Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2011

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2011. január 29. - Pótszilveszter
Az első bulink az idén. A BKMÖ TGYSZ és Gyermekotthonai megrendezte a Pótszilveszteri bulit, melyre minket is meghívtak (mint jó barát és mint alvállalkozó). A buli jól sikerült: ettünk-ittunk, mulattunk, táncoltunk. A tombolára felajánlott ajándékokat örömmel vették át a nyertesek, bár voltak kisebb kavarodások (nem jelentkeztek egy-két nyereményért).
És ami fontos: a tombola bevételével Anita gyógykezelését támogattuk. A 65 ember összesen 92.000,- HUF értékben vásárolt tombolát. Ez a pénz a korábban összegyűjtötthöz került, melyhez néhány barátunk, Anett és én összesen 50.000,- HUF-al járultunk hozzá. Ezúton is köszönöm Nektek!

2011. január 28. - Közösség
Teljesen más, de szintén fontos megemlítenem két másik találkozót. Először az érettségivel és a felsőfokú jelentkezéssel kapcsolatban tartott Magos András egy tájékoztatót a Tudomány és Technika Házában, melyet a Societas Kecskeméti Szervezete rendezett meg. Sikeres volt, remélem a megjelent fiatalok érettségije és felsőfokú jelentkezése is az lesz. Ez követően a Petőfivárosi RÖNK tartott ülést, melyen a jelenlegi képviselő számolt be a városi ügyekkel kapcsolatban. Továbbá meghatározták az idei fontosabb célokat a lakók. Probléma van bőven, nem is kevés. De közösen meg lehet oldani őket.

2011. január 28. - Sas István
Hírlevélben jött a meghívó a Reklám-Frissítés-11.0 rendezvényre. Már volt részem jó pár, a marketinggel, reklámmal kapcsolatos rendezvényben, de ez különleges volt számomra. Az előadó Sas István volt.
Az előadás lényege: megszűnt a régi értékesítési modell. A vásárlóval interaktív kapcsolatba kell kerülni. El kell érni, hogy potenciális ügyfél legyen. Tolódunk a web 2 felől a web 3 irányába. A reklám legnagyobb ellenfele az Internet, a különböző közösségi hálók. Három, a témához kapcsolódó videót emelnék ki: Jézus születése; Social Media Blues; Old Spice reklám.

2011. január 27. - Születésnap
Anya betöltötte az 54-et. Ennek apropóján meglepetés köszöntést találtunk ki Neki. Sietett haza Apa, Zsófi jött Krisztiánnal, és természetesen mi ketten.
Volt meglepődés! Nem számított arra, hogy mindannyian ott leszünk. Virág, torta, ajándék, koccintás, majd egy beszélgetéssel egybekötött kis vacsorával zártunk.
Boldog születésnapot Anya!

2011. január 25. - Babázás
A nyomorultak előadásra akartunk jegyet venni még tavaly ősszel a kecskeméti Katona József Színházba. A nagy érdeklődés miatt már nem volt lehetőségünk. Így Anettel a bérletvásárlás mellett döntöttünk. Délután néztük volna meg az előadást, de Anett nem érezte még olyan jól magát.
Viszont egy kedves ismerősünk megkért minket, hogy egy pár órára vigyázzunk a pár hónapos kislányára. Volt részünk nevetésben és sírásban is, de nagyon jól éreztük magunkat. Egész jól mutatott mindkettőnk kezében a baba...

2011. január 24. - Grapevinedance.hu
Megszületett! A Grapevine Show Dance Club vezetője, Huszár Ildikó ("Pötyi") megkeresett a honlapjukkal kapcsolatban. Nem volt megelégedve az akkori szolgáltatóval, a honlap karbantartójával. Mivel hallotta, hogy párat már készítettem korábban, bennem látta meg az új oldalukat. Jelentem, elkészült. Nézzétek meg, mondjátok el a véleményeteket!
És ha már Grapevine. Februárban két rendezvényük is lesz, gyertek el Ti is!

2011. január 23. - Szünet vége
Az elmúlt egy hét sajnos a lepukkanásról szólt. Sikerült vasárnapra ágynak dőlni valami csoda vírusos nyavajával. Ebből szerdára kikecmeregtem. Nem ez volt az igazán nagy probléma. Anett átesett egy műtéten, melyet senki nem várt. De most már túl van rajta, itthon lábadozik és végre én ugrálhatom Őt körbe. Megbeszéltük, hogy előre tekintünk és ismét mindenben a szépet és a jót keressük tovább.

2011. január 14. - Free press for Hungary!
Az egész a Facebook-on indult... Helyesebben mondva a "nemzeti kormány" által kreált médiatörvény megalkotásakor. Mindenkinek lett volna más elfoglaltsága is így péntek este. De el szerettük volna mondani mi is: nem értünk egyet a hatályba lépett média szabályozással kapcsolatban! Lehetett volna jó az irány, de az, hogy ilyen mértékben koncentrálódjon itt is a rendszer, hogy azt dobják meg kővel, akit ők akarnak, stb. az már nem helyes. Rendet kell tenni a médiában (is), csak nem mindegy, hogy milyen eszközökkel, milyen módon.

2011. január 06. - Adományozás
Az októberi adományozás után az új évben sem hagyta magára a segítségért folyamodókat Király József. Így délelőtt a Wojtyla Háznál adott át újabb 10 mázsa tűzifát, mely több család között került kiosztásra.

2011. január 02. - A 10-20-30 éve
A 2011-es esztendőben három évforduló is lesz, melyet meg fogunk ünnepelni - különböző formában.

  • 10. évforduló: november 15. - 2001-ben ezen a napon volt az első randi Párommal, Anettel.

  • 20. évforduló: november 22. - 1991-ben létrejött az ART TeleCom.

  • 30. évforduló: május 27. - 1981-ben Apa és Anya (no meg a többiek) örömére megszülettem.

De mindegyikről időben kaptok bővebb tájékoztatást és esetleg meghívót (a 10. évfordulós kivételével).

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz