövőnk. Ezúton szeretném megköszönni az óvoda minden munkatársának az elmúlt éveket, a gyerkőcöknek pedig külön a mai táncos produkciót! (Fotó: Hírös.hu)
Bővebben:
https://hiros.hu/hirek/megujult-a-szechenyi-setanyi-ovoda-informatikai-es-telekommunikacios-rendszere

2021. június 20. - Boldog apák napját!
Sokszor hallani azt az édesanyáktól, hogy a legszebb érzés a világon anyának lenni. Ezzel vitatkoznék, mert lehet benne valami, de a legcsodálatosabb érzés akkor is apának lenni! Nagy boldogság, hogy itt van még velünk Apa és az is, hogy apa lehetek.
"
Hiszem, hogy az, amilyen ember végül válik belőlünk, attól függ mit tanulunk apánktól azokban a kósza pillanatokban, amikor éppen nem akar tanítani nekünk semmit." - Umberto Eco

2021. június 13. - Alfa és Omega Rotary módra
40 évvel ezelőtt születtem Sátoraljaújhelyen, lassan 25 éve élek Kecskeméten. Fél éve vagyok az RC Kecskemét tagja. Most hétvégén a szülővárosomban kirándultunk és büszkén álltam meg az RC Sátoraljaújhely emlékkövénél.

2021. június 4. - Trianon
"Mert népem. Fajtám. Vérem!
Fájdalma bennem ég!
Szánd meg Uram Isten
Attila nemzetét."
(Wass Albert: A bujdosó imája)

Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország! : https://youtu.be/UWCHuUquxn0

2021. május 27. - Születésnapi nagytakarítás
Nem az életemben kellett nagytakarítást végezni, szerencsére ott minden rendben van. Rengeteg elhullott levél, gallyak, és persze nem csak zöld hulladék borította a Nyíri út, valamint a Stádium utca által határolt kis parkot. Lelkes csapatunk - a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság - az ott élőkkel közösen nekiugrott és egy kicsit rendbe tettük a környezetet. A DTKH által rendszeresített zsákokba gyűjtöttük a hulladékot. A zsákok mivel elég véknyak, nem kevés bosszúságot tudtak okozni nekünk is, illetve a város lakóinak, akiknek kötelező jelleggel ezekbe kell gyűjteni a mindenkori zöld hulladékot. Reményeink szerint ez rövid időn belül át lesz gondolva az illetékesek részéről. Mi természetesen addig is folytatjuk a munkát, megyünk, ha hívnak, és segítünk a széchenyivárosi közösségeknek. Bővebben: https://hiros.hu/hirek/tovabb-szepulnek-a-szechenyivaros-zoldfeluletei (Fotó: Hírös.hu)

2021. május 27. - Ezt is megéltem!
Nagyon fura belegondolni, hogy 40 évvel ezelőtt ezen a napon kezdődött földi pályafutásom Sátoraljaújhelyen. Nem érzem magam annyinak, a megjelenő ősz hajszálakat természetesen a gyerekeknek köszönhetem, nem a koromnak. 40 év: még gombócból is sok! Pedig ha jól csinálom, akár ennek a dupláját is össze tudom hozni. Igaz, az még nagyon messze van, élvezzük ki a jelent! Örülök, hogy körbevesznek a szeretteim, a családom. Örülök, hogy vannak barátaim, ismerőseim. Örülök, hogy a Prostamol Uno doboz marcipánból van a tortán, nem kell még ezen élnem. Pilinszky János költő aznap hunyt el, amikor én születtem. Az ő soraival köszönöm mindenkinek, aki gondolt ma rám! "Nem az a baj, hogy nem élünk örökké, hanem, hogy nem érdemes, sőt: irtóztató lenne örökké élnünk. Azt, ami életünkből ismerős, az ismeretlenség övezi. Ha ez az ismeretlen ismerőssé válna, elviselhetetlen lenne életünk ismert része is."

2021. május 21. - Köszönjük és KÉSZ
Nap, mint nap találkozunk a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit KFT. munkatársaival a városban. Folyamatosan szépítik a városunkat, rendben tartják a zöld felületeinket, végzik a parlagfű mentesítést. A Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság képviseletében mintegy 60 élelmiszercsomagot adtunk át ma délelőtt a Közösségi Értékeink Szolgálatában (KÉSZ) programunk keretében. Nyáron a melegben, télen a hidegben kint vannak területen, náluk nincs home office. Volt, hogy a cég előtt dolgoztak és meglepődtek, amikor vittünk nekik vizet, gyümölcsöt: éppen ezzel tudtuk megköszönni a munkájukat. Akkor is örömmel adtuk azt a keveset, ahogy a mai napon is. Utána még beszélgettünk az előttünk álló feladatokról és természetesen a vírushelyzetről is. Bővebben az átadásról: https://bit.ly/2SlvrtG

2021. május 17. - Cigánytök
Egy nagyon kedves ismerősömmel beszélgettünk jó pár héttel ezelőtt arról, hogy el akarok menni Békésre a Kira Vendéglőbe. Ez ugyanis Magyarország első cigány étterme. Mivel szeretek jókat enni, érdekelnek a különlegességek, adja magát, hogy autentikus cigány ételeket is meg szeretném kóstolni. Az ismerősöm mondta, hogy mehetek Békésre, de az egyik barátnőjének az édesanyja szintén cigány és szívesen hoz majd tőle valamit nekem. És ma elérkezett a nagy pillanat: kaptam egy kis tál cigánytököt! Meg kell mondjam, nagyon finom volt! A következő szint az lesz, hogy már a készítésnél is ott kell lennem: látni, hogyan készül a varázslat. Ezúton is köszönöm Szendi a meglepetést!

2021. május 6. - Hello Bogyó!
Anettem már régóta rágta a fülemet, hogy milyen jó lenne egy kis nyuszi otthonra. Mondanom sem kell, nem örültem az ötletnek. Anno már volt nyuszink, de nem igazán voltunk jóban: inkább magának való, antiszociális lény tapsi volt. És miután év eleje óta többször is kért Anettem nyulat, megtörtént a csoda! Beadtam a derekam és születésnapja alkalmából kapott egyet. Mivel előtte született pár nappal, várni kellett az elhozatalára. Péntek óta itt él velünk: most már be van oltva, tudjuk, hogy bak nyúl, megbarátkozott velünk. Beletörődtem, hogy marad és egész jó haverok is lettünk. Hölgyeim és Uraim! Ezek után örömmel mutatjuk be családunk legifjabb tagját, Bogyót! Ugyanitt házi készítésű friss csokigolyó nagyobb tételben is eladó...

2021. május 3. - Érettségi
B
elegondolni is fáj, hogy telik az idő: 22 éve érettségiztem... Aznap reggel kifejezetten hosszú volt az út az iskoláig. De nem csak azért, mert Kecskeméten laktunk és Budapestre jártam suliba. Sokkal inkább azért, mert ott volt a zabszem a hátsóban, adrenalin az egekben. Utólag visszagondolva nem is volt annyira vészes az érettségi. És a ma érettségizőkkel ellentétben nekünk sokkal jobb volt: négy éven keresztül együtt voltunk sülve-főve, nem voltunk elszakítva egymástól hónapokra. Mert bárki bármit mond, az online tanulás nem az igazi. Társas lények vagyunk, szükségünk van a közösségeinkre, a tanár-diák személyes kapcsolatokra. Annak ellenére, hogy nehezen viselem az idő múlását, örülök, hogy már túl vagyok az érettségin. Ebben a mai formában nehéz a mostani fiataloknak. De természetesen szurkolunk nekik, hogy ők is olyan érettek legyenek, mint mi! Sok sikert!

2021. május 2. - Boldog anyák napját!
Bokrétát kötöttem
Jó anyám napjára,
Örül a bokrétám
Minden egyes szála.
S azt mondatja velem
Illatos virágom:
Legyen áldás az én
Édes jó anyámon.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz