Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2021

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2021. augusztus 28. - Nemzetközi Repülőnap
Nyolc évet kellett várnunk arra, hogy a Magyar Honvédségnek köszönhetően ismét megcsodálhassuk a hazai és külföldi gépeket földön és levegőben. Sokan problémáztak a szervezés miatt. Nekünk az volt a tapasztalatunk, hogy aki akarta, meg tudta oldani a kijutást, parkolást, hazamenetelt. Mindez csak szervezés kérdése. De vissza a lényegre... Fantasztikus élmény volt ezeket a gépeket látni és hallani: JAS-39 Gripen, MiG-21, Typhoon, C-390 Millenium, H145M stb. Besenyei Péter még mindig egy etalon a műrepülésben, a Saudi Hawks egy színes showt prezentáltak, az MH Összhaderőnemi képességbemutatója pedig igazán látványosra sikerült. A légi járművek mellett megtekintettük az földieket is: Gidrán, Leopard 2A4, Lynx KF41. Sokat mondanak a képek, videók, de igazából ezt a helyszínen kell átélni. Ott érzi az ember: legközelebb is jönni kell!

2021. augusztus 18. - Hajrá lilák!
Már több, mint 30 éve, hogy Apa elvitt egy DVTK meccsre. Nem hozott lázba, ahogy az emberek szotyit köpnek a nyakamba vagy ahogy a bíró felmenőit emlegetik. Teltek az évek, felújították a stadiont, elköltöztünk Kecskemétre és ma ismét itt voltunk, hiszen a KTE-t fogadták a piros-fehérek. 1-1 lett a végeredmény, viszont egy nagyon izgalmas, szép játékot láttunk. A diósgyőri szurkolók szerint is sokkal volt a KTE, a hazaiaktól pedig hangulatot és marketinget tanulhatna a Hírös Város. Megérte 30 év után ismét jönni, szép volt fiúk! Hajrá lilák, hajrá KTE!

2021. augusztus 18. - Siófokon jártunk
Egy hetet töltöttünk Siófokon Anyáékkal közösen, szerencsére jó időt fogtunk ki (túlságosan is). Egész héten a szabadstrandon hesszeltünk: reggeli után indultunk, a gyerkőcökkel berongyoltunk a vízbe, majd egy kis pihenő a parton, aztán vissza a vízbe. Aki szereti, annak kiváló felüdülés. Én jobban díjaztam volna, ha inkább csavargunk a Balaton környékén, de Lili és Márkó szinte összenőtt a vízzel. Onnan való kirobbantásuk még Tom Cruise számára is egy Mission Impossible lett volna! Esténként célba vettük a partot, ami nem csak napközben volt tele élettel: hömpölygő tömeg, amiből külföldi hang nem igazán hallatszott ki, leginkább csak magyar. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, reméljük jövőre is folytatjuk ezt a családi hagyományt!

2021. augusztus 8. - Büszkék vagyunk rátok!
Plusz egy év felkészülés, plusz egy év várakozás. De aztán belobbant az olimpiai láng Tokióban, mi pedig ültünk a tévé előtt és ismét rácsodálkoztunk arra, hogy emberek milyen teljesítményt tudnak nyújtani. Természetesen a magyarokat mindig megkülönböztetett figyelemmel követtük, aztán másnap a beszélgetések során kiderült: egy büszke nemzetként, gombóccal a torkunkban, eget verő pulzussal lestük a nemzeti lobogó alatt versenyzőket. A sport jót tesz azzal, aki műveli, és jót tesz egy nemzettel is. Sokszor olyan sok mindenben széthúzunk és ezekben a pillanatokban rájövünk, hogy mi egy nemzet vagyunk. Köszönjük a felejthetetlen pillanatokat, az arany-, ezüst- és bronzérmeket! Büszkék vagyunk rátok! Hajrá Magyarország!

2021. augusztus 4. - Streetfood by Ohana
- Vajon minek örülne Petike névnapja alkalmából?
- Nem tudom, de ne legyen láb alatt!
- Akkor küldjük el egy főző kurzusra, hátha tanul is valamit, amiből mi is profitálhatunk!
Valahogy így tudom elképzelni, hogyan is kerülhettem ma az Ohana Főzőiskolába. Amit természetesen egyáltalán nem bántam, hiszen jó kis társaság jött össze. Jamie Olivert megszégyenítő technikákkal készítettük az ízletes streetfood kajákat: Cézár- és coleslaw saláta, hamburger, Philly cheese szendvics, mac&cheese, brownie. Molnár Viktor volt ismét a séfünk, aki elárult apró trükköket, melyeket majd idehaza is tudunk alkalmazni. Már ha megérdemli a család és a vendégek, hogy elkápráztassam őket!

2021. augusztus 1. - Hajrá KTE!
Ma este volt a KTE első mérkőzése az NBII-ben, ami nem éppen úgy alakult a Budaörs ellen, ahogy szerettük volna (2:3). Lassan szedte össze magát a csapat, amit a második félidőben láttunk tőlük, azzal kellett volna kezdeni, plusz berúgni a gólokat. Ettől függetlenül jó volt a hangulat, élmény volt ismét a Széktóiban szurkolni a csapatnak. Összerázódnak és menetelnek előre a tabellán a szurkolókért, Kecskemétért. Hajrá KTE!

2021. július 22. - A nándorfehérvári diadal
1456-ban ezen a napon Hunyadi János és Kapisztrán János hős honvédei menekülésre kényszerítették a török sereget Nándorfehérvárnál, ezzel is megvédve Hazánkat és Európát. A déli harangszó azóta is erre a diadalra emlékeztet bennünket.

"Nem beszélek sokat: nem szavak teszik vitézzé az embert. A csatasorban ismerszik meg, ki mit ér." - Hunyadi János

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz