Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2015

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2015. június 30. - Köszönöm
Kedves Barátaim! Nagyon szépen köszönöm, hogy tegnap oly sokan felköszöntöttetek névnapom alkalmából! A képen a lángcsóvát nem megfogni akartam, hanem elvarázsolni - pár másodperces küzdelem után azért sikerült. A tortából Nektek most csak virtuálisan jut, mi viszont az óriási pizza után leküldtük az eredetit is. smile hangulatjel Imádnivaló család, jó barátok és ismerősök - kell ennél nagyobb ajándék? Köszönöm Nektek!

2015. június 24. - Fuzarium 2015
Videó: https://youtu.be/frkxK-D6o5Y
Ahogy az elmúlt pár esztendőben, lelkes és profi IT csapatunk ismét összejött, hogy lazuljunk, pihenjünk egyet. Most kakasok és tarajok végezték a bográcsban. Pár óra főzés után a pocakokban végezték kevés alkohol kíséretében. A házigazda HPeter most sem maradhatott ajándék nélkül, melyekből a mostani "sláger" szerint a kerítésen landolt pár plakát, a többi a konyhában. Jól éreztük magunkat, most már feltöltődve várjuk az újabb megrendeléseket!

2015. június 24. - Maci-projekt off
Videó: https://youtu.be/28a8kByQCnQ
Tegnap este a kecskeméti Inner Wheel Club átadta a Maci-projekt által összejött adományokat Kecskemét főterén. Így most gyerkőcök nyaralását tudták támogatni. Szép kezdeményezés, a kicsiknek pedig öröm.

2015. június 15. - Sakkverseny, avagy nem minden csupán fekete és fehér
Jó kezdeményezésnek tartom, hogy a Petőfivárosban a Vásárhelyi Iskola és az SOS Gyermekfalu gyermekeinek részvételével elindultak a sakk délutánok. Helyi, civil kezdeményezés, melynek élére az önkormányzati kampányban ellenfelem, Kővágó Gyula állt. Ma a suliban tartották meg a sakkversenyüket. A sakktáblával és a figurákkal ellentétben nem minden csupán fekete és fehér. Politikai oldaltól függetlenül támogattuk felajánlásokkal a versenyt, hogy a gyermekek az agytorna után is jól érezzék magukat. Ezúton is szeretnék gratulálni az általam különdíjazottaknak: Ballus Pannának (legjobb női sakkozó), Cselik Ádámnak (legjobb csapatkapitány) és Prohászka Márknak (kiváló sakkozó). Természetesen folyt.köv. és még messze a sakk-matt...

2015. június 5-7. - Kettesben Tatán
Lili és Márk nagyon rendesek voltak: engedélyeztek nekünk egy hosszú hétvégét kettesben Tatán. Nem kell izgulni, nem egyedül maradtak otthon: Anyáék vigyáztak Rájuk. Mi pedig annak örültünk, hogy végre a Nagyszülőkkel lehettek. Ja, meg annak, hogy csak mi voltunk most. Nem kellett etetni, készíteni a barna kakaót, mesélni, stb. Ezek is jó dolgok, de most önzők voltunk. Tata gyönyörű kis város, érkezésünk után rögtön hajókáztunk, megcsodáltuk a várat, korzóztunk egy kicsit. A hotel saját bora nagyon kellemes volt, a wellness részleg pláne. Kis csavargás, pihenés, kellett volna enné több? Minden bizonnyal máskor is elvonulunk a világtól...

2015. június 4. - A Nemzeti Összetartozás Napja
95 évvel ezelőtt írták alá a Trianoni szerződést. Egy országot úgy szétdarabolni, hogy határ válasszon el családokat, barátokat, hogy határon túli magyarjaink legyenek - ez egy nemzet megalázása, sárba tiprása. De hogy idáig jutottunk, ebben sok mindenkinek van felelőssége. Közel 100 évvel a tragédia után ezt el kellene ismerni. A múlton változtatni nem tudunk, de a jövőt még alakíthatjuk. Ne legyen még egy világégés, ne legyen még egy Trianon. Tegyünk közösen a nemzetért, mert csak annak van értelme és akkor beszélhetünk összetartozásról. Ma ezekről emlékeztünk meg az Országzászlónál.

2015. június 4. - Bölcsi-búcsú
Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen hamar elérkezünk ehhez a pillanathoz: Lili befejezte tanulmányait a bölcsiben. Még csak most hoztuk és máris vihetjük haza, illetve majd az oviba. Rengeteget fejlődött, amiért köszönettel tartozunk Évinek, Katinak és a bölcsi minden munkatársának. Az elején vonakodva lépte át a küszöböt, ma pedig örömmel, mosolyogva rohan a kis barátaihoz. Ma délután egy aranyos műsorral búcsúztak el egymástól, a nevelőktől, az intézmény falaitól. És mit hoz a jövő? Ősszel indul az óvoda, aztán majd meglátjuk...

2015. május 31. - Gyereknap(ok)
Video: https://youtu.be/tVpSOULl0xM. A hétvége leginkább a Gyerkőcökről szólt, bár Márk még mindig nem igazán akar foglalkozni az ilyen dolgokkal. De ami késik, nem múlik... Kecskemét főterén mindkét nap gyerekműsorok és kisebb forgatag is volt. Lili persze nem hagyhatta ki az ugrálást, az édességeket és a játékvásárlást sem. Aztán kettesben voltam Vele moziban is, ahol az előzeteseknél végig csak ezt hajtogatta: "Nézzük meg ezt is, ha jövünk". Be leszünk táblázva rendesen. Az Inner Wheel Club kecskeméti csapata ismét maci gyűjtést és adományozást rendezett, hogy ezzel is támogassa rászoruló gyermekek nyaralását. Mind a gyűjtésben, mind az adományozásban részt vettünk. Ha csak egy kicsivel is tudjuk segíteni a kicsiket, már megérte. Ne csak egy, minden nap legyen gyereknap!

2015. május 31. - A Hazáért
Országszerte, így Kecskeméten is megemlékeztünk azokra a honfitársainkra, akik vérüket és életüket adták Hazánkért, honfitársainkért. Ők azok a Hősök, akik megvédtek, megvédenek bennünket. És nem csak a ma hőseiről beszélünk: az '56-os forradalmárokról, az I. és II. világháború katonáiról, a '48-as szabadságharcosokról és még hosszasan lehetne sorolni. A mai megemlékezés számomra legmeghatóbb pillanata az volt, amikor két idős hölgy egymás kezét fogva egymásra nézett, mikor a II. világháború katonáiról beszéltek éppen. Tisztelet és megbecsülés jár a honvédőknek. Köszönjük nekik, hogy vigyáznak ránk és csodálatos Hazánkra.

2015. május 29. - "Figyelem az emberekre"
"Figyelem az emberekre, a mindennapi problémákra" - mondta ma Orbán, miközben értékelte az elmúlt nyóc, akarom mondani öt évet. Az ötlet kiváló, ezt már 2010-ben el kellett volna kezdeni. Figyelni nem csak a csókosokra, haverokra, rokonokra kell, hanem minden honfitársunkra. Egy kormány, egy kormányfő nem teheti meg, hogy ne egy nemzetként kezelje honfitársainkat! Nem különböztethet meg senkit és semmit! Nemzet és nemzeti érdekek vannak, melyeket neki(k) kutya kötelessége szolgálni és nem kihasználni! De elmondta azt is, hogy az EU és a NATO a családunk. Köszönjük, ideje volt már ezt is észrevenni! Nem keménykedni kell, hanem együttműködni, mert csak akkor lehetünk igazán sikeresek!  Tetemes bakot is lőttetek? Nem is egyet! Csak ezeket nem akartátok észrevenni! Van még esély kirántani szép Hazánkat a mélységekből, melyhez akarat, szolgalelkűség és önzetlenség is kell. Hajrá...

2015. május 27. - Egy évvel öregebb...
Öregebb? Dehogy is! Legfeljebb tapasztaltabb, de öregebbnek biztos nem mondanám magamat. Nem érzem így, sőt egyesek azt mondják, hogy egy nagy gyerek vagyok. Most akkor mi a helyzet? Igazából csak annyi, hogy "eddigi életem már "megvan"" - ahogy írta egy kedves ismerősöm. Részt vettem a Panasonic Roadshow-ján (http://on.fb.me/1LLyQU6), majd este kis családommal és Anyáékkal emlékeztünk meg 1981 legfontosabb eseményéről. Köszönöm Nekik, hogy emlékeztettek a koromra, hogy Velük lehettem. És természetesen köszönöm minden kedves ismerősömnek, barátomnak, munkatársaknak, ügyfeleknek, partnereknek, közéleti szereplőknek, stb. hogy gondoltak rám, nagyon jól esett. Reményeim szerint jövőre is megtehetik, megtehetitek.

2015. május 21. - Öt éve hagyott itt minket Mamika
Belegondolni is fáj, hogy már öt éve nincs velünk Mamika. Valahol érthető: hiányzott Neki Papácska. Csak ezt nekünk, akik itt maradtunk nélkülük, kicsit nehéz elfogadni. Öt év hosszú idő, de annyira mégsem: ugyanúgy hallom a hangját, előttem vannak a mozdulatai. Micsoda zsuga partikat tartottunk a teraszon! Micsoda sztorikat tudott mesélni a falubeliekről, no meg Apáékról! Mosolygott, jóízűen tudott nagyokat nevetni. Miután Papácska elment, sok minden változott, sokszor nem találta a helyét. A kórházban láttuk utoljára, ahol már jócskán vesztett régi önmagából. Menni akart Papácska után de úgy, hogy mindketten itt is maradjanak velünk örökre: a szívünkben. Hiányzol Mamika!

2015. május 16. - KTE meccs Felcsúton
Video: https://youtu.be/QKLcOS-KrNk. Mentünk, mert kíváncsiak voltunk: a KTE játékára és a kerti wc mellé épített arénára is. Bizonyos értelemben rossz volt látni a KTE csapatát. Érződött a játékukon, hogy nagy a baj: NB1 elhagyása, az edző távozik, kiszállt az egyik tulajdonos - sok(k) lehetett erre a hétre. Valahol érthető, hogy ezek után kikaptunk 4-0-ra. Mikor Tujvel integetve ment le a pályáról, abban minden benne volt. Sokan szurkoltunk a KTE-nek, a hazaiakat inkább csak a VIP részleg erősítette Viktorral és Lőrinc baráttal. Mintha nem vált volna be a hazai futball erőből történő erőltetése, látszik, hogy sok probléma van. Megfelelő keretek között, egészséges módon kellene ezzel foglalkozni, bár erre szerintem még sokat kell várnunk. De addig is: hajrá Kecskemét! Köszönjük fiúk!

2015. május 15. - Univer Tavaszi Nyílt Napon
Fontos lehet az Univer Majonéz és az Univer Ketchup is az ember életében, de a sültkrumplimra hívnám fel mindenki figyelmét! Friss, ropogós és egy életen át majszolom... Ma az Univer által szervezett Tavaszi Nyílt Napon, vagyis egy gyárlátogatáson vehettünk részt. Megnéztük, hogyan készülnek az Univer finomságai, milyen folyamatokon megy keresztül pl. a paradicsom, mire ízletes ketchup lesz belőle. Jó érzéssel tölti el az embert, hogy kecskemétiként mennyi mindennel "látjuk el" honfitársainkat.

2015. május 12. - Tanulni és szolgálni
Úgy érzem, hogy ez a két szó tudja jól jellemezni Dr. Pap István tanár úr életét, akivel ma délután Kriskó János beszélgetett az új könyvéről a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán. Szép számmal jöttek a vendégek, mert mindannyian kíváncsiak voltunk Pap tanár úr életére. Tanulni és szolgálni. Folyamatos tanulásra van szükség ahhoz, hogy az ember fejlődjön és a megszerzett tudást, valamint tapasztalatot arra használni, hogy szolgálni tudjuk a hivatásunkat - jelen esetben a tanítást. Mert Pap tanár úr nem oktatóként tekintett magára soha, hanem tanítóként. Ezt hozta magával Tázlárról, Bajáról, Szegedről, Budapestről a Hírös Városba is. "A nagy mesélő" - hangzott el. Ez való igaz, örömmel tapasztaltuk mi is a főiskolai előadásokon. Egy kicsit vissza is jöttek az emlékek, nosztalgiáztunk mindannyian.

2015. május 8. - Megemlékezés a II. világháború befejezésének 70. évfordulóján
Ahogy már tavaly, az orosz-ukrán konfliktus miatt a korábbi szövetségesek külön koszorúztak. Mi most is az ukrán nagykövetséggel és az önkormányzattal közösen helyeztük el a megemlékezés koszorúit és virágait. Egy szörnyű, milliók áldozatával járó vérzivataros korszak zárult le 1945. május 9-én Európában, amiből Kecskemét is kivette a részét.  A Budai úti hősi temetői megemlékezés után a köztemetőben megkoszorúztuk a 2011-ben elhunyt Katona Gyula honvéd ezredes sírját, aki sokat tett a hősök emlékének megőrzéséért és ápolásáért. Bízom abban, hogy az emberiség megtanulta: még egy ilyen világégést nem engedhetünk meg senkinek és semminek!

2015. május 7. - Young Partner Nap
Zajlik az oktatás, éppen a VoIP hálózatok adatvédelmi megoldásairól. De ezen kívül már volt szó aktív (pl. switch) és passzív (pl. kábelek) hálózati eszközökről, az új vezeték nélküli szabványról (AC). És még nincs vége a napnak. Köszönjük a Young BTS meghívását!

(via Facebook:
http://on.fb.me/1bCeRdC)

2015. május 4. - Már hat éve...
... Hogy itt hagyott bennünket Papó. Emlékszem, ugyanígy hétfő volt. Előző nap még ott voltunk Anettemmel Miskolcon a kórházban Nála. Próbáltuk győzködni, hogy hamarosan mehet haza, hogy együtt legyen Nagyival, és majd megint megyünk Hozzájuk. De azt mondta, hogy most már nagyon elfáradt. Hosszú és nyomasztó volt a hazafelé vezető utunk, másnap pedig kezdődött a munka. Éppen kint voltam Ügyfélnél, amikor hívott Anettem, majd Anya... Nem akartam felvenni, mert tudtam, hogy miért hívnak annyiszor. Az embernek mindig nehéz, ha elveszíti a szeretteit. Sajnos már három szeretett Nagyszülőm is itt hagyott minket. De az egy kicsit talán vigasztal, hogy könnyebb Nekik. Hiányzol Papó!

2015. május 3. - Anyának
"Tavaszodik, kis kertemben kinyílik a tulipán.
Ragyognak a harmatcseppek anyák napja hajnalán.
Kinyílott a bazsarózsa
, kék nefelejcs, tulipán,
neked adom anyák napján, édes-kedves anyukám.
"
(Donászy Magda: Anyák napján)

2015. május 1. - Majális
Első majális, amit négyesben töltöttünk. Igaz, Márk szinte átaludta az egészet, de legalább Lili beleadott apait-anyait. Motorozás, evés-ivás, Anettem vérnyomásának egekbe emelése (felültem Lilivel a
"sárkányosra"). Persze a munka ünnepe a közéletről, a politikáról is szól. Az MSZP sátrában vendégeink voltak Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita országgyűlési képviselők. Meg kell becsülni a dolgozókat és nem csak a csókosokat kellene támogatni. Valódi szövetségre van szükség a munkavállalók, a szakszervezetek, a munkaadók és az állam között ahhoz, hogy előbbre tudjunk lépni. És mint nők, természetesen kiemelték a nők szerepét is (a közelgő anyák napja alkalmából).

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz