Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2016

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2016. október 26. - Vízkereszt, vagy amit akartok

"… tulajdon tébolyomban elfeledkeztem az ő tébolyáról."

Mást szoktunk meg a Kecskeméti Katona József Színház társulatától, ez az előadás kicsit kilógott a sorból. Vagy nem? Kb. 5 perc ment a darabból, amikor azt mondtam magamban: felejtsük el Shakespeare-t, koncentráljunk arra, amit most itt látunk! Így viszont abszolút rendben volt az egész! Hajótörés, szerelmes herceg, gyászoló extra szűz grófnő, mulatozó nemesek és szolgák (no meg a gorilla), pap, rendőrök, Baywatch sztárok, parti kellékek, kard, bujálkodás és minden, ami kell. Nem ült le az előadás, hiába volt több mint három órás. A színészek végig profin hozták a szerepeiket. Egyszer sem nevették el magukat, pedig mi sokszor könnyeztünk a nevetéstől. És a végén az össznépi zenélés... Egy igazi komédiát láttunk, köszönjük!

2016. október 23. - József Attila: Levegőt (részlet)
"Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!"
(Fotó: Keol)

2016. október 22. - '56 hőseire emlékeztünk
Elnyomó rendszer nem csak kívülről támadhatja meg Hazánkat, mi is ki tudjuk "termelni" magunknak. '56 hősei a nép különböző csoportjaiból kerültek ki, nem lehet kisajátítani őket. Küzdöttek mindazokért, akik nem tudták megvédeni magukat. Fegyvert vagy csak az utca kövét ragadták magukhoz, hogy tegyenek a sajtószabadságért és az oktatáşért is. 60 évvel ezelőtt olyan tettet vittek végbe, melyre mind a mai napig büszkék vagyunk és irigykedve tekintünk. Az MSZP Kecskeméti Szervezete által rendezett mai megemlékezésen ezen hősök előtt tisztelegtünk. Vajon a történelem ismétli önmagát? Lesz még '56-unk? Szerintem senki sem akarja...

2016. október 21. - Köszönöm a bizalmat!
Tegnap délután az MSZP Kecskeméti Szervezete elnököt választott, mivel a korábbi elnök, Király József bekerült az országos elnökségbe, így le kellett mondania eme tisztségéről. Rajtam kívül Dobos József pályázott még a posztra. Sokáig hezitáltam, hogy elinduljak-e. De belevágtam, mert egy megkezdett folyamat folytatását akartam - persze egy kicsit másként. Voltak elképzeléseim, elveim, melyek mentén dolgozni akartam. A tagság úgy döntött, hogy a szavazatok 1/3-át kaptam meg, így Dobos József lett az új elnök. Köszönöm mindazoknak, akik támogatásukról biztosítottak (nem csak párttagok). Azon tagjainknak, akik rám szavaztak, külön köszönöm a bizalmat! Ez most így jött össze. A tegnapi döntés számomra mindenképpen üzenet, mely megmutatja az irányt. Pályázatom most már az alábbi linken elérhető: https://goo.gl/syuLi0

2016. október 13. - A hetedik te magad légy!
Kolláth György tartott ma egy igen színvonalas előadást a Civil Klubban az Alaptörvény módosításával és a jelenlegi magyar közállapotokkal kapcsolatban. Hozta a formáját, a stílusát, humorát és természetesen óriási tudását. Ő is azon a véleményen van, hogy jó lenne, ha gondolkoznánk egy kicsit - pártállástól függetlenül. Nem lehet minden csak fekete és fehér, hiába gondolkoznak így sokan. A kormányfő által produkált örökös pávatáncnak, kettős beszédnek, a megosztásnak és a hitelesség elvesztésének mindannyian áldozatai vagyunk, leszünk. De min csodálkozunk, amikor most tervezik a gránitszilárdságú alaptörvény 7. (hetedik!) módosítását. Az előadás során elhangzott két ideillő idézet. "Ha mindig igaz az mondasz, semmire sem kell emlékezned." - Mark Twain. "Az egyetemes hazugság korában igazat mondani forradalmi tett." - George Orwell.

2016. október 6. - Az aradi vértanúk emlékére
"A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot." Ez volt Schweidel József utolsó mondata kivégzése előtt. Ma rá és a másik 12 honvédtábornokra, valamint a Pesten kivégzett Batthyány Lajosra emlékezünk. Megmutatták, hogy az eszmékért és a Hazáért küzdeni kell és érdemes.

2016. október 3. - Ideje volna gondolkozni!
Tegnap megtudtuk... Mindenki úgy értékeli, hogy neki lett igaza. A Fideszesek sikerként könyvelik el, hogy az érvénytelen népszavazáson a nemek aránya igen magas lett. Ne csodálkozzunk ezen: hónapok óta ezt tolták az arcunkba több milliárd forintért (amit mi fizetünk). A végére már a nemek magas aránya is elég lett. Kellett ehhez ez az egész? Nem! Az alaptörvényt bármikor tudták volna módosítani, bár az nem olyan látványos. Az ellenzék sem örülhet, hiszen a jogi következmények nélküli referendum után nem lehet 2018-ra vonatkozó hű meg ha következtetéseket levonni. És természetesen honfitársaink sem örülhetnek: több fronton is szét vagyunk szakítva egymástól, nem tudunk igaz nemzetként kiállni. Van még bőven feladat. Mit lehet tenni? Ideje volna gondolkozni!

2016. október 1. - Város Napja gála
Október 2. a Város Napja. Ennek apropóján ma este rendezték meg a 120 éves Katona József Színházban a díjátadó gálaestet. Munkáik és személyük elismerése gyanánt városunk alábbi jeles képviselői vehették át a díjakat: Kerényi György (Pro urbe - díj), Dr. Brúszel László (Kada Elek - díj), BKKM-i Katona József Könyvtár (Katona József - díj), Kecskeméti Szimfonikus Zenekar (Kodály Zoltán - díj), Bruncsák András (Bozsó János - díj), Németh Ernő (Tóth László - díj). Természetesen Brúszel Lacit külön kiemelném közülük... Ezúton is gratulálok minden kitüntetettnek, további munkájukhoz pedig sok sikert kívánok! (Fotó: Keol, az alpolgármesterek fogadják a vendégeket).

2016. október 1. - Mihály napi vásár az oviban
Mint nagycsoportosok, a mi kis méhecskéink a szülőkkel együtt készíthettek ajándékokat a mai vásárra az oviba. A csoportunk szerintem maximálisan ki tett magáért: fűfej, játékok, süti, pogi - mi szem szájnak ingere - minden volt a standunkon! Jöttek is a vásárlók, gyorsan pörgött minden. A befolyt összeggel pedig a csoport gazdálkodhat majd. Meg szeretném köszönni az óvoda munkatársainak, valamint a szülőknek és persze a gyermekeknek, hogy ilyen nagyszerű hangulatot varázsoltak mára! És végül - de nem utolsó sorban - engem ért a megtiszteltetés, hogy egy másik apukával együtt már hajnal 6-ra mehettünk és készíthettük a 3 bogrács paprikás krumplit. Csak mint kukta tevékenykedhettem, de így is nagy élmény volt. Így készült a finomság: https://youtu.be/7FSBKqqzH2Y

2016. szeptember 26. - Hírös kecskemétiek
Este rendezték meg első alkalommal a Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetést a Hírös Város Turisztikai Központban (lánykori nevén a Városi Moziban). Az est házigazdája Kriskó János volt, vendégei pedig Kiss Jenő Jászai Mari- és Katona József-díjas színművész, Farkas Bianka ifjú színművésznő, valamint Boronkay Péter és Csonka András paralimpikonok. Szerintem a közönség minden tagja nevében kijelenthetem, hogy még órákig tudtuk volna hallgatni városunk hírességeit. Rengeteg élmény a múltból, a jelenből, no meg hallhattuk a terveiket is (mely szerencsére mind a négyüknek van még). Kíváncsian várom, mikor és ki lesz a következő vendég, kit fogunk egy picit jobban megismerni.

2016. szeptember 20. - Ősz
Reggel még sütött egy picit a nap, mely megváltozott a nap végére. Beköszöntött az ősz, és hozta magával a változást, valamint az elmúlást. Messze van még a tavasz, és már nem fog minden virágozni.

2016. szeptember 19. - Magyar sikerek a XV. Nyári Paralimpiai Játékokon
Tegnap véget ért az idei Paralimpia is, ahol a magyaroknak ismét nem volt okuk a szégyenre! 18 érmet hoztak haza sportolóink, ebből egy arany is sikerült (Tóth Tamás, 100m hátúszás). Külön öröm, hogy a Hírös Város is képviselve volt Boronkay Péter által. Szívből gratulálok minden résztvevőnek, hiszen nem kis teljesítményt nyújtottak a játékok alatt. Véleményem szerint igazán becsülendő a sportolói tevékenységük, hiszen megmutatják mindenkinek, hogy nem szabad soha feladni a dolgokat, küzdeni kell az álmainkért. "Nem a díj maga, hanem a folyamat, ahogyan a díjhoz elérünk, hozhat békét és örömöt nekünk." (Scott Jurek)

2016. szeptember 10. - Wedding in Walding & Gramastetten
Múlt héten mi, ma pedig barátaink, Vanda és Sigi mondták ki a boldogító igent az oltár előtt. Kis különbségek persze voltak. Kezdve azzal, hogy az esküvőjük ott volt, ahol Ők is laknak: Ausztriában, egy csodaszép településen, Waldingban. A szertartás után a bulit a szomszédos Gramastettenben tartották. Más ország, más kultúra, más szokások. Főleg, hogy keverve volt a magyar az osztrákkal. Abban maradtunk Vandicsekkel, hogy 5 év múlva újrázunk, azaz megújítjuk az esküvőinket. Addig mi tanuljuk a németet, Ők pedig összegyúrják teljesen a két kultúrát. Nem lesz nehéz, hiszen ezen dolgoznak már évek óta - ebben segítik Őket a két Gyerkőc, Oliver és Viki is. Kedves Vanda és Sigi! Köszönjük, hogy ott lehettünk Veletek! Szívből gratulálunk Nektek, legyetek nagyon boldogok!

2016. szeptember 9. - Esküvői pillanatképek zenével

https://youtu.be/c-B94GW-VUQ

2016. szeptember 2. - Öt év házasság után összeházasodtunk!
15 éve ismertük meg egymást, azóta is együtt vagyunk. Ráadásul 5 évvel ezelőtt úgy gondoltuk: házasodjunk össze! Aztán jöttek a Gyerkőcök és boldogabbak vagyunk, mint valaha!
Úgy tűnik, hogy nagyon jól működik ez a kapcsolat kettőnk között... Arra gondoltunk, hogy 5 év házasság után az Úr színe előtt is egybe akarunk kelni. Szülők és testvérek, valamint a barátaink jöttek velünk egy nagyon hosszú - és reményeink szerint fantasztikus - utazás kezdetére, hogy együtt ünnepeljenek velünk.
"A sikeres házasság ötvenévnyi beszélgetés, mely mind közelebb visz a szív és az elme összeolvadásához. A szerelem az öröm és a bánat megosztásában mutatkozik meg, és abban a végső megállapításban, hogy immár azzá lettünk, akit szeretünk."

2016. szeptember 1. - Voldemortok országa?
Lassan megszokhatjuk, hogy mindig jön egy kormányközeli balhé. Ma olvastam a 168 óra oldalán (http://goo.gl/1WFzQa) Mengyi "Voldemort" Roland Fideszes országgyűlési képviselő sötét kalandjainak újabb részleteit. 5 milliós alkotmányos költség, fenyegetés, megfélemlítés, harácsolás. Gusztustalan. Nem mondom, korábban is voltak pénzlenyúlások, de ez a csapat rendszerszintűre fejlesztette a korrupciót. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem Mengyi az egyetlen Voldemort, de most őt "kapták el". Meddig tűrjük mindezt? Olyan Hazában akarok élni, ahol nem történnek ilyen ügyek. Vagy ha mégis, akkor az elkövetőn kattan a bilincs. Ma elkezdődött az iskola, becsöngettek. Vajon Mengyi marad az osztályban ebben a tanévben vagy idő előtt kibukik?

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz