Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2021

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2021. december 25. - Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk!
"Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában,
nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség,
amint mondják, hiszen ezért van az ünnep,
mert nem lehet a csoda nélkül élni."
Márai Sándor

2021. december 21. - Legenda Liget
A Mercedes Benz-Gyár Kosárlabda Akadémia előtt átadásra került a Legenda Liget. Ezzel az emlékparkkal szeretnének tisztelegni azon személyek előtt, akik oly sokat tettek a kecskeméti kosárlabda sportért helyi és nemzeti viszonylatban is. Lili, mint az Akadémia növendéke volt jelen a csapattársaival együtt edzőjük, Adamik Csilla meghívására. Adamik Ferenc, Farkas Anna, Guóth Iván, Király József, id. Tóth Viktor és Túri Éva az első legendák. Évikét régóta ismerem és ezért az ismeretségért mindig is hálás leszek, és köszönettel tartozok. Ivkovicné Béres Tímeát, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét öröm volt hallani, hogy szokta figyelni Lilit hol edzésen, hol meccsen. Tetszett, amit mondott: ismernünk kell a múltunkat, hogy tudjuk, hová tartunk. Ma hat legenda került közelebb a város polgáraihoz, még ha van közöttük olyan is, aki már csak az égi meccseken tud játszani. Szívből gratulálunk nekik! Ki tudja, egyszer még Lili is ott lehet köztük...

2021. december 17. - Boldog születésnapot Márkó!
Igazából 16-án született Márkó, de a nagyobb családi ünneplés csak ma este történt meg. Csütörtökön elmentünk négyesben a Jakóba, majd Barta Dórinak köszönhetően megcsodáltuk Kecskemét esti fényeit az óriáskerékről. Ezt követően pedig a Rotary Kecskemét családi vacsoráján töltöttünk el kellemes pillanatokat. És ma este jött a család, hogy együtt ünnepeljük meg a "Doktor urat". Még belegondolni is fura, hogy már 7 éves Márkó. Valamelyik este nézegettem a korábbi képeket: mintha most született volna. A bölcsek szerint 7 esztendő egy párkapcsolatban vízválasztó lehet. A mi apa-fia kapcsolatunkban úgy érzem, hogy szintén egy változás következik be: egyre több mindenről tudunk beszélni, vannak dolgok, amik csak ránk tartoznak és még lehetne hosszan sorolni. Köszönöm, hogy minket választottál! Boldog születésnapot pici fiam!

2021. december 12. - Éjszakai gondolatok
Napra pontosan
2 évvel ezelőtt is hasonló impulzusok értek... Sokszor megvárom, amikor este elalszik a család és utána kezdek el dolgozni a laptopon. Ilyenkor csend van és nyugalom, könnyebben lehet haladni. Ugyanakkor ez problémává is tud válni, amit leginkább azzal szoktam magyarázni, hogy a legfantasztikusabb csillagjegy, az ikrek szülötte vagyok: nehezen kiszámítható, éppen melyik énem kerül előtérbe. Aki ismer, tudja: pozitívan és extrovertáltan állok az élethez. Aki igazán ismer, tudja: ez nem mindig jön össze. Előtérbe kerülnek olyan gondolatok, melyeket elnyomok magamban. Sok minden foglalkoztat: az ajtók (becsukok egyet, nyitok egy másikat), az elmúlás (nem csak a fizikai), az emberi kapcsolatok (ki hogyan áll a másikhoz), a félelem (elveszíteni valamit vagy valakit), és még hosszasan lehetne sorolni. Aztán jön egy hirtelen váltás és visszatérek a pozitív életérzéshez. Hogy várhatom el a körülöttem lévőktől, hogy eligazodjanak rajtam, amikor néha nekem sem sikerül?

2021. december 6. - "Mert Gammapolis vár reám"
Lehet, hogy Gammapolis várt reá, de mi nem akartuk, hogy elmenjen Kóbor János. Értem én, hogy Alfa meg Omega, de most ismét egy olyan művész hagyott itt bennünket, aki nélkül teljesen más lett volna a (magyar) zene világa. Rengeteget hallgattam én is őket. Ha bármikor felcsendülnek az ismert dallamok, mindannyian kívülről fújjuk azokat. Nem jutottam el Omega koncertre és most már nem is tudok, Mecky is csak az égiek színpadán fog fellépni. A régi csibészek Léna és egy petróleumlámpa mellett énekelnek a gyöngyhajú lányról, miközben napot hoznak, csillagot...
https://youtu.be/pOw4i7QNx1I

2021. november 25. - Rotary est Szegeden
1937. november 11-én ítélték oda Szent -Györgyi Albert részére a Nobel-díjat, és a Rotary Club Szeged anno díszvacsorával ünnepelte meg a díjazottat. A hagyomány azóta is töretlen, ma este pedig a kiváló tudósról hallgattunk meg egy igazán érdekes előadást. Ezt követően átadták a klub Szent-Györgyi Albert-díját, melyet Sófi József biológus, a Sófi Alapítvány alapítója kapott. Új tagokkal bővült a klub, ők is ma tették le az esküt, mely szerint követik a Rotary alapelveket életük során. Rengeteget tanultam az est során, érdekes beszélgetéseken vehettem részt, élményekkel gazdagodtam. Nagyon szépen köszönöm a meghívást Méray József elnöknek és a tagoknak - na de leginkább az estet záró csapatnak!

2021. november 22. - Megyéken átívelő ízek
Amikor egy Rotary klub segít, az jó dolog. De ha kettő összefog, akkor még nagyobb örömet tudnak szerezni az arra érdemesek számára.
Így történt, hogy az RC Kecskemét és az RC Szolnok-Tisza összefogásával a Cserpes Sajtműhely tejtermékeiből jutott kóstoló a Ceglédi Úti Óvoda népes gyermekseregének, valamint a Magyar Ilona Általános Iskola tanárainak. Még a maszkokon keresztül is lehetett látni az átvevőkön, hogy jó helyre kerültek a Cserpes finomságok. A Rotary egyik feladata, az önzetlen segítség. Minden bizonnyal ez most is sikerült.

2021. november 20. - Geo és Leo
Megkerestük a Rotary által elrejtett geoládát a Helvéciai kilátónál, majd a Leskowsky hangszergyűjtemény csodáival ismerkedtünk meg a mai napon. Kísértek minket gyerekek is, akik örömmel kerestek, kutattak. Azonban a dicsőség Németh László "Frici" kormányzóé, aki mint egy gyerek, akkora lelkesedéssel fedezte fel az eseményládát. A keresés után megtekintettük Kecskeméten a Leskowsky Hangszergyűjteményt. Kodály városában a mindenki által csak Leóként ismert Leskowsky Albert több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen egy igen érdekes és több száz darabból álló hangszergyűjtemény mindenki számára megtekintendő.
Bővebben:
https://www.rotarykecskemet.hu/hu/hirek/41/geo-es-leo

2021. november 18. - Boldog születésnapot Picurkám!
10 évvel ezelőtt megláttam azt a nőt, aki azonnal levett a lábamról. Pedig nem csinált semmit, csak a karjaimba vettem, meg se nyikkant, csendben szuszogott, én pedig gyönyörködtem benne. Megszületett az
"én szerelmem", Lili. Ránéztem Anettemre, akiben ekkor tudatosult, hogy Ő innentől kezdve már csak a második lehet. De ez az élet rendje - gondolom én. Ez a 10 esztendő gyorsan elszaladt, és állítólag a következő még hamarabb fog. De addig is élvezzük minden pillanatát! Boldog születésnapot Picurkám!

2021. november 8. - Ismét találkoztunk
Munkánk során is tapasztaljuk, hogy a vírushelyzet rengeteg változást hozott az emberek életébe. Ennek egyik jele, hogy sok kapcsolat átkerült a virtuális térbe, személyes találkozók maradtak el - ezek minden előnyével és hátrányával együtt. Úgy vélem azonban, hogy a kapcsolatteremtésben a legfontosabb a személyes találkozás. Ezért nagyon boldog voltam, hogy az ART TeleCom képviseletében ma ismét a Wojtyla Házban jártam, ahol a közös munka eredményeképpen egy ízletes ebédet szolgálhattunk fel. Mint régi ismerősök, barátok, abban maradtunk, hogy természetesen találkozunk még.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz