Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2014

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2014. február 26. - Klubrádió kabaré
A Három Gúnár Rendezvényház emeleti terme megtelt a humorra éhező emberekkel este, mert itt volt a Klubrádió Kabaré. Akiket eddig csak a rádióban (és az interneten) hallottunk, most végre láthattunk is: Gálvölgyi János, Bach Szilvia, Varga Ferenc József, Aradi Tibor, Tényi Anett, Gulyás Zoltán és Juszt László frenetikus műsort adott le. Az, hogy a közönség hatalmasakat nevetett, rendben van. De nagyokat vigyorogtunk azon is, hogy a színészek sem bírták ki mindig röhögés nélkül. Remélem most már rendszeresen fognak jönni a Hírös Városba, mert tuti, hogy máskor is nagy sikerük lesz!

2014. február 25. - A kommunizmus áldozataira emlékeztünk
Egyetlen olyan politikai rendszer sem jöhet létre vagy maradhat fent, mely az emberek elnyomását, megfélemlítését, jogaik megcsorbítását helyezi mindenek fölé. Hazánk kapott az ilyen rendszerekből, melyektől sorra meg is szabadultunk. Sajnálatos módon ezek emberi életekbe kerültek. Ma, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján előttük hajtunk fejet. Az agresszió és a megtorlás nem lehet egy politikai rendszer alapja, mint anno az 1940-es és '50-es években. Emlékezünk, és soha sem felejtünk. Felesősek vagyunk a saját és a közösség sorsáért: soha többet elnyomást!

2014. február 24. - Indulhatnak a jelöltjeink!
Ezúton is szeretném megköszönni az emberek támogatását, melyet jelöltjeink kaptak a több száz és ezer ajánlás formájában. A Nemzeti Választási Iroda döntése értelmében hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelöltté vált Király József és Laskovics Diána. Rengeteg munka van már a hátunk mögött, de nincs megállás! Mind a jelöltek, mind a csapataik meg akarják ismerni az embereket és mindazokat a problémákat, melyek foglalkoztatják őket - hiszen csak akkor tudnak segíteni. Bátran keresd Őket Te is, örülni fognak Neked! Lájkold Őket a Facebookon! Király József: http://on.fb.me/1hoEmN4, Laskovics Diána: http://on.fb.me/1hoDM1G. Köszönjük Magyarország! Készen állunk! Április 6. A kormányváltás napja

2014. február 17. - Én már aláírtam. És Te?
A mai naptól 2 hét áll minden jelölt rendelkezésére, hogy a választókörzetéből összegyűjtse a minimum 500 ajánlást az induláshoz. Kecskeméten és a környező településeken az Összefogás két jelöltje Király József (BAC1, http://kiralyjozsef.hu) és Laskovics Diána (BAC2, http://laskovicsdiana.hu). Mindkettőjüket bátran és büszkén ajánlom honfitársaink figyelmébe. Már kora reggel óta folyamatosan mennek a pártirodára (Kecskemét, Katona József tér 18.) az emberek támogatásukról biztosítani Őket. Keresd őket, keress engem, hiszen Te is tudod: "A változás elkezdődött!"

2014. február 15. - Köszönjük, hogy segíthettünk!
1,5 órás késéssel tudtuk csak kezdeni a mai ételosztásunkat a műkertvárosi Gizella téren. Ennek az volt az oka, hogy a hússal is megpakolt paprikás krumpli a rossz minőségű gáz miatt nem volt hajlandó főni a bográcsban. A csúszás ellenére is rengetegen álltak sorba - fiatalok, idősek, férfiak, nők egyaránt. Fájó volt azt mondani nekik, hogy részünkről most ez volt az utolsó osztás, mert a keret nem enged többet. De jövőre megint jövünk, mert egy baloldali pártnak kötelessége az elesettek és rászorulók támogatása. Ezúton is köszönöm a csapat nevében az MSZP tagjainak, szimpatizánsainak és természetesen a vállalkozóknak is, hogy most is segíthettünk honfitársainkon. Az Összefogásnak ez is az eredménye, köszönjük!

2014. február 14. - Mert megérdemlik
Valentin nap ide, Valentin nap oda, mindkét Szerelmem megérdemli a vörös rózsát! És nem maradt viszonzatlanul sem: Anettemtől kaptam a csókot, Lilitől a ragacsos puszit! Ellen tudna állni ennek bárki is?

2014. február 14. - Nők a változásért
Délután lelkes hölgyek nagy társasága gyűlt össze a Városháza előtt dr. Gurmai Zita MSZP-s EP képviselő és Laskovics Diána, az Összefogás kecskeméti jelöltjének vezetésével. "A magyar nők úgy gondolják, hogy elég volt! Változást szeretnének! Azért szeretnének változást, mert a női méltóság sérült. Nem szeretnénk vak komondorok országában élni, lekancázva, lekisanyámozva!" - mondta Gurmai Zita. "A férfiak többnyire szeretik a háborúskodást. Folyamatosan harcolnak egymással. Mi nők pedig azt szeretnénk, hogy épüljön ez az ország, hogy szépüljön ez az ország, mint ahogyan a családunkban is építjük, szépítjük az otthonunkat. Ezt szeretnénk az országunkkal is." - mondta Laskovics Diána. Képek a megmozdulásról: http://bit.ly/1hpcAo5.

2014. február 1. - Csak jöttek és jöttek...
... az emberek a mai ételosztásunkra is. A kecskeméti MSZP csapatával ma is két helyszínen osztottuk a meleg ételt a rászorulóknak. Mi a Rávágy téren voltunk és azt vettük észre, hogy perceken belül óriási tömeg gyűlt össze. Volt olyan köztük, akinek már hónapok óta nincs munkája, úgy próbál valahogy (meg)élni. Azonban olyan is akadt, aki dolgozik, de amikor kifizeti a számláit, szinte nem marad semmije. Többek között ezért is jött oda hozzánk. Kb. fél óra alatt elfogyott a több mint 100 adag babgulyás, a péksütemények és a ruhák. Szomorúak voltunk, mert azt láttuk, hogy lassan a reményüket is elveszítik az emberek. Ugyanakkor jó érzéssel töltött el bennünket, hogy segíthettünk nekik. Ez a dolgunk.

2014. január 30. - Hogy is van ez?
"Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, az nem tud kormányozni és le kell mondania." - Orbán Viktor, 2008. Mai napon az MNB által közzétett adatok alapján 1 Euróért 312,41 Forintot kell fizetni. Hogy is van ez?

2014. január 27. - Boldog születésnapot Anya!
Üdén, frissen, mind a mai napig be tud robbanni a szobába Anya. Egy pillanat alatt ölbe kapja Lilit és nem engedi - na jó, engem már nem hiszem, hogy így tudna emelgetni. Nem törődik azzal, hogy bizony már nem 18, hanem 20 éves. De azt mondja, ez így van rendjén. Itt a helye közöttünk Apával együtt még hosszú évtizedeken keresztül! Tegnap azért Ő is megállt pár percre, hogy fel tudjuk köszönteni mindannyian. Boldog születésnapot Anya!

2014. január 25. - BolseViktornak mennie kell!
Legegyszerűbben ezzel lehetne összefoglalni az MSZP mai évértékelő nagygyűlését. A Budapest Sportarénában Mesterházy Attila leendő miniszterelnök 13.000 tag és szimpatizáns előtt mondta el, hogy az Orbán kormány milyen módon juttatta el Hazánkat a bezzeg ország trónjáról az európai sor végére. Magyarországon felelős gazdaságpolitikára, igazságos társadalompolitikára és erős demokráciára van szükség. Mi ezért dolgozunk, ezért fogunk dolgozni. Hogy a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és közepes vállalkozások és a nyugdíjasok élete jobb legyen. Április 6-án el kell dönteni, hogy mit akarunk: modern, európai köztársaságot vagy a Horthy-korszak restaurációját. Hajrá Magyarország, hajrá MSZP! Bővebben: http://bit.ly/1dEJsAI.

2014. január 23. - Bemutatkoztak az összefogás jelöltjei
Sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bemutatkoztak a demokratikus összefogás Bács-Kiskun megyei 1-2 választókörzetek jelöltjei: Király József és Laskovics Diána. Olyan jelöltek, akik élni és nem visszaélni akarnak a választók által felruházott jogokkal és kötelezettségekkel. A regnáló hatalommal ellentétben tudják, hogy nem uralkodni kell a nép felett, hanem szolgálni őket. Ebben is megerősítették őket a jelölő szervezetek: az MSZP, az Együtt2014-PM és a Demokratikus Koalíció helyi vezetői is. Sok munkájuk, munkánk lesz. Az embereknek el kell mondani, hogy mit tettek a kormánypárti politikusok. Hogyan kerültek nyakig a megyei és városi mutyikba is: föld, trafik, KSE, Kecskeméti Fürdő, stb. Rendbe kell tenni a dolgokat, közösen. Mert Magyarország többet érdemel.

2014. január 22. - Páratlan páros 2
John Smith taxisofőr Londonban, aki a feleségével és lányával él nagy boldogságban. John Smith taxisofőr Londonban, aki a feleségével és a fiával él nagy boldogságban. Igen ám, de kiderül, hogy a két John Smith ugyanaz a személy, viszont a többiek nem tudnak egymásról! Amíg a gyermekek meg nem ismerkednek a neten. Indul a galiba, a kavarás, John megy mint a mérgezett egér, hogy megoldja a helyzetet, ebben segít (?) barátja, Stanley, és ott van még Stanley enyhén érdekes apukája... Őrült nagy vígjátékot hozott össze a Kecskeméti Katona József Színház csapata, le a kalappal előttük! Szem nem maradt szárazon, annyit nevetett a közönség! És olykor a színészek is. Anett, a magam, és minden néző nevében mondhatom: köszönjük Nektek ezt a fantasztikus estét!

2014. január 22. - Jogállam vagy jogálom?
Kolláth György alkotmányjogász tartott egy igen remek előadást a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Tükörtermében a Civil Tükör vendégeként. Ő is olyan előadó, akit mindig szívesen hallgatok. Igen komoly témájú mondandóját most is teletűzdelte humorral - ahogy szokta. A "Frankenstein" alkotmányunkat kielemezte. Miért az? Mert más országok alkotmányaiból ragadtak ki részleteket, fércelték össze kényük-kedvük szerint Viktorék és egy pártalkotmányt "alkottak". Ezzel is meg akarták alapozni a centrális erőtér mindent és mindenkit elnyomó rendszerét. Bismarck is megmondta: "Minden magyar egy jogász és egy huszár keveréke". Súlyos károkat okozhat ez még nekünk, magyaroknak. Ugyanis Európa arra épül, hogy mindenki szabad, betartjuk a normákat és úgy élünk egymás mellett.

2014. január 21. - Botrányos a KSE-ügy körül kialakult hazugsággyár
Mai sajtótájékoztatónkon kifejtettük, hogy a NAV-botrányra hajazhat a Kecskeméti KSE Kft. ügye, amely már két és fél év óta húzódik. Király József, az MSZP helyi elnöke, s képviselőjelöltje szerint érthetetlen, miért késlekednek a hatóságok, hiszen ismertek a szereplői az ügynek. Az önkormányzati tulajdonú Kecskeméti KSE Kft-t felügyelő alpolgármester, Szemereyné Pataki Klaudia felelősségét is felvetette. Véleménye szerint, ha tudott a kétes pénzkifizetésekről, akkor egyértelmű a bűnössége, viszont ha nem, akkor pedig alkalmatlan a pozíció betöltésére. Én annyit tettem hozzá, hogy fiatal apaként megdöbbentő számomra, hogy miközben a családok anyagi nehézségekkel küszködnek, addig mások súlyos milliókat tüntetnek el minden következmény nélkül. Bővebben a botrányos pénzlenyúlásról: http://bit.ly/1ijqgjP.

2014. január 18. - Ételosztás MSZP módra
A kecskeméti MSZP ma is ételt osztott a rászorulók részére: http://youtu.be/rXgaZDk5Hug. Ezúttal a széchenyivárosi piacnál és a Rávágy téren. Rengetegen jöttek oda hozzánk - sajnos. Ugyanis szomorú tény, hogy a XXI. században egy megyeszékhelyen is ilyen sokan nem jutnak meleg ételhez. Na persze tudjuk, hogy a disznóvágáskor is van étel, ital, de oda csak a fideszesek hivatalosak, amiről a sajtó is büszkén tudósít. Mi tesszük a dolgunkat, mert nem csak szavakban, hanem tettekben is szükséges az emberek megsegítése.

2014. január 17. - Nemzeti atom-mutyi
Így lett a nagy szabadságharcosból egy pillanat alatt Putyin pincsikutyája. Gondolom jó oka volt O. Viktornak kimenni Moszkvába és letenni az asztalukra több mint 3.000 milliárd forintot. Azoknak az oroszoknak, akiket állítólag ő zavart ki Hazánkból: mintha szembeköpte volna magát . Ma egyre többen a megújuló és zöld energiákat részesítik előnyben. Véleményem szerint nálunk is működnének. De nem. Évtizedekre megkötötte Viktor a kezünket, energiagyarmattá tette az országot. Már nem fontos a szabadságharc és az adósságcsökkentés sem. Gondolom jó oka volt ezt meglépni minden egyeztetés nélkül. A reaktorok felépítésénél majd a szűkebb brigád fog ténykedni. Mert fontosabb a Simicskák és Mészáros Lőrincek zsebét tömni, mint a Haza érdekeit szem előtt tartani. Ezt nevezik hazaárulásnak.

2014. január 15. - Esély a változásra, remény mindenkinek!
Tegnap létrejött a győzelem szövetsége Mesterházy Attila vezetésével. A szövetség tagjainak egy célja van: a hazug, romboló, az embereket kizsigerelő Fidesz eltakarítása után olyan Hazát építeni, ahol az embereknek ismét esélye lesz a szebb és jobb életre. Viktorékkal ellentétben, a politikai porond demokratikus oldalán új arcok jelentek meg. Örülök, hogy olyan jelöltjeink vannak, mint Király József (BÁCS 1, http://kiralyjozsef.hu) és Laskovics Diána (BÁCS 2, http://laskovicsdiana.hu). Hiszem, tudom, hogy Ők valóban tenni akarnak a Hírös Városért, Bács-Kiskun megyéért és Magyarországért. Van programunk, van jövőképünk. Igazság, biztonság, szabadság, jólét. Ez az MSZP ajánlata Magyarországnak.

2014. január 12. - Családi fotózás
Ismét kamera elé álltunk.
(via Facebook @ Kecskemét: http://on.fb.me/1kxjs40)

2014. január 11. - Segítünk, ahol tudunk
A Magyar Szocialista Párt Kecskeméti Szervezete idén 3. éve, hogy segíti a rászorulókat egy-egy tál meleg étellel és ruhákkal a kemény téli hónapokban. Szerencsések vagyunk, mert mind a szervezetünk, mind a tagok örömmel nyújtanak segítséget ehhez a nemes tetthez. Külön öröm, hogy helyi vállalkozók is látják: segíteni kell az elesett honfitársainkon - ezért támogatják az akciónkat. Mint ahogy korábban, Szanyi Tibor is jelen volt az eseményen természetesen a két országgyűlési képviselő-jelöltünkkel: Király Józseffel és Laskovics Dianával. Idén januárban és februárban végezzük karitatív munkánkat a széchenyivárosi kispiacnál, a műkertvárosi Gizella téren, valamint a Rávágy téren minden szombaton. Képek, valamint a következő időpontok: http://bit.ly/KeywCs.

2014. január 1. - Egy új év
Sok minden történt velem 2013-ban a magánéletemben, a munkám során és a közéletben is. Rengeteg dolgot megtapasztaltam: jót, s rosszat egyaránt. Az év utolsó éjszakáját a barátainkkal töltöttük. Jól éreztük magunkat, megcsodáltuk a kecskeméti tűzijátékot: http://youtu.be/8bogd2ZDu80. Mit fog hozni 2014? Nem tudom, nem látom a jövőt. Egy terület van az életemben, ahol nem akarok változást: a Családomban. Itt vagyunk egymásnak, boldogok vagyunk, szeretjük egymást. Kell ennél több? Egyesek szerint Lilinek egy kistesó... A közösség szintjén viszont bízom abban, hogy az elkezdődött változás befejeződik és egy olyan Hazában fogunk élni, amit nem pár ember fog rombolni, hanem olyanban, amit közösen építünk. Sikerekben és egészségben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek Kecskeméten innen és túl!

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz