Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2013

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és Lilivel: utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2013. december 24-28. - Karácsony Miskolcon
Megbeszéltük, hogy Nagyi ne legyen idén karácsonykor sem egyedül, így most mi hárman leszünk Vele. Örült Anettnek és nekem is, de az igazi sláger természetesen Lili volt. Dédi nem úszta meg: kellett táncolni, rajzolni, ugrálni, énekelni, játszani, stb. Szerintem rendesen lefáradt a Kisasszonytól, így Neki most következik csak a pihenés. Szenteste csengettek az angyalok, megszólalt Ady Endre Karácsonyi regéje Szabó Gyula tolmácsolásában. Ott álltunk a fa előtt mind a négyen és gyönyörködtünk benne. Aztán Lili nekiesett az ajándékoknak, még azt is bontotta, ami nem az Övé volt. Nagyon jól telt ez a pár nap, leszámítva, hogy Anett lebetegedett, én pedig pihenés helyett még egy konyhaszekrényt is összerakhattam Nagyinak. De legalább együtt voltunk...

2013. december 25. - Boldog karácsonyt!
Meghitt, békés karácsonyi ünnepeket és egy sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és kedves Családodnak!

2013. december 22. - Főtéri adománygyűjtés
Ma estig gyűjtöttük az adományokat Kecskemét főterén. A célunk az, hogy a Hírös Városban élő kisiskolásoknak segítsünk a tanulmányaikhoz szükséges eszközökkel. A közel 3 heti gyűjtés megmutatta, hogy az embereknek igenis fontos a rászoruló gyermekek megsegítése. Na jó, az is benne volt, hogy az adományokért cserébe finom forralt bort és teát adtunk. Nem csak kecskemétiek tiszteltek meg bennünket: az ország több pontjáról is jöttek a főtérre és így hozzánk is. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a karitatív munkánkhoz!

2013. december 22. - Karácsonyi ajándékok
Ma délelőtt 5-5 rászoruló családot látogattunk meg MSZP-s képviselőjelöltjeinkkel, Király Józseffel és Laskovics Dianával. Pártunknál ez egy régi hagyomány, melyet nem szakíthatunk meg, főleg addig, amíg több mint 4 millió honfitársunk él nehéz körülmények között. Olyan helyeken is jártunk, ami szinte elképzelhetetlen a XXI. században: egy kis szobában 4 gyermekkel, máshol fűtés és világítás nélkül vagy éppen az erdő közepén. Az ajándékoknak (élelmiszer, játék, stb.) nagyon örültek és amíg a szülők a könnyeikkel küszködtek, mi a gyermekektől egy-egy mosolyt kaptunk. Tesszük a dolgunkat, hogy mindenki lássa: a változás elkezdődött.

2013. december 21. - Ajándék a gyermekeknek
Hazánkban ma sok gyermeknek kell nélkülöznie, és most nem a szegénységre, valamint a nyomorra gondolok. Nélkülözniük kell a családot és az otthon melegét. De rengetegen vannak, akik segíteni akarnak az ifjú hölgyeken és urakon, például a BKKM-i Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkatársai. Az ART TeleCom nevében az intézmény hetényegyházi otthonának lakóinak ma egy kis ajándékot vittem: egy egész napos pihenési lehetőséget a ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdőbe. Az ajándékért cserébe pedig verset mondtak nekünk. Látszott az öröm a szemükben, melynek mi is mindannyian örültünk. Kellemes ünnepeket kívánok Nekik még egyszer az ART TeleCom nevében!

2013. december 20. - Látogatás az Aranykor Idősek Otthonában
Bács-Kiskun megye 2-es számú választókerületének MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltjével, Laskovics Dianával közösen ellátogattunk a ballószögi Aranykor Idősek Otthonába. Egy kis ajándékot is vittünk friss gyümölcs és a karácsonykor elmaradhatatlan szaloncukor formájában. Jelöltünknek a kötetlen beszélgetés során sok olyan kérdést tettek fel a lakók, melyek foglalkoztatják őket. Diána elmondta: az MSZP "5 pillér" programja is kiemelten kezeli a nyugdíjasokat. És mivel Ő az egészségügyben dolgozik, látja: az is komoly fejlesztésekre szorul. További képek a LaskovicsDiána.hu oldalon: http://bit.ly/1gMlIBR.

2013. december 5. - Ismét itt volt a piros Mikulás
Az MSZP Kecskeméti Szervezetének Mikulása idén is szaloncukorral kedveskedett minden jó gyermeknek a Hírös Város főterén. Pillanatok alatt vettek körbe minket a lurkók, a szüleik úgy kapkodták a lábukat, hogy tudják tartani az iramot. A gyerkőcök előadták a verseket és a dalokat, melyek közül volt egy-kettő, amit korábban még nem hallottam. Idén is két krampuszlány kísért az utamra, de virgácsokat most sem kellett osztaniuk. Nem hiába. A gyermekek még nem fertőződtek meg a felnőttek által generált problémákkal és gondolkodásmóddal. Képek: http://bit.ly/1dTgALC.

2013. december 5. - Budapesti megbeszélések
Kampánystratégiai megbeszélés az MSZP Országos Központjában, most pedig frakcióülésen. Egyre többen ismernek ebből a jó csapatból!
(via Facebook @ Képviselői Irodaház: http://on.fb.me/ILLAPv)

2013. december 4. - Közéleti kilátások
Érdekes felütéssel kezdődött a mai Civil Tükör, melynek vendége Lakner Zoltán politológus volt. Az ELTE adatlapjáról megtudtuk ugyanis, hogy mennyire szeretik őt a hallgatók és mi a véleményük róla. Ezt követően viszont igen komoly és fontos témákról esett szó. Az állampolgárok egyre jobban elfordulnak egymástól és a közélettől, az ingerküszöb egyre magasabb. Ez pedig azt is eredményezheti, hogy kicsit beletörődünk a sorsunkba és elfogadjuk, hogy a fejünk felett döntsenek. Pedig nekünk, állampolgárunknak kell a sarkunkra állni, és mindenkinek elmondani: a mi véleményünk, a mi szavunk a fontos, nem kizárólag pár emberé! Így például a mi döntésünk is lesz, hogy O. Viktor és rendszere hosszú távra be tud rendezkedni, vagy 2014-ben újraépítjük a demokratikus Magyar Köztársaságot!

2013. november 30. - Főtéri fények
Ma este kigyúltak a fények a Hírös Város főterén, elkezdődött a Téli Fesztivál. Nem tudom, hogy milyen megfontolásból, de vasárnap helyett ma este gyújtották meg az első kecskeméti adventi gyertyát. Nagyon sokan voltunk a szökőkút körül és hallgattuk a gyerekek előadását. A műsor többi része nem annyira fogott meg... Zolival és Anikóval kibeszéltünk mindent, Diával rögtönzött kampánymegbeszélést tartottunk. Rossz volt, hogy Anett és Lili most nem itt vannak mellettem, hanem Miskolcon. Jobb lett volna a hangulat, az biztos. Így miután szétnéztem az árusoknál, vettem életem két Szerelmének kis ajándékot, majd haza mentem. De hétfőn már jönnek, hogy még jobban beragyogják az életemet, mint a fények a főteret
.

2013. november 28. - Röplabda meccsen
Már többször is akartam, de még nem sikerült kecskeméti sportmérkőzésre eljutnom, legyen szó fociról, röplabdáról, kosárról, bármiről. A naptárba mindig elmentettem, de valami csak közbejött. Ma nem hagytam magam és sikerült a Gorter-KRC hazai, Sümeg elleni meccsét megnézni a Messzi István Sportcsarnokban. A tét komoly volt: bejutás a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Szerencsére a csapat jól vette az akadályt és 3:0-s győzelmet arattak. Jó meccs volt, jó csapattal és szurkolókkal. Rendszeresíteni kell a meccsre járást, ha már nem űzöm ezeket a sportokat. Hajrá Kecskemét!

2013. november 28. - Összefogás kis csodákkal
Két nagyon kedves ismerősöm (Ari és Liza) is tagja a kecskeméti Inner Wheel Clubnak. Idén úgy döntöttek, hogy saját maguk készítenek babákat, lekvárokat és mindenféle kis karácsonyi ajándékot, melyet a Jótékonysági Adventi Vásárukon meg lehet venni. Nemes cél lebeg a szemük előtt: autista gyermekek tanulási feltételein akarnak segíteni. Ma meglátogattam őket és Lilinek vettem egy babát, Anettemnek pedig lekvárt (azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készíthet majd hozzá palacsintát). Szerintem aki megteheti, annak kötelező valamilyen formában segíteni azokat, akik rászorulnak, szűkölködnek valamiben. Legyen szó ételről, ruháról vagy a legfontosabb: az egészségről. Ha egy kicsit én is tudtam segíteni, már megérte.

2013. november 23. - 13. Kecskeméti Harcművészeti Bemutató
Immáron 13. alkalommal került megrendezésre a Kecskeméti Harcművészeti Bemutató a Messzi István Sportcsarnokban. Engem ért a megtiszteltetés, hogy a rendezvény műsorvezetője lehettem. Nem is ez a lényeg, hanem a nyolc csapat, akik a harcművészet különböző remekeivel kápráztatták el a közönséget: nanbudo, ju jitsu, aikido, judo, systema, capoeira, kiskun vitézlő iskola, bujutsu-kai kenshin-ryu. Sokszor csak kapkodtuk a fejünket, olyan mozdulatokat láttunk! Látszik, hogy a kor mennyire nem számít a sportnál: egészen fiatal növendékek is kiálltak a küzdőtérre, nem csak az idősebb korosztály. Az elején azt beszéltük, hogy ha az összes harcművészt összeengedtük volna, akkor vajon ki marad talpon. Ez a kérdés megválaszolatlan maradt. Kis videós szösszenet a rendezvényről: http://youtu.be/V99djAeS09o.

2013. november 19. - Biztonságpolitika az ezredforduló után
A Civil Tükör előadássorozat mai vendége dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt. Kevés olyan előadó van, akit szívesen hallgatok, ő az egyik ilyen. A téma mindig érdekes és fontos, az előadásmódja , stílusa, magával ragadja az embert. Végigmentünk a kontinenseken, a kiemelten kezelendő gócpontokon és a nagy hatalmakon. Még pár év, és 3 szuperhatalom lesz a világon: az USA, Oroszország és Kína. Kína nagyon jön, egyelőre megállíthatatlannak tűnik. Európa szépen lemarad, ezt a közelmúlt eseményei is mutatják. Hátrány (?), hogy nem vagyunk egységesek, hanem nemzetállamokból épül fel az Európai Unió. A 3. világháború esélye kicsi, kizárólag kisebb háborús konfliktusok lesznek. Ma béke van, de nem tudhatjuk, hogy holnap mire ébredünk...

2013. november 19. - Elindult a tanyamutyi?
Az MSZP sajtótájékoztatót tartott délelőtt a nagypiacon. Király József megyei elnök felhívta a figyelmet a rohamosan romló vidéki helyzetre, az ellehetetlenülő gazdákra. Nagy bajban van a vidék, ez a gazdák elszegényedésén, a feldolgozóipar mélyrepülésén is látszik. Eztán furcsa kecskeméti, személyi összefonódásokra világított rá, amelyek szerint augusztusban alakult cég pár nappal később 60 millió forintot nyert a tanyafejlesztési programon. Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő újabb disznóságokra utalt az agráriumban. Hozzátette, hogy alapos a gyanú, hogy a föld-, trafik- és takarékmutyi után egy újabb zűrös ügy, a tanyamutyi van kibontakozóban. Végezetül elmondta, hogy a kormányváltás után felül fogjuk vizsgálni ezeket a kétes föld- és tanyaprogramokat, s akik jogtalanul jutottak a javakhoz, visszavesszük tőlük.

2013. november 17. - Boldog szülinapot Picur!
Egy nappal korábban ünnepeltük meg Lili születésnapját, mert a hétfő délután már nehezebben jött volna össze... Két évvel ezelőtt érkezett meg hozzánk és azóta is beragyogja az életünket. Amikor haza hoztuk, mindig vártuk a pillanatot: mikor fog felébredni? Mikor fog egy kicsit nyüzsögni? Nos, eltelt két év és még mindig várjuk a pillanatot, igaz fordítva: mikor fog lefeküdni? Mikor fog egy kicsit pihenni? De így szép az élet. Öröm nézni, ahogy cseperedik, egyre jobban érdekli minden. Gyorsan eltelt ez a két esztendő és nincs megállás. Ne is legyen! Egy kis ízelítő az ünneplésből: http://youtu.be/g8okwFUmxcA. Nagyon sok boldog születésnapot Apa Gyönyörű Pici Szép Szerelme!

2013. november 16. - Bölcsi felújítás
Lili bölcsijében családi napot hirdettek. A haverkodás mellett másik cél a szobák kifestése volt. Szívesen megtettük, hiszen a Gyermekeinkért és természetesen a közösségért tettük. Jó társaság, jó hangulat (és egy kis ízletes pálinka) - így nem volt nehéz. Viszont felháborítónak tartom, hogy a fenntartó - legyen akár önkormányzat, akár az alapellátás - hogy kizsigereli az intézményt és munkatársait is! Nem / alig ad pénzt a felújításokra (mi vittük a festék egy részét, az eszközöket, stb.), nem érdekli, hogy a jövő generáció első közösségi teréről van szó. Nem hiszem, hogy az ott dolgozók is agyon lennének fizetve. Ha nem hivatásként tekintenek a munkájukra, nem szeretnék a gyermekeket, nem is tudom, hogy mi lenne... Elszomorító. Az viszont nem, hogy a gondozók, nevelők és a Gyermekek is örömmel vették birtokba a megújult bölcsit.

2013. november 15. - 12 esztendő
Mintha tegnap történt volna, pedig már 12 év telt el az első randink óta. Bár Anettem tagadja, szerinte ez még nem volt randi, szimplán moziba mentünk. Szerintem az volt, de felesleges vitázni: nekem van igazam. Egy igazi romantikus filmet néztünk meg (Kardhal), miután kisétáltunk a moziba. Végig dumáltam, nem akartam, hogy üres pillanatok legyenek. Az évek során persze fordult a dolog: Anettem mellett alig jutok szóhoz. Pláne, ha Lili is rázendít... Ma is voltunk moziban - bár most nem gyalogoltunk - és egy újabb érzelgős filmet, a Thor 2-t néztük. 12 év nagy idő, de annál csodálatosabb. És remélem még sok-sok 12 évünk lesz! Szeretlek Picikém!

2013. november 13. - Felelősök, milliók, KSE
Demonstráció keretében délután a Messzi István Sportcsarnok elől indulva végigsétáltunk a Városháza előtti Kossuth térig. Az volt a célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét: a KSE-ből gyanús módon tűnt el több száz millió forint. Az MSZP Kecskeméti Szervezete már két évvel ezelőtt felhívta erre a városvezetés és a város polgárainak figyelmét. Felelősök nem lettek megnevezve, pedig közvetve vagy akár közvetlenül a városvezetésig (Zombor Gábor polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester) érhetnek a szálak. Nagy pofont kapott a kecskeméti sport: a játékosok és a szurkolók egyaránt. Mások pedig röhögnek a markukba. A sport ne legyen politikai kifizetőhely! Videó összefoglaló: http://youtu.be/8UFZg42GVxs.

2013. november 13. - Sikeres Avaya vizsga
Egy intenzív sales tréning után (köszönet érte Partnerünknek, a Procomp Telecomnak) sikeresen levizsgáztunk a kollégával együtt az Avaya IP Office rendszeréből. Az a cég, akinek nincs meg az adott vizsgája, nem nyúlhat Avaya rendszerhez, hiába ők telepítették. Szigorúan fogják, de ennek célja van: az Ügyfél minőségi terméket és megoldásokat kap olyan telepítőktől, akik értik is a dolgukat. Miért az Avaya? Új szolgáltatások és több lehetőség lett elérhető a 9-es verzióval. Növekszik a céged? Sok kollégád (akár 2.000) van, akiknek szüksége van telefonra? Egyesek az irodában ülnek, míg mások az országot járják? Az Ügyfeleid call centeren keresztül is el kell hogy érjenek? Rögzítened kell a hívásokat? Itt a nagyszerű megoldás: az Avaya IP Office! Ha több is érdekel, keresd nálunk: ART TeleCom - A kapcsolatteremtő.

2013. november 12. - Tiszakécskén jártunk
Délután kecskeméti városi elnökségi ülés volt, melyen részt vett Tukacs István országgyűlési képviselő is. Sorba vettük az elmúlt időszak eseményeit, majd az előttünk álló feladatokat. Végig nem maradtam, mert Hürkecz Zolival és Laskovics Diánával (az MSZP egyik kecskeméti országgyűlési képviselőjelöltje) együtt Tiszakécskére mentünk ottani barátainkhoz. Ahogy Kecskeméten Tukacs, úgy mi is beszámoltunk a történésekről és feladatokról. Rengeteg dolog foglalkoztatja a kécskeieket. Pl. mi köze van az alpolgármesternek az egyik legnagyobb Fidesz közeli építőipari céghez? Merre és mit dolgoznak a kécskei közmunkások? Mennyit fizetnek nekik? És még lehetne sorolni. A hivatalos rész után finom pálinkával koccintottunk, ettük a sütiket és kötetlenül beszélgettünk egy jót.

2013. november 9. - Újra a piacon
Ismét kint voltunk a kecskeméti piacon, hogy beszélgessünk az emberekkel, megtudjuk, mi foglalkoztatja őket leginkább. Ez volt az első alkalom, hogy szövetségesünkkel, az Együtt2014-PM-el közösen piacoztunk. Ők aláírást gyűjtöttek a költségvetésen óriási, mintegy 600 milliárd forintos lyukat ütő egy kulcsos adó eltörléséért. Mi pedig az MSZP öt pilléren nyugvó programját ismertettük meg az arra járókkal. Mi az öt pillér? Azok a társadalmi csoportok, amelyekre építve megváltoztatjuk Magyarországot: a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és közepes vállalkozások és végül, de nem utolsó sorban a nyugdíjasok. Igazság, szabadság, biztonság, jólét - erről szól az ajánlatunk. Egész Magyarországról, egész Magyarországnak.

2013. november 6. - A dagály minden hajót megemel...
Ez volt a címe Dr. Vértes András előadásának a mai Civil Tükör találkozón. Vértes, mint a GKI Gazdaságkutató ZRT. elnöke mi másról beszélhetett volna, mint Hazánk gazdasági állapotáról és az esetleges kiutakról. Az elhibázott, öncélú gazdaságpolitika eredménye az lett, hogy visegrádi éllovasból balkáni sereghajtók lettünk. Magyarország jobban teljesít - állítja a Fideszes propaganda. Nos, kormányzati kommunikációban biztos. De sajnos a gazdaság nem. Vannak iparágak, ahol a 14(!) évvel korábbi szinten állunk. Államosítás, kisemmizés, a piac újraosztása és néphülyítés folyik ma Hazánkban. Van lehetőség a kilábalásra, hiszen a magyar ember tud és akar teljesíteni. Az ehhez szükséges jogi és bizalmi hátteret kell megteremtenie a politikának.

2013. november 5. - Újabb okosodás
Ma ismét egy Partnerünknél (Assono) jártam, ahol a szakmai találkozó keretében bemutatták a termék és szolgáltatás portfóliójukat, a gyártók újdonságait. Engem leginkább az Aastra, a Yealink és az NEC megoldásai érdekeltek. Ezekből nem volt hiány. Ma is bebizonyosodott, hogy az IT világa egyre inkább az IP felé fordul. A gyártók sorba hozzák az IP alapú központokat, készülékeket. Ez a jövő. Még szerencse, hogy az ART TeleCom is folyamatosan fejleszt, fejlődik, a munkatársakkal együtt képezzük magunkat, hogy a megfelelő megoldást szolgáljuk az Ügyfeleinknél felmerülő IT problémákra.

2013. november 1. - Mindig velünk vannak
Akiket szeretünk, akik fontosak számunkra, azok mindig velünk vannak. Soha nem veszítjük el őket. Lehet, hogy már nem érintjük meg egymást. Lehet, hogy már nem szól hozzánk. Lehet, már nem tudunk a szemébe nézni, és elmondani, hogy mennyire szeretjük. Minden évben megemlékezünk rájuk, hiába vannak mindig velünk. Ma elmentünk Anettel és Lilivel Turára, hogy egy-egy gyertyát gyújtsunk Anett Nagyszüleinek a sírjánál. Sajnos Lilit Ők is már csak fentről látják. "Akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket. Ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban."

 
 
 
Bookmark and Share
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz