Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2021

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2021. április 28. - Rotary támogatás a mentősöknek
Ma délután a Rotary Club Kecskemét a helyi mentősöknek vitt egy 130.000,- Forint értékű egészségügyi eszközkészletet, ami pulzoximéterekből, érintésmentes lázmérőkből, vérnyomásmérőkből és fonendoszkópokból állt.
Mindennapi fogyóeszközök, melyeket sajnos nem csak a pandémia ideje alatt tudnak használni, hiszen rengeteg esetük van, volt és lesz. Ilyenkor pedig számítanak a másodpercek és a jó diagnosztika elengedhetetlen. Szomorúan hallottuk azt a nem olyan régen megjelent hírt, miszerint a mentősök megálltak pár percre enni és ezt egy járókelő felháborodva lefotózta. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy helybe hozunk nekik egy-két falat süteményt és üdítőt. Reméljük, hogy minél több emberhez eljut az akciónk és lehetőségeikhez mérten ők is támogatni fogják a mentősöket. Köszönet és hála a frontvonalban dolgozóknak! (Fotó: Baon.hu)

2021. április 22. - A Föld napja
Mint oly sok dedikált nap az évben, a Föld napjának is minden nap kellene lennie: ne csak egy napon akarjunk rá vigyázni. "Egy fecske nem csinál nyarat! Én egyedül mit tudok tenni?" És még lehetne hosszasan sorolni az ehhez hasonló mondatokat, melyek oly gyakran elhangzanak. Pedig csak rajtunk múlik és nem kell nagy dolgokra gondolni! De például ne dobjuk el útközben a szemetet, ne folyassuk feleslegesen a vizet, ne romboljuk a természetet. Itt élünk ezen a bolygón, éppen ezért érdekünk, hogy vigyázzunk rá. És amióta megszületett a két csodálatos gyermekünk, még inkább elgondolkozok azon, hogy vajon milyen életet, milyen Földet hagyunk rájuk. Szeressük a bolygónkat, mert csak ez van nekünk.

2021. április 16. - Megállt a Körhinta
Két évforduló is van ezen a napon, és gondoltam, azokkal kapcsolatban írok pár sort. 1830. április 16-án hunyt el Kecskemét híressége: Katona József, a Bánk bán szerzője, városunk egykori főügyésze. A másik pedig, hogy 2001. óta április 16-a a magyarországi holokauszt áldozatainak emléknapja. Magam elé vettem a laptopot és olvasom, hogy örökre távozott közülünk Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ezer közül fel lehetett ismerni a hangját, a mosolygó szemeit. Sajnos nem láthattam a színpadon élőben, most már esélyem sincs rá. Megállt a Körhinta. Mari kiszállt és most már fentről ragyog ránk.

https://youtu.be/Dc5WSaX4CcI

2021. április 7. - Megújuló "Szarvas tér"
1997. telén költöztünk Kecskemétre és az Akadémia körúton laktunk jó pár évig. Az ablakból kinézve lehetett látni a "Szarvas tér" már akkor sem szívderítő látványát. A régiek mondták, hogy remek hely volt: az Aranyszarvas Étteremben jókat ettek-ittak; a téren játszottak a gyerekek, a nagyok beszélgettek, sakkoztak, élvezték azt a kis zöldet a beton dzsumbuj közepén. Amikor ideköltöztünk, ebből már nem sok maradt. Lepukkant épületek, elhagyatott tér, stb. Éppen ezért örömmel olvastam ma, hogy új közösségi teret fognak itt kialakítani hamarosan a KVÜ vezetésével pályázati forrásból. Színpad, trambulin, játékeszközök, sakkasztalok és hatalmas zöldfelület. Délután elsétáltunk arra a Lilivel és Márkóval: már sorolták, hogy miket fognak itt csinálni. Mindannyian nagyon várjuk.
Bővebben:
https://hiros.hu/hirek/uj-kozossegi-ter-szuletik-a-szechenyivarosban

2021. április 5. - Áldott Húsvéti ünnepeket kívánunk!
"Felvirradt Húsvétnak második hajnala,
Melyben szoktak járni az ifjak tábora.
Az a papok dolga, én nem magyarázom,
Öntözködni jöttem, a szót nem cifrázom.
Hajtsák le fejüket, kik lányfővel bírnak,
Sutba az apraja, kik a víztől sírnak!"

2021. március 27. - Köszönet és hála, meg egy pár szendvics
Az egészségügyi dolgozók és közöttük a mentősök nem csak most, a pandémia idején teszik a dolgukat, hanem folyamatosan. Sajnos sokszor lehet látni és hallani, ahogy egy-egy mentőautó végigrobog a város útjain. Mennek, mert náluk a másodpercek is számítanak. Viszik a beteget a kórházba, utána leparkolnak, de lehet, pár perc után már indulnak is tovább. És ilyenkor azért jól esik egy kis pihenés és pár jó falat. Éppen ezért Anyával ma megleptük őket ebéd előtt két nagy láda rántott húsos szendviccsel. Papp Zoli jött elénk, aki örömmel vette át a csomagot, melynek minőségi ellenőrzését rövid időn belül megkezdte immáron a kollégáival együtt. Örömmel adtuk és köszönetünket fejeztük ki nekik a mindennapos áldozatos munkájukért. Vigyázzatok magatokra és másokra is!

2021. március 21. - We are the champions
Ma délelőtt rendezték meg a 113. Mezei Magyar Futó Bajnokságot a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Végre sütött a Nap, kellemes időben tudták róni a köröket a versenyzők. Mi pedig szurkoltunk nekik, közben beszélgettünk sportról, vírushelyzetről, a vasárnapi ebédről. Lehetett látni a mosolyokat az emberek arcán a maszkon keresztül is. Szeberényi alpolgármester úrral nem ez az első sportesemény, amin találkozunk, de most készítettünk először ilyen közös fotót. Futás helyett mi a dobogót választottuk. DJ Pénzes, mint No.1 DJ azonnal a dobogó első fokára állt, Tamásé lett a 2-es (ha már ott fog indulni jövőre), nekem maradt a harmadik. Folyt.köv. fiúk! Hajrá Kecskemét!

2021. március 15. - Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!
"Óh, a bátrak, az erős idegű emberek nem tudják megítélni, mily óriási heroizmus kell ahhoz, mikor egy ideggyönge ember elszánja magát, hogy odamenjen a veszély közé, mit az erősek kinevetnek, föl sem vesznek, de melynek jelenlététől a beteg kedély pokolbeli kínokat szenved! Nem a bátraké - a félénkeké a pálma, kik rettegnek, reszketnek a golyófütyüléstől, de azért mégis nekimennek - becsületért, - szerelemért, - hazáért, - asszonyért!
" (Jókai Mór: A kőszívű ember fiai)

2021. március 11. - Nemhiába
Egyik nagyon kedves barátom a Tormási KFT-nél dolgozik. Amikor áttértünk tavaly az Opelre, adta magát, hogy őket keressük, mint márkaszerviz. Pár nappal ezelőtt jelezte az autó, hogy cserélni kell a motorolajat, így időpontot kértünk, ma mehettünk is. Okés, én nem figyeltem, mert véletlenül a másik telephelyükre vittem az autót, de miután onnan átirányítottak, már gördülékenyen ment minden. Kedvesen fogadtak, adategyeztetés és munkafelvétel után pedig megkérdezték, hogy hova vigyenek, ha már itt hagyom az autót. Apróság, de mégis jóleső gesztus. Hívtak, amikor kész lettek, átvételkor mindent megmutattak. Nem vagyok nagy partnerük, csak egy mezei autó tulajdonos. Mégis nagyon figyelmesek voltak. Az "öreg Tormási" is már több, mint 50 éve ott van a piacon - nemhiába.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz