Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2012

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2012. április 30. - Tiszakécskén
A sok hétvégi munkát Tiszakécskén pihentük ki a strandon, ahová Anyával és Apával mentünk ki. Vízbe egyszer jutottunk el, inkább a fa árnyékában pihentünk, beszélgettünk, csodáltuk Lilit. Pihent, kacarászott, magyarázott, azaz jól érezte magát velünk együtt. Ha már strand, nem maradhatott el a finom lángos sem, ajánlom mindenkinek!

2012. április 28-29. - Orosházi festészet
Hétvégén Orosházán festettem Apával együtt a rokonoknál. Igaz nem festményeket, csak a falat. A két hosszú és fárasztó napnak meg lett az eredménye: egy szépen kifestett és tapétázott szoba. Ha tud, az ember szívesen segít - így voltunk ezzel mi is. Nem akartam elfogadni, de addig mondták, hogy választottam cserébe egy festményt. Fekete János, az édesapa készítette, "Táj kápolnával" a címe. Sajnos János már csak a képeinek köszönhetően lehet velünk. Akit jobban érdekel, az a http://feketejanos.atw.hu oldalon jobban megismerheti.

2012. április 26. - Csend a fiataloknak!
A Hírös Város vezetése szerint azért van szükség a szórakozóhelyek éjféli bezárására, mert hangosak a bulizó fiatalok, sok a balhé a környéken, stb. Ezt támogatta a már csak nevében fiatal FIDESZ. Zárjuk be, tegyük tönkre a vállalkozót, fosszuk meg a fiatalt a szórakozás lehetőségétől. Ez a megoldás? A bulizó csak rossz lehet? A többség nem az! Büntessük őket is? Majd beindulnak a házibulik, amibe tényleg megzakkanhatnak a szomszédok. Jobbak a nyári főtéri fesztiválok? Tele szeméttel, sokszor egy tető nélküli kocsmára hasonlít az egész. Ez nem zavarja a városvezetést? Nem, mert ezt saját és holdudvar cégek csinálják. És akkor merre? Hiszen a kormány gazdaságpolitikájának (???) köszönhetően nem lesz Kapcsolat koncert, Coke Club, a Vodafone nem támogatja az idei Sziget fesztivált... Magyarország megújult.

2012. április 25. - Önkormányzatok, járások, borok
Hajóson találkoztunk polgármesterekkel, hogy megismerjük a megyei települések problémáit, jövőképet vázolhassunk fel. A helyszín a gyönyörű Borok és Művészetek Háza volt. A legnagyobb problémát a kialakításra kerülő járási rendszer és az önkormányzati vagyon elherdálása jelenti. Az önkormányzati rendszerben 2012 a bizonytalanság, 2013 a katasztrófa éve lesz - vélekedtek. Nem világos számukra sem, hogy ha az oktatási intézményeket átadják az egyháznak, azok miért kapnak 75%-al nagyobb normatív támogatást? További gond, hogy szakértők helyett saját embereikkel töltik fel a járási hivatalokat. Jönnek a komisszárok? A jelenlegi vezetés célja az államigazgatás kiépítése, nem az önkormányzatiságé. Centralizálnak, szemben a szocialista-liberális decentralizációval. Nem lennék most polgármester.

2012. április 24. - Viktor a vonalban
Szerencsére nem személyesen hívott, csak a médián keresztül - de az is elég volt. A Kedves Vezető és hűséges Jobbkeze előállt a Széll Kálmán terv 2.0-val. 2010-ben megvezették az embereket üres kijelentéseikkel: adócsökkentés, egymillió új munkahely, rend két hét alatt. El kell felejteni a népnyúzó reformokat és megszorításokat, mert mostantól mindenkinek jobb lesz. Kedves Viktor! Ki kell, hogy mondjam: elqrtad! Megadóztatjátok már lassan a levegővételt is! Mostantól majd fizethetünk a pénzügyi tranzakciók, az SMS-ek, a telefonhívások után. És még lehetne sorolni. Ez bizony kőkemény megszorítás. Megint a nép szenved, mert Neked szabadságharcot kell vívni. TEK, Kövér Lászlónak saját gárda? Már tudtok valamit? Lassan lehet, hogy fellázad a nép? Nem kívánom senkinek. Magyarország megújult...

2012. április 20-22. - Parádsasvár és a Föld napja
Pénteken beültünk az autóba és irány Parádsasvár! Mud-Lee nagyon örült nekünk, ahogy mi is neki. Végre játszottunk egy jót. Akárki akármit mond, sokat tanultunk Tőle, leginkább a felelősségtudatot. Az idő is kedvezett, így tudtunk grillezni a szabadban a szomszédok nagy örömére. Lili jól érezte magát a kenguruban, önfeledten kacarászott (http://bit.ly/JpcRpZ). Később átvettem Anettől és több mint 40 percet aludt a kezemben kint a szabadban. Nagyon jó érzés. Aki már tapasztalt ilyet, tudja miről beszélek. Aki még nem, annak hajrá! Április 22-én volt a Föld napja. Ennek apropójából nem autóztunk, vigyáztunk a környezetünkre (mint ahogy máskor) és fotóztam. Nem egy mestermunka, de büszke vagyok magamra, tetszik a virág. Sajnos gyorsan elrepült a hétvége, de megyünk még máskor is...

2012. április 18. - Elnökségi Baján
Ma délután a bajaiak vendégszeretetét élveztük a kihelyezett megyei elnökségi ülés alkalmából. Először Király József megyei MSZP elnök és Hajdú Miklós, a párt bajai elnöke tartott sajtótájékoztatót. Legfontosabb téma az agrárium helyzete volt, külön kiemelték földosztás jelenlegi rossz rendszerét. Az ülés - mint mindig - jó hangulatban telt: megbeszéltük a feladatainkat, az esetleges vitás kérdéseket tisztáztuk. Bemutatkozott az Ifjúsági Tagozat megyei vezetése is. Ezt követően furcsa dolog történt: megvendégeltek bennünket, de nem halászlével, hanem pörkölttel! Baján ez fura számomra, attól függetlenül nagyon finomra sikerült. A desszert ízletes vörösbor volt. A képen a bajai főtér látható, ahol 2012. július 12-14. között rendezik meg a Bajai Halfőző Fesztivált.

2012. április 17. - Holokauszt sajtótájékoztató
A holokauszt áldozataira emlékeztünk meg. Király József, a városi MSZP elnöke elmondta: Kecskemétről és környékéről 4.000 zsidót hurcoltak haláltáborokba, közülük csak 72 tért vissza. Az áldozatok emléke előtt hajtottunk fejet és együttérzésünket fejeztük ki a túlélők és családtagjaik felé. Király József leszögezte: aki a '40-es évek borzalmai után ma rasszista írásokat jelentet meg vagy ilyen szövegeket mond el, ne számítson megértésre vagy felmentésre. Ezt követően a város több pontján fekete fóliával takartuk le a falra festett horogkereszteket. Célunk az volt, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a szélsőséges eszmék sajnálatos terjedésére. Ezeket vissza kell szorítanunk, ha egy élhető, szerethető Magyarországot akarunk hagyni gyermekeinkre. Képek: http://indafoto.hu/riczup/20120417_holokauszt/slideshow

2012. április 13. - Épül (?) Kecskemét
Délelőtt a piacnál volt dolgom. Már ahogy közeledtem a Kaszap utca felől, furcsa volt valami. Ahogy megálltam a parkolóban, egyből rájöttem mi az: nagy a csend, nem zajlanak az építési munkák! Nagy büszkén be lett jelentve, hogy indul a projekt, mindenki örömére. Most áll az egész. A piacon belül sikerült egy-két kofával beszélni és szörnyülködtek: nem kérdezték meg őket, hogy mi a véleményük az átalakításokról, és a munka sem zajlik. Szerintem ez nem vezet sok jóra. A Rákóczi úton pont fordított a helyzet (http://www.riczupeter.hu/hirek/2012/120413-epul-kecskemet-2.jpg). Egy helyi üzlet munkatársa panaszkodott nekem: így is meleg volt mindig, most hogy kivágták, megnyesték a fákat, ez hatványozódni fog. Az előttük letett köveket már harmadik alkalommal szedik fel, mert sosem jó. Döntse el az ember, hogy melyik a jobb...

2012. április 12. - Először Kiskőrösön
Első alkalommal jártam Kiskőrösön, mint az MSZP megyei elnökségének tagja. A helyi és társult szervezetek vezetőivel átbeszéltük a jövőre vonatkozó elképzeléseket. Csiszoltunk a kisebb ellentéteken, így a megbeszélést követő taggyűlés szinte végig vidám hangulatban telt. Szinte, mert komoly dolgokról is esett szó. Bemutatkoztunk mint fiatalok, mint friss vezetők. Rögtön "lecsaptak ránk": sok szeretettel várnak bennünket is a május 1-i városi majálisra. Természetesen megyünk, hiába lesz nálunk és Kiskunfélegyházán is. De ezeket már megbeszéltük a szerdai városi elnökségin és az azt követő megyei MSZP Ifjúsági Tagozat alakuló ülésen is. Jó csapat a miénk, büszke vagyok a tagjaira!

2012. április 11. - A költészet napja
1905. április 11-én született József Attila költő. Emlékére, 1964-től ezt a napot a költészet napjaként tartjuk számon hazánkban. Minden évben versmondással, emlékműsorokkal tisztelgünk a költő és természetesen a magyar irodalom nagyjai előtt. Verseivel sok mindenhez és mindenkihez szólt.
Mama: http://youtu.be/fFwlAH_pvys
Óda: http://youtu.be/uwUCH3UhQ0U
A Dunánál: http://youtu.be/7pSCzAuPaRk

2012. április 10. - A Hofi
10 évvel ezelőtt távozott közülünk A Hofi. Számomra nem csak csak egy humorista volt, hanem egy intézmény. Mondatait gyakran idézzük nap, mint nap. És hogy mi az igazán érdekes? Szinte minden mai helyzetre jut egy Hofi elszólás. Nevethettünk zenés műsorain: Louis Armstrong http://youtu.be/B7jV_8CR_a8, Ha én gazdag lennék http://youtu.be/hKJ7R38GLy8; ugyanakkor el is gondolkozhattunk rajtuk: Egy kiöregedett vadászkutya http://youtu.be/lKcwY3vtZAE. De igazán nagy a humorban volt, ott élte ki magát. Behívták a seregbe http://youtu.be/ZZPH-Ruaa0w, volt az őrültek házában http://youtu.be/taY6jj-z1UU és nevettetett. Sajnos már csak felvételről.

2012. április 06-09. - Lili a hegyekben
Végre eljutottunk Lilivel is a hegyekbe! Péntek reggel indultunk és csak hétfőn jöttünk haza. Az utat jól bírta, gond nélkül autókáztunk. Nagyi (Dédi) teljesen el volt ájulva. Kicsit féltünk, hogy mi lesz az idegen helyen, idegen emberek között? Gond? Semmi! Mintha ezer éve ismernék egymást! Vigyorgott Nagyira, de Zsoltiék és Tiborék sem úszták meg a nagy kacarászásokat! Öröm volt nézni a rokonokat, hogy a legkisebb családtag így levette őket a lábukról. Nem csodálkozom...
Zsoltiékkal: http://www.riczupeter.hu/hirek/2012/120409-lili-a-hegyekben-2.jpg
Tibor kezében: http://www.riczupeter.hu/hirek/2012/120409-lili-a-hegyekben-3.jpg

2012. április 06. - Kellemes húsvéti ünnepeket!
Itt a húsvét! Lassan készülődik a család apraja-nagyja. Míg a szülők sütnek-főznek a konyhában, addig a kicsi festi a tojást, és azon morfondírozik, hogyan kellene meglesni a húsvéti nyuszit. Ezt el tudnám képzelni nálunk is, de még várni kell egy keveset. Addig is ezúton szeretnék kellemes húsvéti ünnepeket kívánni! A Lányoknak sok locsolót, a fiúknak még több piros tojást!
"Kikeleti hajnal Ébresztett föl engem. Rózsavizet szedni Tündérkertbe mentem, Harmatban is jártam, Kisbárányt is láttam. Ezt neked szántam. Mondókámnak vége, Adsz-e tojást érte?" - Donászi Magda

2012. április 05. - Egységes jelölt, egységes nemzet
Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk Király Józseffel és Lossó Aidával. Korábban sem gondoltuk alkalmas személynek Schmitt Pált a köztársasági elnöki posztra. Nem a doktori cím hiánya a probléma, hanem a "gondolkodás nélkül aláírok mindent, amit Viktorék az orrom alá dugnak" hozzáállás. Olyan új köztársasági elnökre van szüksége Magyarországnak, aki nem pártkatona, önálló személy, nem báb, támogatja az euroatlanti integrációt és nem megy szembe a valósággal. Válasszunk köztársasági elnököt 4/5-ös országgyűlési támogatással, illetve a nép beleszólásával. Elmondtam, hogy sajnálom a lemondást. Ezen kijelentésemkor a jelenlévők felkapták a fejüket. De befejeztem: sajnálom, hogy a legfőbb közjogi méltóság a sorozatos botlásai, vállalhatatlan megnyilvánulásai miatt távozik. Idáig jutottunk.

2012. április 04. - Viszik a Balegyenest
Aidával és Diával közösen osztottuk a Balegyenes legfrissebb számát a Hírös Város főterén, valamint annak környékén. Az emberek nem fordulnak el tőlünk, örömmel fogadták az olvasnivalót Egyesek többet is kértek, mert viszik haza a szomszédoknak, rokonoknak, barátoknak. Az Orbán rendszernek köszönhetően sokan félnek, nem merik felvállalni nézeteiket. De addig, amíg az emberek tanulnak, olvasnak, van remény! Ahogy kibújnak a földből a tavaszi virágok, úgy jönnek elő az emberek is, egyre nyíltabbak és bátrabbak! Ebben szeretnénk a segítségükre lenni.

2012. április 04. - Kössz Orbán Kecskeméten is
Az üzemanyagok ára ismét emelkedett, melyen sajnos már meg sem lepődik az ember. "Várom", hogy 500,- Forintot is fizessek a benzin literjéért. De ez már nincs messze. Emlékszem, ellenzékből nagy hanggal kiabálták a FIDESZ-esek, hogy a kormány be tud avatkozni, lejjebb tudja vinni az adótartalmát az üzemanyagoknak. És most tessék: mélyen lapítanak, mintha nem ők ülnének a miniszteri bársonyszékekben. Kössz Orbán, hogy az értéktelenedő Forintjaimért még kevesebbet tankolhatok!

2012. április 01. - Utolsó nap az Aranykorban
Először azt hittük, hogy áprilisi tréfáról van szó, melybe be lettek avatva a fürdő munkatársai. Sajnos tévedtünk. Ma közölték velünk, hogy bezárnak. Több éven keresztül jártunk a ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdőbe. Rengeteg emlékkel gazdagodtunk az itt eltöltött órák alatt. Barátokra tettünk szert, rengeteget beszélgettünk, szórakoztunk. Mehettünk hétköznap vagy hétvégén, mindig örömmel fogadtak és mi is így mentünk. Feltöltődtünk, kikapcsolódtunk. És ennek most vége. A lista hosszú, így rövidítve köszönjük meg, hogy találkoztunk: a vezetőségnek, az úszómestereknek, a büféseknek, a masszőröknek. Egyszer még lehet, hogy megnyitja kapuit a fürdő és folytatódik minden...

2012. március 31. - KEFO családi nap
Meghívást kaptunk a Kecskeméti Főiskolától az első családi napjukra. Jeleztem nekik, hogy mindenféleképpen megyünk, de Lili valószínűleg még nem fogja élvezni a dolgot. Így is történt. Kiértünk a KEFO Tudósházhoz, Lili szépen bealudt. A gyerkőcök hangosan kacagtak, rohangáltak, rajzoltak, ették a húsvéti nyuszi formájú tortát. Nekünk nagyon tetszett a helyszín, az ötlet, és a megvalósítás is. Megígértük, hogy a következő programon már Lili is aktívan részt fog venni, nem csak szunyókálni fog a húsvéti tojás-fa alatt.

2012. március 29. - Csillag fel és le
Ma délután Kecskeméten ünnepélyes keretek között elindították a gyártást a "gyarmatosító" (?) Mercedesnél. Megjelenik a "Made in Hungary" felirat, mely büszkeséggel tölt el mindenkit. Ahhoz, hogy mindez létrejöjjön, összefogott ott a jobb- és baloldal: a FIDESZ-es városvezetés jól együtt tudott működni az MSZP-s kormányokkal már a legelején. Bízom abban, hogy a beruházás beváltja a hozzá fűzött reményeket és a Mercedes csillaga sokáig ragyogni fog a Hírös Városban.
Schmitt Pál csillaga leáldozott. A Semmelweis Egyetem megfosztotta doktori címétől. Nem kell doktornak lennie egy köztársasági elnöknek. Elég ha becsületes, van tartása, és megfontoltan cselekszik. Ne kelljen miatta szégyenkeznünk. Ha ez ment az elődöknek (Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László), neki is kellett volna.

2012. március 27. - Doktor Pál... No comment, csak idézet
"Plágiumnak vagy plagizálásnak nevezik azt a cselekedetet, ha valaki egy másik ember (az eredeti szerző) munkáját saját publikált munkájában hivatkozás, forrás megjelölés és/vagy szerzői engedély nélkül felhasználja, azt sajátjaként tünteti fel..." - Wikipedia.org
"A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak." - Index.hu
"Az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak (...) a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért a kiskapukat be kell zárni." - Orbán Viktor, Vastagbor.blog.hu

2012. március 19. - Boldog szülinapot Picikém!
Emlékszem, amikor még én voltam 27. Milyen régen volt... Legalábbis Anettem mindig úgy állít be, mintha olyan öreg lennék. Pedig úgy érzem, hogy fiatal vagyok, amit Neki és Lilinek köszönhetek. Egy évvel ezelőtt a Kisasszony még Pocaklakóként ünnepelte Anett szülinapját. Most pedig már itt volt a kezünkben. A 27 évből 11-et együtt töltöttünk. Nagyon remélem, hogy még sok ilyen szép napunk lesz. Boldog születésnapot Picikém!

2012. március 17. - A nagy pancsi
Ha már 18-án betölti Lili a 4 hónapot, akkor kellően nagy csaj ahhoz, hogy ne csak az otthoni vizet ismerje! Így délelőtt kimentünk hármasban Ballószögre az Aranykor Termálfürdőbe. Kicsit féltünk Anettel, hogyan fogja lereagálni a helyzetet. De sikeresen vettük az akadályokat és több mint egy órát pancsizott Lili a medencében: http://youtu.be/8bNIQDHNC-o. Ezt követően letusolt, mint a nagyok - egy kis segítséggel - majd hamizott és szunyókált. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen jól viselte a programot. Hamarosan a bébi úszáson fog pancsolni...

2012. március 15. - MSZP megemlékezés Esztergomban
Délelőtt három autóval is elindultunk Kecskemétről, hogy az MSZP központi megemlékezésén részt vegyünk Esztergomban. Gyönyörű volt az idő, sütött a nap (sajnos a szemünkbe is). Megérkezett a tavasz és első jeles napja, március 15. Felszólalt többek között Mesterházy Attila elnök, aki azt mondta: "A harcot viszont nem fegyverrel vívjuk, hanem tiszta elvekkel, őszinte szavakkal és felelős tettekkel. 1848 az egységes magyar nemzet megszületésének éve volt. 2014 pedig az egységes magyar nemzet újjászületésének éve lesz."
Az MSZP összefoglalója a rendezvényről: http://mszp.hu/hirek/a_magyar_bator_nemzet_a_kormany_gyava.
Ezt követően a Milla tüntetésén is részt vettünk Budapesten.

2012. március 14. - Megemlékezés
Az 1848-'49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezett meg ma délután az MSZP Kecskeméti Szervezete a Széchenyi szobornál. Honfitársaink számára sokat jelentettek a márciusi események. Éppen úgy, ahogy számunkra is. Király József elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Lossó Aida alelnök elszavalta Petőfi Sándor: A nép nevében c. költeményét. Az a megtiszteltetés ért, hogy ezt követően a gondolataimat megoszthattam a megjelentekkel. Tegyünk együtt a szabadságért, egyenlőségért, testvériségért! Csak közös erővel tudunk jövőt építeni gyermekeinknek!
Beszédem: http://www.riczupeter.hu/download/120314-megemlekezes-riczu-peter.pdf
Az eseményen készült képek: http://indafoto.hu/societaskecskemet/marc14/slideshow

2012. március 11. - The end?
Lehet, hogy meg fogom bánni a döntést, most inkább a könnyebb utat választom. Minden bizonnyal az én bénaságom is, de egyelőre nem hozta a várt eredményt. Köszönöm Mindenkinek aki lájkolta az oldalt, a feltöltött képeket kommentálta, megosztotta. Feleslegesen nem szeretném duplikálni az anyagokat, így a mai nappal a közszereplős Facebook oldalam publikálása határozatlan ideig szünetel. A http://www.riczupeter.hu oldalon és a http://www.facebook.com/riczup FB profilon továbbra is minden megtalálható. Aztán ki tudja: lehet, hogy 2014-ben ismét élesíteni kell...

2012. március 11. - Boldog születésnapot Apa!
Apa első születésnapja, melyen Lili is jelen volt! Ebéd előtt és alatt játék Lilivel, néztük, ahogy alszik nagyokat. Utána Ő is megebédelt, majd felköszöntöttük Apát. Tőlünk egy kis hó gömböt kapott, melyben a Gyerkőcről van két kép. Minden bizonnyal a kincs-gyűjteményt fogja gazdagítani. Sikerült elérni, hogy Lili végre "biggyesszen" - azaz sírást megelőző arckifejezést vágjon. Ez odáig fajult, hogy rá is zendített és inkább indultunk haza... Nagyon sok boldog születésnapot Apa!

2012. március 09. - Szegfű bál
Idén is Szegfű Bál, mely nekünk már a harmadik volt. Nagyszerű helyszín (Három Gúnár), több mint 120 vendég, ízletes fogások, látványos show műsor, tánc, zene, tombola és az elmaradhatatlan jó hangulat! A háziasszony Aida, a házigazda én voltam az este folyamán. Ifjú csapatunk elfoglalt egy teljes asztalt és a mellettünk lévők egy része is hozzánk tartozott. Jól éreztük magunkat, melyben egy-két házi pálinka is segített. Nagy beszélgetések, táncok, nevetések. Sőt, még a tombolán is nyertünk! Köszönjük mindenkinek, aki segített a szervezésben, és a vendégeknek, hogy eljöttek. Jövőre ismét, ugyanitt!

2012. március 09. - Sajtótájékoztató
A Kecskeméti KSE Kft. gazdálkodásával kapcsolatban újra megjelentek olyan információk, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a közgyűlés által hozott határozatok ellenére, továbbra is zavaros, átláthatatlan. Kérdéseket teszünk fel a Polgármester Úrnak. Igaz-e, hogy az előző ügyvezető igazgató, Feyér Zoltán továbbra is jogosult a KSE Kft. bankszámláinak kezelésére? Mekkora és mikori lejáratú tartozása van a Kft-nek, különös tekintettel az adóhatóság irányában? A tartozások ismeretében, melyben szerepel a város által kölcsönadott 50 millió forint is, hogyan alakul a visszatörlesztés, a zavarmentes működés mellett? Ki a felelős a kialakult helyzetért? Ki jelenleg a város részéről a sportirányításért felelős személy? Várjuk a válaszokat...

2012. március 08. - Évértékelő
Délután két kocsival is mentünk Budapestre az MSZP évértékelőjére. Képet kaptunk a mai politikai helyzetről, a FIDESZ-KDNP kormány munkájáról, működési mechanizmusáról. Először Tabajdi Csaba EP képviselő szólt a közönséghez. Elmagyarázta - bár az ott ülők tudták - hogy az Európai Unióval egy hajóban evezünk, egy a cél. Ehhez össze kell fognunk és nem külön utakon járni, a normákat, megállapodásokat felrúgni. Bárány Balázs megmutatta, hogyan (nem) lehet megélni havi 47.000,- Forintból. Végül Mesterházy Attila elnök tartotta meg expozéját. Összefoglalta az elmúlt két esztendőt. Tanulnunk kell a múlt hibáiból és összefogással, utat kell mutatni az embereknek.
Mesterházy Attila beszéde: http://mszp.hu/hirek/mesterhazy_attila_evertekelo_beszede

2012. március 08. - Boldog nőnapot!
Ma kora reggel a nyolc MSZP-s lovag nekivágott, hogy a Hírös Város csodálatos Hölgyeit több mint 300 szál szegfűvel megajándékozza a város több pontján. A munkába, iskolába menet előtt egy kis kedvességgel járultunk hozzá ahhoz, hogy jól induljon a napjuk. A hűvösebb idő ellenére örömmel, mosolyogva fogadták el a virágokat. Sőt, abban a kiváltságban részesültünk, hogy sokan puszival is megköszönték. Igazából mi, férfiak tartozunk köszönettel, hiszen a nők ragyogják be az életünket! "Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat." - Richard Wagner. Lányok, Anyák, Asszonyok, boldog nőnapot!

2012. már cius 05. - Lili és a minik
Megnéztük, hogy Liliből milyen reakciót vált ki a híres Gumimaci zene. Nézte-nézte a laptopon, fülelt, de nem igazán hozta lázba. Ekkor kipattant a fejemből a nagy ötlet: hogyan reagál a Gru 2 előzetesére (http://youtu.be/AuzyODgWRp4)? Büszke vagyok magamra: nagy volt a siker! Vigyorgott, végig mocorgott. Mivel a filmet 2013 nyarán fogják vetíteni, így még nem a moziban nézi meg velünk. De mi megyünk, mert az első rész is nagyon bejött a kis minion-oknak köszönhetően. Ritka idióta, de szerethető figurák.

2012. március 03. - Töltött káposzta és a '90-es évek
Összeült a nagy csapat, ezúttal Kálmiéknál. Velük csak az a baj, hogy irdatlan mennyiségű finomsággal várnak mindig bennünket. Ma este töltött káposztát és lecsós tejfölös csirkét szolgáltak fel a sütemények hada előtt. Ha jól emlékszem, akkor hat káposzta után dőltem hátra és kapcsolódtam be a jóllakottak társalgásába. A karaoke most nem ment úgy, mint korábban, így a Youtube-on kezdtük el a '90-s évek nagy slágereit hallgatni, nézni. Bizony, mi még "tomboltunk" ilyenekre: Scooter http://youtu.be/dWIHvuABaFU, Blümchen http://youtu.be/maSCDZPGMCU, Captain Jack http://youtu.be/boNRVXR7bqg, és még lehetne sorolni. Nagyon jól éreztük magunkat, de mi 11 után megpattantunk, hogy a Gyerkőccel legyünk (addig nagyszülői felügyelet alatt állt).

2012. március 01. - Halasi kiruccanás
Munka ezerrel, majd délután irány Kiskunhalas! A megyei MSZP-s tisztújítás után ez volt az első elnökségi ülés - számomra egyébként is, hiszen nemrég választottak meg a megyei elnökség tagjává. Kezdés előtt 5 perccel érkeztünk meg (mert megálltunk Soltvadkerten fagyizni), váltottunk pár szót és kezdődött a munka. Szoros lesz a menetrendünk ebben az esztendőben, főleg a március 31-i kongresszusig. A megújult csapat gyorsan összerázódott, a feladatok leosztásra kerültek. Sokan hiszik, hogy ilyenkor csak ül az ember és néz ki a fejéből. Tévedés. Mi tenni akarunk a közösségért.. Ezért is fogjuk például kiemelten kezelni megyei szinten a mezőgazdaságot. Elindultunk egy irányba. Kitapossuk az utat a többieknek, hogy együtt haladjunk végig rajta.

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz