Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2021. szeptember 23. - Forog a Varázskerék
Nagy öröm volt számomra, hogy régi kedves ismerősöm, dr. Patay Balázs, a Hírös Sport Nonprofit KFT. ügyvezetője elfogadta meghívásunkat a ma esti Rotary klubülésünkre. A téma középpontjában természetesen a reményeink szerint 2022-ben, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megvalósuló Varázskerék játszótér állt. Mintegy 650 mozgáskorlátozott gyermek él Kecskeméten és vonzáskörzetében, akik számára egy ilyen játszótér remek kikapcsolósást jelenthet. Balázs beszélt még a hozzájuk tartozó létesítmények fejlesztéseiről, kiemelten a Szabadidőközponttal kapcsolatban. Ez a win-win kapcsolat mindenki számára előnyös lehet: ebben rejlik a Rotary és a Rotaract ereje. Köszönöm Balázs, hogy ma este itt voltál velünk!

https://www.rotarykecskemet.hu/hu/hirek/35/forog-a-varazskerek

2021. szeptember 14. - Rotary District konferencia Kecskeméten
A Rotary Magyarország idén Kecskeméten rendezte meg a PETS/SETS konferenciáját - ha már a mi klubunk adja ebben az évben a District kormányzót, Németh László személyében. A mögöttünk hagyott hétvégén kielemeztük a múltat és ami fontosabb, hogy az előttünk álló feladatokat, kihívásokat feltártuk és elkezdtünk nagyon komolyan foglalkozni velük. A kecskeméti csapat nevében örömmel adtunk tájékoztatást arról, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban mozgáskorlátozottak részére kívánunk létrehozni egy speciális játszóteret. Külön köszönöm Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester úr jelenlétét, a szervező (és lebonyolító) csapatnak a munkáját, Radics Sándor cimbalom- és Roby Lakatos hegedűművészek fantasztikus előadását. És természetesen minden rotarys részvételét, hiszen nélkülük nem Rotary a Rotary. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, melyekről reményeim szerint a későbbiekben egyre többször, személyesen is tudunk majd beszélni!

2021. szeptember 1. - Indul a suli!
Elérkezett a nagy nap, Márkó hivatalosan is belépett az iskolába, elkezdte az 1. osztályt. Kettős érzés, hiszen nagyon vártuk már ezt a pillanatot, ugyanakkor nehéz feldolgozni, hogy így repül az idő.
"
Amit csak hall a gyermek, könnyen elfelejti. Amit lát is, már inkább megjegyzi. De amiben Ő maga és tevékenyen részt vesz, az bizonyosan bevésődik az emlékezetébe." - Kodály Zoltán
Sok sikert Márkó az elkövetkezendő évekre, szeretlek!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz