Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2022. május 25. - A Benkó
Zempléni gyerekként nekem kicsit fura volt, hogy Kecskeméten annyi "hegy" van, holott csak egy dombot látni, azt is mesterségesen hozták össze. Életem nagyobb részét (közel 25 évet) már a Hírös Városban éltem le, így most már kecskemétinek is mondom magamat. Ezalatt rengetget tanultam a városról, többek között Benkó Zoltánról, az Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat egykori vezetőjéről. Ma délután az általa megálmodott, az immáron ő nevét viselő Benkó Zoltán Szabadidőközpontban felavatásra került a szobra. Időutazáson vettünk részt, hiszen ha csak pár percben is, de egy hosszú, problémáktól egyáltalán nem mentes, de lehetőségekkel, kihívásokkal teli korszakot idéztek meg az előadók (Hajagos Csaba, Öveges László). A város zöld tüdejének bejáratánál immáron egy nagy álmodó (és megvalósító) szobra fogadja a látogatókat. "Tómederből mozdítsunk hegyet! Vegyünk el, egyúttal adjunk hozzá! Milyen egyszerű. De mégis csak benne és általa vált a gondolat valósággá."

2022. május 22. - Következő KTE meccs az NB1-ben lesz!
Először is a legfontosabb, hogy megköszönjük a KTE minden játékosának és a klub minden munkatársának azt a kemény munkát, amit ebben a szezonban véghez vittek! A mai mérkőzés előtt már eldőlt, hogy a csapat az NB1-ben folytatja, ennek ellenére végig izgultuk a 90 percet. A csapat 7-2-re megverte a szentlőrincieket, még szebbé téve az estét. Izgalmas szezont zárt a KTE csapata, az elején alig hittük, hogy így végződik majd. Az ezüstéremmel a nyakukban a csapat megérdemelten ünnepel, hogy utána teljes erőbedobással meneteljenek tovább, előre. Hiszen a következő KTE meccs az NB1-ben lesz! Köszönünk minden gólt, minden pillanatot! Szép volt fiúk! Hajrá Kecskemét! Hajrá KTE! Hajrá lilák!

2022. május 13-15. - Családi csavargás
Egy-két átszervezés után Anyáékkal közösen vágtunk neki a hétvégének. A kecskeméti görögkatolikusok kirándulást szerveztek a máriapócsi gyerekbúcsúra. Mi úgy döntöttünk, hogy már péntek délután megyünk és megtoldjuk a programokat. Csodálatos napot töltöttünk egy varázslatos kis településen rengeteg gyerekkel és szüleikkel közösen. Ezt követően mentünk Szerencsre kedves rokonainkhoz, igaz előtte megálltunk falatozni Bodrogkeresztúron a Lebuj Fogadóban. Szerencsen Pistiékkel (no meg pálinkával és borral) töltöttünk pár kellemes órát, majd megpihentünk a Huszárvár Kastélyszállóban. Vasárnap még megtekintettük Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumot és egyszer csak hazaértünk. Mozgalmas, de annál szuperebb hétvégét hagytunk magunk mögött.

2022. május 1. - Boldog Anyák napját!
Két nő, két fontos pont az életemben: az egyik az Édesanyám, a másik a Gyermekeim Édesanyja. Mindent köszönök Nektek, szeretlek Titeket!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz