Riczu Péter - Hírek - Riczu Péter - Közösen a közösségért!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Riczu Péter - Hírek

Hírek > 2019

Hírek, információk, vélemények, gondolatok

Az ember megy ide-oda, teszi a dolgát. Így vagyok ezzel én is. Végzem a munkám nap, mint nap. Élvezzük az életet a Párommal és
két gyerkőcünkkel: Lilivel és Márkkal. Utazunk, mozizunk, színházba járunk, együtt vagyunk a barátainkkal, stb. És természetesen ott van a közösség. Legyen szó a rászorulók megsegítéséről, a politikáról, vagy a közösség építéséről. Azokról ez eseményekről olvashatsz itt, melyeket fontosnak érzek megosztani Veled.
A képek részben saját készítésűek, részben az internetről vannak letöltve.


2019. június 29. - Köszönök mindent!
Anettem kérdezte tegnap, hogy legyen-e családi összejövetel a névnapom alkalmából: úgy voltam vele, pihenjen mindenki, majd máskor. Ma délelőtt indultam a konyhába, hogy elkészítsem az ebédet, mire a család kirángatott és felköszöntött. Picikém, Lili és Márkó mondta a versikét, majd megkaptam az ajándékomat: este irány a Bodzakert, hogy ne csak otthon süssek-főzzek. Félig jött össze a dolog: ott voltam, de páran inkább hagytuk kibontakozni a többieket, mi pedig felügyeltük őket egy-egy boros pohárral a kezünkben. (Továbbá intéztük a kávé, királylányka, hambi, halk zene négyest.) Sokat dolgoztunk, rendesen elfáradtunk, szuperül éreztük magunkat! Fantasztikus nap volt: felköszöntött a családom, barátok, ismerősök, és még Bodzáztunk is. Innen üzenem: köszönök mindent!

2019. június 27. Mini Mérnökök munkában
Ilyen az, amikor "A kapcsolatteremtő" közösen teszteli az IP készülékeket azzal, aki az "Újgenerációs távközlési eszközök és szolgáltatások" szállítója. Yealink és Gigaset IP készülékeket vizsgál a két Mini Mérnök, mert a Fanvil még nem érkezett meg hozzájuk. A reklámot örömmel biztosítjuk az ART TeleCom és az N-Sytem részére!

2019. június 12. - Minden változik...
Van-e állandó dolog az ember életében? Mire lehet azt mondani, hogy életünk végéig anélkül megmarad, hogy nem változik akárcsak egy kicsit is? Ahogy a minket körülvevő világ, úgy mi is változunk folyamatosan hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Ezt sokszor magunk miatt tesszük, sokszor pedig a kialakult körülmények miatt. Egy életünk van és így rá vagyunk kényszerülve a változásra, a váltásra. Hiszen mindenkinek az a célja, hogy jobbá tegye a saját életét és így adott esetben másokét - család, barátok, és a nagyobb közösségek - szintén.
Már egy ideje érzem, hogy az életemben be fognak következni nagyobb változások. Voltak előjelek, melyekre fel lehetett készülni. Természetesen nem mindent láttam, láttunk előre, ilyenkor jöttek a rapid megoldások. Van, akinek tetszik, van, akinek nem. De muszáj, hiszen minden változik...

2019. június 4. - A Nemzeti Összetartozás Napja, avagy emlékezzünk Trianonra
"
Ne mondjátok, hogy a haza nagyobbodik.
A haza, a haza egyenlő volt mindig

ezer év óta már, és mindig az marad,
mert nem darabokból összetákolt darab:
egytest a mi hazánk, eleven valami!
Nem lehet azt csak úgy vagdalni, toldani."
(Babits Mihály: Áldás a magyarra, 1938)

2019. június 2. - Együtt a művészetért díjátadó gála
A korábbi éveknek megfelelően, ebben az évadban is rengeteg élménnyel gazdagodtunk a Színházunknak köszönhetően. A társulat maximálisan kitett magáért, érzések nélkül nem hagytuk el soha a nézőteret: nevettünk nagyokat, ritmusra járt a lábunk, vagy éppen elmerültünk az élettel kapcsolatos gondolatok világában. Láttunk vígjátékot, táncot, drámát, krimit. Fáj a szívünk, hogy három kiváló színművész is elhagyja a teátrumot: Dobó Enikő, Kőszegi Ákos, Zayzon Zsolt. De nem mennek messzire, majd Pesten nézzük őket a későbbiekben. A mostani gála is méltó volt a Színházhoz és Kecskeméthez egyaránt. Ezúton szeretnénk szívből gratulálni a díjazottaknak, megérdemelték! Következő évadban szintén jövünk, hiszen a színház is olyan, mint az élet: egy "Társasjáték", ahol "Együtt hozzuk létre a csodát!"

2019. május 30. - In memoriam Hírös Mackó lángosozó
Pár évvel ezelőtt Kiskőrösön ettem életemben először töltött lángost. Már akkor tudtam, hogy ez egy baromi jó gasztro találmány, szívesen fogyasztanék ilyet! Aztán megnyitott Kecskeméten a Katona Gimnázium mögött a Hírös Mackó Lángosozó. És jött a kánaán: töltött lángosok a legkülönfélébb töltelékekkel! Minden héten örömmel ettem volna ott, de akkor pillanatok alatt 180 kg lettem volna. Így csak néha-néha látogattam meg az intézményt. Egy reggelire elfogyasztott lángos kitartott késő délutánig is. A tulajdonost, Zsoltit is nagyon megkedveltem, és szerintem minden vendége. Hiszen állandóan mosolygott, szót tudott váltani bárkivel, és ha kellett, akkor igény szerint variálta a töltelékeket a lángosba. Ma azonban bezárt a Hírös Mackó. Beszéltünk róla párszor, megértem az okát - ugyanakkor nagyon sajnálom is. Az utolsó lángosomat május 28-án hoztam el a Hírös Mackóból. Maradnak az emlékek: a lángosok illata az orromban, ízük a számban...

2019. május 29. - Tíz kicsi kecskeméti néger
Anettemmel az évad utolsó előadását néztük meg ma este: az Agatha Christie művéből készült "... és már senki sem! avagy Tíz kicsi néger"-t. Egy villa egy szigeten, tíz meghívott, köztük egy gyilkos. Sötét titkok a múltból, melyekre szép lassan fény derül. Vajon pár óra alatt megismerhető egy ember? Vajon igazat mond vagy hazudik? Kitől kell jobban rettegni: attól aki eleve gyanús vagy a legártalmatlanabbtól? Csavaros történet, melyben mindenre és mindenkire figyelni kell. Nos, a Kecskeméti Katona József Színház ismét kitett magáért! Fel sem tűnt, hogy 3 órás volt ez a lebilincselő darab, annyira magával ragadta a közönséget. Megismételhetetlen, felejthetetlen pillanatok és színművészek. Erre mondják, hogy ilyen egy szuper produkció! (Fotó: Kecskemetikatona.hu)

2019. május 28. - EP választás után
Tegnap munka és születésnap, így nem tudtam leírni az EP választással kapcsolatos egy-két gondolatomat. Először is meg kell köszönni honfitársainknak, hogy elmentek szavazni. Persze mehettek volna többen is, mert az még nagyobb legitimációt jelentett volna az indulóknak. Másodszor, gratulálni szeretnék mindazon politikai pártoknak, akik a 21 fős magyar csapatba delegálni tudták jelöltjeiket. A FIDESZ elsöprő győzelme most sem volt kétséges, a továbbiak sorrendje némiképp meglepett. A DK folyamatos kampánya, az üzenete meghozta számukra az eredményt, ahogy a Momentumnak is. A jelenleg parlamenti Jobbik, LMP, MSZP csúnyán leszerepelt. Belső konfliktusok; üzenetek, húzó nevek hiánya is eredményezhette ezt. Újratervezés? A most kijutó 21 politikus feladata lesz az EP-t kicsit megreformálni: ne védharcos legyen az EU, hanem proaktív. Figyeljenek az emberek igényeire, védjenek meg minket az ún. külső és belső ellenségektől. Foglalkozzanak a klímaváltozás jelentőségével. Hiszen gyermekeink jövője a tét.

2019. május 28. - Amikor én még kissrác voltam
Kedves Barátaim, ismerőseim! Nagyon nagy öröm volt számomra, hogy tegnap oly sokan gondoltatok rám. Meg arra, hogy egy évvel ismét öregebb lettem. Ebben a korban már nem számoljuk a gyertyákat a tortán. Inkább csak szétnézek én is magam körül: van szerető családom, nagyon közeli és egy kicsit távolabbi barátaim, ismerőseim, munkám. Sikerek az élet különböző területein, melyeket néha beárnyékolnak rossz dolgok. De azokról nem beszélünk, majd megoldódnak valahogy. Örüljünk az életnek, és jussanak eszünkbe a régi szép emlékek! Például az, "amikor én még kissrác voltam":
https://youtu.be/AuUOndssMKw. Köszönöm nektek! Egy év múlva ismét témázunk!

2019. május 26. - Mi már szavaztunk...
Pár perc az életünkből, mely nem csak 5 év történéseit határozhatja meg. Anettem egykori iskolájában beikszeltük azt a listát, mellyel szerintünk Európa és benne Magyarország is előbbre juthat. Lili és Márkó engem kísért be a szavazófülkébe, ahol átnéztük a szavazólapon szereplő pártokat, beszéltünk pár szót az Európai Unióról és az Európai Parlamentről is. Ezt követően a Gyerkőcök dobhatták be a szavazólapokat az urnába. Állampolgári kötelességünknek eleget tettünk. Remélem ők is mindketten így fognak cselekedni, amikor elérkezik az idő. Mi már szavaztunk, és 19.00 óráig te is megteheted, ha eddig még nem voltál. "Felelősséggel tartozol a rózsádért."

2019. május 26. - Gyereknap cirkusszal
Lilit és Márkót gyereknap alkalmából elvittük a Magyar Nemzeti Cirkusz utazó cirkuszába. Az a helyzet, hogy fantasztikus élmény volt! Nemhiába kapta meg 2017-ben Richter József a Kossuth díjat! Családjával és munkatársaival most is olyan produkcióval kápráztatták el a közönséget, amit csak az igazán profik tudnak. Ülünk a nézőtéren és csodálattal nézzük a műsort. Közben a porondon és a kulisszák mögött tizedmásodpercre kiszámolva minden mozdulat és hangjegy. Sokszor a testi épségüket kockáztatják a tapsért. Az idén 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz óriási születésnapi tapssal zárta a showt. Köszönjük!

2019. május 23. - N-System meetup
Ma egy fantasztikus napot töltöttem Szegeden, ahol az N-Systemes kollégák bemutatták, mi a helyzet az IP világában. A Fanvil révén új termékcsalád került a portfólióba. Olyan IP készülékek, melyeket bátran lehet ajánlani a különböző felhasználói igények kielégítésére. A 3CX rendszer mellett kicsit részletesebben is megismertük a saját fejlesztésű, felhő alapú központot (N-Centrex. Az újdonságok mellett egy-egy beszélgetésbe is belecsöppentem a szünetekben, ahol a régmúltról diskuráltunk (betárcsázós internet, szekrény méretű alközpontok, stb.). Köszönöm nektek a mai napot!

2019. május 20. - Pár nap múlva szavazunk Európa jövőjéről
Még hatot alszunk, utána mehetünk szavazni Európa jövőjéről. Az öt évente megtartott EP választás sajnos sokakat nem hoz lázba. Legtöbbjüknél az az indok hangzik el, hogy az ő egy szavazata nem igazán számít egy több száz milliós merítés során. A másik, hogy Brüsszel messze van, mit tudunk befolyásolni? Mindkét felfogás rossz. A különböző pártok más-más módszerrel, programmal és érdekkel futnak neki a választásnak. Nekünk ezeket kell mérlegelni, kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Szívvel és ésszel kell szavazni, mert nem csak öt évre határozzuk meg Európa jövőjét. Pár perc szavazási idő egy kontinens hosszú távú sorsát határozza meg. Döntésre, szavazásra fel! Mi megyünk! És te?

2019. május 5. - Anyának
"Minden halandó. Az öröklét csak anyáknak adatott meg." - Isaac Babel
Nagyon szeretlek Anya-Mama és köszönök mindent!

2019. május 4. - 10 éve Papó nélkül
Papácska után pár hónappal Papó is itt hagyott bennünket - ma 10 éve. Rengeteg fájdalommal küzdött már az utolsó hónapokban - fizikailag - melyeket mosolyogva tűrt, amikor ott voltunk vele. Nagyi végig mellette volt: igazi társként egy életen át. Jó érzés elővenni a régi fényképeket, videókat, és megnézni a közös élmények egy-egy pillanatát. Előjönnek a berecki emlékek: az iskola, az óvoda, a Bodrog - egyszóval a gyerekkorom. Vigyázz Nagyira! Hiányzol Papó, szeretlek!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz